Belépés
Kovászos uborka
Elkészítés: Az uborkát alaposan megmossuk, egy erre a célra rendszeresített kefével megsikáljuk. Az uborkák végeit levágjuk, és hosszában kétszer bemetsszük. Egy kétliteres befőttes-üveg aljára a jól megmosott kapor felét behajtogatjuk, 2 gerezd megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdet ráültetünk. Az uborkákat szépen egymás mellé állítjuk az üvegben, a maradék kaprot és fo...
Patisszonos lecsó
... 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.

Elkészítése:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felko...
Uborkás burgonyasaláta
... burgonyát felkarikázzuk, majd az uborka- és a retekszeletekkel együtt...
Sült csirke sajtmártással
... (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet piros húsú paprika.
1. A sütőt előmelegítjük 18 C-fokra. A csirkét megmossuk, lecsepegtetjük, kisebb darabokra bontjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, mély tepsibe tesszük. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit karcsú gerezdekre vágjuk, majd a fokhagymáv...
Pisztráng fűszeres tejföllel
... fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 tk. szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 ek. repceolaj, só, bors, alufólia.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába csomagolva parázson (sütőben 220 °C-on) 30-40 perc alatt megsütjük. A pisztrángot alaposan megtisztítjuk. A petrezselymet, kaprot és bazsalikomot is megmos...
Sonkás zöldségtál
... ételízesítő, 120 g finomliszt.
1. A padlizsánt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd szűrőtálba szórjuk, fél órára erősen besózzuk, azután leöblítjük, és alaposan kinyomkodjuk. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A hámozatlan cukkinikat, valamint a póré fehér és világoszöld részét 2 cm vastag karikákra, a paprikákat 5 mm-es csíkokra, a sonkát apró kockákra vágjuk. A sajtot sz...
Paprika fokhagymás körözöttel
... sörrel és egy tekerésnyi frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a hagymát, a metélőhagymát és az áttört fokhagymát, csak kóstolás után sózzuk (sok a sós hozzávaló!).
3. A zöldpaprikákat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, az ereket és magokat eltávolítjuk a belsejükből. Megtöltjük őket a körözöttel, alufóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük.
4. Tálaláskor 1 cm vastag s...
Töltött paradicsom sonkával
... fél citrom, 3 ek. olívaolaj, 100 g kígyóuborka, egy csokor újhagyma, 2 dús szál bazsalikom, 100 g gépsonka, 100 g trappista/Pannónia sajt, néhány salátalevél.
1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk (félretesszük a díszítéshez), belsejüket karalábévájóval/kiskanállal kivájjuk, enyhén besózzuk őket, majd üregükkel lefelé fordítva 30 percig a hűtőszekrényben pihent...
Gulyásleves (kezdőknek)
Hozzávalók:

500 g marhahús, zsír, hagyma, fokhagyma, 2 édesnemes paprika, kömény, burgonya, zöldpaprika, paradicsom, só.

Elkészítése:

Alaposan megmossuk a húst, kis kockákra felvágjuk. Lábasban a zsíron megpirítjuk a hagymát, paprikával meghintjük, átpirítjuk benne a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá v...
Töltött pulykacomb
... nagy fej vöröshagyma, 7 gerezd fokhagyma, 1 alma, 15 dkg húsos szalonna, 4 szelet szendvicskenyér, 1 tojás, 1 ek. vágott petrezselyem, 1 tk. paprikakrém, 3 ek, olaj.

1. A húst megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. Szépen megformázzuk, a vastag részét felszúrjuk késsel. A levágott darabokat durvára ledaráljuk, vagy apróra összevagdaljuk. A zöldségeket és az almát megti...
Nektarinos-habos csokoládépudi
... percig hűlni hagyjuk, majd arányosan felosztva 4 karcsú pohárba szedjük. Hagyjuk kihűlni, aztán letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.
2. Tálalás előtt egy órával a nektarinokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, 4 vékony gerezd kivételével felaprózzuk. Az átszűrt citromlét, az őszibaracklikőrt/-vodkát elkeverjük a maradék 2 ek. cukorral, beleforgatjuk a nektarint (óvatos...
Mézes narancsos csirke
... db csirkecomb (de más hús is megfelel), só, őrölt bors,vegeta, fahéj, őrölt gyömbér és szerecsendió, méz, narancs, kevés olaj.

