Belépés
Sajtkrémleves pirítóssal
... beletesszük a kockákra vágott brie sajtot. Kevergetve addig főzzük, amíg a sajt elolvad. Szitán átszűrjük.
3. A toastkenyérből kis pogácsaszaggatóval kb. 20 korongot szúrunk ki, és margarinnal kikent tepsibe helyezzük. A trappista sajtot lereszeljük, meghintjük vele a kenyereket, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10 percig sütjük.
4. A félretett zöldségeket a sajtk...
POgiiiii
Gyors sajtos pogácsa
1 kis pohár tejfölt, 1 kiskanál cukorral meglngyosítunk (nyugodtan gázon melegítheted), belemorzsolok öt dkg élesztőt. Míg megkel, fél kg lisztet, 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval és 25 dkg reszelt trapista sajttal elmorzsolunk, majd a közepébe fészket teszünk. Ebbe tesszük az egy tojás sárgáját, 25 dkg túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk....
Reklámok..
... fénysugarai simítják végig háromdimenziósan borotvált arcunkat, miközben feleségünk - természetesen meztelenül - tökéletes aromájú kávét főz a konyhában, és kedvesen mosolyogva zsírmentes margarinnal keni meg a friss pirítóst. Arca gyönyörű, hiszen semleges PH értékű szappant használ, és a napfény vidáman táncol korpamentes, kondicionált haján. És csak most vesszük észre, hogy tar...
Hámán-táska (Hámán-füle)
... margarin,
1dkg élesztő,
10 dkg cukor,
só,
reszelt citromhéj,
2 tojás,
kevés rum,
szilvalekvár vagy máktöltelék.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Belekeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat, a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tészta legyen. Kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágj...
Áfonyás teasütemény
... dkg margarin
20 dkg liszt
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
3 tojás
fél tasak élesztőpor
1 citrom
csipetnyi só

ELKÉSZÍTÉS

A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meg...
Alufóliában sült gyümölcs
... kettévágjuk, magházát kivájjuk, húsát vékonyan felszeleteljük. A fügéket kettévágjuk. A barackokat kis kockákra aprítjuk. A fahéjdarabokat kettétörjük. 4 db, 30 cm átmérőjű alufóliadarabot margarinnal megkenünk, a gyümölcsöket a közepükön elosztjuk, a szőlőlével meglocsoljuk, és minden kupacra egy-egy fahéjdarabot teszünk. A fóliákat széleiknél fogva, mint egy batyut, összefogjuk,...
Babapiskóta
...

3 tojást
10 dkg olvasztott margarinnal és
25 dkg kristálycukorral kikavarni.
1,5 dl tejben 2 dkg szalakálit megfuttatni.
75 dkg liszttel összekeverni, vékonyra nyújtani, formával szaggatni,csak szárítani kell, nem erős lángon sütni.

...
Duna hullám
...
1 vaníliás pudingpor,
25 dkg vaj,
20 dkg porcukor.

Tetejére:
reszelt csokoládé.

A réteslisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a margarinnal, a vaníliás cukorral, a 7 tojás sárgájával. A 7 tojás fehérjét felverjük habbá, és úgy adjuk a tésztához. Két részre osztjuk, az egyik felét tepsibe öntjük, és kirakjuk magozott meggyel....
Baklava
... a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk az
egy csesze cukorral es a fahejjal.
3. Felolvasztjuk a margarint.
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy
lappal, megkenjuk, ra meg egy lapot, megkenjuk es ra a masszabol. Ezt addig
ismete...
Flódni
... tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük

Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük.
A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe r...
Háziasszony remeke
... porcukor,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1/2 csomag sütőpor,
40 dkg liszt,
kevés tejföl,
lekvár,
10 dkg darált dió.

A tojássárgáját a margarinnal és a porcukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a citrom levét és a héját, majd a sütőporral elkevert lisztet, esetleg kevés tejfölt is gyúrhatunk bele. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, ...
Barna cukros torta
... tejszínnel simára keverjük. A megolvasztott margarint 1 evőkanálnyi kivételével a tésztára öntjük, a cukorral megszórjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, és fahéjjal meghintjük. A maradék margarinnal meglocsoljuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. 10 percig a formában hagyjuk, majd grillrácsra tesszük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.


