|
|
|
... beletesszük a kockákra vágott brie sajtot. Kevergetve addig főzzük, amíg a sajt elolvad. Szitán átszűrjük.
3. A toastkenyérből kis pogácsaszaggatóval kb. 20 korongot szúrunk ki, és margarinnal kikent tepsibe helyezzük. A trappista sajtot lereszeljük, meghintjük vele a kenyereket, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10 percig sütjük.
4. A félretett zöldségeket a sajtk... |
|
|
|
|
|
|
|
Gyors sajtos pogácsa
1 kis pohár tejfölt, 1 kiskanál cukorral meglngyosítunk (nyugodtan gázon melegítheted), belemorzsolok öt dkg élesztőt. Míg megkel, fél kg lisztet, 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval és 25 dkg reszelt trapista sajttal elmorzsolunk, majd a közepébe fészket teszünk. Ebbe tesszük az egy tojás sárgáját, 25 dkg túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... fénysugarai simítják végig háromdimenziósan borotvált arcunkat, miközben feleségünk - természetesen meztelenül - tökéletes aromájú kávét főz a konyhában, és kedvesen mosolyogva zsírmentes margarinnal keni meg a friss pirítóst. Arca gyönyörű, hiszen semleges PH értékű szappant használ, és a napfény vidáman táncol korpamentes, kondicionált haján. És csak most vesszük észre, hogy tar... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin,
1dkg élesztő,
10 dkg cukor,
só,
reszelt citromhéj,
2 tojás,
kevés rum,
szilvalekvár vagy máktöltelék.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Belekeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat, a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tészta legyen. Kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágj... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dkg margarin
20 dkg liszt
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
3 tojás
fél tasak élesztőpor
1 citrom
csipetnyi só
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... kettévágjuk, magházát kivájjuk, húsát vékonyan felszeleteljük. A fügéket kettévágjuk. A barackokat kis kockákra aprítjuk. A fahéjdarabokat kettétörjük. 4 db, 30 cm átmérőjű alufóliadarabot margarinnal megkenünk, a gyümölcsöket a közepükön elosztjuk, a szőlőlével meglocsoljuk, és minden kupacra egy-egy fahéjdarabot teszünk. A fóliákat széleiknél fogva, mint egy batyut, összefogjuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
...
3 tojást
10 dkg olvasztott margarinnal és
25 dkg kristálycukorral kikavarni.
1,5 dl tejben 2 dkg szalakálit megfuttatni.
75 dkg liszttel összekeverni, vékonyra nyújtani, formával szaggatni,csak szárítani kell, nem erős lángon sütni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 vaníliás pudingpor,
25 dkg vaj,
20 dkg porcukor.
Tetejére:
reszelt csokoládé.
A réteslisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a margarinnal, a vaníliás cukorral, a 7 tojás sárgájával. A 7 tojás fehérjét felverjük habbá, és úgy adjuk a tésztához. Két részre osztjuk, az egyik felét tepsibe öntjük, és kirakjuk magozott meggyel.... |
|
|
|
|
|
|
|
... a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk az
egy csesze cukorral es a fahejjal.
3. Felolvasztjuk a margarint.
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy
lappal, megkenjuk, ra meg egy lapot, megkenjuk es ra a masszabol. Ezt addig
ismete... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük
Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük.
A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe r... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukor,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1/2 csomag sütőpor,
40 dkg liszt,
kevés tejföl,
lekvár,
10 dkg darált dió.
A tojássárgáját a margarinnal és a porcukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a citrom levét és a héját, majd a sütőporral elkevert lisztet, esetleg kevés tejfölt is gyúrhatunk bele. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejszínnel simára keverjük. A megolvasztott margarint 1 evőkanálnyi kivételével a tésztára öntjük, a cukorral megszórjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, és fahéjjal meghintjük. A maradék margarinnal meglocsoljuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. 10 percig a formában hagyjuk, majd grillrácsra tesszük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Variáció
Készít... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, 2 tojássárgáját, a cukrot meg a tejfölt, és kézzel simára összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és 1 óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Tojás alakúra nyújtjuk, sütőpapír... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót szórócsokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba forgatunk. Tálalásig hűt... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a széleit babapiskótával kirakjuk úgy, hogy a piskóták a forma széle felé álljanak. A krémet a piskótára öntjük, úgy, hogy a széleket is befedjük. Zsírpapírral ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fénysugarai simítják végig háromdimenziósan borotvált arcunkat, miközben feleségünk - természetesen meztelenül - tökéletes aromájú kávét főz a konyhában, és kedvesen mosolyogva zsírmentes margarinnal keni meg a friss pirítóst. Arca gyönyörű, hiszen semleges PH értékű szappant használ, és a napfény vidáman táncol korpamentes, kondicionált haján. És csak most vesszük észre, hogy tar... |
|
|
|
|
|
|
|
... állandóan kever getve öntsük hozzá a tojásos-lisztes tejet, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Közben vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, keverjük a krémhez, majd a margarinnal keverjük habosra. A kihűlt pisztáciás tortalapot vágjuk három egyenlő részre, töltsük meg a habos csokis krémmel, és a tetejét díszítsük csokiforgáccsal.
Könnyen elkészíthető, olc... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin
3 evőkanál konyak
A díszítéshez:
porcukor
mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet átszitáljuk, és a sóval, meg a margarinnal gyorsan összedolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Legalább 2 órára hideg helyre tesszük. A krémhez a tojásokat a kakaóval és a cukorral simára ... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített 28 dkg lisztet. Margarinnal kikent 32 x 37 cm-es tepsibe simítjuk. A maradék lisztbe forgatott meggyel megszórjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 25 percig elősütjük.
2. A mézzel összekevert maradék vajat... |
|
|
|
|
|
|
|
... teáskanál vöröshagyma
petrezselyemzöld, mustár, ecetes uborka, sonka
A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg
habosra kevert margarinnal, 1-2 evőkanál kefírrel, egy
kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral,
petrezselyemzölddel.
Ízesíthetjük 10 dkg apró kockára vágott ecetes uborkával
... |
|
|
|
|
|