Belépés
Hámán-táska (Hámán-füle)
... a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tészta legyen. Kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. Szilvalekvárral vagy mákkal töltjük, félbehajtjuk, szélét lenyomkodjuk, és tojással kenve kikent lisztezett tepsiben pirosra sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk, a tölteléket középre rakjuk és három oldalról felhajtva középen ...
Omlós almás
...
3 tojás sárgájával és
1 evőkanál tejföllel

összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét nagyobb tepsi aljára helyezzük, széleit ujjunkkal lenyomkodjuk. 1 kg édes almát káposztagyalun összevágunk, két marokkal gyengén kinyomkodjuk, majd 12 deka porcukor és 1/2 csomag vanilincukor keverékével vegyítve, egyenletesen elosztjuk a tésztán, és 5 ...
Cseresznyével töltött táskák
... tészta a duplájára kelt, vékonyra nyújtjuk, és kb. 12 cm átmérőjű négyzeteket vágunk ki belőle. Mindegyik közepére 1 kanál cseresznyét teszünk. Vizes kézzel kettéhajtjuk, a széleiket lenyomk...
Túróval és kr. töltött ravioli
... egymástól 5-5 cm-re rárakosgatjuk; ezután kinyújtjuk a másik tésztát is, és beterítjük vele a töltelékkel telerakott első tésztalapot; egy megfordított, 4 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval lenyomkodjuk a tésztaszéleket, majd egy nagyobbal kiszúrjuk a raviolikat; az így megtöltött tésztákat forrásban levő, bő, sós vízben, több részletben, adagonként kb. 8-10 perc alatt megfőzzük. L...
Pozsonyi táska
... 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőlük, peremüket megkenjük az egyik felvert tojással. Közepükre egy-egy kanálka diós/mákos tölteléket púpozunk, félbehajtjuk őket, a széleket lenyomkodjuk. A táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással, 30 percig kelni hagyjuk, majd 200 °C-fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (3...
Leveszöldség üvegben
... ugyanennyi vágott petrezselymet húsdarálón - nyersen - megdarálunk. (A zöldségeket tisztítva mérjük le.) A zöldségpépet elkever...
Szabógallérleves
... apróra vágott hagymát, beletesszük a darát és a pirospaprikát. A kinyújtott tésztát ezzel a masszával ujjnyi vastagságúra megkenjük, kétszer ráhajtjuk a tésztát, és a hajtások mellett lenyomkodjuk. Derelyevágóval elvágjuk, a csíkokat pedig háromszög alakúra formázzuk. Két liter forrásban lévő vízbe sót, lestyánt és zellerlevelet teszünk, belefőzzük a tésztát, majd petrezselyemzöld...
Hagymás-ringlis pizza
... és a forró sütőben 25-30 percig sütjük.
Változat: Két tésztakorongot sütőlapra fektetünk, tetejükre rendezzük a fenti tölteléket, befedjük a másik két tésztaalappal, a s...
Különleges krémes
... gesztenyés masszával, kirakjuk a babapiskótával, és megcsepegtetjük rummal (aroma is meg...
Müzlikeksz
... durvára vágott diót beledolgozzuk.Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatót ráillesztünk. A müzlis masszából kb. 1 evőkanálnyit beletöltünk, jól lenyomkodjuk, majd a formát lehúzzuk róla. A maradék masszából ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük....
Szilvalekváros derelye
... nyújtjuk. Az egyik felére 3 centinként lekvárhalmokat teszünk, a kimaradt részeket felvert tojással megkenjük, és a tészta másik felét ráhajtjuk. A tojással megkent tésztaközöket jól lenyomkodjuk, derelyevágóval felszeleteljük, és a tésztabatyukat forró sós vízben megfőzzük. A batyuk amint feljöttek a víz tetejére, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Vajat olvasztunk, melyben zsemlemorzsát...
Ravioli
... késhegy vastagságúra nyújtjuk. Felére-egyenlő közökben-hagymás olajon megpárolt, sóval-borssal ízesített dar...
Praktikák
... zellerzöldet és ugyanennyi vágott zöldpetrezselymet húsdarálón - nyersen - megdarálunk. (A zöldségeket tisztítva mérjük le.) A zöldségpépet elkeverjük 1 kg sóval, üvegekbe rakjuk, szorosan lenyomkodjuk, lekötjük és száraz helyen tartjuk. Használatkor az ételt óvatosan sózzuk.

