|
|
|
...
Megindítjuk az autó hátulját (vagy eleve a kanyarból kifele driftelve érkezünk) az út egyik felén és keresztben közeledünk a másik oldal irányába. Mikor már elég közel vagyunk, hirtelen levesszük a lábunkat a gázról, aminek hatására az autó hátulja átfordul a másik irányba. Ügyeljünk arra, hogy az út szélétől hagyjunk elegendő helyet az átfordításhoz. A fordulás során folyam... |
|
|
|
|
|
|
|
... 20 percen át sütjük. Az alufóliát úgy borítsuk a tepsire, hogy az ne érjen a kacsa bőréhez! Közben a kisülő zsírjával és a sörrel gyakra... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor
1 tojás
10 dkg fehércsoki, apróra vágva
Elkészítés:
Az étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Ha már folyós, levesszük a gőzről, és félretesszük, hogy langyosra hűljön.
A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, aztán teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A puha vajat robotgéppel összeh... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásszeletelővel is vághatjuk a krumplit
-ha a krumpli főzővízébe egy kis tejet is rakunk, akkor finomabb lesz
-főzésnél a krumpli nem fog szétrepedni, ha puhuláskor levesszük a tűzről és gőzben puhul meg
-azért, hogy a mártás ne "bőrösödjön" meg, miután levettük a tűzről pici vajat morzsoljunk rá (pudingnál és szószoknál is lehet)
-ha ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tetejét. Óvatosan ráöntjük a barna sört, ezüst papírral lefedjük, majd betoljuk a sütőbe.
5.) A sütőt 150 fokra előmelegítjük, és a tálat 2 órán át lassan sütjük benne. Eztán kihúzzuk, levesszük a fedélként szolgáló ezüstpapírt, megszórjuk sajttal, és visszatoljuk 190-200 fokra, kb. 30 percre.
Forrón, savanyú uborkával vagy csalamádéval tálaljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásszeletelővel is vághatjuk a krumplit
-ha a krumpli főzővízébe egy kis tejet is rakunk, akkor finomabb lesz
-főzésnél a krumpli nem fog szétrepedni, ha puhuláskor levesszük a tűzről és gőzben puhul meg
-azért, hogy a mártás ne "bőrösödjön" meg, miután levettük a tűzről pici vajat morzsoljunk rá (pudingnál és szószoknál is lehet)
-ha ... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt levesszük a formát és a torta oldalát megszórjuk mandulával, a tetejét lime-szeletekkel és tejszínhabbal díszítjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... összetevőket összekeverjük,kicsit állni hagyjuk és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. Ha a leves fellforrt, a már ismert módon behabarjuk, ha újra felforrt, belefőzzük a gombócokat.Levesszük a tűzről és beleszórjuk a kapor másik felét.
Változat:én megpróbáltam ugyanezt zöld petrezselyemmel és krumpligombóccal, tejfeles habarás nélkül.Úgy is finom!
A krumplig... |
|
|
|
|
|
|
|
... minőségű disznózsírból fél kilónyit úgy felmelegítünk, mintha hússzeletet akarnánk sütni. Ebbe a forró zsírba tesszük a felaprított körömvirágot, hagyjuk egy kicsit sercegni, megkeverjük és levesszük a tűzről. Lefedve egy napig állni hagyjuk az egészet. Másnap kicsit felmelegítjük és egy vászonkendőn átszűrjük egy előkészített, tiszta edénybe.
Friss lé: megmossuk a levelet, s... |
|
|
|
|
|
|
|
... jénaiba vagy tálcába,aminek kis pereme van, jól belenyomkodjuk
Majd leöntjük csokimázzal!
Ha van kedvünk variálni, akkor a csokimáz ami 1 tábla étcsoki 2 evő.k víz és és ha levesszük a tűzről 1 teáskanál olajat keverünk bele, a másik lábosba kevesebb mint egy tábla fehércsoki szintén pici vizzel és egy pici olaj.
