Belépés
V.F. - Ki feküdt az ágyamban?
... hiszitek, azért lettem ideges, mert rendet csinált? Hát ez az! Látszik, hogy ő csinált rendet! Mezítláb mászkálok a szőnyegen. Belemegyek valami nyirokba. Felkapom a talpamat, nézem. Megkapargatom a szőnyeget. Esküdni mernék, hogy vért mostál ki belőle, de azt sem rendesen. Kit mészároltál le a hálószobámban, te szerencsétlen?
- Agyadra mentek az ostoba horrorfilmjeid - próbá...
Kocsonya 3.
... kg füstölt kocsonyahús (fej, láb, csülök, bőrke, farok), 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 20 szem egészbors, 10 dkg leveszöldség, só, paprika.
A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom. A zöldségeket megtisztítom. Egy nagy fazékban 2 liter hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket, a fűszerekkel, a sóval és a zöldségekkel együtt. Többször lehabozom, maj...
Petrezselymes újkrumpli
Petrezselymes újkrumpli



A krumplikat megkapargatom. Bő vízbe 3 kávéskanál sót teszek, és megfőzöm a krumplit. (Ha nem újkrumpli, akkor héjában megfőzöm). Hagyom a vízben kihűlni. Fogyasztás előtt kockára darabolom, petrezselyemzöldet felaprítok, 50 g vajat felolvasztok a mikróban. Egy tálba két-három rétegben lerakom a krumplit és minden réteget sózok, megszó...
Zsírszalonna sütése
Zsírszalonna sütése

Hozzávalók:

5 kg zsírszalonna
1 dl víz
1.5 dl tej

Elkészítés:

A zsírszalonnát megkapargatom, így a rajta lévő szennyeződést eltüntetem, majd
kockákra vágom / 3X3 cm/
Ezt a mennyiséget 2 nagyobb /6 l-es/ lábosba rakom és felteszem a tűzhelyre.
Fele-fele arányban ráöntöm a vizet és közepes tűznél...
Véleményetek szerint, hogy készül a legízletesebb sertéskocsonya?
Mondom a tutit! :D
Csulokbol, ha lehet, elsobol. Csulkot elotte megkapargatom, megmosom. Ahany csulok, annyi fej fokhagyma megy bele. Hogy szine is legyen, megy bele egy hagyma, hejastol. So, szemesbors, es felidoben egy szal sarga es egy szal feherrepa tisztitva, de egeszben, hogy izt adjon a lenek, de megse legyen tul zoldseges, ne az dominaljon. Fozom, amig osszeall, a zsi...
Kocsonya hagyományos módon
... sertés farok
1 nagy fej hagyma
2 egész fokhagyma
1 maroknyi egészbors
20 dkg leveszöldség

pirospaprika


A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom. A zöldségeket megtisztítom. Egy nagy fazékban odateszem a megtisztított húsféléket, a fűszerekkel, a sóval és a zöldségekkel együtt. Annyi hideg vizzel engedem fel, hogy ellepje....
Jó kis receptnek tűnik . . .
... sör

1 tk. őrölt rozmaring

4 gerezd fokhagyma



durvára őrölt bors

3 tk. őrölt kömény

A húst jól átmosom, a bőrét kicsit megkapargatom, majd beirdalom. A fokhagymát apróra vágom és ahol lehet bedugdosom a csülök bőr alá, majd megszórom a többi fűszerrel is (rozmaring, kömény, só, bors), és jól belemasszírozom őket. ...
1 
Címkék: legízletesebb sertéskocsonya, ostoba horrorfilmjeid, húsféléket leperzselem, zöldségeket megtisztítom, nagy fazékban, megtisztított húsféléket, zöldségekkel együtt, krumplikat megkapargatom, vízben kihűlni, tálba két-három, zsírszalonnát megkapargatom, rajta lévő, szal sarga, szal feherrepa, bőrét kicsit, fokhagymát apróra, többi fűszerrel, belemasszírozom, sertéskocsonya, horrorfilmjeid, petrezselymes, hálószobámban, megtisztított, megkapargatom, szerencsétlen, zsírszalonnát, legízletesebb, szennyeződést, leveszöldség, zsírszalonna, zöldségekkel, megtisztítom, felolvasztok, véleményetek, pirospaprika, hagyományos, kocsonyahús, fűszerekkel, zöldségeket, mészároltál, leperzselem, mennyiséget, krumplikat, fokhagymát, kávéskanál, dominaljon, húsféléket, bedugdosom, felaprítok, eltüntetem, szemesbors, elkészítés, hozzávalók, belemegyek, fogyasztás, receptnek, fokhagyma, csulokbol, felteszem, tűzhelyre, újkrumpli, zoldseges, egészbors, odateszem, darabolom, feherrepa, lehabozom, beirdalom, tisztitva, felidoben, rozmaring,
© 2013 TVN.HU Kft.