Fűszeres paradicsom.

Két kg paradicsom, 50 dkg alma, 50 dkg vegyes zöldség, 25 dkg v...
Recept
... vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd nyomócsővel négy karikát rajzolunk rá. A karikák közti részt a levében elkészített meggyel kitöltjük. Ráillesztjük a második lapot, és finoman lenyomkodjuk, majd meglocsoljuk a cukros cseresznyepálinkával. A második lapra is ráhelyezzük a tölteléket, majd ráborítjuk a harmadik lapot. A torta tetejét és oldalát megkenjük tejszínhabbal, majd me...
Rántott vajas tészta
... átmérőjű pogácsaszaggatóval 9-12 korongot szúrunk ki belőle. A sonkapürét a tészták közepére púpozzuk, körülötte pedig felvert tojással lekenjük. Egyesével félbehajtjuk, a tészta széleit lenyomkodjuk. Tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő olajban pár perc alatt aranybanára sütjük. Párosával tányérra rakjuk, és vörösboros barnamártással körülöntjük. (2 ek. olajat felhevít...
Recept
... félszáraz fehérbor.
Elkészítés: A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, besózzuk. A kolbász héját lehúzzuk, villával lenyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a leveleikre szedett, alaposan megmosott, finomra vágott zöldfűszereket, jól összekeverjük, és arányosan elosztjuk a hússzeleteken. Összegöngyöljük, és ke...
Kecskesajtos ravioli
... 3-4-szer megismételjük, aztán a tésztát vékonyra nyújtjuk. A lap egyik felére azonos távolságban fél-fél teáskanálnyi krémsajtot teszünk. Ráhajtjuk a tészta másik felét, a közöket lenyomkodjuk, majd 6 x 6 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. A raviolit sós vízben 3-4 percig főzzük. Az olvasztott vajon megpirítjuk a píneamagot, hozzáadjuk a zöldséget, átforgatjuk, fűszerezzük. A met...
gesztenyés hasáb
... zselatin.

A g. masszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, kakaóporral. Kibélelünk egy nagyobb, vagy két kisebb őzgerincformát folpakkal, belesimítjuk a g. masszát, jól lenyomkodjuk. Rumos tejben megforgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét. A zselatint kb. 1/2 dl vízben mikróban megmelegítjük, hogy feloldódjon, langyosra hűtjük. A tejszínt kevés cukorral, /...
gesztenye hasáb
... zselatin.

A g. masszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, kakaóporral. Kibélelünk egy nagyobb, vagy két kisebb őzgerincformát folpakkal, belesimítjuk a g. masszát, jól lenyomkodjuk. Rumos tejben megforgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét. A zselatint kb. 1/2 dl vízben mikróban megmelegítjük, hogy feloldódjon, langyosra hűtjük. A tejszínt kevés cukorral, /...
Forró almástáska
... cukorral, és ráöntjük az almalével elkevert pudinport. Sűrűre főzzük.kicsit kihűtjük, a tésztára kupacokat teszünk, a tészta széleit megkenjük tojáss...
1 2 3 .....17 18 ..25 26 ..33 34 35 
Címkék: tölteléket középre, tészta nagyobbik, duplájára kelt, széleiket lenyomk, másik tésztát, töltelékkel telerakott, nagyobbal kiszúrjuk, egyik felvert, széleket lenyomkodjuk, táskákat sütőpapírral, maradék felvert, zöldségeket tisztítva, zöldségpépet elkever, kinyújtott tésztát, masszával ujjnyi, hajtások mellett, csíkokat pedig, forró sütőben, fenti tölteléket, nagy tepsit, müzlis masszából, formát lehúzzuk, maradék masszából, többi kekszet, egyik felére, kimaradt részeket, tészta másik, tojással megkent, tésztabatyukat forró, batyuk amint, zöldségpépet elkeverjük, ételt óvatosan, karikák közti, levében elkészített, második lapot, második lapra, harmadik lapot, torta tetejét, tészták közepére, tészta széleit, felső combokat, kolbász héját, zúzott fokhagymát, leveleikre szedett, tésztát vékonyra, közöket lenyomkodjuk, olvasztott vajon, puha vajjal, tejszínt kevés, almalével elkevert, tésztára kupacokat, pogácsaszaggatót, szabógallérleves, vaníliáscukorral, petrezselyemzöld, zsemlemorzsában, szilvalekvárral,
© 2013 TVN.HU Kft.