Belépés
Európa kiadó újra....
... súlytalanságban szeretkezünk!!
Idegen ködökbe utazgatunk, és ha ott jobb, ott maradunk.
Jó lesz nekünk, jó lesz nekünk, hogy ha intelligens gépek leszünk,
Véget ér majd a történelem, egy örök pillanat lesz a végtelen!

Jó lesz nekünk, jó lesz nekünk, egy palackba zárjuk a szellemünk!
Én örülök neki, hogy itt lehetek, mert itt tervezik az isteneket....
Az élet..
... Keller)

Olyan lény vagy, aki ebbe a fizikai világba lépve megértette, milyen érték annak lenni, aki vagy és hagyni másokat is azoknak lenni akik.
(E.Hicks)

A történelem arra tanít minket, hogy az emberek és nemzetek csak akkor viselkednek bölcsen, ha már minden egyéb lehetőséget kimerítettek.
(Abba Eban)

Az emberek legtöbbször a körülmény...
Internet Love Story 1.
... küldi szép üzeneteit.

A fenti két történet csupán kiragadott példa a számtalan beszámoló közül, melyet az online románc témakörben fellelhetünk az Interneten.

A történelem során oly sok féle módon találtak egymásra férfiak és nők, úgy tűnik, hogy az Internet-románc most a 90-es évek bizarr, mások szerint pedig természetes ismerkedési módja. Egy regényt kite...
Történész
Ma ebéd közben hallgattam a Kossuth rádió volt. Szerencsés Károly történésszel beszélgetett Kondot Katalin szerkesztő-riporter.
Jó volt hallgatni egy olyan történészt, történelemmel foglalkozót, akinek nem elhallgatás a céljam, hanem a tiszta szó. Ez utóbbi miatt is mondják az illetőre, hogy szépirodalmi munkásságáról is ismert a történész.
Igaza van amikor azt mondja, ho...
Ma olvastam
...(Rozgics Mária, a Magyar Világ hetilap főszerkesztője)

Évszázadok óta folyik a magyar történelem meghamisítása. Bár hiába
minden igyekezet, a leggondosabban szerkesztett hazugság is előbb-
utóbb kiderül, mégis elgondolkodtató; vajon miért, hogy a világ vezető
történészei mintha süketek és vakok lennének, némán asszisztálnak
mindehhez. A minap, amik...
Hasonlatok...
... Horvátország hivatalosan sohasem állt háborúban Boszniával, soha nem volt agresszor. Az apja hivatalosan soha nem harcolt boszniai muszlimok ellen, és a barátait sem ölhették meg ott. A mostani történelemtankönyveket alapul véve a kislány úgy fogja tudni, hogy az úgynevezett "honvédo háború" pusztán önvédelmi harc volt, semmi egyéb. Sot, tekintve, hogy önvédelmi harc volt, a horvá...
Az élet igazságai!
... közben tanul meg hegedülni.
• Lehet, hogy drága az élet a Földön, de évenként egy Nap körüli utazást is tartalmaz.
• Ennyire még soha nem álltak úgy a dolgok a történelem során, ahogy most.
• Csak két dolog végtelen, a világegyetem és az emberi butaság, de az elsőben nem vagyok biztos.
• Nem arról van szó, hogy a világ sokkal rosszab...
A szerelem diétája
A szerelem és a vágygerjesztő szerek olyan régiek, mint maga a történelem. Az emberek, hogy elcsábítsák és elbájolják a másik nemet, s hogy növeljék az aktusban teljesítőképességüket, minden kultúrában készítettek szerelmi bájitalokat, ételeket és bujaságra serkentő szereket.

Az, hogy mit eszünk, rendkívüli módon befolyásolja szerelmi teljesítőképességünket. Már az idők ...
Kivonat egy elvhű kommunista f
... káoszból és megakadályozta a kapitalizmus restaurálását.

1962
Megnyugvással tölt el, hogy NAGY IMRÉT és társait felakasztották, akik vissza
akarták forgatni a történelem kerekét, ki akartak lépni a Varsói szerződésből,
felléptek a HRUSCSOV elvtárs vezette dicsőséges Szovjetunió ellen, és
kiszolgáltatták volna Magyarországot a NAT...
Kossuth téri történések 1.
... provokációra, ami a balatonöszödi, miniszterelnöki beszédet jellemzi.

A lelkem mélyén örülök ennek a lázadásnak, mert már azt hittem, hogy
megalázott birkaként vonulunk be a történelembe!

Az az érzésem, hogy a miniszterelnök, pedig az egészet azért csinálta, mert a sikerorientált személyisége nem bírta elviselni a kudarccal, fújolással övezett
ka...
Szerelem és szeretet
... millióban határozták és határozzák meg a magyarság "ideális" lélekszámát, miközben tárt karokkal várják és fogadják pl. a kínaiakat. A minap olvastam egy újsághírt, melyben a szerző, "a történelem temetőjéből előbújó zombik"-nak nevezte a magyarokat!!!
(Az is igaz, hogy túlnépesedés van a földön, de ez ránk magyarokra egyáltalán nem, sőt az ellenkezője érvényes!)
Pedig...
Batthyány Lajos kivégzése
... és a különféle visszaemlékezések között áll, hiszen tartalma nem a nyilvánosságnak szól, hanem nagyon is bizalmas információkat tartalmaz.

