|
|
|
... megtisztított nyers tojást teszünk (még festetlenül). A gyűrűket kivajazott nagy tepsibe tesszük, megszórjuk a mákkal és kevés cukorral, majd forró s... |
|
|
|
|
|
|
|
... kissé a krémbe nyomjuk. Meleg sütőben 10 percig sütjük. A mézet 1 evőkanál vízzel összemelegítjük. Ezzel megkenjük a tortácskák tetejét, és még néhány percig sütjük, míg a mandulák megpirulnak. Langyosra hűtjük, majd grillrácsra tesszük.
Variáció
Mandulaforgács helyett fenyőmagot is tehetünk a tészta tetejére. Még több krémet kapunk, ha 1 evőkanál lang... |
|
|
|
|
|
|
|
... balzsamecet, darált bors.
Elkészítése:
Vágjuk le a zsemlyék tetejét, kézzel kissé szedjük ki a belsejüket, majd tegyük őket a grillsütőbe, és süssük addig, amíg megpirulnak.
Vágjuk kétfelé a szalonnaszeleteket, majd egy serpenyőben süssük ki félig őket, utána tegyük a megpirított zsemlyébe.
Üssük bele egyenként a tojásokat a zsemlyékbe, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... öntünk, a hússzeleteket beletesszük, megszórjuk a hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, és friss rozmaringot szórunk a tetejükre.
3. Sütőben közepes ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott almával és a... |
|
|
|
|
|
|
|
... lapítsuk meg (így hamarabb sül), tegyük a papírra.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10-12 perc alatt arany barnára sül. Akkor a legjobb, amikor a mazsolaszemek kidagadnak és kicsit megpirulnak.
A végeredmény nagyon finom, nem túl édes vajas sütemény. Tea mellé kiváló, vendégeknek is.
További tudnivalók: A teljesőrlésű lisztektől, aszalt gyümölcsöktől és magoktól ... |
|
|
|
|
|
|
|
... és egy kis kocka kecskesajtot. A tészta átlós sarkait összenyomom, és a kis batyukat bekenem felvert to... |
|
|
|
|
|
|
|
... Öntsünk még egy kis olajat a wokba, majd dobva-rázva süssük benne a siitake gombát, az újhagymát, a sárgarépát, a paprikát, a káposztát és a bambuszrügyet 1-2 percig vagy amíg a zöldségek megpirulnak, de még ropogósak. Rakjuk a tálba a húsokhoz. Öntsük a maradék olajat a wokba és dobva-rázva süssük benne a tésztát 1 percig. Tegyük vissza a húst és a zöldségeket a wokba, adjuk hozz... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomkristálycukor
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
3,75 dl forró tej
A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra. A magvakat terítsük szét egy tepsiben, majd süssük 5 percig, amíg enyhén megpirulnak. A kihűlt magvakat aprítsuk össze, és keverjük össze a gyufaszálra vágott sárgabarackkal.
A cukorral megszórt és forró vízzel leöntött kuszkuszhoz keverjük hozzá a vajat... |
|
|
|
|
|
|
|
... bográcsban.
A bográcsban főzés sajátos zamattal, "magyaros ízzel"
gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok
nagy felületen érintkeznek a hővel, s így jobban
megpirulnak-főnek, kellemes, füstölt ízeket kölcsönözve
legegyszerűbb, hagyományos ételeinknek is.
A bogrács alá gyújtott tűz hevességét mindig az ételek
készítéséhez kell igazíta... |
|
|
|
|
|
|
|
... kiszedem egy tányérra, és a megmaradt zsiradékban megpirítom a melleket. Ha szükséges, felöntöm kevés olívaolajjal. Érdemes teflon serpenyőben készíteni, mert nem ég oda, és szépen megpirulnak a hússzeletek benne. Eközben megpucolom az almákat, felvágom vékony szeletkékre, a sajtot pedig lereszelem. Amint elkészült a hús, egy sütőtálat kikenek olívaolajjal, beleteszem a csirkemell... |
|
|
|
|
|
|
|
... kapjunk.
Vegyük ki sütőből a húst. Egy evőkanálnyi gombóchalmot rakjunk a ra... |
|
|
|
|
|
|
|
... Kivesszük a kenyeret a formából, és megkopogtatjuk az alját. Akkor sült át, ha tompán kong, és könnyűnek, levegősnek érezzük. A sütőrácsra tesszük, és addig sütjük tovább, amíg az oldalai megpirulnak, és ropogósra sülnek.
* Süteményesrácsra tesszük, és kihűtjük. 5 napig friss marad.
* Fűszeres kenyér Ehhez a változathoz a kenyértésztát 2-3 kiskanál sóval, 1... |
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
... bográcsban.
A bográcsban főzés sajátos zamattal, "magyaros ízzel"
gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok
nagy felületen érintkeznek a hővel, s így jobban
megpirulnak-főnek, kellemes, füstölt ízeket kölcsönözve
legegyszerűbb, hagyományos ételeinknek is.
A bogrács alá gyújtott tűz hevességét mindig az ételek
készítéséhez kell igazíta... |
|
|
|
|
|
|
|
... bográcsban.
A bográcsban főzés sajátos zamattal, "magyaros ízzel"
gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok
nagy felületen érintkeznek a hővel, s így jobban
megpirulnak-főnek, kellemes, füstölt ízeket kölcsönözve
legegyszerűbb, hagyományos ételeinknek is.
A bogrács alá gyújtott tűz hevességét mindig az ételek
készítéséhez kell igazíta... |
|
|
|
|
|
|
|
... kiszedem egy tányérra, és a megmaradt zsiradékban megpirítom a melleket. Ha szükséges, felöntöm kevés olívaolajjal. Érdemes teflon serpenyőben készíteni, mert nem ég oda, és szépen megpirulnak a hússzeletek benne. Eközben megpucolom az almákat, felvágom vékony szeletkékre, a sajtot pedig lereszelem. Amint elkészült a hús, egy sütőtálat kikenek olívaolajjal, beleteszem a csirkemell... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirketekercsek felületét. Ilyenkor az a legegyszerűbb, ha két evőkanállal vagy egy széles szűrőlapáttal forgatom őket, mert akkor tuti, hogy nem nyílnak szét, viszont körös-körül szépen megpirulnak. Végül átemelem mindet egy tányérra, és a serpenyőben maradt olajjal kikenem egy 20x30 centis sütőtál alját.
A kiolajozott sütőtálba egymás mellé rakosgatom a csirketekercseket, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... dúsok most koldusok,
Miként te megmondottad,
S kik éheztek, most bétöltek,
Amint megprófétáltad.
36. Megfordulnak, és újulnak
Általad rossz szokások,
Megpirulnak, s elborulnak
A sok hamis vallások.
37. Tanítottál, s példát adtál
Világ utálására,
Délceg testnek s rossz erkölcsnek
Megzabolázásra.
38. Szeme... |
|
|
|
|
|
|
|
... Sütjük, míg meg nem sül, néha megforgatjuk.
8. Mikor a hús már kész, kivess... |
|
|
|
|
|