Belépés
Spárgakrémleves
... tej

cukor
citromlé

Elkészítés:
A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfőzzük benne. Leszûrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben főzzük puhára a darabolt spárgát. A spárgafejeket külön főzzük só...
Tojáspörkölt
... lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 1 dl vizet. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. Végül 6 db előzőleg sós vízben megfőzött kemény tojást vágjunk cikkekre, vagy vastagabb karikákra. Tegyük a lecsóra, finoman rázzuk össze vele, és forraljuk át. Főzelékekhez feltétként tálalható. Aki kedveli a lecsót...
Fitness saláta
... dl

Elkészítés:

A brokkolit megsózzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd gőz fölött pár percig gőzöljük.
A sonkát vékony szeletekre vágjuk, a fürjtojást sós vízben megfőzzük és megpucoljuk.
A répát megtisztítjuk és lereszeljük.
Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk.
A tányérra ráhelyezzük a jégsaláta darabjait,...
Süssünk!
... ½ csomag vanillincukrot és ½ csomag sütőport összegyúrunk, nyújtjuk, háromszög alakúra vágva, kifli alakokat formálunk. Sütés után a meleg kifliket vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Orosz teasütemény
12 deka cukrot, 2 egész tojással, 12 deka vajjal és 25 deka liszttel elkevert ½ csomag sütőporral jól elnyújtható tésztává gyúrunk. E t...
Egyszerű Sütemények:-
... tenyerünk között egyenként kissé
ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor
szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül h t szekrényben vagy mélyh t ben
dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.


...
finomságok
... tészta, 20 dkg sonka, 20 dkg sajt, 3 db krumpli, 1 kis fej vöröshagyma (lehet póré is), 3 tojás, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió.
A krumplikat meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. Közben tortaforma méreténél 3 cm-el nagyobbra kinyújtjuk a leveles tésztát, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Kockára vágjuk a sonkát, felaprítjuk a hagymát, rászórjuk a tésztára,...
Finomságok
... 20 dkg sonka, 20 dkg sajt, 3 db krumpli, 1 kis fej vöröshagyma (lehet póré is), 3 tojás, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió.

A krumplikat meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. Közben tortaforma méreténél 3 cm-el nagyobbra kinyújtjuk a leveles tésztát, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Kockára vágjuk a sonkát, felaprítjuk a hagymát, rászórjuk a tésztára, ...
x
... disznó hús,5-8 deka zsír,1 1/5 dl.paradicsomlé,egy fej hagyma,só,bors,egy evőkanál liszt,delikát ízlés szerint,2 deci tejföl.
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük./vigyázzunk ,ne főjön szét/.Az apróra vágott hagymával a hús tmegpároljuk,finomabb ha egy kicsit sütjük is/.Felváltva egy kizsírozott jénai tálban lerakjuk.A lisztből a zsírral világos ...
Tojásos nokedli
... hólyagos lesz. Készíthetjük a galuskát kevesebb tojásból, víz hozzáadásával, de ez az igazán finom. Ahány személy, annyi tojás! Lobogó, sós vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. Amikor megfőtt, leszûrjük, lecsurgatjuk és belekeverjük a megforrósított, vajas tejfölbe. Lángon tartva ráöntjük az előzőleg elkavart tojásokat és addig keverjük, míg a tojás rászilá...
Fejtõs paszulyleves
... a lisztet és zsemleszínûre pirítom. Leveszem a tûzről, belekeverem a paprikát és a tejfölt, majd félreteszem. Ha sûrû, akkor kevés vízzel hígítom. Amikor a paszuly megfőtt, beleteszem a tejfölös rántást és felforralom.
=Készíthetem száraz, tarka babból is, de akkor a babot előző este beáztatom és feltétlenül főzök bele egy-két füst...
Tökfõzelék, töklotyó
... finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál borecet
1 csokor kaporlevél
só, pirospaprika ízlés szerint

=A legyalult tököt enyhén sós, ecetes vízben az apróra vágott kaporral megfőzöm. A víz éppen, hogy ellepje! Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítom, és a liszttel zsemleszínû rántást készítek. A rántást paprikázom, tejföllel elk...
Szárazbab fõzelék
... főni. Az olajon üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát. Beleszórom a lisztet és világos rántást készítek. Hozzáteszem a paprikát, elkeverem 4 dl tejföllel, és amikor a bab megfőtt, beleteszem ezt a tejfölös, paprikás rántást. Készre forralom. Citromlével ízesítem.
äMelegen, de nem túl forrón tálaljuk. Feltétnek vagdaltat vagy egy-egy, mindkét oldalán hirt...
Krumpli saláta hagymával
... nap megtisztítom, felkarikázom, sózom, citromlével ízesítem és egy napra hûtőbe teszem. Másnap a krumplit alaposan megmosom, majd sós vízben felteszem főni. Amikor a krumpli megfőtt, levét leszûröm, héját leszedem és egyenletesre karikázom. Salátás tálba lerakok egy réteg krumplit, megsózom, majd megszórom hagymakarikákkal. Így folytatom, míg megtelik a tá...
Pacal Bíró Géza módra
... burgonya

