Belépés
Borscs.
... vedd ki a vízből, majd a zöldséges levet óvatosan, gyakran kevergetve öntsd össze a húsos lével, és hagyd, hogy együtt felforrjanak, kis lángon. Közben a tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, sűrítsd be vele a levest, tedd vissza a húst, és várd meg, hogy ismét forrjon. Ha ez megtörtént, vágj bele snidlinget kedvedhez mérten, majd zárd el a gázt, és kész is vagy.

Jó ...
Felfalható adventi naptár recept
...
Elkészítés:

A puha Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A mézet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a sót is belekeverjük, majd a vízzel és a liszttel addig gyúrjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Ha ragadna, egy kevés lisztet adjunk még hozzá. Cipóvá formáljuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap, még mielőtt nek...
Almás pite - II. változat recept
...
1-2 evőkanál tej
1 kg alma reszelve
fahéj őrölt
vaníliás cukor

Elkészítés:

A Rama margarint a cukorral habosra keverjük. Utána a tojással, a liszttel, a sütőporral és a tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik részt kinyújtjuk, Rama margarinnal kikent tepsibe simítjuk. A tetejére szórjuk a k...
Dorozsmai Molnár ponty recept
... rövid pirítás után a pirospaprikával meghintjük.
A leszűrt halalaplével azonnal - nehogy a paprika megégjen- fölöntjük, 5 percig főzzük. A tejfölt a maradék kb. 1 csapott evőkanál liszttel simára keverjük, egy keveset a forró léből belemerünk, majd a paprikás-gombás levet ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell a magyaros fűszerkeverékel utánaízesítünk.
Közben a csuszaté...
***GOMBÁS**csirkeMÁJAS**MUFFIN***
... sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elkészítjük az alaptésztát: az olvasztott Rama-t elkeverjük az elhabart tojásokkal, a tejjel, majd összedolgozzuk a sütőpororral, sóval, borssal elkevert liszttel. Az apróra kockázott hagymát olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt májat és a szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zúzott fokhagymát. 10 percig pároljuk ...
Sós süti: Szezámmagos rudacskák
... (fehérje majd a tetejére szezámmaggal)

Elkészítés
A liszthez hozzákeverjük a sütőport (esetleg+ egy csipet szódabikarbónát), sót, mákot.
Majd a margarint elmorzsoljuk a liszttel, és
hozzáadjuk a sajtot, tejfölt, és a 2 tojás sárgáját.
Összedolgozzuk, 2-3 részre osztjuk (mert egyszerre nem fér rá a gyúródeszkára, így könnyebb elkészíteni)
majd so...
Szőlős-marcipános bögresüti
... robotgéppel
(dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb
fokozaton sima tésztává dagasztjuk (kb. 5 perc). Meleg
helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett
munkafelületen átgyúrjuk. Majd a marcipán felét a tésztához
gyúrjuk, és a szőlő felét is beleforgatjuk. A masszát két
evőka...
Sütőtökös gnocchi erdei gombamártással
... liszt

Elkészítés:

A tököt sütőbe rakjuk és megsütjük. Míg sül, megfőzzük a krumplit, majd összetörjük. Ízesítjük sóval. A megsült tök húsát leszedjük a héjról, a krumplihoz tesszük, és annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz.

Ezután a tésztát hengerré formázuk, és késsel felvagdossuk, mint amikor nudlikat csinálunk. Forrásban levő vízben kif...
Meggyes boci süti recept
... belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. A tepsit kikenjük Rama margarinnal, majd a tepsi alját megszórjuk liszttel.
A kétféle tésztát evőkanállal töltjük bele a tepsibe: egy evőkanál fehér tészta, egy evőkanál barna tészta. A tészta tetejét megszórjuk meggyel. A sütőt előmelegítjük, majd 180...
Tejszínes csirkemell párolt rizzsel
... percig pácoljuk benne a csirkemellet.
Egy serpenyőbe öntjük a pácolt csirkemellet, sózzuk és kb. 30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, megszórjuk kb. fél evő...
Citromos szelet
... porcukor
3 tojás sárgája

Elkészítés

1.A tojást, a citromhéjat, és a porcukrot kikeverjük, majd beletesszük a Ramát, amivel ismét elkeverjük. Összegyúrjuk a sütőporos liszttel, és kb. 1 dl tejjel. 3 részre vesszük, s az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport.
2.Ramával kikent, közepes méretű tepsibe tesszük a következőképpen: sárga tészta, lekvár kb. 2-2,5 ...
Hagymás burgonyalepény
... megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. A hagymákat finomra vágjuk, kis lángon megpároljuk. Ha kihűlt, a burgonyával és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.

