Belépés
Sült csirke sajtmártással
... gerezdekre vágjuk, majd a fokhagymával együtt a hús közé szórjuk.
2. Meglocsoljuk a húst az olajjal és a borral, alufólia alatt 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül, a pecsenyelével locsolgatva aranybarnára sütjük.
3. A mártáshoz megreszeljük a kétféle sajtot. A vajban/margarinban világosra pirítjuk a lisztet. Apránként felöntjük a húslevessel, mérsékelt tűzön, folyamat...
Rizlingben párolt csibe
... kakukkfűvel ízesítjük és felöntjük a fele levessel és a borr...
Baranyai sertéssült
... és a zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát hasábokra vágjuk, és a megpirított húshoz adjuk. Babérlevéllel ízesítjük, majd felöntjük az erőlevessel és a vörösborral. Saját levével locsolgatva addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor a zöldségeket óvatosan kiemeljük a tepsiből, és félretesszük. Ezután a húst készre sütjük. A pecsenyelevet a liszttel és egy evőkanál tejf...
Receptek
... /Még jobb, ha egész éjszaka áll./ Közepes hőmérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig ...
Zsályás sertéssült
... meglocsoljuk a húst a borral, hagyjuk elfőni, majd aláöntjük a szőlő levét, lefedjük-takarjuk, és puhára pároljuk.
Végül eltávolítjuk a ,,takarót", és saját levével locsolgatva pirosra sütjük.
A margarint vagy vajat felforrósítjuk, beledobjuk a félretett szőlőszemeket, és mérsékelt tűzön 2-3 percig pároljuk, fedő alatt melegen tartjuk.
A húst vágódeszká...
Sertésdagadó aszalt gyümölcsök
... sózzuk, borsozzuk.
Megtöltjük gyümölccsel, és megtűzzük.
Sütőtálban forró olajon elősütjük, majd 2,5 dl húslevessel felöntjük.
Lefedve, a sütő alsó részén, gyakran locsolgatva 2 és fél órát sütjük.
A maradék húslevest és áztatóvizet a gyümölccsel együtt apránként hozzáadjuk.
Rövid ideig grillezve ropogósra sütjük a bőrét.
A sültet felszeleteljük...
Sertésszelet göngyölve
... forró olajjal leöntjük és előmelegített sütőben sütjük. Kb. 15 perc múlva a citrom levét és a fehérbort a húsra öntjük.
A tetejére fóliát borítunk és t...
Gesztenyés pulyka
... pulykát, nagyon számítottam rá az elmúlt hetekben, hogy majd valahol valakinél ehetek belőle. De nem így történt, rokonaim és barátaim közül senki sem vette a fáradságot, hogy órákon át locsolgatva sütögesse az ökörnyi szárnyast. Megértem. Ám amikor guggolva kerestem az alsó polcon épen maradt tojásokat a közértben, és szemmagasságba került velem egy bevásárlókosárban ringatózó, m...
Sonkás-májas töltött dagadó
... nyílást több hústűvel betűzzük, bevarrjuk.
3. A húst sütőedénybe fektetjük, aláöntjük a bort, lefedjük, 180 C-fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk, majd a pecsenyelével locsolgatva pirosra sütjük (kb. másfél óra). Deszkára emelve 10-15 percig pihentetjük, aztán kihuzigáljuk belőle a hústűket-cérnát, és nem túl vékonyan felszeleteljük. Vegyes tavaszi salátát, burgonyasa...
mai recept
... kenjük meg vajjal, és helyezzük jénaiba vagy tepsibe. Alufóliával fedjük be, és süssük közepes lángon 1 órán át. Vegyük le róla a fóliát, és levével - ha kevés, akkor olvasztott vajjal - locsolgatva süssük ropogósra.
Amíg sül, készülhet a fokhagyma mártás. Ehhez a zúzott fokhagymát kevés olívaolajon pirítsuk meg, borsozzuk, gyengén sózzuk, vegül hintsük meg liszttel, és kever...
Brokkolis lepény
... a félbevágott fokhagymát. Sóval, borssal fűszerezzük, és rászórjuk a zöldfűszereket. A zsiradékon megpirítjuk a húst, majd 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a narancslével locsolgatva kb. 2 órán át sütjük (két ek. narancslét félreteszünk). A lekvárt összekeverjük a maradék narancslével, a mustárral és a cukorral, s kb. 5 perccel a sütés vége előtt a húsra kenjük. A mártás...
Káposztával töltött pulykacomb
... 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk. A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük. Ha megsült kb. 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük. A körethez a fokhagymát áttörjük. Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük, és összekeverjük a liszt...
Parajjal töltött csirkecombok
... s a zsemlemorzsát is hozzáadjuk. A csirkecombok bőre alá töltjük, és a combokat tepsibe rakjuk. Olajjal meglocsoljuk, s előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 1 órán át sütjük (locsolgatva és ha kell, egy kevés vizet aláöntve). A karikákra vágott sárgarépát a vajon megfuttatjuk, aztán enyhén megsózzuk. Lefedjük, és kis lángon, kb. 10 perc alatt roppanósra pároljuk. A vége felé...
Mézes csirkeszárnyak burgonya
... tej
szerecsendió

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Visszahúzzuk a csontról a húst, így kis combocskákat kapunk. A fűszerkeveréket hozzátesszük a mézhez, ezzel locsolgatva
készítjük el a szárnyakat.