=A gondosan megtisztított pacalt felteszem főni a felsorolt fûszerekkel. 2-3 órát abálom. A sertésvelőt megmosom, majd tiszta hidegvízbe teszem és ezt is megfőzöm. Amikor megfőtt a velő, kihûtöm és lehártyázom. Amíg a pacal fő, elkészítem a lecsós pörköltalapot. Nyáron friss paradicsomból és paprikából, télen konzervlecsó...
Zsemlés májas hurka
... húsfélék puhára főttek, szintén ledaráljuk és hagyjuk kihûlni.
Az apró kockára vágott zsemlét tejben megáztatjuk. A megtisztított
vöröshagymát apró kockára vágva a zsíron megfonnyasztjuk, végül az
egészet alaposan összedolgozzuk a hozzáadott sóval és fûszerekkel.
Ha a képlékenységhez szükséges, kevés húslével hígítjuk. Az előre
elkészít...
Rizses-májas hurka
... megtisztított és apró
kockákra vágott vöröshagymát a zsíron világossárgára fonnyasztjuk,
és a hideg vízzel leöblített rizzsel együtt hozzáadjuk a darált
szalonnához, tüdőhöz. Megfûszerezzük, megsózzuk és annyi abálólevet
öntünk hozzá, hogy a massza a töltéshez szükségesen képlékeny legyen,
majd lazán bélbe töltjük, végeit elkötjük, és 90 fokos ví...
Energiaspirál
... Ibolya



Est�nk�nt k�t�ssel t�lt�m a szabadid�met, de r�vid id� ut�n g�rcs�sen megf�jdultak a v�llizmaim. Mi�ta a spir�lt haszn�lom /nyakamhoz t�masztom a piros korongot mikor k�t�k/, tal�n �jfᦙ...
kukorica dara és liszt
... fel.


KUKORIC AGÁNICA

Eredeti román étel.
Hozzávalók:
Az alap puliszka recept alapján dolgozom, és még 1 pohár
zsemlemorzsa, és 1 dl olaj kell hozzá.
A megfőtt puliszkát szikkadni hagyom, majd bő zsiradékban
zsemlemorzsát pirítok, és a puliszkát vizes kanállal kiszaggatom,
majd a morzsába forgatom.

...
Szárazbab fõzelék
... üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát, hozzáadom a 3 evőkanál a lisztet és világos rántást készítek. Hozzáteszem a paprikát, elkeverem csomómentesre 4 dl tejföllel, és amikor a bab megfőtt, beleteszem ezt a tejfölös, paprikás rántást. Készre forralom.

Melegen, de nem túl forrón tálaljuk. Feltétnek vagdaltat vagy egy-egy, mindkét oldalán hirtelen kisütö...
Arvisura Vázlatok 101-163
... folyásának környékén élt (Kijev környkén).

Ebben az időben Magyarkán jelen volt az iszlám (mecsettel) és az ortodoxia, a kínai vallás és az uruki-mani vallásunk is és békében megfértek.

Ordosz már erősen hanyatlott, sokan elhagyták ie. 500 körül és ott besenyő és kun töredékek, türkök éltek, kínai keveredéssel.

Tonjukuk és Elteris ka...
1 2 
Címkék: Egyszerű Sütemények, Pacal Bíró Géza, Arvisura Vázlatok, KUKORIC AGÁNICA, spárgát meghámozzuk, forrásban lév&#245, húsleveskockát feloldjuk, spárga héját, levet sóval, darabolt spárgát, spárgafejeket külön, brokkolit megsózzuk, sonkát vékony, répát megtisztítjuk, öntet hozzávalóit, tányérra ráhelyezzük, jégsaláta darabjait, meleg kifliket, kókuszos gombócot, krumplikat meghámozzuk, leveles tésztát, evőkanál liszt, karfiolt rózsáira, apróra vágott, kicsit sütjük, kizsírozott jénai, zsírral világos, galuskát kevesebb, igazán finom, tojás rászilá, paszuly megf&#245, tejfölös rántást, babot el&#245, liszttel zsemleszín&#251, rántást paprikázom, olajon üvegesre, apróra kockázott, napra h&#251, krumplit alaposan, krumpli megf&#245, réteg krumplit, felsorolt f&#251, pacal f&#245, lecsós pörköltalapot, apró kockára, zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadott sóval, képlékenységhez szükséges, zsíron világossárgára, hideg vízzel, töltéshez szükségesen, piros korongot, alap puliszka,
© 2013 TVN.HU Kft.