Belépés
Levesízesítők
... kihűlni. A leszűrt fokhagymagerezdeket apró üvegekbe töltjük, felöntjük a páclével, végül egy-egy evőkanál olajat csorgatunk a tetejére. Szorosan, légmentesen lekötjük, és hűvös, sötét helyen tároljuk.

Megjegyzés: Felbontás után tartsuk hűtőszekrényben. Szárnyasokhoz vagy sajtokhoz való, rendkívül finom savanyúság, amelyből egy-egy gerezdet vékonyra szelve teszünk a tá...
Süssünk!
...e-mailben kaptam............

Kanonok lepény (kitőnő)
½ kg lisztet 2 evőkanál fagyos margarinnal, 1 csomag sütoporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk. A tészta egyik felét tepsibe téve, barackízzel vastagon megkenjük és őrölt mogyoróval ...
Egyszerű Sütemények:-
Kókuszdió
Hozzávalók:
A külsejéhez:
rum: 2 ev kanál
...
Málnás Tekercstorta
... keményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elvegyített lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy 37×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, rásimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőbe roljuk.200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton)
10-12 percig sütjük.Megnedvesített, porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, majd a sütőpapírt lehúzzuk, és a piskótát nedves konyhar...
Szójaízesítõ fûszerk
Szójaízesítő fûszerkeverék
Elkészítése: 15 dg Vegeta ételízesítőhöz (vagy Galamblelke) keverjünk 1 dg szurokfüvet, 1 dg köményt, 0,5 dg reszelt szerecsendiót és 0,5 dg kakukkfüvet. A jól összerázott keveréket szitáljuk át, a maradékot kávédarálón őröljük homokszemcse finomságúra, és az egészet újból összerázva töltsük egy légmentesen lezárható üvegbe. A...
Sárgaborsó-pástétom
...
40 dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2-3 babér­levél, olaj, 1 kocka Rama margarin, 1-2 kk. őrőlt . szerecsendió, ízlés szerint Delikát.
Az apróra vágott hagymát vizes olajban megpá­roljuk. A megmosott sárgaborsót a babérlevéllel puhára főzzük annyi vízzel, hogy ne legyen sűrű, amikor megfő. Tűzről levéve a babérleveleket ki­vesszük, majd hozzáadjuk a margarint, a fűsze...
Halloween buliba megyek vasárnap. Ismeri valaki a töktorta receptjét?
... tèsztàt jòl összegyurjuk. 1 òràt pihentetjük. Idöközben a tököt elökèszìtjük, kockàkra vagy csìkokra vàgjuk. Kimèletesen meg pàroljuk, hülni hagyjuk. Közben a tejszìnt felverjük. A tök 2/3 rèszèt turmixoljuk. Az összes hozzàvalòkat összekeverjük, az 1/3 rèsz tököt is. A tèsztàt kiny...
Halloween buliba megyek vasárnap. Ismeri valaki a töktorta receptjét?
... jòl összegyurjuk.
- 1 òràt pihentetjük.
- Idöközben a tököt elökèszìtjük, kockàkra vagy csìkokra vàgjuk.
- Kimèletesen meg pàroljuk, hülni hagyjuk.
- Közben a tejszìnt felverjük.
- A tök 2/3 rèszèt turmixoljuk.
- Az összes hozzàvalòkat összekeverjük, az 1/3 rèsz tökö...
Rák bordói módon
... rákokat, megsózzuk, borsozzuk, fűsze­rezzük és gyakori keverés mellett, fedő alatt, vörösre pirítjuk. Ráöntjük a ko­nyakot, a fehérbort, kevés hallevet, felforraljuk, és fedő alatt 10 percig pá­roljuk. A rákokat mély timbálba rakjuk, levét kissé beforraljuk, hozzátesszük a húskivonatot, kevés liszttel összegyúrt vajjal megsűrítjük, s belekeverjük a megmaradt vajat. A mártást a rák...
Somlósi Lajos !
...