A burgonyapüré természetesen forró tejjel készül a frissen megfőtt burgonyából, vajjal. A szerecsendiót ne...
Hidegtálak
... zsineggel átkötözzük. A felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve, lefedve előmelegített sütőbe tesszük. 220 C-on 30-35 perág pároljuk, majd fedő nélkül, locsolgatva még további 15-20 perc alatt megpirítjuk. A sütőből kivéve kihűtjük, majd hűtőben további 3-4 órán át, hűtjük. Tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk, a húst vékonyan fölszeletelve tálra tes...
Gyümölcsös sült liba
... percig sütjük. A liba bőrét a combjánál több helyen megszurkáljuk. A sütőt lekapcsoljuk 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat), és a libát további 1 órát sütjük. Ha megbarnult, megfordítjuk, locsolgatva további 1,5 órát sütjük. A sütési idő lejárta előtt 10 perccel meglocsoljuk a libát 2 dl sós vízzel, és 260 C-fokon (gázsütő 6. fokozat) befejezzük a sütést. A libát letakarjuk alufóliáv...
Göngyölt fasírt
... megszórjuk a reszelt sajttal. A fólia segítségével, mint a bejglit feltekerjük, becsomagoljuk a fóliával, majd előmelegített sütőben tesszük. 25perc múlva a fóliát megbontva...
Húsfélék
... visszamaradt mézet a vörösborral és a mustárral összeforraljuk. Ezután a kihűlt páclében 2 napig érleljük a combot. Pácolás után a húst fűszerezzük, majd kb. 40 perc alatt - páclével locsolgatva - készre sütjük.
A mártáshoz előbb 3 marék rózsaszirmot veszünk és 2 órán át áztatjuk 5 dl felforralt vízben. Ezután a leszűrt levet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a...
Arab etelek
... citromlevet, majd ezt a csirkére. Sózzuk meg, fedjük le és 8 órát hagyjuk a hűtőben. Néhányszor forgassuk meg.

Izzó faszénparázson, roston vagy grillben a paprikás páccal locsolgatva süssük ropogósra.

Tegyük előmelegített tálra, szórjuk meg mandulával, és az egészet borítsuk be arab kenyérrel, a pittával.
Sült csirkegombócok

Hozzávalók: 2 db c...
Hidegtálak-saláták
... rajta.
Köréhelyezzük a megtisztított, négybe vágott vöröshagymát, fokhagymát, és egy
kevés borssal és köménymaggal megszórjuk. Kb. 2 dl vizet öntünk alá, és forró
sütőben - közbe-közbe locsolgatva - először megpároljuk, majd a folyadék
elpárologtatása után pirosra sütjük. A karajt a zsírból kiemelve, tálra téve
lecsepegtetjük, kihűtjük, majd felhasználásig...
1 2 3 7 8 .11 12 13 14 15 
Címkék: fokhagymával együtt, pecsenyelével locsolgatva, mártáshoz megreszeljük, kétféle sajtot, fele levessel, zöldségeket megtisztítjuk, sárgarépát hasábokra, megpirított húshoz, zöldségek megpuhulnak, zöldségeket óvatosan, húst készre, evőkanál tejf, fóliát levéve, szőlő levét, margarint vagy, félretett szőlőszemeket, húst vágódeszká, sütő alsó, maradék húslevest, gyümölccsel együtt, sültet felszeleteljük, citrom levét, húsra öntjük, tetejére fóliát, elmúlt hetekben, ökörnyi szárnyast, alsó polcon, bevásárlókosárban ringatózó, húst sütőedénybe, fokhagyma mártás, zúzott fokhagymát, félbevágott fokhagymát, zsiradékon megpirítjuk, narancslével locsolgatva, lekvárt összekeverjük, maradék narancslével, sütés vége, húsra kenjük, húst tepsibe, káposzta párolólevét, fokhagymát áttörjük, csirkecombok bőre, combokat tepsibe, kevés vizet, karikákra vágott, vajon megfuttatjuk, vége felé, csirkeszárnyakat megtisztítjuk, fűszerkeveréket hozzátesszük, burgonyapüré természetesen, frissen megfőtt, felforrósított olajon,
© 2013 TVN.HU Kft.