Elkészítés:

A húsokat metisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a többi fűszerrel is bekenjük mindkét oldalát. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, beletesszük a fűszerezett húst és kb félig megsütjük. Ezután a felső oldalát ...
Almás-rebarbarás torta
... Levesszük a babot meg a papírt, és a tésztát langyosra hűtjük. A rebarbarakompótot a fahéjjal, a szerecsendióval, és a többi fűszerrel jól összekeverjük, és a tésztára tesszük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, húsukat vékonyra szeleteljük. Kör alakban a tésztára, egymásra rakjuk a szeleteket, úgy, hogy félig takarásban legyenek. A lekvárt meglangyosítjuk, vékonyan bekenj...
Amerikai palacsinta
... óvatosan ezt is a masszához adjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk, és forró vízzel telt edény fölött melegen tartjuk, míg mindegyik elkészül. A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A palacsintákra gyümölcsöt halmozunk, és ízlés szerint porcukorral vagy mézzel a tetejüket megszórjuk/meglocsoljuk.




A banán különleges zamat...
Aszalt gyümölcsös kosárkák
... és 10 percig kislángon főzzük. A vegyes gyümölcsöt hosszú, vékony csíkokra vágjuk, majd kis kockákra. A ricottát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat. A narancsot megmossuk, leszárítjuk, héját lereszeljük. A levét kinyomjuk, majd ebbe keverjük a gyümölcsöket. Lefedjük, és fél órára hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk, és 4 kis kerek for...
Fűszeres burgonyakrémleves
... tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 csomag vegyes aprított zöldfűszer (petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom), 2 ek. citromlé.

Előkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, egynegyedét gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és hideg vízzel teli tálban félretesszük. A többit felkockázzuk, s felhasználásig vízben tartjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Elkés...
Cukkinis metélt aszalt paradic
... húsú paprika, 1 csilipaprika (vagy 1-2 csipet csilipor), 40 g olajos, aszalt paradicsom, 2 ek. olívaolaj, só, bors, 2 dús szál bazsalikom, 400 g hosszúmetélt.

1. A cukkiniket megmossuk, két végüket levágjuk, és hámozatlanul vékony karikákra gyaluljuk őket. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, az előbbit finomra vágjuk. A kétféle paprikát leöblítjük, a piros húsút kicsumá...
Cseresznyebefőtt (alkoholos)
...

1 kg cseresznye
1 darabka fahéj
1 vaniliarúd
2 szegfűszeg
25 dkg cukor
4 dl gyümölcspálinka



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, és a fűszerekkel együtt befőttesüvegekbe rakjuk. A cukorral megszórjuk, és az alkohollal leöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a cseresznyét. Az üveget lezárjuk, és 1 hétig mindennap töb...
Cseresznyebefőtt (ecetes)
...

1 kg cseresznye
3 szegfűszeg
3 dl borecet
1 kávéskanál só
1 csokor tárkony
12 szem fekete bors



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A borecetet a sóval...
Cseresznyekompót fagylalttal
HOZZÁVALÓK:

40 dkg cseresznye
fél csokor friss mentalevél
20 dkg barna cukor
5 dl fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. Egy lábasba fél liter vizet öntünk, beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentalevel...
1 2 3 .......269 270 ....403 404 ...537 538 539 
Címkék: uborkát alaposan, célra rendszeresített, uborkák végeit, kétliteres befőttes-üveg, uborkákat szépen, maradék kaprot, paradicsomot leforrázzuk, csípős zöldpaprikát, paprikát megmossuk, hagymát meghámozzuk, retekszeletekkel együtt, sütőt előmelegítjük, csirkét megmossuk, fokhagymát meghámozzuk, előbbit karcsú, burgonyákat alaposan, pisztrángot alaposan, zöldségeket megmossuk, hámozatlan cukkinikat, póré fehér, sonkát apró, tekerésnyi frissen, áttört fokhagymát, zöldpaprikákat megmossuk, csokor újhagyma, paradicsomokat megmossuk, hűtőszekrényben pihent, zsíron megpirítjuk, húst megmossuk, vastag részét, levágott darabokat, almát megti, nektarinokat megmossuk, átszűrt citromlét, húsokat metisztítjuk, többi fűszerrel, fűszerezett húst, felső oldalát, tésztát langyosra, tésztára tesszük, almákat megmossuk, lekvárt meglangyosítjuk, masszához adjuk, gyümölcsöket megtisztítjuk, palacsintákra gyümölcsöt, tetejüket megszórjuk, banán különleges, vegyes gyümölcsöt, ricottát habosra, narancsot megmossuk,
© 2013 TVN.HU Kft.