Belépés
Cukorbetegség
... felhevített olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a petrezselyemzöld felét. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd saját levében fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tűzről lehúzzuk, belekeverjük a fűszerpaprikát és hideg vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és jól kiforraljuk. Utóízesítjük tejföllel, és tálaláskor finomra...
A burgonya
... kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. A pörkölt levét tejfölös habarással jól besűrüsítjük és a töltött burgonyákat bevonjuk vele. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.

Könnyű majonézes burgonya
Hozzávalók 4-6 személyre:
1.5 kg közepes méretû burgonya
1 nagy fej lilahagyma
1,5 d...
Édes sütemények bűntudat ....
... alap recept (2)
/a mennyiség egy kb. 26-28 cm átmérőjű tortához elég/25 dkg tk. liszt, 1 csipet só,1/2 kocka élesztő, 1 tk. gyümölcscukor, 1/8 l tej A lisztet egy tálba szórjuk, meghintjük sóval. Az élesztőt és a cukrot a tejben simára keverjük. A liszthez öntjük és az egészet sima tésztává dagasztjuk. Lefedve 3o percig kelesztjük, újból átgyúrjuk és a recept szerint form...
Almás és túrós pite
... összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, és ráterítjük a másik tésztalapot.
Megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejé...
Kókuszhavas tésztaházikó
... rétegek közé mindig kevés tejszínhabot kenünk. A házikót a maradék habbal egyenletesen bevonjuk, majd, kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.Végül a kókuszreszelékkel é...
Piskóta
... piskótát is hasonló módon sütni,ebben az esetben nem 6 kanál lisztet adunk hozzá,hanem
4 ek.lisztet és 2 ek.keserű kakaóport.(ugyanígy a sütőport ehhez kell adni)
Tetejét p.cukorral meghintjük,vagy csokival,tortabevonóval áthúzzuk.

Tanácsok:
Mindig azonos irányba kell a masszát kavargatni,így nem törik össze a hab.
Lehet sütőpapírt is használn...
Piskóta
... is hasonló módon sütni,ebben az esetben nem 6 kanál lisztet adunk hozzá,hanem
4 ek.lisztet és 2 ek.keserű kakaóport.(ugyanígy a sütőport ehhez kell adni)
Tetejét p.cukorral meghintjük,vagy csokival,tortabevonóval áthúzzuk.

Tanácsok:
Mindig azonos irányba kell a masszát kavargatni,így nem törik össze a hab.
Lehet sütőpapírt is használni,így csak le...
Bibliai szakácskönyv 3.
... hagymákat üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az árpát, babot, lassan megpirítjuk, vízzel felöntjük, sózzuk. Felforraljuk, és kis lángon 1-2 óráig főzzük. Időnként megkeverjük.
Tálalás előtt meghintjük a felaprított növényekkel. Minden tányérhoz adunk egy kevés tejfölt.

Mi áll erről a Bibliában?
Az árpa fontos szerepet játszik az egyik gyönyörű szerelmi történetben....
Egyszerű répatorta
... és egy csipet sót. Végül óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Kivajazott, lisztezett formába simítjuk, előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt, meghintjük vaníliás porcukorral. ( Szeletelés előtt rácsorgathatunk még: 2 kanál cukor, kettő kanál kakaó, 2 kanál tej összemelegített keverékével, amihez a melegítés után hozzákeverünk 3 dkg margari...
Erdélyi töltöttkáposzta
... vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
8 dl tejföl
ízlés szerint őrölt fekete bors
só.
Előkészítése: nagy vasfazekat (vagy beáztatott cserépedényt) olajjal kikenjük és lisztel meghintjük. A töltelékhez a dagadót megdaráljuk, összekeverjük a nyers, megmosott rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és lereszelt hagymával, sóval, borssal, majd szorosan becsom...
Túrófánk
... szódabikarbóna
25 dkg liszt
1 citrom reszelt héja

A hozzávalókat összekeverjük, majd vizes evőkanállal kiszaggatjuk. Forró olajban kisütjük a fánkokat, ma...
Erdélyi raffaelló szelet
... beledolgozzuk.Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz- vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk.
...
Rizses húsgombóc...
... vizet öntünk a gombócok alá, és a sütőbe tesszük őket.

