|
|
|
... étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A margarint a porcukorral keverjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral. Lazítsuk fel vele a margarinos alapot, végül szitáljuk hozzá a lisztet, és szórjuk bele a pisztáciát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kenjük szét benne a masszát, és 180... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál langyos tejbe áztatjuk. Mély tálban összekeverjük a cukrot, az olvasztott margarint, a maradék tejet és csipetnyi sót. Az elmorzsolt élesztőt a cukorral, a karamommaggal, a tejes-margarinos krémmel és a felvert tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és fényes, sima masszává dagasztjuk. Golyót formálunk belőle, lefedjük, és meleg helyen 10 percig állni hagyjuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... örülnék, ha az utcán üldögélnének. Ídőhiány miatt a zacsis tésztát fél háromra sikerült megcsinálnom,de nem ettem belőle sokat, mert nem izlett.Ugyhogy Csengének adtam és én inkább ettem 3 margarinos kiflit, némi csípős Piros Arannyal. Este Csigabácsinál sem volt már semmi érdemleges süti, így bekukkantottam a Profiba,ahol némi gofrit és muffint sikerült betennem a kosárba. Saj... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír.
A lisztben elmorzsolom a szobahőmérsékletű margarint. Én momentán tegnap este kivettem a hűtőből. Belehintem a sót. Mélyedést készítek a margarinos liszt közepébe és beleütöm a tojásokat. A tejfölben elkeverem a cukrot és az élesztőt és azt is a tojás mellé öntöm. Majd összegyúrom alaposan. Azután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... liter tejben feloldjuk, felforraljuk. Amíg a puding kihűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük. Egy közepes méretű tepsi aljára kb. 15 darab Marína kekszet helyezünk. A porcukros-margarinos masszába evőkanalanként belekeverjük a pudingot, majd az elkészített kekszekre kenjük a krémet, ezt befedjük a maradék Marínával és az Indiánnal, sakktáblát rakva ki a kekszekből. A tete... |
|
|
|
|
|
|
|
... be!
Csokoládérúd
Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 3 tojás, 2 kanál kakaó, 1 Cera margarin, 10 dkg dió, 10 dkg mazsola, 1 csomag gumimacis cukor
Elkészítése: Gőz felett sűrűre főzzük a margarinos-tojásos-porcukros-kakaós egyveleget. Belerakunk 1 fél tortalapot összetörve, a diót, a mazsolát, a gumimacis cukrot, és jól összekeverjük. 1 órára hűtőbe rakju... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor, 2 tojás sárgája, 0,5 tejföl.
A hozzávalókat összegyúrni, 0,5 óra múlva kisodorni, barátfüle szaggatóval szaggatni. A kiszaggatott négyzetek közepébe 1-1 diót nyomni. Margarinos papírral kikent forró tepsibe 10-15 percig sütni.
Dió torta
Hozzávalók: 3 db tojás sárgája, 15 dkg porcukor,... |
|
|
|
|
|
|
|
... kikenéséhez
A margarint a cukorral habosra keverjük, ezután a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük és a tejjel váltakozva a margarinos krémhez adjuk. Ezután a megtisztított és felkockázott almát keverjük a tésztához.
A formát kikenjük margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a tésztát ... |
|
|
|
|
|
|
|
... (2)
Hozzávalók: 1 kis pohár tejföl, 1 pohár fruktóz, 2 egész tojás, 1 sütőpor, 1 pohár olívaolaj ezeket összekeverjük, a végén 2 pohár teljes kiőrlésű, vagy Graham lisztet keverünk hozzá. Light margarinos tepsibe öntjük, s bármilyen gyümölccsel megszórjuk. A meggyes biztos finom, én olyat ettem, de barackost is csináltak már.
Szilvás lepény (2)
Hozz... |
|
|
|
|
|
|
|
... étolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A margarint addig keverjük a cukorral, amíg fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a margarinos keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felét aprított mandulával, a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük.
