|
|
|
... simára keverjük, megsózzuk.
A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
A nyársakat a sörös tésztába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Amikor körös-körül szépen megpirultak, jól lecsöpögtetjük őket, óvatosan kihúzzuk a hurkapálcikát, és a húst (amely közben egy tömbbé sült össze) ferdén felszeleteljük. Vajon párolt zöldség vagy rizibizi (gyorsrizsből) illik hoz... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a ma... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és a szeletekre vágott zöldségeket. Tegyük hozzá a fűszerágat, majd közepes lángon pirítsuk meg. Ha a zöldségek már megpirultak, öntsük fel félliternyi vízzel, ízesítsük sóval és darált borssal. Jól forraljuk öszsze, majd tegyük bele a befóliázott húst. Fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk 30-40 percig, ha... |
|
|
|
|
|
|
|
... serpenyőbe a fenyőmagot, majd állandóan rázogatva pirítsuk aranysárgára. Fenyőmag helyett használhatunk egész szemű tisztított diót, vagy héj nélküli tökmagot is. Ha a zöldségek szépen megpirultak, vegyük ki őket a sütőből, és várjunk, míg kissé kihűlnek. Kanalazzuk rájuk a bazsalikom pestót, és óvatosan forgassuk össze vele a zöldségeket. Szervírozzuk üveg salátástányérokra, tete... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat felhevítjük, s beletesszük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Ekkor kiszedjük, s félretesszük.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felé... |
|
|
|
|
|
|
|
...
ELKÉSZÍTÉSE:
A padlizsánszeleteket sózzuk be, majd hagyjuk állni 20 percig. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd magas hőmérsékleten hirtelen pirítsuk meg benne a báránybordákat. Amikor megpirultak, vegyük lejjebb a lángot és süssük még 5 percig, úgy, hogy megpuhuljanak. Vegyük ki a serpenyőből, majd csepegtessük le.
A maradék olajban a fo... |
|
|
|
|
|
|
|
... részletét. Olívaolajon megpirítod a csirkét minden oldalon. Ha ez kész, mehet a hagyma, az édesköménygumó, a citrom, a rozmaring. Egy nagy keverés, turbózhatod a lángot, és ha a zöldségek megpirultak, felöntöd a vízzel és a borral. Ha megforrt, akkor a bulgur jön, megkavarod, és mehet a sütőbe. 45-60 perc kell, hogy a csirke megpárolódjon és a bulgur elkészüljön.
Tálalá... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és beszórjuk liszttel. Egy tepsiben felmelegítünk 4 evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk a csirkecombokat minden oldalon. Ha a csirkék kellemesen megpirultak, kiszedjük egy tálra. A maradék olajba beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat, és megpirítjuk őket. Ha ez kész, akkor a csirkét belehelyezzük a zöldségek közé, felöntjük a bo... |
|
|
|
|
|
|
|
... kicsontozzuk, összegöngyöljük, megkötözzük, megsózzuk. Zsírozott lábosba tesszük a felaprított zöldségeket, és a feldarab... |
|
|
|
|
|
|
|
... dalolom.[208]
Ujjongani fog ajkam, hogy dalolok neked
és lelkem is, hogy megmenekedett.
Nyelvem is igazságod hirdesse szüntelen,
mivel megszégyenültek s megpirultak, akik rontást koholtak ellenem.
------------------------------------ ------------------------------------ --------
203. csoda: noha oly számos nehéz helyze... |
|
|
|
|
|
|
|
... pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vízet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... korianderlevél
A lencsét a kurkumás sós vízben (kuktában) puhára főzzük. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a szegfűszeget, a babérlevelet, a köménymagot, a hagymát, s pár percig pirítjuk. Mikor megpirultak a fűszerek, és érezni az illatukat, hozzáadjuk a paradicsomot, s kb. 5 percig főzzük, hogy megpuhuljon. Mély tányérba szedjük, rámerjük a levest, majd korianderlevel... |
|
|
|
|
|
|
|
... aljat pirítod meg. Ezt együtt készítsd a másik zsemle aljával (ez lesz a zsemle középső része). Süsd meg a két marhahúspogácsát épp, mint a normál hamburgernél. Miután a zsemlerészek megpirultak, tegyél egy evőkanál "Mac szószt" mindegyik alsó részre (pirított oldal). Azután adj hozzá mindegyikhez 1 / 8 csésze felaprított salátát. A valódi alsó zsemlén, tegyél egy vékony szelet Am... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a mar... |
|
|
|
|
|
|
|
... előmelegített 220 C°-os sütőben, kb. 15 perc alatt, aranybarnára sütjük. Sütés közben ne nyissunk rájuk egyszer sem, egy kicsit sem, mert azonnal összeesnek! Akkor jók, mikor már kellően megpirultak! Ekkor nyissunk rájuk először! A krém elkészítése következik. Egy tálkában, a tojás sárgájákat kikeverjük 100 g cukorral és a vaníliás cukorral. Egy lábasban, a lisztet a tejjel csomóm... |
|
|
|
|
|
|
|
... használtam hozzá A müzlit, a diót, a magokat (len, szezám, napraforgó) robotgépben felaprítjuk. Odatesszük pirulni egy kevés cukor kíséretében, és amikor már kellemes illatokat érzünk, tehát megpirultak a magvak beletesszük a margarint. Elkeverjük! Majd a mézet is belecsorgatjuk és azzal is elkeverjük, viszont ezzel már nem pirítjuk. Sütőpapírra borítjuk. Elsimítjuk és hagyjuk meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagymát. Utána adjuk hozzá a sárgarépát, a retket és a kis csokor friss fűszert. Az egészet süssük át. A meghámozott fokhagymagerezdeket vékonyan szeleteljük fel.
Amikor a zöldségek megpirultak, enyhén sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá
a félretett húst, a paradicsomkockákat és a fokhagymát.
5. Öntsünk rá fél litert a felmelegített zöldségalapléből, majd ha forrni kezd... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A felkockázott és besózott csirkemellet kevés olajon elkezdjük sütni. Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fagyos zöldségeket. Ha már a zöldségek felengedtek és kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt főzzük tovább. Ha túl gyorsan elpárologna a víz, pótoljuk. Amikor már majdnem kész az étel (alig van leve és a hús puha), hozzáadjuk a karikákra vágott... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemelleket olajjal bekent sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és a tetejükre borsónyi vajdarabkákat téve sütőben közepes lángon kb. fél órát sütjük. Amikor már szépen megpuhultak és megpirultak, mindegyikre egy fél hámozott és kimagozott őszibarackot fektetünk, a tetejére ismét apró vajdarabkákat hintünk, és az egészet reszelt szerecsendióval megszórjuk. A sütőbe visszat... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a ma... |
|
|
|
|
|