Fogjuk a gyúrótáblát, meglisztezzük, a tésztát 6-7 cm átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 cm vastagon felszeletelve kisebb lepényeket formázunk b...
Tökös-gombás lasagne
... megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel. Amikor még roppanós a zöldség, de elfőtte már a levét, félrehúzzuk a tűzről a serpenyőt.

A besamelhez felmelegítjük a vajat, megszórjuk a liszttel, habzásig hevítjük, és apránként, folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.

Tűzálló tál alját vékonyan kiolaj...
Karamellás-kókuszos szelet recept
...
10 dkg Rama margarin
1 kiskanál étolaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot a kókuszreszelékkel és a liszttel összekeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjébe nagyon óvatosan addig amíg homogén nem lesz a massza.
Egy szilikonos, vagy Rama margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe (kb.25x35 cm) ...
Hókifli
... töltelékhez kemény gyümölcsíz vagy 1 deci cukros tejben főtt20 deka darált dió,,, a tetejére vaníliás porcukor.

a margarint jól kikeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszttel a tejföllel, a cukorral meg egy csipet sóval összedolgozzuk, és egy éjjelen át a hűtőben pihentetjük, másnap késfok vastagságúra kinyújtva, nagy fánk szaggatóval kiszúrjuk, és gyümölcsízz...
Madártej recept
...
Elkészítés:

Teflonedényben feltesszük forrni az 1 liter tejet.Míg a tej forr, a sárgájától különválasztott fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgájákat a cukorral, a liszttel és a csipet sóval alaposan kikeverjük.
A forrásban lévő tej felületére evőkanál segítségével habgaluskákat formázunk a kemény habból. Kétszer-háromszor megforgatjuk a galuskákat a...
burgonya fasírt
... burgonyát sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, és áttörjük.Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a megvágott zöldpetrezselymet, a búzadarát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és liszttel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk. Kis fasírtokat formálunk belőle, megforgatjuk őket felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban mindkét felüket világospirosra sütjük....
Aranygaluska
... szem kockacukorral az élesztőt megkelesztjük (kb. 10 perc). Közben a tojás sárgáját a cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet, amiben már a pici só is benne van. Ezt összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk az élesztőt is. Jól összedolgozzuk (én kézzel szoktam, de lehet fakanállal is), és meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és ezzel is jól összedolgozzuk. Langyos helyen 1 órát ...
Káposztás-borsos pogácsa
... gyakori keverés közben saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ezután csomborral és borssal fűszerezem.
Elkészítése: Ha a párolt káposzta teljesen kihűlt, összekeverem a liszttel,
a tejföllel, a szétmorzsolt vajjal, a tojássárgájával, kevés sóval,
és alaposan összegyúrva sima tésztává dolgozom.
A cipóvá formált tésztát nejlonzacskóba rakom,
...
Tojással töltött fasírt medvehagymás krumplipürével recept
... és 4 kanál olajon megdinszteljük.Kenyeret vízbe áztatjuk ,kifacsarjuk és a hagymával együtt a darált húshoz adjuk.Sózzuk,borsozzuk megszórjuk 1 csapott vőkanál őrölt pirospaprikával és liszttel.
A megpucolt főtt tojásokat beburkoljuk a fasírt alappal és süni formát alakítunk ki belőle.Egész bors lesznek a szemeik és az orruk.A száraz spagettit eldaraboljuk és beleszurkáljuk ...
1 2 3 ..........367 368 .....549 550 551 552 .....733 734 735 
Címkék: Dorozsmai Molnár, zöldséges levet, húsos lével, tejfölt keverd, puha Ramát, cukorral keverjük, liszttel addig, kevés lisztet, hűtőszekrénybe tesszük, cukorral habosra, tejjel összegyúrjuk, egyik részt, tetejére szórjuk, pirospaprikával meghintjük, leszűrt halalaplével, paprika megégjen-, forró léből, paprikás-gombás levet, magyaros fűszerkeverékel, olvasztott Rama-t, elhabart tojásokkal, apróra kockázott, feldarabolt májat, szeletekre vágott, zúzott fokhagymát, tetejére szezámmaggal, liszthez hozzákeverjük, csipet szódabikarbónát, margarint elmorzsoljuk, tésztát liszttel, marcipán felét, szőlő felét, tököt sütőbe, krumplihoz tesszük, tésztát hengerré, sütőporral elkevert, egyik feléhez, tepsit kikenjük, tepsi alját, kétféle tésztát, evőkanál fehér, evőkanál barna, tészta tetejét, sütőt előmelegítjük, serpenyőbe öntjük, pácolt csirkemellet, porcukrot kikeverjük, sütőporos liszttel, egyikbe belegyúrjuk, hagymákat finomra, tojással összedolgozzuk, besamelhez felmelegítjük, tojásokat szétválasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.