Az általam kiválasztott forrás a történelem talán egyik legfájdalmasabb magánlevele, hiszen itt egy halálraítélt búcsúzik szerelmétől, feleségétől. A levélből kiderül, hogy már nem tudnak találkozni egymással, mert ezt a lehetőséget...
Helytörténeti hagyományokhoz
... érni, hogy ezek az egyéni sorsok (a család, a munka, a jövő szempontjából) megismerhetők legyenek a családokban!
3.) Tudatosítani kellene, hogy az egyéni sorsok, történetek, maga a történelem, a család történelme!
4.) Hazánk történelme, viszont a családi történelmek összessége!
5.) Jó, hogy van Terrorháza Múzeum, de az ott látottak, a fiatalabbak számára
úgymo...
Különvéleményem a paktumról
... nyolcvan éve!
*

2.) El kellene érni, hogy ezek az egyéni sorsok megismerhetők legyenek a családokban! Tudatosítani kellene, hogy az egyéni sorsok, történetek, maga a történelem - a család történelme! Hazánk történelme, viszont a családi történelmek összessége!

3.) Jó, hogy van Terrorháza Múzeum, de az ott látottak, a fiatalabbak számára - úgymond: "lógna...
Fájdalmat enyhít a tű
Bizonyos kórok kialakulását meg lehet előzni, idült betegségeket gyógyítani is lehet akupunktúrával

A történelem igazolta, hogy az akupunktúra hatásos gyógymód, hiszen az eredményteleneket az emberiség elfelejtette, de az akupunktúrát nem. Ennek ellenére Szlovákiában nem sok szó esik róla.

Való igaz, hogy a hagyományos nyugati orvoslás népszerűbb, több anyagi ...
A környezet- és természetvédel
... külfőldi sajtóügynökségektől több mint 8700 főt regisztráltak és ehhez kell még hozzászámítani a brazil újságírókat. Összesen 30 ezer résztvevője volt az ENSZ Konferenciának. Ez volt a történelem addigi legnagyobb ENSZ rendezvénye.
A Konferenciával párhuzamosan - de több tíz kilométernyi távolságban - ülésezett a nem kormányzati szervezetek világtalálkozója, a "Globális Fórum...
Demográfia, közegészség
... feleződési szakaszokba megy át. Ezeken átha¬ladva - a modell szerint - a világnépesség ahhoz hasonló, egyre lassuló ütemű fogyáson megy keresztül, ahogyan gyarapodása gyorsult a történelem előtti időktől a XVIII. sz. végéig.

A népesség területi eloszlása

A legutolsó két évszázad népességfejlődésének érdekes részjelensége az, hogy amíg a XIX. század¬ba...
A népesség fejlődése
... feleződési szakaszokba megy át. Ezeken átha¬ladva - a modell szerint - a világnépesség ahhoz hasonló, egyre lassuló ütemű fogyáson megy ke¬resztül, ahogyan gyarapodása gyorsult a történelem előtti időktől a XVIII. sz. végéig.
A legutolsó két évszázad népességfejlődésének érdekes részjelensége az, hogy amíg a XIX. század¬ban a fehér, európai származású népesség gya...
Emlékek a gimnáziumból
... 1954-ben a magyarból meghirdetett irodalmi pályázatra jelentkeztem verseimmel, és első díjat kaptam. 1955-ben, hatodikos koromban, Pálinkás tanár úr rábeszélésére úgy döntöttem, hogy csak történelemből pályázok.

-- Örülök neki - mondta, amikor az egyik órán közöltem vele végleges elhatározásomat -, csak nehogy zsákbamacska legyen!

Sokat törtem raj...
Magyar László
... tanári pályát cserélte fel a régi dokumentumok rendezésével és tanulmányozásával. Ez felelt meg a legjobban az egyéniségének: önmagára talált. Pálinkás József - a gimnáziumban történelemtanárunk volt, később a levéltár igazgatója lett - jó emberismeretét igazolta, amikor Magyar Lászlóra esett a választása, hogy maga mellé vegye munkatársnak. A csendes, szorgalmas, a do...
1 2 3 ..........133 134 .....199 200 .....265 266 267 
Címkék: Internet Love Story, Batthyány Lajos, Magyar László, Abba Eban, Szerencsés Károly, Kondot Katalin, Rozgics Mária, Magyar Világ, NAGY IMRÉT, Terrorháza Múzeum, ENSZ Konferenciának, Globális Fórum, Pálinkás József, Magyar Lászlóra, élet igazságai, szerelem diétája, elvhű kommunista, népesség fejlődése, örök pillanat, palackba zárjuk, fizikai világba, történelem arra, emberek legtöbbször, számtalan beszámoló, online románc, történelem során, 90-es évek, regényt kite, olyan történészt, magyar történelem, leggondosabban szerkesztett, világ vezető, apja hivatalosan, emberi butaság, világ sokkal, vágygerjesztő szerek, másik nemet, kapitalizmus restaurálását, történelem kerekét, lelkem mélyén, egészet azért, sikerorientált személyisége, minap olvastam, történelem temetőjéből, ellenkezője érvényes, különféle visszaemlékezések, nyilvánosságnak szól, történelem talán, halálraítélt búcsúzik, levélből kiderül, egyéni sorsok, jövő szempontjából, család történelme, családi történelmek, fiatalabbak számára,
© 2013 TVN.HU Kft.