Belépés
Egyél csírát!
... is készül. Pompás reggelit készíthetünk belőlük, ha túróval vagy juhsajttal keverjük össze, esetleg vacsorára salátát fűszerezünk velük. De főzött ételekben is fogyaszthatjuk, például levesekben, szószokban, pürékben, melyeknek a csíra enyhén pikáns, fűszeres ízt kölcsönöz. Minél érettebb a csíra, annál markánsabb az íze.

Csíráztatnál?
1. Helyezd műanyag- vagy ag...
Tudta? A hagyma
... hagyma a magyaros konyha alapvető zöldsége, nélkülözhetetlen fűszere. A honfoglalástól kezdve ismert, és széles körben elterjedt. Változatosan alkalmazható: nyersen, friss salátákban, levesekben, zsíros és húsos fogásokban, mártások készítésénél. A hagymaféléknek sok fajtája van, és egész évben az asztalra kerülhetnek. A közismert és általánosan használt vöröshagyma gazdag értékes...
10 kérdés a cukorról
... képessége miatt élelmiszerek és gyógyszerek kiváló kötőanyaga, de aromák, ízfokozók és édesítőszerek ideális hordozóanyagaként is használják. Előfordulhat pékárukban, pizzákban, instant levesekben és szószokban, húsokban, csecsemőtápszerekben és gyermekételekben, valamint diétás termékekben. Negyedannyi édesítőerővel bír, mint a szacharóz.

7. Mit érdemes tudni a malátac...
A zsír, és ami mögötte van
... lenolajból, szója- és a repceolajból tudja pótolni szükségletét.

Mik azok a transz-zsírsavak, és hol rejtőznek?

A leveles tésztában, a nugátkrémekben, a zacskós levesekben, a chipsben. Ezek a termékek nagy mennyiségben tartalmaznak iparilag előállított, vagyis mesterséges zsírokat. Úgy keletkeznek, hogy a folyékony növényi olajakat élelmiszer-technológiai elj...
Tanácsok háziasszonyoknak
... alkotórészeket használjuk a folyadék nélkül, avagy mindkettőre szükségünk van csak külön külön.

Derítés: Ez egy tisztítási eljárás, melynek segítségével a levekben, levesekben lebegő apró, leszűrhetetlen anyagokat is eltávolíthatjuk, így a lé kristálytisztává, válik.
Folyamata: A tisztítandó folyadékhoz keverjük a lazán (nem keményre) felvert ...
Nemi vágy serkentő növények
... alkotóelemeinek köszönthetően erős roboráló hatással bír, amely energiával tölti fel a szexuálisan enervált testet. A boltokban kapható csíráztatott búza sokféleképpen (salátában, szendvicsekben, levesekben, mártásokban) fogyasztható. Ásványianyag tartalma optimalizálja az idegrendszert és jó hatással van a szorongásra és félelmekre, amelyek sokszor a szexuális gátlások legfőbb ok...
A fejfájás
... tartósított hús, az alkohol (bor, sör), és néhány gyümölcs. A különböző élelmiszeradalékok fogyasztása ugyancsak kockázatos: a kínai büfék fogásaiban, valamint a különböző chipszekben, zacskós levesekben, feldolgozott élelmiszerekben alkalmazott nátrium glutamát a migrénnel, szédüléssel, légzési nehézségekkel járó, úgynevezett kínai étterem-szindróma kiváltója lehet. Kerüljük ezér...
A csírákról
... salátákban, szendvicsekben, csírapástétomként.

Lucerna
A, B, C, E és K vitamin; ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag Zöldséglevekben, salátákban, szendvicsekben, levesekben, csírapástétomként.

Káposzta
A, C és U vitamin; nyomelemek Salátákban, szendvicsekben, levesekben.

Csicseriborsó
Szénhidrátok, rost, fehérje, ásvány...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Gasztronomiai Lexikon 3.
... finom, apró, szelet, julienne, baton, kocka, cikk,
karika, félkarika, félfő, stb.
Derítés:
Ez egy olyan tisztítási eljárás, melynek segítségével a levekben, levesekben (erő- és
húsleves) lebegő apró, leszűrhetetlen anyagokat is eltávolíthatjuk, így a lé
kristálytisztává, válik. Folyamata: A húst kivesszük, 1-2 tojásfehérjéből kevés vízzel laza ...
Az étel derítése
Ez egy tisztítási eljárás, melynek segítségével a levekben, levesekben lebegő apró, leszűrhetetlen anyagokat is eltávolíthatjuk, így a lé kristálytisztává, válik.
Folyamata: A tisztítandó folyadékhoz keverjük a lazán (nem keményre) felvert tojásfehérje habot, forrásig kevergetjük, kiforraljuk és leszűrjük....
Élelmi-vegy-szerek 11.
... termékeknek jó íze van és tartósíthatóak. Az élelmiszerek 15-20%-a arómával ízesített és ez az arány állandóan növekszik.