SOMLÓSI LAJOS GEOBIOLÓGIAI ÍRÁSAI
GEOBIOLÓGIA MAGYARORSZÁGON
A XXI. SZÁZAD ELSÕ ÉVÉBEN

A németországi Hagia Chora folyóirat felkérésére több
európai ország egy-egy szakértője írt arról, milyen a
geomantia helyzete ...
x
... tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, henger alakúra formázzuk. Vaníliamártással tálaljuk.
Almás palacsinta
A hámozott, vékony szeletekre vágott almákat vajon megpároljuk. Az édes palacsintatésztából - lehetőleg vajon - a szokásosnál vastagabb tésztát sütünk úgy, hogy amikor a tészta a serpenyőben már összeállt, akkor az almaszeleteket belenyomkodjuk, megforg...
Szezámmagról
A szezámmagot a magok királyának is szokták nevezni, hiszen a legtöbbet tartalmazza bizonyos ásványi anyagok közül. Súlyarányosan hétszer több kálcium található benne, mint a tehéntejben, E-, B1-, B2-, D-vitamin-, foszforsav-, lecitin-, szezamin- és telítetlen zsírsav-tartalma...
A Falafel csicseri borsós változata
A Falafel csicseri borsós változata

Hozzávalók:
44 dkg csicseriborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
2 ek aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 mk őrölt koriander
2 mk őrölt kömény
1 tk sütőpor
olaj

Elkészítés:
A csicseriborsót átválogatjuk és megmossuk, majd négy-ötszörös mennyiségű hideg ...
szeretettel
...13.
Kóros személyiségünk gyógyítása mások szolgálata által

A különös tétel, hogy "Isten és közöttem állok én" - általában meglepi az embereket. Van, akiben villámszerû fényt gyújt, s van, akit elkedvetlenít. Pedig ez az axióma félelmetes, mágikus igazságot rejt. A személyes én; az elintéz...
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája
Szepes Mária:
A mindennapi élet mágiája

Bevezetés

Ezt a tanulmányt, amelynek különös kiterjedései közé benyitnak most, jó néhány évvel ezelőtt írtam. Csak közeli barátaim kaphatták meg tőlem elolvasásra akkor a pszichológiának és a szabadabb szellemi témáknak kedvezőtlen ...
Gyerekeknek
VERSEK

Nyulász Péter: Éhes mackó

Cammog a mackó, emeli a lábát
Ágak között, bokor alatt keresi a málnát
Mézet is enne, mászik a fára
De az öreg odvas fának letörik az ága
Fenekére huppan, sajog keze lába
Szomorkodik szegény maci: nem lesz vacsorája

Nyulász Péter: Almát eszem

Almát eszem ropogtatom
Fogaim közt...
1 
Címkék: Egyszerű Sütemények, Málnás Tekercstorta, Somlósi Lajos, Szepes Mária, SOMLÓSI LAJOS GEOBIOLÓGIAI ÍRÁSAI, GEOBIOLÓGIA MAGYARORSZÁGON, SZÁZAD ELS&#213, Hagia Chora, Nyulász Péter, töktorta receptjét, mindennapi élet, tészta egyik, kakaóporral elvegyített, 37×32 cm-es, sütőpapírt lehúzzuk, piskótát nedves, maradékot kávédarálón, egészet újból, légmentesen lezárható, apróra vágott, megmosott sárgaborsót, babérlevéllel puhára, babérleveleket ki­vesszük, tököt elök&#232, összes hozz&#224, rákokat mély, megmaradt vajat, németországi Hagia, szokásosnál vastagabb, almaszeleteket belenyomkodjuk, magok királyának, legtöbbet tartalmazza, csicseriborsót átválogatjuk, különös tétel, axióma félelmetes, szabadabb szellemi, öreg odvas, vaníliamártással, hűtőszekrényben, pszichológiának, belenyomkodjuk, almaszeleteket, csicseriborsót, összedolgozzuk, megnedvesített, személyiségünk, magyarországon, babérleveleket, súlyarányosan, összekeverjük, levesízesítők, palacsintákat, szárnyasokhoz, csicseriborsó,
© 2013 TVN.HU Kft.