A tepsit kikenjük margarinnal, először a vilá... |
|
|
|
|
|
|
|
... energiaszegény étrendben különböző sovány húsokkal fogyasztva különösen alkalmas. Ha vaj- vagy margarindarabkákat teszünk rá, klasszikus angolos köretet kapunk. Meghinthetjük vajas (margarinos) zsemlemorzsával, ez a lengyeles köret. Adhatjuk önmagában, de tálalhatjuk vegyesen más zöldségekkel, vagy sült, esetleg petrezselymes burgonyával. A párolt rizs nem illik hozzá. Összetetteb... |
|
|
|
|
|
|
|
... puhára főzzük és a brokkolit kevés vízben megpároljuk. A margarint felolvasztjuk, és az apróra vágott mandulát megpörköljük benne, majd a kukoricalisztet kevés vízzel összekeverjük, és a margarinos mandulával tejföl sűrűségű szószt készítünk belőle. Végül egy margarinnal kikent tűzálló tálba lerakjuk soronként a brokkolit, a sóval, borssal, pirospaprikával ízesített főtt pulykahús... |
|
|
|
|
|
|
|
... kikenéséhez
A margarint a cukorral habosra keverjük, ezután a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük és a tejjel váltakozva a margarinos krémhez adjuk. Ezután a megtisztított és felkockázott almát keverjük a tésztához.
A formát kikenjük margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a tésztát ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szobahőmérsékletű margarint egy keverőtálba, majd elektromos habverővel keverjük pár perc alatt habosra. Szórjuk bele a cukrot, a csipetnyi sót, majd további pár percig habosítsuk. Egyenként üssük a margarinos keverékbe a tojásokat, tegyük hozzá a narancs lereszelt héját, valamint a kifacsart levét és jól dolgozzuk össze. Egy kis tálba mérjük ki a lisztet, kanalazzuk rá a sütőport... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarint a cukorral. Egyenként, jól eldolgozva adjuk hozzá a tojásokat a masszához. A lisztbe reszeljük bele a citromok héját, keverjük bele a sütőport, sót. Ezt kanalanként keverjük a margarinos, cukros, tojásos masszához. 28-30 cm átmérőjű, jól kikent, kilisztezett tepsibe öntsük a kész masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 60 percig süssük. Sütés után kicsit hagyjuk ki... |
|
|
|
|
|
|
|
... és ecettel rétestésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, fél órát pihentetjük. Közben egy bögre lisztet jól összedolgozunk a margarinnal. A rétestésztát jó vékonyra kinyújtjuk, és rákenjük a margarinos lisztet, majd mint a beiglit jó szorosan feltekerjük. Négy egyenlő részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd megtöltjük meggy-, cseresznye-, almatöltelékkel. Alulra mindig a hajt... |
|
|
|
|
|
|
|
... alufóliát.
Kihűtjük.
Kikeverünk 25dkg margarint 18 dkg porcukorral.
Felfőzünk 5dl tejet 2 csomag vaníliás pudinggal.
Ha kihűlt a puding,összekeverjük a margarinos krémmel,
utána pedig rákenjük a kihűlt sütire.
A tetejére csokimázt kenünk.
/ Én hideg mázt szoktam rátenni:20dkg porcukor,3e.kanál kakaópor,diónyi... |
|
|
|
|
|
|
|
... benne.
2. Az aszalt gyümölcsből a nagyobbakat mazsolányi darabokra vágjuk. A mogyorót és a diót durvára aprítjuk. Mindezeket a zabpehellyel és a liszttel összeforgatjuk, majd a cukros-margarinos sziruppal összedolgozzuk.
3. A masszát egyenletesen az előkészített tepsibe nyomkodjuk-simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... együtt maradjon.
A krémhez :8 dl tej, 2 cs. vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
A tejben megfőzzük a pudingot, majd ha kihűl, hozzáadjuk a margarinos porcukros masszához. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rátesszük a tekercseket, majd ismét egy réteg krém következik, és végül a másik lap, majd bevonjuk tortabevonóval.... |
|
|
|
|
|
|
|
... forrón leemeljük a tepsiről. A krémhez a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a puha margarinnal tovább habosítjuk. A kakaót forró vízben föloldjuk, majd kanalanként a margarinos krémhez keverjük. Ugyancsak habzsákba töltjük, aztán a sült tészta formáját követve hullámosan a tészta tetejére nyomjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Az étcsokoládét fölolvasztjuk (egy... |
|
|
|
|
|