Belépés
Császármorzsa
... dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Tepsibe simítjuk, megszórjuk a vágott dióval, mazsolával, és ...
Finom gyümölcskenyér
... dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem forró margarint, jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. A gyümölcsöket centis darabokra vagdaljuk, fűszerezzük, kevés rumot és vörösbort adunk hozzá. Belekeverjük a durvára darált vagy vagdalt diót, mogyor...
Paprika fokhagymás körözöttel
... (kétszer) krumplinyomón áttörjük. A hagymát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk vagy megreszeljük. A metélőhagymát leöblítjük, ollóval finomra aprózzuk.
2. A juhtúrót, tehéntúrót és a margarint habosra keverjük a mustárral, pirospaprikával, paprikakrémmel, köménymaggal, sörrel és egy tekerésnyi frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a hagymát, a metélőhagymát és az áttört fokhagymát...
Csevabcsicsa
... majoránnával és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor paprikával megszórt vöröshagyma-karikákat teszünk a tet...
Édes szalámi
... dkg margarin, 25 dkg háztartási keksz, 10 dkg kakaópor, 5 dkg mazsola, 1 db tojás.

Elkészítése:

Törjük igen apróra a háztartási kekszet, de ne daráljuk. A 25 dkg margarint melegítsük fel, a forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport. A keveréket hagyjuk 1 percig forrni. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tojást és a mazsolát. A masszát öntsük ...
Besamel mártás
... liszt
5dkg margarin
05dl főző tejszin
1 csipet só
1 csipet cukor
1dl fehérbor

Világos rántást készítek (lassú tűzön , kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor

elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni), akkor

felöntöm bő fél liter tejszinnel és folyamatosan kevergetve a k...
Vegyes sütik
... fehérjét 20 dkg cukrot gőz felett felverünk. Melegen a tészta tetejére kenjük
20 dkg cukrot 5 kanál tejet sűrűre főzünk 2 evőkanál kakaót, keverünk közzé és még 10 dkg vajat vagy margarint, ha felolvadt langyosan a habra simítjuk.




Rigó Jancsi


25 liszt 5 dkg zsír 5 dkg cukor 1 k. Kanál szalagári 1 e. kanál kakaó kevés tejjel össze ...
Almás-mézes érmék
... finomra metélt hámozott alma,
2 dl finomra aprított, kimagozott datolya,
1 dl mazsola,
1 dl apróra vágott dió,
5 dl hántolt zab.

Verjük fel a lágy margarint (vagy vajat), majd állandó verés közben, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet. Ezután verjük bele a tojásokat is. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fűszereke...
Darálós keksz
... margarin
25 dkg porcukor
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaniliacukor
reszelt citromhéj
rum aroma
4 egész tojás
75 dkg liszt

Az olvasztott vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a valiliát, a sütőport,a
4 tojást, ezután hozzádolgozzuk a lisztet.
Viszonylag kemény tésztát kapunk.

A húsdarálónak v...
Diós linzer
...

Hozzávalók:
15 dkg lisztet,
1 csapott kávéskanál sütőport,
1 csomag vaníliás cukrot,
1 tojást,
6,5 dkg cukrot,
6,5 dkg margarint összegyúrunk,

kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evőkanál lekvárral megkenjük.

Tetejére:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál víz,...
Fűszeres mézeskalács
... fahéj,
5 dkg cukrozott narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.

Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit kev...
Kosárkák
...
3 csomag vaníliás cukor.

2. masszához:
25 dkg margarin.

Csokimáz:
10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé

A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölte...
Kelt alaptészta
... Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy rugalmas jól kezelhető tésztát kapjunk. Addig dagasztj...
Rétes lusta assszony módra ala
...
Hozzávalók:

90 dkg rétesliszt, 30 dkg margarin, 3 tojás, 6 dl tejföl, olaj, só.

Elkészítés:

A margarin kivételével összeállítjuk a tésztát. A margarint megolvasztjuk. A tésztát 3 felé vesszük. Elnyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a megolvasztott margarin ráeső részével, és feltekerjük, mint a bejglit szoktuk. A kissé megdermedt tésztát kettő...
Almás krémes piskóta
... összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be.
...
Almás sütemény a reggeli kávéh
... finomliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál só,
2 dl joghurt,
4 dl apró kockákra vágott alma.

Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal. Végü...
ALMÁSPITE (TÚRÓSPITE)
... margarin
porcukor, tejföl
2 tojás
fahéj


"Ha túlságosan nedves a túró, darált dióval
száríthatjuk..."

Elkészítés:

A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alapos...
Zserbó
...
Hozzávalók:

2 dkg élesztőt kis kanál cukorral langyos vízben felfuttatunk.
35 dkg lisztet,
5 dkg cukrot,
1 tojást,
20 dkg margarint (vagy 10 dkg zsírt) az élesztővel összedolgozunk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
Vékonyra kinyújtjuk az elsőt, a közepes tepsibe rakjuk, tetejét lekvárral megkenjük és cukros darált dióva...
Ribizlis sütemény
...
ribizli.

A piskótát megsütjük, majd kettévágjuk, és a következő krémmel töltjük meg: a tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a kihűlt darát, és a ribizlit. Alaposan kikeverjük, és ezzel töltjük meg a piskótát. A felső lapot bevonjuk citrommázzal, tetejére ribizlit ...
Rumos-diós
...
Hozzávalók:

25 dkg margarint elmorzsolunk
60 dkg liszttel,
2 tojás sárgájával,
1 pohár tejföllel,
20 dkg porcukorral,
1 csomag sütőporral.
Jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. Az egyik lap lehet vastagabb, majd azt törjük össze.

Töltelék:
15 dkg cukorból,
2 dl vízből,
3 evőkanál kakaóbó...
1 2 3 ........302 303 ....454 455 ....604 605 606 
Címkék: Rigó Jancsi, reggeli kávéh, tojások sárgáját, olvasztott margarint, keményre vert, vágott dióval, kevés cukorral, gyümölcsöket centis, durvára darált, hagymát meghámozzuk, metélőhagymát leöblítjük, margarint habosra, tekerésnyi frissen, áttört fokhagymát, kétféle fűszerpaprikával, masszából nedves, hűtőszekrénybe teszszük, margarint kicsit, grillsütőbe tesszük, háztartási kekszet, forrás kezdetekor, keveréket hagyjuk, masszát öntsük, tészta tetejére, habra simítjuk, lágy margarint, olvasztott vajat, porcukorral habosra, vajat vagy, előbb megforralt, kockára vágott, felhabosított tojásokat, porcukrot összemorzsoljuk, tojással összegyúrjuk, formákba begyúrjuk, felfuttatott élesztőt, margarin kivételével, margarint megolvasztjuk, megolvasztott margarin, bejglit szoktuk, kissé megdermedt, almás fele, egyik lapot, tepsibe tesszük, élesztővel összedolgozunk, közepes tepsibe, piskótát megsütjük, következő krémmel, búzadarával tejbedarát, vaníliás cukorral, kihűlt darát, felső lapot, fűszerpaprikával,
© 2013 TVN.HU Kft.