Belépés
Patisszonos lecsó
... patisszont belekeverve megpuhítjuk. Ezután belekeverjük a paprikákat és fokhagymát. Puhulásuk után rá...
Uborkás burgonyasaláta
... metélőhagymával, majd sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül beledolgozzuk az olajat.
3. A kihűlt burgonyát felkarikázzuk, majd az uborka- és a retekszelet...
Ötletek
... fogyassza!

Próbálja ki!

Szokatlan, de rendkívül hatékony itókát készíthet tejből, kamillateából és mézből. Forrázzon le két teáskanálnyi kamillavirágot fél deci vízzel. Hagyja tíz percig lefedve ázni, majd szűrje le, és keverjen hozzá két kávéskanálnyi mézet. Végül adjon a teához egy-két evőkanálnyi langyos tejet!


Legyen egészségesebb a Gyöng...
Almával töltött fácán
... almákat kicsumázzuk, héját kissé bevagdaljuk, és mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük.

Serpenyőben, lefedve 5 percig elősütjük, majd tepsibe tesszük, aláöntünk 2 dl bort, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyi...
AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL
... formájában fogyasztott spenótnál nincs jobb altató. Az alaposan megmosott levelekből 2 maréknyit dobjunk bele 0,75 l szénsavmentes ásványvízbe, lassú tűzön forraljuk 10 percig, tartsuk lefedve újabb 10 percig, majd szűrjük le. Vacsora után igyunk meg egy csészényit mézzel édesítve, majd lefekvés előtt még eggyel, s a kúrát folytassuk legalább két hétig. Vigyázat, semmiképpen sem a...
Pulykasróf Franci módra
... alá dugdoss be két-két karika szárazkolbászt, egy-egy paprikát, hagymát és paradicsomot. A paprikát, hagymát és paradicsomot alaposan meg kell sózni! Ha kész, önts alá 1 dl fehérbort, és lefedve tedd forró sütőbe. Párold kb. 40 percig, aztán vedd ki, locsold meg a szaftjával, ha elfőtte a levét, pótold, és tégy bele egy stampedli konyakot. Fedd le ismét és tedd vissza 15 percre. E...
Alufóliában sült gyümölcs
... szőlőszem
1 tojásfehérje
margarin




ELKÉSZÍTÉS

A szőlőlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, beledobjuk a szegfűszegeket és a gyömbért. Lefedve 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A barackokat 1 percre forró vízbe rakjuk, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kiszedjük, és húsukat vékonyan felszeletelj...
Aszalt gyümölcsös torta
... sárgabaracklekvár



ELKÉSZÍTÉS

A teát 5 dl vízzel leforrázzuk, és 5 percig állni hagyjuk. Feloldjuk benne a cukrot, belekeverjük a gyümölcsöket és a mazsolát, majd lefedve 12 óráig állni hagyjuk. A tésztát kerek teflon gyümölcstorta-formába simítjuk, az alját villával megszurkáljuk, és az őrölt mandulával megszórjuk. A gyümölcsöket lecsöpögtetjük, a...
Banántorta
... banánpüréhez adjuk. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a lisztet, a diót, a mandulát és a sót. A formába öntjük, zsírpapírral letakarjuk, és vízgőzben, lefedve, kislángon 1 óra 15 percig sütjük. Amikor kész, levesszük a tűzről, és a formában kihűtjük. Tányérra borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.


Jó tudni

Sok s...
Egzotikus gyümölcsfalatok
... vékony szeletekre vágjuk, és durvára daraboljuk. A levét és a citrom levét kinyomjuk, a narancshéjjal, a rummal, a cukorsziruppal, a mazsolával és a fahéjjal felforraljuk. A tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk, majd a fahéjat kidobjuk belőle. A narancsokat meghámozzuk, a fehér héjat és a magokat is eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük. A banánokat felkarikázzuk. 4 egyfo...
Fahéjas alma narancsmártással
... héját finomra reszeljük, a levét kinyomjuk. A narancshéjat az almákba tesszük, a magház helyére töltjük, és mindegyik tetejére 1-1 fahéjrudacskát rakunk. Az almákat a gőz fölé tesszük, és lefedve 8 percig főzzük. A szószhoz a joghurtot, a narancslét, az őrölt fahéjat és a vaníliáscukrot habosra keverjük. A kész almákat desszertestálakra osztjuk, a narancsszósszal körülöntjük, me...
Currys csirkemell
... megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, a rizst, az alaplét, a paradicsomot, a karfiolt és a mazsolát, majd lassan felforraljuk. Ezután mérsékelt lángon, lefedve és időnként megkeverve még 15 prcig főzzük. A csirkehúst visszatesszük a főzőedénybe és hozzákeverjük a borsót. Lefedjük, és ismét felforraljuk, majd kis lángon főzzük 10 percig,...
Gombás csirkebelsőség-leves
... kockákra vágjuk.