Bővíthetjük ezt a sütit akár gyümölcsel, (megg... |
|
|
|
|
|
|
|
... serpenyőben - kevés olajon - aranybarnára pirítjuk a hagymát. A paradicsomot nagy lyukú reszelőn legyaluljuk, s a hagymához adjuk. Lassú tűzön, fedő előtt sütjük tovább még kb. 25 percig. Ekkor levesszük a fedőt, ráütjük a tojásokat, megkeverjük, s fedő alatt sütjük még 3-4 percig. Végül sózzuk, paprikázzuk.
Sólet (AVAIR IDA recept)
Hozzávalók (4 személyre):... |
|
|
|
|
|
|
|
... keményítőt és 7,5 dkg apróra tört csokoládébevonót. Felfőzzük a tejszín háromnegyed részét. A maradékba belekeverjük a vaníliát, a keményítőt, s ezt is a forrásban lévő tejszínhez adjuk. Levesszük a tűzről, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Mixerrel homogenizáljuk.
Dán meggyszósz
Hozzávalók:
kb. 70 dkg meggybefőtt
1 evőkanálnyi keményítő
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1. Külső tulajdonságaimhoz tartozik, hogy erős vagyok ( osztálytársam a magáról írt fogalmazásban) By Sk8ergirl: )
2. Kidobok az ablakon egy krétát és egyóra múlva vissza fog repülni a keszembe, miután megkerülte a Földet. (fizikatanár)
3. Éhes magyartanár: Összefolyik a nyálamban a szám.
4. ..öngyilkoságot követett el. Majd 1év múlva kiadta újabb regényét/ m... |
|
|
|
|
|
|
|
... csepp citromfű-illóolaj. A szárított körömvirágot az olajjal együtt 20 percig gyenge tűzön főzzük. Átszűrjük, a virágokat kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a méhviaszt, és kis lángon megolvasztjuk. Levesszük tűzről, és addig keverjük, amíg sima keveréket kapunk. Közben hozzáadjuk az illóolajat. Tégelyben, hűvös helyen tároljuk.
Égési sebre: A kisebb, nyílt sebek és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... csepp citromfű-illóolaj. A szárított körömvirágot az olajjal együtt 20 percig gyenge tűzön főzzük. Átszűrjük, a virágokat kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a méhviaszt, és kis lángon megolvasztjuk. Levesszük tűzről, és addig keverjük, amíg sima keveréket kapunk. Közben hozzáadjuk az illóolajat. Tégelyben, hűvös helyen tároljuk.
...............Égési sebre: A kisebb, nyílt sebek ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát péppé zúzzuk, és hozzáadjuk a húsokhoz, majd megszórjuk a törött borssal és a fűszerpaprikával. Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús a csontról könnyen le nem válik. A tűzről levesszük, kissé kihűtjük, majd a főzőléből kivéve, a csontokról a húst leszedjük, aztán darabokra vágjuk, majd tányérokba helyezzük. A kocsonya levét szűrőruhán keresztül lassan rászűrjük a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kekszet
Egy téglalap formájú jénaiba vagy tálcába,aminek kis pereme van,
jól belenyomkodjuk. Majd leöntjük csokimázzal... |
|
|
|
|
|
|
|
... minőségű disznózsírból fél kilónyit úgy felmelegítünk, mintha hússzeletet akarnánk sütni. Ebbe a forró zsírba tesszük a felaprított körömvirágot, hagyjuk egy kicsit sercegni, megkeverjük és levesszük a tűzről. Lefedve egy napig állni hagyjuk az egészet. Másnap kicsit felmelegítjük és egy vászonkendőn átszűrjük egy előkészített, tiszta edénybe.
Friss lé: megmossuk a levelet, s... |
|
|
|
|
|
|
|
... állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés mellett újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről.
Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefele állítjuk.
Ha h... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirul.
Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés delikáttal, és feltesszük főni.Mire elfővi a levet,akkorára majdnem megpuhul a tarhonya.Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk, majd így, a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni.
Akkor nem fog szétmálni a tarhonya,és nem tapad össze. Amikor a pörkölt is ... |
|
|
|
|
|