Nemcsak a joghurtokban, fagylaltokban, süteményekben, levesekben és italokban, hanem olyan egyszerű élelmiszerekben is, mint dobozos- borsó, -uborka, -mustár, margarin és burgonyapüré is tartalmaz mesterséges arómákat.

A z arómák nemcsak i...
Konyhai kiegészítő műveletek
... alkotórészeket használjuk a folyadék nélkül, avagy mindkettőre szükségünk van csak külön külön.

Derítés: Ez egy tisztítási eljárás, melynek segítségével a levekben, levesekben lebegő apró, leszűrhetetlen anyagokat is eltávolíthatjuk, így a lé kristálytisztává, válik.
Folyamata: A tisztítandó folyadékhoz keverjük a lazán (nem keményre) felvert ...
A nagy csalán
... betegségek ellen. Erősítő, vizelethajtó, vértisztító, tejelválasztást serkentő teakeverékek alkotórésze.A konyhában is használatos gyógynövény: leveleit főzelékként, zsenge hajtásait tavaszi levesekben és salátákban fogyasztják, sőt, néha sörhöz is használják fűszerként. Gyökere és levelei vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatásúak. Leveleit gyakran alkalmazzák epe- és májbántalm...
Utodaink nem élik meg az 50-ko
... daganatokat idézett elő!

E 407 = carrageenan = chondrus kivonat = Irish moss
A Chondrus crispus nevű tengeri moszat (alga) kivonata.
Sűrítő, tejtermékekben, italokban, levesekben, lekvárban.
1972 óta az USA-ban beismerték, hogy nem 'biztonságos'.

------------Bőrbetegségeket okozók:

E 230 = difenil (C6 H5 C6 H5)
Fehér por gomb...
Füszer növények...!
... Levele hosszúkás, recés szélű, enyhén szőrös. Virága piros-fehér. Illóolajokat tartalmaz, elsősorban mentolt.

Felhasználása: Levelei, hajtásvégei felhasználhatók gyümölcslevesekben, finom desszertekben, gyümölcssalátában, italokban és koktélokban frissen és szárítva.

Gyógyászati alkalmazása: A menta leveléből főzött tea jó megfázás, influenza, emésztési zav...
A hagyma
...

ÚJHAGYMA
A tavaszi hagymának is nevezett zöldség - a póréhagyma mellett - egyike azon kevés hagymaféléknek, amelyet mondhatni szőröstül-bőröstül meg lehet enni. Levesekben és nyersen is megállja helyét.

PÓRÉHAGYMA
Vadnövényként máig terem a Földközi-tenger-melléki országokban. Az ókori egyiptomiak s görögök is ismerték, ételízesítőként, salát...
A sóska
... rendkívül savanyú. Külföldön elterjedt még a nem savanyú angol sóska is. A rebarbara rokona.
A sóskát használhatjuk zöldségként: nyersen salátákban, főzve és fűszernöv...
Vajrépa
... zsengébb vajrépa alkalmas konyhai felhasználásra, míg a nagyobb egyedek állatok takarmányozására szolgálnak. Az angol és a francia konyha régót...
Rukkola
... egészséges is, hiszen A-, C-, és K-vitamin-tartalma figyelemreméltó, de tartalmaz kalciumot és vasat is. Általában nyersen, salátákban fogyasztjuk, az olaszok pizzára, rizottókba szórják és levesekben is használják. Bátran lehet kísérletezni a rukola vetésével, hiszen tavasztól őszig folyamatosan vethető, és cserépben, illetve balkonládában is kiválóan megmarad.
Igénytelen nö...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Gasztronomiai Lexikon, étel derítése, nagy csalán, csíra enyhén, magyaros konyha, honfoglalástól kezdve, asztalra kerülhetnek, repceolajból tudja, leveles tésztában, zacskós levesekben, termékek nagy, folyékony növényi, folyadék nélkül, tisztítási eljárás, tisztítandó folyadékhoz, szexuálisan enervált, boltokban kapható, szexuális gátlások, kínai büfék, különböző chipszekben, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, olyan tisztítási, húst kivesszük, élelmiszerek 15-20%-a, arány állandóan, menta leveléből, tavaszi hagymának, póréhagyma mellett, ókori egyiptomiak, rebarbara rokona, sóskát használhatjuk, nagyobb egyedek, francia konyha, olaszok pizzára, rukola vetésével, kristálytisztává, gyermekételekben, takarmányozására, nélkülözhetetlen, háziasszonyoknak, zöldséglevekben, felhasználhatók, ételízesítőként, eltávolíthatjuk, bőrbetegségeket, élelmiszerekben, alkotóelemeinek, figyelemreméltó,
© 2013 TVN.HU Kft.