Belépés
Húsvéti tojásgyűrűk
... megtisztított nyers tojást teszünk (még festetlenül). A gyűrűket kivajazott nagy tepsibe tesszük, megszórjuk a mákkal és kevés cukorral, majd forró s...
Mézes-mandulás mini torták
... kissé a krémbe nyomjuk. Meleg sütőben 10 percig sütjük. A mézet 1 evőkanál vízzel összemelegítjük. Ezzel megkenjük a tortácskák tetejét, és még néhány percig sütjük, míg a mandulák megpirulnak. Langyosra hűtjük, majd grillrácsra tesszük.


Variáció

Mandulaforgács helyett fenyőmagot is tehetünk a tészta tetejére. Még több krémet kapunk, ha 1 evőkanál lang...
Tojással töltött zsemlyék
... balzsamecet, darált bors.

Elkészítése:

Vágjuk le a zsemlyék tetejét, kézzel kissé szedjük ki a belsejüket, majd tegyük őket a grillsütőbe, és süssük addig, amíg megpirulnak.

Vágjuk kétfelé a szalonnaszeleteket, majd egy serpenyőben süssük ki félig őket, utána tegyük a megpirított zsemlyébe.

Üssük bele egyenként a tojásokat a zsemlyékbe, ...
Ünnepi hangulat
... öntünk, a hússzeleteket beletesszük, megszórjuk a hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, és friss rozmaringot szórunk a tetejükre.

3. Sütőben közepes ...
Sörös-mézes csirke almával és
... vágott almával és a...
Gyümölcsös finomságok 2
... lapítsuk meg (így hamarabb sül), tegyük a papírra.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10-12 perc alatt arany barnára sül. Akkor a legjobb, amikor a mazsolaszemek kidagadnak és kicsit megpirulnak.
A végeredmény nagyon finom, nem túl édes vajas sütemény. Tea mellé kiváló, vendégeknek is.
További tudnivalók: A teljesőrlésű lisztektől, aszalt gyümölcsöktől és magoktól ...
Kolbászos-sajtos vendégváró
... és egy kis kocka kecskesajtot. A tészta átlós sarkait összenyomom, és a kis batyukat bekenem felvert to...
Fõételek
... Öntsünk még egy kis olajat a wokba, majd dobva-rázva süssük benne a siitake gombát, az újhagymát, a sárgarépát, a paprikát, a káposztát és a bambuszrügyet 1-2 percig vagy amíg a zöldségek megpirulnak, de még ropogósak. Rakjuk a tálba a húsokhoz. Öntsük a maradék olajat a wokba és dobva-rázva süssük benne a tésztát 1 percig. Tegyük vissza a húst és a zöldségeket a wokba, adjuk hozz...
Édességek, desszertek
... finomkristálycukor
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
3,75 dl forró tej

