|
|
|
... dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Tepsibe simítjuk, megszórjuk a vágott dióval, mazsolával, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem forró margarint, jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. A gyümölcsöket centis darabokra vagdaljuk, fűszerezzük, kevés rumot és vörösbort adunk hozzá. Belekeverjük a durvára darált vagy vagdalt diót, mogyor... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... (kétszer) krumplinyomón áttörjük. A hagymát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk vagy megreszeljük. A metélőhagymát leöblítjük, ollóval finomra aprózzuk.
2. A juhtúrót, tehéntúrót és a margarint habosra keverjük a mustárral, pirospaprikával, paprikakrémmel, köménymaggal, sörrel és egy tekerésnyi frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a hagymát, a metélőhagymát és az áttört fokhagymát... |
|
|
|
|
|
|
|
... majoránnával és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor paprikával megszórt vöröshagyma-karikákat teszünk a tet... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dkg margarin, 25 dkg háztartási keksz, 10 dkg kakaópor, 5 dkg mazsola, 1 db tojás.
Elkészítése:
Törjük igen apróra a háztartási kekszet, de ne daráljuk. A 25 dkg margarint melegítsük fel, a forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport. A keveréket hagyjuk 1 percig forrni. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tojást és a mazsolát. A masszát öntsük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
5dkg margarin
05dl főző tejszin
1 csipet só
1 csipet cukor
1dl fehérbor
Világos rántást készítek (lassú tűzön , kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor
elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni), akkor
felöntöm bő fél liter tejszinnel és folyamatosan kevergetve a k... |
|
|
|
|
|
|
|
... fehérjét 20 dkg cukrot gőz felett felverünk. Melegen a tészta tetejére kenjük
20 dkg cukrot 5 kanál tejet sűrűre főzünk 2 evőkanál kakaót, keverünk közzé és még 10 dkg vajat vagy margarint, ha felolvadt langyosan a habra simítjuk.
Rigó Jancsi
25 liszt 5 dkg zsír 5 dkg cukor 1 k. Kanál szalagári 1 e. kanál kakaó kevés tejjel össze ... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomra metélt hámozott alma,
2 dl finomra aprított, kimagozott datolya,
1 dl mazsola,
1 dl apróra vágott dió,
5 dl hántolt zab.
Verjük fel a lágy margarint (vagy vajat), majd állandó verés közben, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet. Ezután verjük bele a tojásokat is. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fűszereke... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin
25 dkg porcukor
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaniliacukor
reszelt citromhéj
rum aroma
4 egész tojás
75 dkg liszt
Az olvasztott vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a valiliát, a sütőport,a
4 tojást, ezután hozzádolgozzuk a lisztet.
Viszonylag kemény tésztát kapunk.
A húsdarálónak v... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dkg lisztet,
1 csapott kávéskanál sütőport,
1 csomag vaníliás cukrot,
1 tojást,
6,5 dkg cukrot,
6,5 dkg margarint összegyúrunk,
kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evőkanál lekvárral megkenjük.
Tetejére:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál víz,... |
|
|
|
|
|
|
|
... fahéj,
5 dkg cukrozott narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.
Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit kev... |
|
|
|
|
|
|
|
...
3 csomag vaníliás cukor.
2. masszához:
25 dkg margarin.
Csokimáz:
10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölte... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy rugalmas jól kezelhető tésztát kapjunk. Addig dagasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
90 dkg rétesliszt, 30 dkg margarin, 3 tojás, 6 dl tejföl, olaj, só.
Elkészítés:
A margarin kivételével összeállítjuk a tésztát. A margarint megolvasztjuk. A tésztát 3 felé vesszük. Elnyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a megolvasztott margarin ráeső részével, és feltekerjük, mint a bejglit szoktuk. A kissé megdermedt tésztát kettő... |
|
|
|
|
|
|
|
... összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál só,
2 dl joghurt,
4 dl apró kockákra vágott alma.
Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal. Végü... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin
porcukor, tejföl
2 tojás
fahéj
"Ha túlságosan nedves a túró, darált dióval
száríthatjuk..."
Elkészítés:
A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alapos... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 dkg élesztőt kis kanál cukorral langyos vízben felfuttatunk.
35 dkg lisztet,
5 dkg cukrot,
1 tojást,
20 dkg margarint (vagy 10 dkg zsírt) az élesztővel összedolgozunk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
Vékonyra kinyújtjuk az elsőt, a közepes tepsibe rakjuk, tetejét lekvárral megkenjük és cukros darált dióva... |
|
|
|
|
|
|
|
...
ribizli.
A piskótát megsütjük, majd kettévágjuk, és a következő krémmel töltjük meg: a tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a kihűlt darát, és a ribizlit. Alaposan kikeverjük, és ezzel töltjük meg a piskótát. A felső lapot bevonjuk citrommázzal, tetejére ribizlit ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg margarint elmorzsolunk
60 dkg liszttel,
2 tojás sárgájával,
1 pohár tejföllel,
20 dkg porcukorral,
1 csomag sütőporral.
Jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. Az egyik lap lehet vastagabb, majd azt törjük össze.
Töltelék:
15 dkg cukorból,
2 dl vízből,
3 evőkanál kakaóbó... |
|
|
|
|
|