Belépés
Csevabcsicsa
Hozzávalók:

600 g vegyes darált hús, 50 g margarin, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika, 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika, 1 kávéskanál majoránna, só, bors.

Elkészítése:

Összegyúrjuk a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, az átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnáva...
Diós vajastésztafalatok
...
Hozzávalók:
2 csomag mirelit vajas tészta
2-3 evőkanál liszt
3 tojássárgája
15 dkg dióbél

A sziruphoz:
20 dkg kristálycukor
8 cl víz
1 citrom
1 vaniliacukor

A mirelit tésztát hagyom kiolvadni.
Liszttel meghintett gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtom, megkenem tojássárgával,és megszórom a vagdalt dióval.
R...
Vajastáskák (rendkívül ízletes
...
25 deka lisztet,
1/2 csomag sütőport,
20 deka vajat,
2 egész tojást,
6 deka cukrot,
1/2 citrom levét és
1 csomag vanilincukrot

annyi tejjel gyúrunk össze, hogy könnyen nyújtható legyen. A metélt-vastagra nyújtott tésztát borospohárral kiszúrjuk s a darabok közepére kis csomókban barack- vagy málnaízt téve könnyedén félbehajtjuk,...
Érsekszeletek (kitűnő uzsonnas
...
2 egész tojást
1/2 kg liszttel,
1 deka cukorral,
1 csomag sütőporral,
1 deci tejfellel,
1/2 csomag vanilincukorral,
12 deka vajjal

jól összegyúrunk, és hideg helyen pihentetjük. Nagyobb tepsibe téve három réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre pedig valamilyen gyümölcsízt kenün...
Mézes teakenyér
Hozzávalók:

200 g liszt, 1 evőkanál sütőpor, 1 csipet só, fél teáskanál fahéj, fél teáskanál gyömbér, 200 ml tej, 125 ml méz, 100 ml erős fekete tea főzet, 100 ml olaj, 1 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Egy edénybe keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, gyömbért és a vaníliás cukrot. Egy másik keverő edénybe tegyük a tojá...
Bajor csokis körtetorta
HOZZÁVALÓK:

2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék



ELKÉ...
Banántorta
HOZZÁVALÓK:

15 dkg cukor
15 dkg liszt
fél kávéskanál élesztőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
2 banán
7,5 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
5 dkg dió (darált)
5 dkg mandula (őrölt)
csipetnyi só

A díszítéshez:
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, az élesztőt és a szód...
Citromkrémes palacsintatorta
... személyre


HOZZÁVALÓK:

15 dkg liszt
2 tojás
2-2 evőkanál cukor és olaj
3 dl tej
1 citrom


A krémhez:
3 citrom
3 tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg vaj
a forma kikenéséhez: vaj
a sütéshez: olaj

A díszítéshez
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját ...
Brokkolis, rizses csirke
Hozzávalók 4 személyre:

1 erős paprika, 1 piros húsú paprika, 40 dkg brokkoli, egy csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis konzerv ananász, 2 csirkemellfilé, 2 tasak gyorsrizs, 1 ek. vörösborecet, 8 ek. szójaszósz, 2 ek. méz, 5 ek. olaj, 5 dkg földimogyoró, 1,2 dl húsleves (kockából), 2 ek. vágott petrezselyem.

Előkészítés:

A zöldségeket megtisz...
Cseresznyés torta
HOZZÁVALÓK:

50 dkg cseresznye
4 tojás
12,5 dkg cukor
csipetnyi só
8 dkg liszt
6 dkg + 3 dkg vaj
2,5 dl tej
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát ...
Csokis-mandulás torta
HOZZÁVALÓK:

20 dkg liszt
csipetnyi só
10 dkg margarin
6 evőkanál víz

A krémhez:
3 tojás
12,5 dkg cukor
10 dkg kakaó
10 dkg mandula (őrölt)
5 dkg margarin
3 evőkanál konyak

A díszítéshez:
porcukor
mandulaforgács




ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet átszitál...
Édes ricottakrokett
HOZZÁVALÓK:

50 dkg ricotta sajt
2,5 dkg fenyőmag
2,5 dkg mazsola
15 dkg cukrozott gyümölcs
1 dl tejszín
10 dkg cukor
1 citrom (reszelt héja)
2 evőkanál liszt
őrölt fahéj
4 tojás
zsemlemorzsa
olaj, a sütéshez

A tetejére:
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A ricottát szitába rakju...
Egzotikus gyümölcsfalatok
HOZZÁVALÓK:

1 narancs
1 citrom
5 cl rum
5 cl cukorszirup
5 dkg mazsola
1 darabka fahéj
4 kis narancs
4 kis banán