Elkészítés:
1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúza már majdnem puha, a levesbe beletesszük a sárgarépát, a májat, a tárkonyt, és összepirítjuk. Felengedjük egy liter vízzel, amiko...
Zöldséges rizses hús
... apró kockákra vágjuk és feltesszük főni 1 liter vízben. Ha forr, leszedjük a habját és az apró koc-kákra vágott vegyes zöldséget, és a zöldpaprikát hozzátéve megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, szép lassan puhára főzzük.
A megmosott és leszűrt rizst a 8 deka zsíron jól átforrósítjuk. Ha sárgulni kezd, hozzáadjuk a finomra vagdalt zöldpetrezselymet és belekeverjük a zöldség...
Töltött sertésdagadó
... bevarrjuk.
Megsózzuk, mélyebb tepsibe tesszük a megmaradt 5 deka zsírral, és egyenletes forró sütőben, saját levé-vel locsolva, pirosra sütjük.
Ha megsült, kivesszük, tálra tesszük, s lefedve 20-30 percig szikkadni hagyjuk.
Csak ezután szeleteljük és tálaljuk.
Bármilyen főzeléket adhatunk hozzá, esetleg burgonya köretet és savanyúságot.
Lehet csontos oldal...
Töltött paprika
... lecsurgatjuk, és a hússal összekeve...
Chilis bab
... paradicsom savanyúságától függően), negyed csésze olajkeverék, só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:
...
Amaretto-krém
... kezd, kemény habbá verjük a tejszínt. A krémet ismét erősen átverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a reszelt csokoládét.
3. Az Amaretto-krémet 4 desszertespohárba töltjük, és lefedve kb. 3 órán vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben tartjuk. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, hogy aromája jobban érvényesülhessen. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, é...
Kacsa cabemet módra
... kockákra metélve zsírját kisütöm. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A kacsazsíron akacsadarabokat lepirítom, és egy nagy tűzálló tálba átteszem. Leöntöm a mártással, és alufóliával szorosan lefedve, előmelegített, forró sütőbe teszem. Egy órán keresztül sütöm. Ha a hús
puha, mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra pirítom. Burgonyalángos vagy burgonyakrokett illik mellé....
Magyaros húsos rétes
... vágott vöröshagymát a vajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a ledarált húst, az apró kis kockákra öszszevágott zöldpaprikát. Sóval, fűszerpaprika-őrleménnyel, törött borssal ízesítjük és lefedve néhány percig pároljuk. Közben 3 dkg vajból, 5 dkg lisztből, a 2 dl tej hozzáadásával elkészítjük a sűrű tejmártást. Amikor a mártás kissé kihűlt, belekeverjük a tejfölt, a tojás sárgát, ma...
1 2 3 ............149 150 ......223 224 ......297 298 299 
Címkék: AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL, Pulykasróf Franci, kihűlt burgonyát, teához egy-két, hasüregbe helyezünk, nyílást hústűvel, hasüregben megsült, alaposan megmosott, csészényit mézzel, kúrát folytassuk, stampedli konyakot, szőlőlét felforraljuk, magokat kiszedjük, tésztát kerek, alját villával, őrölt mandulával, gyümölcsöket lecsöpögtetjük, formába öntjük, formában kihűtjük, citrom levét, fahéjjal felforraljuk, tűzről levéve, fahéjat kidobjuk, narancsokat meghámozzuk, fehér héjat, banánokat felkarikázzuk, almákba tesszük, magház helyére, őrölt fahéjat, vaníliáscukrot habosra, kész almákat, narancsszósszal körülöntjük, apróra vágott, csirkehúst visszatesszük, forró olajon, levesbe beletesszük, liter vízzel, apró koc-kákra, zöldpaprikát hozzátéve, finomra vagdalt, hússal összekeve, krémet ismét, reszelt csokoládét, hűtőszekrényben tartjuk, epret megmossuk, pörcöt leszűröm, kacsazsíron akacsadarabokat, nagy tűzálló, órán keresztül, vajon üvegesre, ledarált húst, sűrű tejmártást, mártás kissé, tojás sárgát,
© 2013 TVN.HU Kft.