|
|
|
... tej
só
cukor
citromlé
Elkészítés:
A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfőzzük benne. Leszûrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben főzzük puhára a darabolt spárgát. A spárgafejeket külön főzzük só... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 1 dl vizet. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. Végül 6 db előzőleg sós vízben megfőzött kemény tojást vágjunk cikkekre, vagy vastagabb karikákra. Tegyük a lecsóra, finoman rázzuk össze vele, és forraljuk át. Főzelékekhez feltétként tálalható. Aki kedveli a lecsót... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dl
Elkészítés:
A brokkolit megsózzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd gőz fölött pár percig gőzöljük.
A sonkát vékony szeletekre vágjuk, a fürjtojást sós vízben megfőzzük és megpucoljuk.
A répát megtisztítjuk és lereszeljük.
Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk.
A tányérra ráhelyezzük a jégsaláta darabjait,... |
|
|
|
|
|
|
|
... ½ csomag vanillincukrot és ½ csomag sütőport összegyúrunk, nyújtjuk, háromszög alakúra vágva, kifli alakokat formálunk. Sütés után a meleg kifliket vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Orosz teasütemény
12 deka cukrot, 2 egész tojással, 12 deka vajjal és 25 deka liszttel elkevert ½ csomag sütőporral jól elnyújtható tésztává gyúrunk. E t... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tenyerünk között egyenként kissé
ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor
szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül h t szekrényben vagy mélyh t ben
dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tészta, 20 dkg sonka, 20 dkg sajt, 3 db krumpli, 1 kis fej vöröshagyma (lehet póré is), 3 tojás, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió.
A krumplikat meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. Közben tortaforma méreténél 3 cm-el nagyobbra kinyújtjuk a leveles tésztát, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Kockára vágjuk a sonkát, felaprítjuk a hagymát, rászórjuk a tésztára,... |
|
|
|
|
|
|
|
... 20 dkg sonka, 20 dkg sajt, 3 db krumpli, 1 kis fej vöröshagyma (lehet póré is), 3 tojás, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió.
A krumplikat meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. Közben tortaforma méreténél 3 cm-el nagyobbra kinyújtjuk a leveles tésztát, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Kockára vágjuk a sonkát, felaprítjuk a hagymát, rászórjuk a tésztára, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... disznó hús,5-8 deka zsír,1 1/5 dl.paradicsomlé,egy fej hagyma,só,bors,egy evőkanál liszt,delikát ízlés szerint,2 deci tejföl.
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük./vigyázzunk ,ne főjön szét/.Az apróra vágott hagymával a hús tmegpároljuk,finomabb ha egy kicsit sütjük is/.Felváltva egy kizsírozott jénai tálban lerakjuk.A lisztből a zsírral világos ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hólyagos lesz. Készíthetjük a galuskát kevesebb tojásból, víz hozzáadásával, de ez az igazán finom. Ahány személy, annyi tojás! Lobogó, sós vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. Amikor megfőtt, leszûrjük, lecsurgatjuk és belekeverjük a megforrósított, vajas tejfölbe. Lángon tartva ráöntjük az előzőleg elkavart tojásokat és addig keverjük, míg a tojás rászilá... |
|
|
|
|
|
|
|
... a lisztet és zsemleszínûre pirítom. Leveszem a tûzről, belekeverem a paprikát és a tejfölt, majd félreteszem. Ha sûrû, akkor kevés vízzel hígítom. Amikor a paszuly megfőtt, beleteszem a tejfölös rántást és felforralom.
=Készíthetem száraz, tarka babból is, de akkor a babot előző este beáztatom és feltétlenül főzök bele egy-két füst... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál borecet
1 csokor kaporlevél
só, pirospaprika ízlés szerint
=A legyalult tököt enyhén sós, ecetes vízben az apróra vágott kaporral megfőzöm. A víz éppen, hogy ellepje! Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítom, és a liszttel zsemleszínû rántást készítek. A rántást paprikázom, tejföllel elk... |
|
|
|
|
|
|
|
... főni. Az olajon üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát. Beleszórom a lisztet és világos rántást készítek. Hozzáteszem a paprikát, elkeverem 4 dl tejföllel, és amikor a bab megfőtt, beleteszem ezt a tejfölös, paprikás rántást. Készre forralom. Citromlével ízesítem.