A díszítéshez:
citromfűlevelek



ELKÉSZÍTÉS

A narancs héját hosszú, vékony szeletekre vágjuk, és durvára daraboljuk. A levét és a citrom levét kinyomjuk, a narancshéjjal, a ...
Egzotikus gyümölcsnyársak
HOZZÁVALÓK:

4 ananászkocka
4 mangókocka
4 szelet banán
4 gerezd narancs
4 evőkanál cukorszirup
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál rum



ELKÉSZÍTÉS

Az ananászkockákat, a banánszeleteket, a mangókockákat és a narancsgerezdeket nyársra húzzuk, és a következő mártásban kétszer megmártunk: a cukorszirupot, az ...
Kókuszos-mogyorós torta
HOZZÁVALÓK:

1 citrom (leve)
2 alma
35 dkg szilvakompót
8 dkg porcukor
2,5 dkg vaj
2,5 dkg liszt
2 dl tej
10-10 dkg kókuszreszelék és őrölt mogyoró
2 tojás
néhány csepp vaníliaaroma
1 evőkanál kókuszreszelék
a forma kikenéséhez vaj



ELKÉSZÍTÉS

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiv...
Könnyű gofri
HOZZÁVALÓK:

5 dl tej
12,5 dkg vaj
2 dkg élesztő
25 dkg liszt
másfél evőkanál olaj
5 tojás
porcukor vagy cukorszirup



ELKÉSZÍTÉS

1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd apránként belekeverjük a lisztet. A maradék langyos tejben megolvasztjuk a kis darabokra vágott vajat. Folyamatosan verve hozzáadjuk az...
Almás-csirkés fasírt
Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé, 20 dkg alma, 1,5 zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej, borsikafű, só.

Elkészítése:

A csirkét daráljuk le, az almát gyaluljuk szálasra, a hagymát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és csavarjuk ki. A ledarált húshoz keverjük hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. ĺzesítsük b...
Narancsos palacsinta
HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
2,5 dl tej
3 tojás
7,5 dkg cukor
10 dkg vaj
1 narancs
15 dkg narancslekvár

a sütéshez: vaj

A díszítéshez:
porcukor, mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, csipetnyi sót és az olvasztott vajat simára keverjük, ma...
Őszibarackos torony
HOZZÁVALÓK:

1 csomag mirelit leveles tészta
2,5 dkg margarin
12,5 dkg mascarpone sajt
5 evőkanál citromízű puding
4 evőkanál tejszín
17,5 dkg fehér húsú őszibarack

A díszítéshez:
porcukor
mentalevelek
fél citrom (héja)



ELKÉSZÍTÉS

A tésztát nedves törlőkendőn lapjaira szedjük, szétter...
Aperitif
...1 személyre


HOZZÁVALÓK:



ELKÉSZÍTÉS

Fél uborkát meghámozunk, kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. Húsát 2 dl joghurttal turmixoljuk, majd belekeverjük 1,25 dl ananászlét. Hosszú pohárba töltjük, és mentalevéllel díszítjük.


Variáció

1 zellert és 1 uborkát meghámozunk, és 1 kis paradicsomot hozzáadva, gyü...
1 2 3 ........215 216 .....323 324 ....430 431 432 
Címkék: darált húst, apróra vágott, átnyomott fokhagymával, mirelit tésztát, vagdalt dióval, metélt-vastagra nyújtott, darabok közepére, másik rétegre, edénybe keverjük, vaníliás cukrot, másik keverő, forma kikenéséhez, citrom héját, csokor újhagyma, zöldségeket megtisz, sóval felverjük, tejbe keverünk, lisztet átszitál, ricottát szitába, narancs héját, citrom levét, narancsgerezdeket nyársra, következő mártásban, almákat meghámozzuk, maradék langyos, csirkét daráljuk, almát gyaluljuk, hagymát vágjuk, zsemlét áztassuk, ledarált húshoz, olvasztott vajat, tésztát nedves, gyümölcsnyársak, ananászkockákat, gyümölcsfalatok, palacsintatorta, banánszeleteket, vanilincukorral, citromfűlevelek, csirkemellfilé, ricottakrokett, mandulaforgács, vöröshagymával, kókuszreszelék, szódabikarbóna, narancshéjjal, megolvasztjuk, fűszerpaprika, gyümölcstorta, vanilincukrot, borospohárral, érsekszeletek, narancslekvár, tojássárgával, mentalevéllel, beleszitáljuk, kristálycukor, cukorszirupot, mangókockákat, összegyúrunk, tojássárgája,
© 2013 TVN.HU Kft.