|
|
|
... tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Tepsibe simítjuk, megszórjuk a vágott dióval, mazsolával, és közepes lángon szép pirosra süt... |
|
|
|
|
|
|
|
... eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóval, és pár evőkanál hideg vízzel gyúrjuk jól össze. Formázzunk belőle cipót, és... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... sör.
Elkészítése: A zöldséget tetszés szerint sós vízben előfőzhetjük; a karfiolnál, laskagombánál és a brokkolinál feltétlenül tegyük ezt meg. Közben habverővel keverjük össze a tojást, a lisztet és annyi sört, hogy igen sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután a zöldségeket csak megmártjuk benne és forró olajban kisütjük. Ezzel gyakorlatilag megspóroljuk a 3 tányérral v... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezet... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem forró margarint, jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. A gyümölcsöket centis darabokra vagdaljuk, fűszerezzük, kevés rumot és vörösbort adunk hozzá. Belekeverjük... |
|
|
|
|
|
|
|
... alatt 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül, a pecsenyelével locsolgatva aranybarnára sütjük.
3. A mártáshoz megreszeljük a kétféle sajtot. A vajban/margarinban világosra pirítjuk a lisztet. Apránként felöntjük a húslevessel, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, végül hozzáadjuk a tejfölt, összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot, sózzuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 percet pihentetjük. Ezután elkeverjük benne az olajat és a rumot; ha túl sűrű volna, egy kevés buborékos ásványvízzel hígítjuk, és 8 palacs... |
|
|
|
|
|
|
|
Gyors sajtos pogácsa
1 kis pohár tejfölt, 1 kiskanál cukorral meglngyosítunk (nyugodtan gázon melegítheted), belemorzsolok öt dkg élesztőt. Míg megkel, fél kg lisztet, 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval és 25 dkg reszelt trapista sajttal elmorzsolunk, majd a közepébe fészket teszünk. Ebbe tesszük az egy tojás sárgáját, 25 dkg túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... reszelt héja, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 2 tojás, 5 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 nagy őszibarack, 2 dl őszibaracklé.
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozom. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vajjal egyenletesen bekenek. A felvert tojásokat a tejjel simára keverem.... |
|
|
|
|
|
|
|
... fel kellett találni a kemencét. Körülötte pékek szorgoskodtak. Alig akad olyan régi szakma, mint ... |
|
|
|
|
|
|
|
Pitatészta !
Nem nagy fáradtság, katasztrófálisan egyszerűűű!!!!!!!! Vegyél kb. fél kiló finom lisztet, és kb. 1,5 dl vizet! Ezt gyúrd össze úgy, hogy puha, jól összeállt tésztát kapj! Ha ragadós tegyél hozzá lisztet, ha túl száraz egy kis vizet! Ne legyen olyan kemény, mint a levestésztákhoz való tészta!!!! Hagyhatod egy kicsit pihenni, ezután kb. öklömnyi tésztákra szaggasd,... |
|
|
|
|
|
|
|
... zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el nem válik.
2. Az égetett tésztát áttesszük keverőtálba, és robotgép habverőjével addig verj... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dl víz, só, fehérbors, tárkony, babérlevél, fél citrom, 1 evőkanál tárkonyecet.
Elkészítése:
Az olajban megpirítjuk a zöldségeket, lisztet szórunk rá, és elkeverjük (a lisztet meg is piríthatjuk, így szebb színe lesz). Felöntjük a tejszínnel, majd a vízzel keverés közben. Csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, a fél c... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk. Megsózzuk, köménymaggal ízesítjük, és felöntjük 1 liter vízzel. Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a mélyhűtött fejtett babot. További kb. 10 percig főzzük.
4. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, és ezzel besűrítjük a zöldséglevet. Borssal - ízlés szerint borsikafűvel - fűszerezzük. Friss zellerzölddel díszítve tálaljuk. Magos rozskenyér ill... |
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem-levelet egy fél kávéskanálnyit apróra vágva.
Ha az alma puhára megfőtt, készitsünk bele habarást: minden személyre számitsunk egy kanál tejfÖlt és egy kávéskanál lisztet; ezeket keverjük jól össze, ha simára elkevertük, a forró almát levével együtt lassanként keverjük fel a habarással, ügyelve, hogy kicsi edénybe ne készitsük a habarást, mert akkor csomós ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Végy hozzá
4 tojássárgáját,
1 gerezd fokhagymát,
3 dkg lisztet,
4 dkg vajat,
2 evőkanál borecetet,
borsot,
sót.
A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz csomós.) Egy lábasban olvassz vajat, s tedd bele a megtört... |
|
|
|
|
|
|
|
... só
1 csipet cukor
1dl fehérbor
Világos rántást készítek (lassú tűzön , kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor
elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni), akkor
felöntöm bő fél liter tejszinnel és folyamatosan kevergetve a kívánt sűrűségűre főzöm.
Sóval, egy csipet cukorral... |
|
|
|
|
|
|
|
Kati szelet
50 dkg liszt 20 dkg zsír 15 dkg cukor3 tojássárgája 1 csom. Sütőpor
A lisztet a sütőporral össze keverjük majd a zsírral fel morzsoljuk.
Közzé keverjük a cukrot a tojássárgáját majd 2 dl tejet öntünk hozzá jól
Kidolgozzuk , három lapot sütünk gyenge tűznél
Töltelék:
A három lap közül egyet fel morzsolunk porrá erre öntünk ... |
|
|
|
|
|
|
|
Mézes zserbó
50 dkg lisztet eldörzsölünk 6 dkg zsírral, hozzá adunk 16 dkg cukrot 1 kávés kanál szódabikarbónát és 2 egész tojással 4 evőkanál mézzel és 4 kanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk 5 cipóba osztjuk kissé pihentetjük, kés hát vékonyra sodorjuk ,majd sütjük.
Töltelék:
3 tojássárgájából 3 evő kanál cukorral 1 cs. vaníliás cukorral 3 e... |
|
|
|
|
|
|
|
Hatlapos
3 tojáshoz 10 dkg cukor 1 evő kanál zsírral 3 dkg szalagáréval habosra kavarjuk adunk hozzá ¼ liter tejet 60 dkg lisztet majd gyengén gyurjuk, ha kész 6 egyenlő részre osztjuk pihentetjük 1órát,majd kinyútjuk és sütjük gyenge tűznél .
Krém
10 dkg cukrot meg pirítunk ráöntünk 1/4liter vizet felfő és még 30dkg cukrot forralunk közzé míg felfő ... |
|
|
|
|
|