|
|
|
... vedd ki a vízből, majd a zöldséges levet óvatosan, gyakran kevergetve öntsd össze a húsos lével, és hagyd, hogy együtt felforrjanak, kis lángon. Közben a tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, sűrítsd be vele a levest, tedd vissza a húst, és várd meg, hogy ismét forrjon. Ha ez megtörtént, vágj bele snidlinget kedvedhez mérten, majd zárd el a gázt, és kész is vagy.
Jó ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A puha Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A mézet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a sót is belekeverjük, majd a vízzel és a liszttel addig gyúrjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Ha ragadna, egy kevés lisztet adjunk még hozzá. Cipóvá formáljuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap, még mielőtt nek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
1-2 evőkanál tej
1 kg alma reszelve
fahéj őrölt
vaníliás cukor
Elkészítés:
A Rama margarint a cukorral habosra keverjük. Utána a tojással, a liszttel, a sütőporral és a tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik részt kinyújtjuk, Rama margarinnal kikent tepsibe simítjuk. A tetejére szórjuk a k... |
|
|
|
|
|
|
|
... rövid pirítás után a pirospaprikával meghintjük.
A leszűrt halalaplével azonnal - nehogy a paprika megégjen- fölöntjük, 5 percig főzzük. A tejfölt a maradék kb. 1 csapott evőkanál liszttel simára keverjük, egy keveset a forró léből belemerünk, majd a paprikás-gombás levet ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell a magyaros fűszerkeverékel utánaízesítünk.
Közben a csuszaté... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elkészítjük az alaptésztát: az olvasztott Rama-t elkeverjük az elhabart tojásokkal, a tejjel, majd összedolgozzuk a sütőpororral, sóval, borssal elkevert liszttel. Az apróra kockázott hagymát olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt májat és a szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zúzott fokhagymát. 10 percig pároljuk ... |
|
|
|
|
|
|
|
... (fehérje majd a tetejére szezámmaggal)
Elkészítés
A liszthez hozzákeverjük a sütőport (esetleg+ egy csipet szódabikarbónát), sót, mákot.
Majd a margarint elmorzsoljuk a liszttel, és
hozzáadjuk a sajtot, tejfölt, és a 2 tojás sárgáját.
Összedolgozzuk, 2-3 részre osztjuk (mert egyszerre nem fér rá a gyúródeszkára, így könnyebb elkészíteni)
majd so... |
|
|
|
|
|
|
|
... robotgéppel
(dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb
fokozaton sima tésztává dagasztjuk (kb. 5 perc). Meleg
helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett
munkafelületen átgyúrjuk. Majd a marcipán felét a tésztához
gyúrjuk, és a szőlő felét is beleforgatjuk. A masszát két
evőka... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
Elkészítés:
A tököt sütőbe rakjuk és megsütjük. Míg sül, megfőzzük a krumplit, majd összetörjük. Ízesítjük sóval. A megsült tök húsát leszedjük a héjról, a krumplihoz tesszük, és annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz.
Ezután a tésztát hengerré formázuk, és késsel felvagdossuk, mint amikor nudlikat csinálunk. Forrásban levő vízben kif... |
|
|
|
|
|
|
|
... belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. A tepsit kikenjük Rama margarinnal, majd a tepsi alját megszórjuk liszttel.
A kétféle tésztát evőkanállal töltjük bele a tepsibe: egy evőkanál fehér tészta, egy evőkanál barna tészta. A tészta tetejét megszórjuk meggyel. A sütőt előmelegítjük, majd 180... |
|
|
|
|
|
|
|
... percig pácoljuk benne a csirkemellet.
Egy serpenyőbe öntjük a pácolt csirkemellet, sózzuk és kb. 30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, megszórjuk kb. fél evő... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukor
3 tojás sárgája
Elkészítés
1.A tojást, a citromhéjat, és a porcukrot kikeverjük, majd beletesszük a Ramát, amivel ismét elkeverjük. Összegyúrjuk a sütőporos liszttel, és kb. 1 dl tejjel. 3 részre vesszük, s az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport.
2.Ramával kikent, közepes méretű tepsibe tesszük a következőképpen: sárga tészta, lekvár kb. 2-2,5 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. A hagymákat finomra vágjuk, kis lángon megpároljuk. Ha kihűlt, a burgonyával és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
Fogjuk a gyúrótáblát, meglisztezzük, a tésztát 6-7 cm átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 cm vastagon felszeletelve kisebb lepényeket formázunk b... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel. Amikor még roppanós a zöldség, de elfőtte már a levét, félrehúzzuk a tűzről a serpenyőt.
A besamelhez felmelegítjük a vajat, megszórjuk a liszttel, habzásig hevítjük, és apránként, folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
Tűzálló tál alját vékonyan kiolaj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg Rama margarin
1 kiskanál étolaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot a kókuszreszelékkel és a liszttel összekeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjébe nagyon óvatosan addig amíg homogén nem lesz a massza.
Egy szilikonos, vagy Rama margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe (kb.25x35 cm) ... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez kemény gyümölcsíz vagy 1 deci cukros tejben főtt20 deka darált dió,,, a tetejére vaníliás porcukor.
a margarint jól kikeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszttel a tejföllel, a cukorral meg egy csipet sóval összedolgozzuk, és egy éjjelen át a hűtőben pihentetjük, másnap késfok vastagságúra kinyújtva, nagy fánk szaggatóval kiszúrjuk, és gyümölcsízz... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
Teflonedényben feltesszük forrni az 1 liter tejet.Míg a tej forr, a sárgájától különválasztott fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgájákat a cukorral, a liszttel és a csipet sóval alaposan kikeverjük.
A forrásban lévő tej felületére evőkanál segítségével habgaluskákat formázunk a kemény habból. Kétszer-háromszor megforgatjuk a galuskákat a... |
|
|
|
|
|
|
|
... burgonyát sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, és áttörjük.Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a megvágott zöldpetrezselymet, a búzadarát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és liszttel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk. Kis fasírtokat formálunk belőle, megforgatjuk őket felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban mindkét felüket világospirosra sütjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... szem kockacukorral az élesztőt megkelesztjük (kb. 10 perc). Közben a tojás sárgáját a cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet, amiben már a pici só is benne van. Ezt összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk az élesztőt is. Jól összedolgozzuk (én kézzel szoktam, de lehet fakanállal is), és meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és ezzel is jól összedolgozzuk. Langyos helyen 1 órát ... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyakori keverés közben saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ezután csomborral és borssal fűszerezem.
Elkészítése: Ha a párolt káposzta teljesen kihűlt, összekeverem a liszttel,
a tejföllel, a szétmorzsolt vajjal, a tojássárgájával, kevés sóval,
és alaposan összegyúrva sima tésztává dolgozom.
A cipóvá formált tésztát nejlonzacskóba rakom,
... |
|
|
|
|
|
|
|
... és 4 kanál olajon megdinszteljük.Kenyeret vízbe áztatjuk ,kifacsarjuk és a hagymával együtt a darált húshoz adjuk.Sózzuk,borsozzuk megszórjuk 1 csapott vőkanál őrölt pirospaprikával és liszttel.
A megpucolt főtt tojásokat beburkoljuk a fasírt alappal és süni formát alakítunk ki belőle.Egész bors lesznek a szemeik és az orruk.A száraz spagettit eldaraboljuk és beleszurkáljuk ... |
|
|
|
|
|