|
|
|
TORTÁK (bevezető)
A torták készítéséhez csak friss tojásokat használjunk. Vigyázzunk arra, hogy a tojásfehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön, mert csak így tudjuk megfelelően habbá verni. Az edények, habverők nagyon tiszták, teljesen zsírmentesek legyenek. (Ecettel, sóval kimossuk, hideg vízzel kiöblítjük.)
A torta keverése előtt mindent előkészítünk, a cukrot, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Pischinger torta
Hozzávalók: 1 csomag kerek ostyalap, 20 dkg vaj, 22 dkg cukor, 10 dkg mogyoró, 5 szelet csokoládé.
18 dkg vajat 12 dkg porcukorral jól kikeverünk, a mogyorót sütőben megpirítjuk, héját ruhával ledörzsöljük. 10 dkg világosra pirított cukorba tesszük, összekeverjük, gyengén kivajazott tányérba öntjük. Ha kihűlt, ledaráljuk, vagy morzsában finom péppé t... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kivajazott tepsibe. A 2 tojást üsse 2,5 dl tejbe, verje fel, öntse a csirkére. Tetejére tegyen citrom- vagy meggy leveleket, szórjon rájuk darált mandulát. Süsse 40-45 percig, míg enyhén megpirul. Tálalja rizzsel és salátával.
Megjegyzés: csirke helyett hallal is készíthető. Kemény húsú- tengeri vagy ragadozó- hal lebőrözve, filézve használható, a sütési idő kb. 5 perccel rö... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivajazott tepsibe. A 2 tojást üsse 2,5 dl tejbe, verje fel, öntse a csirkére. Tetejére tegyen citrom- vagy meggy leveleket, szórjon rájuk darált mandulát. Süsse 40-45 percig, míg enyhén megpirul. Tálalja rizzsel és salátával.
Megjegyzés: csirke helyett hallal is készíthető. Kemény húsú- tengeri vagy ragadozó- hal lebőrözve, filézve használható, a sütési idő kb. 5 perccel rö... |
|
|
|
|
|
|