A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra. A magvakat terítsük szét egy tepsiben, majd süssük 5 percig, amíg enyhén megpirulnak. A kihűlt magvakat aprítsuk össze, és keverjük össze a gyufaszálra vágott sárgabarackkal.
A cukorral megszórt és forró vízzel leöntött kuszkuszhoz keverjük hozzá a vajat...
Bográcsételek
... bográcsban.
A bográcsban főzés sajátos zamattal, "magyaros ízzel"
gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok
nagy felületen érintkeznek a hővel, s így jobban
megpirulnak-főnek, kellemes, füstölt ízeket kölcsönözve
legegyszerűbb, hagyományos ételeinknek is.
A bogrács alá gyújtott tűz hevességét mindig az ételek
készítéséhez kell igazíta...
Csirkemell füstölt tarjával
... kiszedem egy tányérra, és a megmaradt zsiradékban megpirítom a melleket. Ha szükséges, felöntöm kevés olívaolajjal. Érdemes teflon serpenyőben készíteni, mert nem ég oda, és szépen megpirulnak a hússzeletek benne. Eközben megpucolom az almákat, felvágom vékony szeletkékre, a sajtot pedig lereszelem. Amint elkészült a hús, egy sütőtálat kikenek olívaolajjal, beleteszem a csirkemell...
Marharagu petrezselymes gombóc
... kapjunk.
Vegyük ki sütőből a húst. Egy evőkanálnyi gombóchalmot rakjunk a ra...
Jó reggelt Mindenkinek! :)
... Kivesszük a kenyeret a formából, és megkopogtatjuk az alját. Akkor sült át, ha tompán kong, és könnyűnek, levegősnek érezzük. A sütőrácsra tesszük, és addig sütjük tovább, amíg az oldalai megpirulnak, és ropogósra sülnek.
* Süteményesrácsra tesszük, és kihűtjük. 5 napig friss marad.
* Fűszeres kenyér Ehhez a változathoz a kenyértésztát 2-3 kiskanál sóval, 1...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
Bográcsos ételek
... bográcsban.
A bográcsban főzés sajátos zamattal, "magyaros ízzel"
gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok
nagy felületen érintkeznek a hővel, s így jobban
megpirulnak-főnek, kellemes, füstölt ízeket kölcsönözve
legegyszerűbb, hagyományos ételeinknek is.
A bogrács alá gyújtott tűz hevességét mindig az ételek
készítéséhez kell igazíta...
Bogrács ételek
... bográcsban.
A bográcsban főzés sajátos zamattal, "magyaros ízzel"
gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok
nagy felületen érintkeznek a hővel, s így jobban
megpirulnak-főnek, kellemes, füstölt ízeket kölcsönözve
legegyszerűbb, hagyományos ételeinknek is.
A bogrács alá gyújtott tűz hevességét mindig az ételek
készítéséhez kell igazíta...
Csirkemell tarjával...
... kiszedem egy tányérra, és a megmaradt zsiradékban megpirítom a melleket. Ha szükséges, felöntöm kevés olívaolajjal. Érdemes teflon serpenyőben készíteni, mert nem ég oda, és szépen megpirulnak a hússzeletek benne. Eközben megpucolom az almákat, felvágom vékony szeletkékre, a sajtot pedig lereszelem. Amint elkészült a hús, egy sütőtálat kikenek olívaolajjal, beleteszem a csirkemell...
Sajttal Töltött Csirkemell
... csirketekercsek felületét. Ilyenkor az a legegyszerűbb, ha két evőkanállal vagy egy széles szűrőlapáttal forgatom őket, mert akkor tuti, hogy nem nyílnak szét, viszont körös-körül szépen megpirulnak. Végül átemelem mindet egy tányérra, és a serpenyőben maradt olajjal kikenem egy 20x30 centis sütőtál alját.
A kiolajozott sütőtálba egymás mellé rakosgatom a csirketekercseket, é...
Nyéki Vörös Mátyás
... dúsok most koldusok,
Miként te megmondottad,
S kik éheztek, most bétöltek,
Amint megprófétáltad.

36. Megfordulnak, és újulnak
Általad rossz szokások,
Megpirulnak, s elborulnak
A sok hamis vallások.

37. Tanítottál, s példát adtál
Világ utálására,
Délceg testnek s rossz erkölcsnek
Megzabolázásra.

38. Szeme...
Mustáros-hagymás tarja
... Sütjük, míg meg nem sül, néha megforgatjuk.
8. Mikor a hús már kész, kivess...
1 2 3 4 5 
Címkék: Magyar Recepttár, Sajttal Töltött Csirkemell, Nyéki Vörös Mátyás, Barangolás Nagy-Magyarországon, gyűrűket kivajazott, krémbe nyomjuk, tortácskák tetejét, mandulák megpirulnak, tészta tetejére, zsemlyék tetejét, serpenyőben süssük, megpirított zsemlyébe, hússzeleteket beletesszük, mazsolaszemek kidagadnak, végeredmény nagyon, teljesőrlésű lisztektől, tészta átlós, siitake gombát, zöldségek megpirulnak, maradék olajat, sütőt melegítsük, magvakat terítsük, kihűlt magvakat, gyufaszálra vágott, cukorral megszórt, bográcsban főzés, megmaradt zsiradékban, hússzeletek benne, sajtot pedig, sütőtálat kikenek, evőkanálnyi gombóchalmot, sütőrácsra tesszük, oldalai megpirulnak, kenyértésztát 2&#8211, széles szűrőlapáttal, serpenyőben maradt, 20x30 centis, kiolajozott sütőtálba, hagymakarikákkal, süteményesrácsra, tartalomjegyzék, csirketekercsek, összemelegítjük, megkopogtatjuk, magyarországon, mandulaforgács, megzabolázásra, sárgabarackkal, megprófétáltad, gyümölcsöktől, előmelegített, mazsolaszemek,
© 2013 TVN.HU Kft.