|
|
|
... szalonnaszeleteket fektetek, és meglocsolom tejföllel, amelyet előzőleg összekevertem a tejszínnel.
Vizet öntök alá, lefedem és 175 fokos sütőben kb. egy órán át sütöm,... |
|
|
|
|
|
|
|
... puhára párolom.
A töltelékkel megtöltöm a fürjek hasüregét. A töltőgyílásokat összetűz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... bevágom, olívaolajjal, fűszerekkel bedörzsölöm, tepsibe teszem, meglocsolom vegetás vízzel, lefedem fóliával. Hadd párolódjon. Egy idő után megnézem, fokhagymát szúrok a bordák közé, locsolgatom. Két óra után grillezem kicsit.
Puha, fűszeres, szelhető. (Az időt mindenki maga gondolja ki.)
Egy serpenyőben olajaj hevítek, egy evőkanál cukorral karamellt készítek, ebe belef... |
|
|
|
|
|
|
|
... ekkor zártak, hazahoztam. Most sül a vacsora. Tarját kloffolt ki a feleségem vékonyra, én ezt megtöltöttem hagyományos töltelékkel, s föltekertem, s hústűvel rögzítettem. Húslevessel locsolgatom. A tekercsek mellé két krumplit jól lemostam, foliába csavartam, s a sütőbe tettem. S van még a tegnapi franciasalátából.
Előtte Törley pezsgő, aztán kis tévézés, s az ágyba!
Hol... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... megmosom, leszárítom, majd minden oldalát besózom. A felhevített olajon, erős lángon lepirítom, és 1-1 dl vizet és ananászlevet aláöntök. Befedve puhára párolom. Közben saját levével locsolgatom és forgatom. Ha a hús már puha, 10 perc pihentetés után felszeletelem. Tepsibe állítom a szeleteket állítva úgy, hogy minden szelet mögé egy karika ananászt teszek. Ha az utolsó és első sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... szépen bekenem (alá is teszek egy kicsit), aztán aláöntök fél deci vizet és közepes lángon megsütöm (kb. 40 perc). Először lefedve, aztán félidőben leveszem róla az alufóliát és bőszen locsolgatom a pecsenyelével, hogy finom ropogós legyen. Ha kész van, kiveszem a húst, egy tálra fektetem, a pecsenyelét felengedem a borral, összeforralom. A sültet felszeletelem, és tálalásnál ezze... |
|
|
|
|
|
|
|
... kacsát vízbe áztatott római, (cserép) tálba tesszük 1 beleillő rácsra. (csináltassunk rácsot, megéri) Hideg sütőbe teszem és kb 160 fokon mérsékelt lángon sütöm. Töbször megforgatom, locsolgatom. Ha úgy látjuk puha már eléggé, 1 tűt beleszúrva ellenőrizzük, levesszük a tetőt és a tálból kivett pecsenyelével elkevert narancslével locsolgatjuk. Fordítsuk meg többször, míg egyformán ... |
|
|
|
|
|
|
|
... és 200 fokon sütjük. Kb.20 perc elteltével levesszük a tetejét és a sült hús szaftjával meglocsoljuk a húst. A hőfokot 160 fokra tekerem és lassan még kb. 40 percig sütöm. Én mindig locsolgatom kb. 10 percenkét és 30 perc elteltével hús villával megszúrogatom, hogy tudjam mikor sült át teljesen az egész darab pulykamell.
Párolt káposzta
Hozzávalók:
egy n... |
|
|
|
|
|
|
|
... van otthon. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap egy tepsibe fektetem a fonatokak, mellé dobok gyöngyhagymát, kb. 1 dl. vizet, kevés olajat és lefedem fóliával. Sütés közben időnként locsolgatom. Ha puha leveszem a fóliát és megpirítom.
Gyöngyhagymát ha nem találok, akkor leöblítem a savanyú gyöngyhagymát, mert az mindig van a boltban és előre is megvehetem. Ha akarsz as... |
|
|
|
|
|
|
|
... sózva, borsozva, valamint 15 dkg rizst. A húst
összekeverem a rizzsel. Egy kikent edény aljára lerakok egy sor... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap egy tepsibe fektetem a fonatokak, mellé dobok gyöngyhagymát, kb. 1 dl. vizet, kevés olajat és lefedem fóliával. Sütés közben időnként locsolgatom. Ha puha leveszem a fóliát és megpirítom.
Gyöngyhagymát ha nem találok, akkor leöblítem a savanyú gyöngyhagymát, mert az mindig van a boltban és előre is megvehetem. Ha aka... |
|
|
|
|
|
|
|
EGYÉB CSIRKEÉTELEK
CSIRKEROLÁD
Hozzávalók: 2 adagnyi maradék csirkepaprikás levével együtt, 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 dl sűrű tejföl, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojássárga.
A csirkepaprikást leszűröm és kicsontozom, majd nagyon apróra vágom vagy ledarálom. Összekeverem a saját mártásával, a tejföllel, a reszelt sajttal. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Az
elkészült öntettel meglocsolom a sonkát, úgy, hogy a szeletek közé is
jusson belőle. A tálat befedem, és előmelegít... |
|
|
|
|
|
|
|
... kockàkat, grillezem az alu tàlcàban 10 percig az egyik, 10 percig a màsik felèt. Az olajat, csilit, sòt, cukrot, cuminòt osszekeverem, ezzel locsolgatom a kockàkat. 3-4 perccel a befejezès elott a lemosott, kimagozott barackokat pàlcàra hùzva, ugyanezzel a szòsszal locsolgatva szintèn... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverékkel bedörzsölöm. 1-2 órányi pihentetés után margarinnal kikent tepsibe teszem. A maradék margarint felforrósítom, s miközben a csirkét a forró sütőben elősütöm, ezzel a tetejét locsolgatom. A bort aláöntöm, s befedve 40-50 percig, közepes lángon párolom. Végül a fedelét levéve ropogós aranysárgára sütöm. Tálalásnál köretként habosra kevert burgonyapürét adok hozzá, és salát... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverékkel bedörzsölöm. 1-2 órányi pihentetés után margarinnal kikent tepsibe teszem. A maradék margarint felforrósítom, s miközben a csirkét a forró sütőben elősütöm, ezzel a tetejét locsolgatom. A bort aláöntöm, s befedve 40-50 percig, közepes lángon párolom. Végül a fedelét levéve ropogós aranysárgára sütöm. Tálalásnál köretként habosra kevert burgonyapürét adok hozzá, és salát... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágom, zsírját kiolvasztom és a tepsibe tett, megsózott, megtöltött csirkére locsolom. Aláöntöm a száraz fehérbort, és fedő alatt, kis lángon puhára párolom. Időnként saját levével locsolgatom. Tálalás előtt felszeletelem, saját mártását rálocsolom és még külön is megszórom reszelt sajttal. Hagymás paradicsomsaláta és sült burgonya vagy burgonyasaláta és párolt rizs illik mellé.... |
|
|
|
|
|
|
|
... Alufóliával szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőben közepes lángon másfél órán keresztül párolom. Az alufóliát levéve mindkét ol... |
|
|
|
|
|
|
|
... legalább 2-3 órát bírjanak ki! :-)) Másnap alufólia alatt addig sütöm, amíg a hús át nem sül, utána rövid ideig fó... |
|
|
|
|
|
|
|
... Alufóliával szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőben közepes lángon másfél órán keresztül párolom. Az alufóliát ... |
|
|
|
|
|