äMelegen, de nem túl forrón tálaljuk. Feltétnek vagdaltat vagy egy-egy, mindkét oldalán hirt... |
|
|
|
|
|
|
|
... nap megtisztítom, felkarikázom, sózom, citromlével ízesítem és egy napra hûtőbe teszem. Másnap a krumplit alaposan megmosom, majd sós vízben felteszem főni. Amikor a krumpli megfőtt, levét leszûröm, héját leszedem és egyenletesre karikázom. Salátás tálba lerakok egy réteg krumplit, megsózom, majd megszórom hagymakarikákkal. Így folytatom, míg megtelik a tá... |
|
|
|
|
|
|
|
... burgonya
=A gondosan megtisztított pacalt felteszem főni a felsorolt fûszerekkel. 2-3 órát abálom. A sertésvelőt megmosom, majd tiszta hidegvízbe teszem és ezt is megfőzöm. Amikor megfőtt a velő, kihûtöm és lehártyázom. Amíg a pacal fő, elkészítem a lecsós pörköltalapot. Nyáron friss paradicsomból és paprikából, télen konzervlecsó... |
|
|
|
|
|
|
|
... húsfélék puhára főttek, szintén ledaráljuk és hagyjuk kihûlni.
Az apró kockára vágott zsemlét tejben megáztatjuk. A megtisztított
vöröshagymát apró kockára vágva a zsíron megfonnyasztjuk, végül az
egészet alaposan összedolgozzuk a hozzáadott sóval és fûszerekkel.
Ha a képlékenységhez szükséges, kevés húslével hígítjuk. Az előre
elkészít... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztított és apró
kockákra vágott vöröshagymát a zsíron világossárgára fonnyasztjuk,
és a hideg vízzel leöblített rizzsel együtt hozzáadjuk a darált
szalonnához, tüdőhöz. Megfûszerezzük, megsózzuk és annyi abálólevet
öntünk hozzá, hogy a massza a töltéshez szükségesen képlékeny legyen,
majd lazán bélbe töltjük, végeit elkötjük, és 90 fokos ví... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ibolya
Est�nk�nt k�t�ssel t�lt�m a szabadid�met, de r�vid id� ut�n g�rcs�sen megf�jdultak a v�llizmaim. Mi�ta a spir�lt haszn�lom /nyakamhoz t�masztom a piros korongot mikor k�t�k/, tal�n �jfᦙ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fel.
KUKORIC AGÁNICA
Eredeti román étel.
Hozzávalók:
Az alap puliszka recept alapján dolgozom, és még 1 pohár
zsemlemorzsa, és 1 dl olaj kell hozzá.
A megfőtt puliszkát szikkadni hagyom, majd bő zsiradékban
zsemlemorzsát pirítok, és a puliszkát vizes kanállal kiszaggatom,
majd a morzsába forgatom.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát, hozzáadom a 3 evőkanál a lisztet és világos rántást készítek. Hozzáteszem a paprikát, elkeverem csomómentesre 4 dl tejföllel, és amikor a bab megfőtt, beleteszem ezt a tejfölös, paprikás rántást. Készre forralom.
Melegen, de nem túl forrón tálaljuk. Feltétnek vagdaltat vagy egy-egy, mindkét oldalán hirtelen kisütö... |
|
|
|
|
|
|
|
... folyásának környékén élt (Kijev környkén).
Ebben az időben Magyarkán jelen volt az iszlám (mecsettel) és az ortodoxia, a kínai vallás és az uruki-mani vallásunk is és békében megfértek.
Ordosz már erősen hanyatlott, sokan elhagyták ie. 500 körül és ott besenyő és kun töredékek, türkök éltek, kínai keveredéssel.
Tonjukuk és Elteris ka... |
|
|
|
|
|