Belépés
Szarvas zsemlegombóccal
... olívaolaj, 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, 20 dkg erdeigomba-keverék, 4 adag zsemlegombóc.

Elkészítése:

A szarvashátszínt megtisztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük, és fóliába tekerve 2-3 napig érleljük. A pácolt húst serpenyőben, kevés olívaolajon, egészben...
Kapormártás
... vöröshagymából,
4 dl tejfölből,
2 dkg cukorból,
1 db citromból,
6 dl csontléből,
sóból készül.

A lisztből világos rántást készítünk, és először a lereszelt hagymát áthevítjük benne (vigyázva nehogy mepiruljon!), majd az apróra vágott kaprot is. Csontlével vagy húslével felengedjük, sóval, szűrt citromlével, cukorral ízesítjük, jól kiforra...
Mimóza tojássaláta
... kefir,
1 citrom leve,
só,
fehér bors,
tálaláshoz salátalevelek.

A hámozott almát reszeljük le durva reszelőn, locsoljuk meg citromlével.
Adjuk hozzá a lereszelt (szintén durva reszelőn) sajtot, a majonézt, A tejfölt, és sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze. A hagymát karikázzuk fel, locsoljuk meg a maradék citromlével. 4 tojást karikázzun...
Arab mézes rudacskák
... liter finom étolaj a sütéshez.

A lisztet kupacoljuk fel egy fa gyúrótábla közepén, a halom tetején alakítsunk ki egy mélyedést. Ebbe tegyük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a lereszelt narancshéjat, a bort és az étolajat. Gyúrjunk belőle közepesen kemény tésztát, majd a tésztából sodorjunk kb. 1,5 cm átmérőjű, 4-5 cm hosszú, hegyes végű rudacskákat.

180° C-os ...
ALMÁSPITE (TÚRÓSPITE)
... Elkészítés:

A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, és ráterítjük a másik tésztalapot.
M...
Krumpliprósza
... burgonya, fél liter aludttej, 14-16 evőkanál liszt, zsír, 5-6 evőkanál tejföl, só

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és tormareszelőn lereszeljük. A lereszelt burgonyát leszűrjük. A reszeléket aludttejben gyorsan elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és jól összekeverjük. Erősen kizsírozott tepsibe öntjük. A tepsiben ar...
Csukott szendvicsek
... vöröshagyma,
só,
törött bors,
olaj a sütéshez.

A zsemléket keresztben (lapjában) vékony szeletekre
vágjuk. Egy tojást a krémsajttal kikeverünk, majd
hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt, vagy nagyon
finomra vágott vöröshagymát. Kevés törött borssal
meghintjük. A sajtos krémet a zsemleszeletekre kenjük,
és egy-egy krémes szelete...
Kacsa cabemet módra
Hozzávalók:

1 kis pecsenyekacsa, 1,5 dl félszáraz vörösbor, 2 dl narancslé, 1 citrom lereszelt héja, 1 csapott evőkanál cukor, ízlés szerint só.

Elkészítése:

A cukrot kis lábosban barnára pirítom, majd nagyon óvatosan (hogy meg ne égessem magam a sistergő gőzzel) beleöntöm a vörösbort és a narancslevet. Hozzákeverem citromhéjat, és addig forralom,...
Mazsolás almatorta
... torta mellé kínálhatunk cukros tojáshabot, melyet grillen kissé ...
Sajtos, tejszínes pulykamell t
... borssal, sóval,vegetáva, és az összenyomott fokhagymával. Összekeverem, és párologtatom amíg a hús puha nem lesz.
...
Sztrapacska
Sztrapacska

