|
|
|
... felhevített olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a petrezselyemzöld felét. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd saját levében fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tűzről lehúzzuk, belekeverjük a fűszerpaprikát és hideg vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és jól kiforraljuk. Utóízesítjük tejföllel, és tálaláskor finomra... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. A pörkölt levét tejfölös habarással jól besűrüsítjük és a töltött burgonyákat bevonjuk vele. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Könnyű majonézes burgonya
Hozzávalók 4-6 személyre:
1.5 kg közepes méretû burgonya
1 nagy fej lilahagyma
1,5 d... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... alap recept (2)
/a mennyiség egy kb. 26-28 cm átmérőjű tortához elég/25 dkg tk. liszt, 1 csipet só,1/2 kocka élesztő, 1 tk. gyümölcscukor, 1/8 l tej A lisztet egy tálba szórjuk, meghintjük sóval. Az élesztőt és a cukrot a tejben simára keverjük. A liszthez öntjük és az egészet sima tésztává dagasztjuk. Lefedve 3o percig kelesztjük, újból átgyúrjuk és a recept szerint form... |
|
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, és ráterítjük a másik tésztalapot.
Megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejé... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... rétegek közé mindig kevés tejszínhabot kenünk. A házikót a maradék habbal egyenletesen bevonjuk, majd, kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.Végül a kókuszreszelékkel é... |
|
|
|
|
|
|
|
... piskótát is hasonló módon sütni,ebben az esetben nem 6 kanál lisztet adunk hozzá,hanem
4 ek.lisztet és 2 ek.keserű kakaóport.(ugyanígy a sütőport ehhez kell adni)
Tetejét p.cukorral meghintjük,vagy csokival,tortabevonóval áthúzzuk.
Tanácsok:
Mindig azonos irányba kell a masszát kavargatni,így nem törik össze a hab.
Lehet sütőpapírt is használn... |
|
|
|
|
|
|
|
... is hasonló módon sütni,ebben az esetben nem 6 kanál lisztet adunk hozzá,hanem
4 ek.lisztet és 2 ek.keserű kakaóport.(ugyanígy a sütőport ehhez kell adni)
Tetejét p.cukorral meghintjük,vagy csokival,tortabevonóval áthúzzuk.
Tanácsok:
Mindig azonos irányba kell a masszát kavargatni,így nem törik össze a hab.
Lehet sütőpapírt is használni,így csak le... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagymákat üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az árpát, babot, lassan megpirítjuk, vízzel felöntjük, sózzuk. Felforraljuk, és kis lángon 1-2 óráig főzzük. Időnként megkeverjük.
Tálalás előtt meghintjük a felaprított növényekkel. Minden tányérhoz adunk egy kevés tejfölt.
Mi áll erről a Bibliában?
Az árpa fontos szerepet játszik az egyik gyönyörű szerelmi történetben.... |
|
|
|
|
|
|
|
... és egy csipet sót. Végül óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Kivajazott, lisztezett formába simítjuk, előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt, meghintjük vaníliás porcukorral. ( Szeletelés előtt rácsorgathatunk még: 2 kanál cukor, kettő kanál kakaó, 2 kanál tej összemelegített keverékével, amihez a melegítés után hozzákeverünk 3 dkg margari... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
8 dl tejföl
ízlés szerint őrölt fekete bors
só.
Előkészítése: nagy vasfazekat (vagy beáztatott cserépedényt) olajjal kikenjük és lisztel meghintjük. A töltelékhez a dagadót megdaráljuk, összekeverjük a nyers, megmosott rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és lereszelt hagymával, sóval, borssal, majd szorosan becsom... |
|
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbóna
25 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat összekeverjük, majd vizes evőkanállal kiszaggatjuk. Forró olajban kisütjük a fánkokat, ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... beledolgozzuk.Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz- vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... vizet öntünk a gombócok alá, és a sütőbe tesszük őket.
A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hússütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl fejföllel felengedjük. A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat mé... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukor
- 3 tojásfehérje
-2 levél zselatin
Elkészítés: Az összes gyümölcsöt megmossuk, megszárítjuk, a cseresznyét kimagozzuk, és valamennyit egy tálba tesszük. Porcukorral meghintjük, és egy órát hideg helyen állni hagyjuk. Utána lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy lángon, néhány perccel... |
|
|
|
|
|
|
|
... majoranna vagy oregano
reszelt citromhéj
A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, tepsibe tesszük, néhány szalonna szeletet teszünk alá, gazdagon meghintjük a fűszerekkel. Aláöntjük a bort, ha elfér mellé tesszük a hasábba vágott krumplit, megszórjuk az olíva bogyóval, lefóliázzuk és megsütjük. Ha minden megpuhult, levesszük a fóliát és még... |
|
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszeléket is.
A tortalapot két lapra szeljük, az alsót kapcsos tortaformába tesszük, rásimítjuk a krémet, és befedjük a másik lappal.
Csokoládéval ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük. Az almák magházát eltávolítjuk, nyolcadoljuk, majd a káposztával, babérlevéllel, borssal együtt mély sütőedénybe terítjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, meghintjük őrölt borssal, és mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gerezdekre szelt hagymát, és a bort, és 4 percig pirítjuk, végül a káposzta tetejére fektetjük. Bevonjuk a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott és lereszelt almával a margarinos masszához adjuk. Egy 26 cm-es tortaformát vagy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Belesimítjuk a masszát majd megszórjuk a cukorral és a mandulával. Előmelegített sütőben 190 C-on 35 percig sütjük. Ha egy napot állni hagyjuk még finomabb lesz! "
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra, a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk
2. Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük.
3. A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon (180 fok) sütni kezdjük.
4. Saját zsírjával locsolgatjuk (kb. 30perc).
5. Egy evőkanál zsírb... |
|
|
|
|
|