Belépés
Csirkemell íjászmester módra
... simára keverjük, megsózzuk.
A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
A nyársakat a sörös tésztába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Amikor körös-körül szépen megpirultak, jól lecsöpögtetjük őket, óvatosan kihúzzuk a hurkapálcikát, és a húst (amely közben egy tömbbé sült össze) ferdén felszeleteljük. Vajon párolt zöldség vagy rizibizi (gyorsrizsből) illik hoz...
Illatos,oml,pulykaszelet
... vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a ma...
Spenótos borjúrolád
... evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és a szeletekre vágott zöldségeket. Tegyük hozzá a fűszerágat, majd közepes lángon pirítsuk meg. Ha a zöldségek már megpirultak, öntsük fel félliternyi vízzel, ízesítsük sóval és darált borssal. Jól forraljuk öszsze, majd tegyük bele a befóliázott húst. Fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk 30-40 percig, ha...
Meleg saláta
... serpenyőbe a fenyőmagot, majd állandóan rázogatva pirítsuk aranysárgára. Fenyőmag helyett használhatunk egész szemű tisztított diót, vagy héj nélküli tökmagot is. Ha a zöldségek szépen megpirultak, vegyük ki őket a sütőből, és várjunk, míg kissé kihűlnek. Kanalazzuk rájuk a bazsalikom pestót, és óvatosan forgassuk össze vele a zöldségeket. Szervírozzuk üveg salátástányérokra, tete...
Omlós pulykaszelet
... vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat felhevítjük, s beletesszük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Ekkor kiszedjük, s félretesszük.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felé...
Sult baranyi
...
ELKÉSZÍTÉSE:


A padlizsánszeleteket sózzuk be, majd hagyjuk állni 20 percig. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd magas hőmérsékleten hirtelen pirítsuk meg benne a báránybordákat. Amikor megpirultak, vegyük lejjebb a lángot és süssük még 5 percig, úgy, hogy megpuhuljanak. Vegyük ki a serpenyőből, majd csepegtessük le.

A maradék olajban a fo...
Libanoni citromos csirke
... részletét. Olívaolajon megpirítod a csirkét minden oldalon. Ha ez kész, mehet a hagyma, az édesköménygumó, a citrom, a rozmaring. Egy nagy keverés, turbózhatod a lángot, és ha a zöldségek megpirultak, felöntöd a vízzel és a borral. Ha megforrt, akkor a bulgur jön, megkavarod, és mehet a sütőbe. 45-60 perc kell, hogy a csirke megpárolódjon és a bulgur elkészüljön.

Tálalá...
Csirke szõlõvel és t
... töltjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és beszórjuk liszttel. Egy tepsiben felmelegítünk 4 evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk a csirkecombokat minden oldalon. Ha a csirkék kellemesen megpirultak, kiszedjük egy tálra. A maradék olajba beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat, és megpirítjuk őket. Ha ez kész, akkor a csirkét belehelyezzük a zöldségek közé, felöntjük a bo...
párolt malaccomb
... kicsontozzuk, összegöngyöljük, megkötözzük, megsózzuk. Zsírozott lábosba tesszük a felaprított zöldségeket, és a feldarab...
70. zsoltár (Öregedő ember imá
... dalolom.[208]

Ujjongani fog ajkam, hogy dalolok neked
és lelkem is, hogy megmenekedett.
Nyelvem is igazságod hirdesse szüntelen,
mivel megszégyenültek s megpirultak, akik rontást koholtak ellenem.



------------------------------------ ------------------------------------ --------

203. csoda: noha oly számos nehéz helyze...
Gombából készült ételek
... pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vízet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.
|...
Levesek
... korianderlevél