Hozzávalók:
50 dkg meghámozott, lereszelt burgonya
1 tojás
kevés só
liszt
kockára vágott füstölt szalonna
25 dkg juhtúró
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés: A reszelt krumpliból, egy tojásból, kevés sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, tésztát keverünk. Galuskát szaggatunk belőle és sós vízben kifőzzük....
Szalontüdő
... (kuktában 1 óra alatt kész). A levéből kiemeljük, csíkokra vágjuk. Az olajon a cukrot világosbarnára pirítjuk, majd a liszttel tovább sütjük. Ekkor kerül bele a másik hagyma is, amit lereszeltünk, valamint a zúzott fokhagyma meg a babérlevél. A tűzről levéve pirospaprikával megszórjuk. A belsőségek főzőlevéből kb. 6 decit rámerünk, kevergetve simára, mártás sűrűségűre forraljuk. H...
A tökéletes sütőtök
... vizet, hogy épp ellepje! Főzzük körülbelül 10 percig! Vegyük le a tűzről, majd ha kissé kihűlt, keverjünk hozzá két darab narancs és három darab citrom összekockázott húsát, és két diónyi lereszelt friss gyömbért és 1 kg befőző cukrot! Tegyük vissza a tűzre, és lassú lángon főzzük még további 15 percig! Töltsük tisztára mosott befőttes üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk...
Vadnyúl csokis mártásban
... hozzáadjuk a maradék vörösbort és a levesalapot, majd másfél órán át pároljuk. Akkor leszűrjük, a levet egy fazékban felfogjuk. Ezt a mártást még sűrítjük, majd megolvasztjuk benne a lereszelt csokoládét, jól átkeverjük és sózzuk, borsozzuk. A gesztenyét bevágva tepsire tesszük, 20 percig sütjük, majd leválasztjuk tóluk a héjat. A maradék olajat felforrósítjuk, és minden oldaláról...
Libasült-1
... vörös káposztát is. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük, és további 10 percig pároljuk. Végül hozzáadju...
Csokoládésmazsolás rizsfelfújt
Hozzávalók (8 személyre):

20 dkg rizs, 4 dl tej, só, 15 dkg porcukor, 6 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 5 dkg mazsola, 1 citrom lereszelt héja, a tepsi kikenéséhez margarin, zsemlemorzsa, a tálaláshoz kész vaníliaöntet.

1. A rizst lábasba töltjük. Annyi forrásban levő vizet öntünk alá, amennyi éppen ellepi, és kevergetve főzzük. Közben a tejet...
Hello muffin gyüjtők :-)
... villával jól elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját.
A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a vajas masszához adagoljuk, a végén belekeverjük a lereszelt almát.
A tésztát a muffinsütőbe töltjük és 20 perc alatt készre sütjük.
A recept beküldője: Edit


Megjegyzés: Nagyon finom. De lehet, hogy kicsit kevesebb vajj...
Sajtos hagymaleves
... leveskockát belemorzsoljuk.
2. Amint fölfo...
Karácsonyi édességek
... megkenve, színes cukrot, vagy vágott diót teszünk a tetejére.

Karácsonyfa-függelékek

Hozzávalók kb. 80 db-hoz:
A tésztához: 250 g liszt, 125 g porcukor, 1/2 citrom lereszelt héja, 1 tojás, 150 g hideg vaj
A díszítéshez: 125 g porcukor, 2-3 ek. citromlé, rum vagy málnaszirup, tetszés szerint apró színes cukorgyöngyök, durva kristálycukor, vagdalt pö...
Lepénytészta (tojás nélkül)
... hőfokon süssük meg (kb.l2 perc).


CITROMOS-MAZSOLÁS LEPÉNY

50 dkg reszelt alma
10 dkg mázsola
1,5 dl víz
5 evőkanál zabliszt
egy citrom lereszelt héja
fél citrom leve
banánszeletek
kókuszreszelék

Keverjük össze az első négy hozzávalót. Főzzük 30 percig. Adjuk hozzá a többit, és keverjük meg. Tegyünk banánsze...
1 2 3 .............80 81 ......121 122 ......160 161 162 
Címkék: CITROMOS-MAZSOLÁS LEPÉNY, tökéletes sütőtök, szarvashátszínt megtisztítjuk, pácolt húst, lisztből világos, lereszelt hagymát, apróra vágott, hámozott almát, hagymát karikázzuk, maradék citromlével, lisztet kupacoljuk, halom tetején, vaníliás cukrot, lereszelt narancshéjat, tésztából sodorjunk, egyik lapot, tepsibe tesszük, alma tetejét, másik tésztalapot, burgonyát megmossuk, lereszelt burgonyát, reszeléket aludttejben, zsemléket keresztben, krémsajttal kikeverünk, sajtos krémet, zsemleszeletekre kenjük, sistergő gőzzel, összenyomott fokhagymával, reszelt krumpliból, levéből kiemeljük, cukrot világosbarnára, liszttel tovább, másik hagyma, zúzott fokhagyma, tűzről levéve, belsőségek főzőlevéből, maradék vörösbort, fazékban felfogjuk, lereszelt csokoládét, gesztenyét bevágva, maradék olajat, tepsi kikenéséhez, tálaláshoz kész, rizst lábasba, citrom reszelt, lisztben elkeverjük, vajas masszához, végén belekeverjük, lereszelt almát, muffinsütőbe töltjük, recept beküldője, citrom lereszelt,
© 2013 TVN.HU Kft.