Belépés
Kőnnyű túró-gombóc!!
... hidegvizes kézzel a túrós masszából gombócokat formázok, és beledobom a forró vízbe. Közepes lángom hagyom főni. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a víz színére. Szűrőkanállal kiveszem és meghempergetem a pirított morzsában. Tálra rendezem a gombócokat.
Viszonylag hamar elkészül, és igazán frissen, melegen finom.
Azon nyomban tálalom. Finom házitejföllel, porcukorral hin...
Bundázott sülthagyma
... habosra felverem, és a fűszerekkel ízesítem.

Elkészítése: felforrósítok három ujjnyi olajat. A hagymát lisztben megmártom, az ízesített tojásba forgatom, és zsemlemorzsában meghempergetem. A forró olajban csak néhány percig sütöm, hogy a hagyma belül ropogós maradjon. A felesleges olajat papírtörlővel leitatom, és forrón tálalom. Tartármártással és tetszés szerinti köre...
Szezámmagos csirkefalatok
... megsózom, a fűszerekkel és a tejföllel összeforgatom, éjszakára a hűtőbe teszem.

A sütőt 190 fokra előmelegítem, összekeverem a kukoricapelyhet és a szezámmagot egy tálban és meghempergetem benne a husikat. A bundás kockákat egy rétegben lerakom egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 20-25 percig sütöm, míg ropogós lesz és aranybarna.

A mártáshoz kikeverem a hozz...
Receptek
... búzadarával, pici sóval, cukorral összekeverem.
- hűtőben lefedve néhány órán át pihentetem.
- sós vízben gombócokká formálva megfőzöm
- leszűrőm és pirított zsemlemorzsában meghempergetem.
- fahéjas porcukorral megszórom
( én van amikor tejföllel meglocsolom a sajátomat )
Reggel szoktam bekeverni és délre vagy estére megfőzni.


Almait...
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
Disznótoros ételek
... megdarálom 15 dkg kolbásszal együtt. Belekeverek egy evőkanálnyi zsírban pirított hagymát, zöldpetrezselymet, egy teáskanál sót, 2 tojást. Összegyúrom, és pogácsákat formálok belőle. Meghempergetem zsemlemorzsában, és forró olajban kisütöm. Feltétnek, vagy önálló ételnek egyaránt kitűnő.

Tejfölös kolbászleves (na vrnjicku kobasice)
A Dráva menti horvátok szilveszt...
Húsos daraszelet
... ujjnyi vastagra szétkenem. Ha teljesen kihűlt, hűtőszekrényben hagyom megdermedni. Féltenyérnyi szeletekre vágva lisztben megmártom, felvert tojásban megforgatom, és zsemlemorzsában meghempergetem. Bő, forró olajban, takaréklángon, pirosra sütöm mindkét oldalát. Salátával vagy hideg mártással önálló étel, fele adagban készítve feltét bármilyen főzelékre.
Elkészítési ideje: kb...
Turós kókuszgolyó
...
Túrós kókuszgolyó

25 dkg túrót 20 dkg porcukorral,1 cs. van. cukorral elkeverek és állni hagyom.
Amikor levet enged hozzákeverek kb. 15-20 dkg kókuszreszeléket.Kis golyókat formázok és kókuszreszelékben meghempergetem.
A közepébe mandulát raktunk, de lehet mogyorót is.

Finom gyors és nagyon egyszerű !...
Parasztos hús recept
... kiklopfolom. Utána a vöröshagymát is megpucolom, és apróra felkockázom, félreteszem 1 tálban. Lisztet és őrölt feketeborsot keverek össze 1 tányérban, ebbe a hússzeletek mindkét oldalát meghempergetem. Az így belisztezett husikat forró olajban hirtelen megsütöm, de nem pirítom, csak épphogy kifehérítem. Ha az összes husi kész, lejjebbveszem a lángot az olaj alatt, beledobom a felk...
most van a szezonja
... készíteni. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszek belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyolálom, gombócot formálok belőle, majd meghempergetem darált dióban. A gombócokat hűtőbe teszem egy kicsit, hogy keményedjen. A maradék epret összeturmixolom szép simára, majd 1-2 csapott kanál cukorral, vaníliás cukorral lassú tűzön összefor...
Eperrel töltött rizsgombóc
... készíteni. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszek belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyolálom, gombócot formálok belőle, majd meghempergetem darált dióban. A gombócokat hűtőbe teszem egy kicsit, hogy keményedjen. A maradék epret összeturmixolom szép simára, majd 1-2 csapott kanál cukorral, vaníliás cukorral lassú tűzön összefor...
Epres rizsgombóc
... készíteni. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszek belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyolálom, gombócot formálok belőle, majd meghempergetem darált dióban. A gombócokat hűtőbe teszem egy kicsit, hogy keményedjen. A maradék epret összeturmixolom szép simára, majd 1-2 csapott kanál cukorral, vaníliás cukorral lassú tűzön összefor...
Jó receptek
... kisebb méretű tojás.

