|
|
|
... Ha sikerül időben beérni akkor egy újabb kávé.
az elmúlt 1 hónapban asszem koffeinfüggővé váltam. Eddig utáltam a kávénak még az illatát is, és pláne azt hogy keserű, ezért jól megcukrozom. Lehet hogy nem is a koffeint igényli a szervezetem, hanem a cukrot. Lehet, hogy váltok és ezentúl a reggelim 2 szem kockacukor lesz
Most is épp a suliban ülök kávét kortyol... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfőzött gyümölccsel, behabarva, fahéjjal, gyömbérrel...
Viszont egy gyerekbulin, a fagyilevesért miénk a babér!
1kg őszibarack - megtisztítom, összevágom, kicsit megcukrozom (kicsit!), nem főzöm, csak megvárom, míg levet enged
2 tasak, főzést nem igénylő vanília pudingport kikeverek, lehűtöm, és ha a barack kiengedte a levét, akkor összekeverem vele.|... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk.
Töltelék: 1 1/2 kg alma, 7 ek cukor, 1 vaníliáscukor, fahéj. Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen lereszelem, megcukrozom, jól kinyomkodva teszem a zsemlemorzsával megszórt tésztára. A meggyes tölteléknél 1 kg meggy vagy 1 nagyobb üveg befőtt. Egy vaníliás pudingot megfőzök a meggy 4 dl levéből, ízes... |
|
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk.
Töltelék: 1 1/2 kg alma, 7 ek cukor, 1 vaníliáscukor, fahéj. Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen lereszelem, megcukrozom, jól kinyomkodva teszem a zsemlemorzsával megszórt tésztára. A meggyes tölteléknél 1 kg meggy vagy 1 nagyobb üveg befőtt. Egy vaníliás pudingot megfőzök a meggy 4 dl levéből, ízes... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
|
|
|
|
|
|
|
... lekenéshez
Töltelék:
15 dkg füstölt sonka vagy tarja
15 dkg trappista sajt
1 evőkanál oliva olaj
borsikafű, snidling ízlés szerint
A tejet és vízet megmelegítem, megcukrozom, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A többi tésztához valót a keverőtálba teszem, és a felfuttatott élesztővel együtt a géppel megdagasztom.
0,5 órát kelesztem,a... |
|
|
|
|
|
|
|
... legalsó tésztalapot megszórom zsemlemorzsával és megkenem az almás masszával. Ráhelyezem a középső lapot. Megkenem a főzött krémmel, és ráhelyezem a következő lapot. Tetejét még melegen megcukrozom, vagy vékonyan megkenem a krém maradékával, és reszelt csokival megszórom.
Almás krémes 2.
Tészta: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 c... |
|
|
|
|
|
|
|
... legalsó tésztalapot megszórom zsemlemorzsával és megkenem az almás masszával. Ráhelye... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagy, savanykás, aromás alma
1 doboz ecetes torma
3 dl tejföl
ízlés szerint só
és csipetnyi cukor
Az ecetes tormát összekeverem a tejföllel, és megsózom, megcukrozom, az almát megmosom, kicsumázom, és az almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem (vagy nagyon vékony csíkokra metélem). A reszelt almát azonnal belekeverem mártásba, hogy ne barnul... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszórva. Rum nem kell a tésztába.
2. gesztenyés, ilyenkor pici csokilikőrt, pici rumot és csokidarabkákat keverek a tésztába, citromhéj helyett, a tetejére főt gesztenye jön, megcukrozom.
3. barackos-túrós, félig sütöm aszalt sárgabarackdarabokkal megszórva, és a végén citromos, mazsolás, vaníliás cukros túrókrém (250 g túróból) jön rá, ebbe kell egy tojás és 1 kanál g... |
|
|
|
|
|
|
|
... legalsó tésztalapot megszórom zsemlemorzsával és megkenem az almás masszával. R... |
|
|
|
|
|
|
|
... legalsó tésztalapot megszórom zsemlemorzsával és megkenem az almás masszával. R... |
|
|
|
|
|
|
|
... szárával együtt, 2 nagy, savanykás, aromás alma, 1 doboz ecetes torma, 3 dl tejföl, ízlés szerint, só, és csipetnyi cukor
Az ecetes tormát összekeverem a tejföllel, és megsózom, megcukrozom, az almát megmosom, kicsumázom, és az almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem (vagy nagyon vékony csíkokra metélem). A reszelt almát azonnal belekeverem mártásba, hogy ne barnulh... |
|
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot és a marinált paprikát fel kockázom, a zöldhagymát szárával együtt apróra vágom és a tojásokat is felszeletelem.
A túrót és a tejfölt 1-2 kanálnyi olajjal össze keverem, megcukrozom, borsozom, sózom. Végül pedig a salátástálba beleteszem a húst, a zöldségeket és ráöntöm a tejfölös mártást.
Tanácsok:
4 adag, tálalás előtt kell neki egy bő fél óra a... |
|
|
|
|
|
|
|
... legalsó tésztalapot megszórom zsemlemorzsával és megkenem az almás masszával. R... |
|
|
|
|
|
|
|
... rétes
Hozzávalók 1 tepsi, azaz 4 rúdhoz:
1 kg kimagozott friss gyümölcs
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 pohár tejföl
cukor ízlés szerint
=A gyümölcsöt megcukrozom. A meggyet jobban, mint az édes cseresnyét vagy szilvát. A tésztát megszórom zsemlemorzsával, rászórom a gyümölcsöt, meglocsolom tejföllel és felgöngyölöm. Rudakra vágom, tepsibe teszem... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
Valamint: 2 evőkanál barnacukor a szóráshoz
Elkészítés:
Egy jénait kivajazok. Belevágom a gyümölcsöt, megszórom fahéjjal, meglocsolom a lime (citrom) levével, megcukrozom.
A vajból, a lisztből, a tejszínből, a tojásból, a cukorból, a sütőporból csipet sóval tésztát gyúrok, és pici golyókat formálva rápakolom a gyümölcsök tetejére. Nem túl szoros... |
|
|
|
|
|
|
|
... teáskanál só, 5 dl tej, 5 dkg élesztő, 2 db krémsajt /Camping tejszínes/ 25 dkg margarin, 1 db tojás.
Elkészítés:
A tejből kiveszek kb. 1 dl mennyiséget, meglangyosítom, picit megcukrozom, és belemorzsolom az élesztőt. A lisztet az olajjal és a cukorral, sóval összedolgozom, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Jól összegyúrom. Ha kemény, még egy p... |
|
|
|
|
|
|
|
... már jó akkor lisztett rakok bele és egy kicsit piritom vele tovább.Most teszem bele a tejszint, az almát és a vizet,s puhára fözöm.
A sütötököt nagyobb darabokra felvágom kicsit megcukrozom és a sűtőben megsütöm.
A burgonyát közepes nagyságúra felkockázom és olajban megsütöm.Ha ezzel mind megvagyok az egyészet összekeverem és a fűszerekkel jól megszóróm a tálalásnál.... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszórva. Rum nem kell a tésztába.
2. gesztenyés, ilyenkor pici csokilikőrt, pici rumot és csokidarabkákat keverek a tésztába, citromhéj helyett, a tetejére főt gesztenye jön, megcukrozom.
3. barackos-túrós, félig sütöm aszalt sárgabarackdarabokkal megszórva, és a végén citromos, mazsolás, vaníliás cukros túrókrém (250 g túróból) jön rá, ebbe kell egy tojás és 1 kanál g... |
|
|
|
|
|