Variáció

Készít...
Csillagos tojás
... porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, 2 tojássárgáját, a cukrot meg a tejfölt, és kézzel simára összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és 1 óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Tojás alakúra nyújtjuk, sütőpapír...
Csokigolyó gyerekeknek
... porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót szórócsokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba forgatunk. Tálalásig hűt...
Csokis charlotte
... keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a széleit babapiskótával kirakjuk úgy, hogy a piskóták a forma széle felé álljanak. A krémet a piskótára öntjük, úgy, hogy a széleket is befedjük. Zsírpapírral ...
Reklámok szerint
... fénysugarai simítják végig háromdimenziósan borotvált arcunkat, miközben feleségünk - természetesen meztelenül - tökéletes aromájú kávét főz a konyhában, és kedvesen mosolyogva zsírmentes margarinnal keni meg a friss pirítóst. Arca gyönyörű, hiszen semleges PH értékű szappant használ, és a napfény vidáman táncol korpamentes, kondicionált haján. És csak most vesszük észre, hogy tar...
Csokis pisztáciatorta
... állandóan kever getve öntsük hozzá a tojásos-lisztes tejet, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Közben vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, keverjük a krémhez, majd a margarinnal keverjük habosra. A kihűlt pisztáciás tortalapot vágjuk három egyenlő részre, töltsük meg a habos csokis krémmel, és a tetejét díszítsük csokiforgáccsal.
Könnyen elkészíthető, olc...
Csokis-mandulás torta
... margarin
3 evőkanál konyak

A díszítéshez:
porcukor
mandulaforgács




ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet átszitáljuk, és a sóval, meg a margarinnal gyorsan összedolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Legalább 2 órára hideg helyre tesszük. A krémhez a tojásokat a kakaóval és a cukorral simára ...
Kókuszkérges meggyes pite
... cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített 28 dkg lisztet. Margarinnal kikent 32 x 37 cm-es tepsibe simítjuk. A maradék lisztbe forgatott meggyel megszórjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 25 percig elősütjük.
2. A mézzel összekevert maradék vajat...
Párizsikrém
... teáskanál vöröshagyma
petrezselyemzöld, mustár, ecetes uborka, sonka

A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg
habosra kevert margarinnal, 1-2 evőkanál kefírrel, egy
kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral,
petrezselyemzölddel.
Ízesíthetjük 10 dkg apró kockára vágott ecetes uborkával
...
1 2 3 .......171 172 ...257 258 ....342 343 
Címkék: kockákra vágott, sajt elolvad, trappista sajtot, félretett zöldségeket, közepébe fészket, megfuttatott élesztőt, friss pirítóst, napfény vidáman, lisztet elmorzsoljuk, margarinnal habosra, lisztet elvegyítjük, reszelt citromhéjjal, krémhez keverjük, áfonyaszemeket kevés, fügéket kettévágjuk, fahéjdarabokat kettétörjük, közepükön elosztjuk, szőlőlével meglocsoljuk, fóliákat széleiknél, réteslisztet összekeverjük, vaníliás cukorral, egyik felét, talban osszekeverjuk, csesze cukorral, ízesítő anyagokat, órán keresztül, citrom levével, margarinnal pépesre, tejet felforraljuk, cukros mákra, cukrozott dióra, tésztát négy, porcukorral habosra, citrom levét, sütőporral elkevert, megolvasztott margarint, tésztára öntjük, cukorral megszórjuk, tojásos keveréket, maradék margarinnal, formában hagyjuk, piskótát szétmorzsoljuk, csokoládét apróra, olvasztott csokival, margarinnal simára, langyos csokikrémet, tojásfehérjét csipetnyi, krémhez adjuk, széleit babapiskótával, forma széle, piskótára öntjük,
© 2013 TVN.HU Kft.