A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hússütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl fejföllel felengedjük. A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat mé...
Habos sütemény
... porcukor
- 3 tojásfehérje
-2 levél zselatin

Elkészítés: Az összes gyümölcsöt megmossuk, megszárítjuk, a cseresznyét kimagozzuk, és valamennyit egy tálba tesszük. Porcukorral meghintjük, és egy órát hideg helyen állni hagyjuk. Utána lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy lángon, néhány perccel...
Kati Szakácskönyvéből:)
... majoranna vagy oregano
reszelt citromhéj

A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, tepsibe tesszük, néhány szalonna szeletet teszünk alá, gazdagon meghintjük a fűszerekkel. Aláöntjük a bort, ha elfér mellé tesszük a hasábba vágott krumplit, megszórjuk az olíva bogyóval, lefóliázzuk és megsütjük. Ha minden megpuhult, levesszük a fóliát és még...
Kinder pingui
... kókuszreszeléket is.

A tortalapot két lapra szeljük, az alsót kapcsos tortaformába tesszük, rásimítjuk a krémet, és befedjük a másik lappal.

Csokoládéval ...
Almás pite dióval és mákkal
... fahéjjal,...
Almás káposztával sült pulykam
... lecsöpögtetjük. Az almák magházát eltávolítjuk, nyolcadoljuk, majd a káposztával, babérlevéllel, borssal együtt mély sütőedénybe terítjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, meghintjük őrölt borssal, és mindkét oldalát megkapatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gerezdekre szelt hagymát, és a bort, és 4 percig pirítjuk, végül a káposzta tetejére fektetjük. Bevonjuk a ...
Kókuszos almás
... lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott és lereszelt almával a margarinos masszához adjuk. Egy 26 cm-es tortaformát vagy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Belesimítjuk a masszát majd megszórjuk a cukorral és a mandulával. Előmelegített sütőben 190 C-on 35 percig sütjük. Ha egy napot állni hagyjuk még finomabb lesz! "

...
Káposztában párolt oldalas
... tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra, a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk
2. Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük.
3. A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon (180 fok) sütni kezdjük.
4. Saját zsírjával locsolgatjuk (kb. 30perc).
5. Egy evőkanál zsírb...
1 2 3 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: Kati Szakácskönyvéből, petrezselyemzöld felét, kockára vágott, pörkölt levét, töltött burgonyákat, tálba szórjuk, tejben simára, liszthez öntjük, egészet sima, recept szerint, egyik lapot, tepsibe tesszük, alma tetejét, másik tésztalapot, maradék habbal, sütőport ehhez, masszát kavargatni, felaprított növényekkel, kevés tejfölt, árpa fontos, egyik gyönyörű, felvert tojásfehérjével, melegítés után, dagadót megdaráljuk, hozzávalókat összekeverjük, sütemény összeállítása, krém nagyobb, kókuszos tésztára, barna tészta, maradék krémmel, tetejét kókusz-, kicsit állni, sütőbe tesszük, gombát megtisztítva, hússütésből visszamaradt, tűzálló tálban, sütőbe visszatéve, összes gyümölcsöt, cseresznyét kimagozzuk, tálba tesszük, órát hideg, csirkét feldaraboljuk, hasábba vágott, olíva bogyóval, alsót kapcsos, másik lappal, almák magházát, gerezdekre szelt, káposzta tetejére, sütőport összekeverjük, margarinos masszához, masszát majd, napot állni, vöröshagymát vékony, petrezselymet apróra, oldalast sózzuk, evőkanál zsírb,
© 2013 TVN.HU Kft.