Mindezeket kézzel jól összedolgozom. Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát keverek még hozzá. Vizes kézzel gombócokká formálom, zsemlemorzsában meghempergetem. Közepesen forró olajban szép pirossasra sütöm a fasírtok mindkét felét. Szalvétára szedem ki.

Tökfőzelék

Hozzávalók

Azt hiszem, két titka van. Nem, három....
Eperrel töltött rizsgombóc epe
... készíteni. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszek belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyolálom, gombócot formálok belőle, majd meghempergetem darált dióban. A gombócokat hűtőbe teszem egy kicsit, hogy keményedjen. A maradék epret összeturmixolom szép simára, majd 1-2 csapott kanál cukorral, vaníliás cukorral lassú tűzön összefor...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
Vacsoracsata-Erika-Előétel
... kicsavart kenyeret és ízlés szerint a fűszereket. Kézi robot géppel jó alaposan összedolgozom, hogy a kenyér ne maradjon sehol darabos. Ezután vizes kézzel apró golyókat formázok és meghempergetem zsemlemorzsában. Forró olajban pirosra sütöm.

Joghurtos saláta

Hozzávalók:

8 natúr joghurt
1 natúr joghurt 5 dl-es (nagy)
1 doboz 2 dl-e...
Aranygaluska vaníliamártással
... megkelt, olvasztott vajba vagy sütőmargarinba mártogatott kanállal diónyi darabokat szaggatok a tésztából. A galuskákat olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal megkenem, és darált dióban meghempergetem. Vajjal vagy sütőmargarinnal kikent, és kilisztezett tepsiben szép sorban egymás mellé teszem, amíg a tepsi meg nem telik. Még egy félórát kelesztem, majd előmelegített sütőben, 150 ...
Almás Rántott sajt
... felverem.
Egy-egy - tojásos felével összefordított - sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem, és morzsában megforgatom.
Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azo...
Rántott sajt.
... tojást felverem.
Egy-egy - tojásos felével összefordított - sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem, és morzsában megforgatom.
Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal ...
Aranygaluska vaníliamártással
... megkelt, olvasztott vajba vagy sütőmargarinba mártogatott kanállal diónyi darabokat szaggatok a tésztából. A galuskákat olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal megkenem, és darált dióban meghempergetem. Vajjal vagy sütőmargarinnal kikent, és kilisztezett tepsiben szép sorban egymás mellé teszem, amíg a tepsi meg nem telik. Még egy félórát kelesztem, majd előmelegített sütőben, 150 ...
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Magyar Recepttár, Almás Rántott, SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, Barangolás Nagy-Magyarországon, túrós masszából, forró vízbe, gombócok feljönnek, pirított morzsában, fűszerekkel ízesítem, hagymát lisztben, ízesített tojásba, forró olajban, hagyma belül, felesleges olajat, tejföllel összeforgatom, hűtőbe teszem, bundás kockákat, rétegben lerakom, sütőpapírral bélelt, mártáshoz kikeverem, erősen sózott, túlontúl sötét, evőkanálnyi zsírban, közepébe mandulát, hússzeletek mindkét, összes husi, olaj alatt, szép szemű, masszával szépen, gombócokat hűtőbe, maradék epret, fasírtok mindkét, galuskákat olvasztott, félórát kelesztem, kissé összenyomom, felhevített vajban, kókuszreszeléket, vaníliamártással, összeturmixolom, hűtőszekrényben, sütőmargarinnal, kukoricapelyhet, zsemlemorzsában, tartármártással, tartalomjegyzék, magyarországon, összefordított, meghempergetem, sütőmargarinba, összedolgozom, csirkefalatok, lejjebbveszem, papírtörlővel, összeforgatom, előmelegített, zsemlemorzsát, házitejföllel, felforrósítok,
© 2013 TVN.HU Kft.