A lencsét a kurkumás sós vízben (kuktában) puhára főzzük. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a szegfűszeget, a babérlevelet, a köménymagot, a hagymát, s pár percig pirítjuk. Mikor megpirultak a fűszerek, és érezni az illatukat, hozzáadjuk a paradicsomot, s kb. 5 percig főzzük, hogy megpuhuljon. Mély tányérba szedjük, rámerjük a levest, majd korianderlevel...
Big Mac
... aljat pirítod meg. Ezt együtt készítsd a másik zsemle aljával (ez lesz a zsemle középső része). Süsd meg a két marhahúspogácsát épp, mint a normál hamburgernél. Miután a zsemlerészek megpirultak, tegyél egy evőkanál "Mac szószt" mindegyik alsó részre (pirított oldal). Azután adj hozzá mindegyikhez 1 / 8 csésze felaprított salátát. A valódi alsó zsemlén, tegyél egy vékony szelet Am...
Receptek
... vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a mar...
Profiterol recept
... előmelegített 220 C°-os sütőben, kb. 15 perc alatt, aranybarnára sütjük. Sütés közben ne nyissunk rájuk egyszer sem, egy kicsit sem, mert azonnal összeesnek! Akkor jók, mikor már kellően megpirultak! Ekkor nyissunk rájuk először! A krém elkészítése következik. Egy tálkában, a tojás sárgájákat kikeverjük 100 g cukorral és a vaníliás cukorral. Egy lábasban, a lisztet a tejjel csomóm...
Házi Müzli recept
... használtam hozzá A müzlit, a diót, a magokat (len, szezám, napraforgó) robotgépben felaprítjuk. Odatesszük pirulni egy kevés cukor kíséretében, és amikor már kellemes illatokat érzünk, tehát megpirultak a magvak beletesszük a margarint. Elkeverjük! Majd a mézet is belecsorgatjuk és azzal is elkeverjük, viszont ezzel már nem pirítjuk. Sütőpapírra borítjuk. Elsimítjuk és hagyjuk meg...
Húsvéti bárányragu
... hagymát. Utána adjuk hozzá a sárgarépát, a retket és a kis csokor friss fűszert. Az egészet süssük át. A meghámozott fokhagymagerezdeket vékonyan szeleteljük fel.
Amikor a zöldségek megpirultak, enyhén sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá
a félretett húst, a paradicsomkockákat és a fokhagymát.
5. Öntsünk rá fél litert a felmelegített zöldségalapléből, majd ha forrni kezd...
Hagymás-joghurtos csirke
...

A felkockázott és besózott csirkemellet kevés olajon elkezdjük sütni. Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fagyos zöldségeket. Ha már a zöldségek felengedtek és kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt főzzük tovább. Ha túl gyorsan elpárologna a víz, pótoljuk. Amikor már majdnem kész az étel (alig van leve és a hús puha), hozzáadjuk a karikákra vágott...
Szerecsendiós Csirkemell...
... csirkemelleket olajjal bekent sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és a tetejükre borsónyi vajdarabkákat téve sütőben közepes lángon kb. fél órát sütjük. Amikor már szépen megpuhultak és megpirultak, mindegyikre egy fél hámozott és kimagozott őszibarackot fektetünk, a tetejére ismét apró vajdarabkákat hintünk, és az egészet reszelt szerecsendióval megszórjuk. A sütőbe visszat...
Illatos omlós pulykaszelet
... vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a ma...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Házi Müzli, Szerecsendiós Csirkemell, kemény habbá, sörös tésztába, tömbbé sült, nagy serpenyőben, margarin felét, olívaolajat hevítsük, összevágott vöröshagymát, szeletekre vágott, befóliázott húst, zöldségek szépen, bazsalikom pestót, olívaolajat felhevítjük, serpenyőben hevítsük, maradék olajban, csirkét minden, nagy keverés, zöldségek megpirultak, csirke megpárolódjon, bulgur elkészüljön, tepsiben felmelegítünk, csirkecombokat minden, csirkék kellemesen, maradék olajba, csirkét belehelyezzük, zöldségek közé, felaprított zöldségeket, forró olajon, finomra vágott, leves megfőtt, vajat felforrósítjuk, másik zsemle, zsemle középső, normál hamburgernél, zsemlerészek megpirultak, valódi alsó, vékony szelet, krém elkészítése, tojás sárgájákat, vaníliás cukorral, tejjel csomóm, kevés cukor, magvak beletesszük, egészet süssük, félretett húst, felmelegített zöldségalapléből, fagyos zöldségeket, zöldségek felengedtek, karikákra vágott, tetejükre borsónyi, tetejére ismét, egészet reszelt, sütőbe visszat,
© 2013 TVN.HU Kft.