Belépés
Szilvás csirkemell nyársra húz
... szilva

2 csirkemellfilé

8 szelet vékony bacon

16 szem mandula

1 evőkanál olaj



A szilvát megmossuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és 16 vékonyszeletre felvágjuk, tenyerünkkel kilapítjuk, őrölt borssal bedörzsöljük. A baconszeleteket kettévágjuk.

A szilva köz...
Lángosok
... késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk. (Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett be...
Háztartási tanácsok
... kaphatunk egyszerűen, hogy a citromot vékonyan meghámozzuk, megszárítjuk és darálóban a kellő durvaságura őröljük.

-könnyen lehúzható a mandarin héja, ha forró vízzel leöntjük, lecsepegtetjük és aztán hámozzuk.

-az ananász gyorsítja az anyagcserét (nem a konzerv)

-a füge kálcium és foszfor tartalma lassítja a csontritkulást

-a kivinek n...
Fogyókúrázóknak
... ízesítjük és megpirítjuk. Eztán hozzáadjuk a paradicsomot és a cukkínit. Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal és puhára főzzük az egészet.
2.) A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és egy mély tálba tesszük.
3.) A lecsós hússal összekeverjük a tésztát, és azonnal tálaljuk.

...
Fogyókúrázóknak
... Hozzáadjuk
az megtisztított és felszeletelt gombát és a hasábokra vágott bébi kukoricát. Addig pirítjuk, míg a hús ropogós, a gomba pedig puha lesz.
2.) A jégsalátát megmossuk, lecsepegtetjük, és darabokra tépkedjük. Egy nagy tálba szórjuk, és ha a húsos keverék kihűlt, hozzákeverjük. Pici olívaolajjal meglocsoljuk és az egészet alaposan összekeverjük. Azonnal fogyasztha...
Mákos-meggyes kocka
... a masszába
5.a citromhéj reszeléket is hozzáadjuk.
6.Jól elkeverjük
7.kizsírozunk-lisztezünk egy 37x22 cm-es mély tepsit
8.beleöntjük a tésztát
9.a meggyet lecsepegtetjük a levétől, majd kevés lisztben meghempergetjük, hogy a tésztát ne áztassa el
10.a tészta tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket
11.előmelegített sütőben k...
Konyhai tippek:
... kaphatunk egyszerűen, hogy a citromot vékonyan meghámozzuk, megszárítjuk és darálóban a kellő durvaságura őröljük.

-könnyen lehúzható a mandarin héja, ha forró vízzel leöntjük, lecsepegtetjük és aztán hámozzuk.

-az ananász gyorsítja az anyagcserét (nem a konzerv)

-a füge kálcium és foszfor tartalma lassítja a csontritkulást

-a kivinek n...
Uborkasaláta-történelem
... uborkasaláta)

Hozzávalók: 1 db (kb. 60 dkg) uborka, 2 pohár joghurt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, olívaolaj, só, bors, néhány csepp citromlé
Elkészítés:
Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot.

1 adag 760 kJ (180 kcal)...
Fõételek
... hogy ne essen szét. A padlizsánt egyik oldalán felhasítjuk, és sós vízben egy óráig állni hagyjuk. Miután kivettük, kinyomjuk belőle a vizet. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és vágott részével felfelé tepsibe helyezzük. Kanál végével kinyitjuk a hasítékot és beletöltjük a tölteléket. Hosszában vágott paprikával és paradicsom-szeletekkel lefed...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Bujtatott keltes (csőröge)
... nyújtjuk,és derelye metszővel ujjnyi széles csíkokra vá...
Csülkös receptkönyv
... feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, a vöröshagymát és a fokhagyma felét. Fedő alatt puhára főzzük. A megfőtt csülköt amikor csontjától már majdnem leválik a főzőléből kivesszük, lecsepegtetjük, aztán még melegen bedörzsöljük a péppé zúzott fokhagymával és fűszerpaprikával. Hűvös helyen kihűtjük, aztán jégszekrényben fagyasztjuk. A fagyasztott csülköt vékony szeletekre felda...
Fűszerek
... kókuszreszeléket félliternyi forrásban lévő vízben vagy forró tejben elkeverünk, és 10 percig lassú tűzön forraljuk. Vászonnal vagy pamutból készült anyaggal bélelt szitán engedjük át, jól lecsepegtetjük és kinyomkodjuk. Indiai, vagy indiai jellegű ételekhez használjuk.

Koriander (cigánypetrezselyem)

Felhasználás: Mártások, levesek, saláták, pácok, sültek, sz...
Spárga receptek
... marad. A spárga elkészítésének legfinomabb módja, ha olyan edényben főzzük meg, amely elég magas és szűk ahhoz, hogy a csúcsok felfelé nézzenek. Főzés után a spárgát száraz konyharuhán lecsepegtetjük, majd ezután tálaljuk.

Ha tökéletesen akarjuk megfőzni a spárgát, elég csokorba kötve sós vízzel telt befőttes üvegbe helyezni, majd az üveget egy vizet tartalmazó lábasba...
Vacsora csata
... vágjuk.

2. Kevés vajat forrósítunk, beletesszük a sárgadinnyét, és megpirítjuk. Fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, cukorral és vaníliás cukorral édesítjük, félig megpároljuk, majd lecsepegtetjük.

3. Ha kihűlt, hozzákeverjük az édes morzsát, majd hagyományosan feltekerjük a rétest.

4. A feltekert rétest előmelegített sütőbe tesszük, és 180 ºC-...
Egyszerű Sütemények:-
... felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük.A tepsit kikenjük margarinnal, el ször a világos
szín tésztát öntjük bele, majd rárétegezzük a sötét szín t és elsimítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük
a felületén. A tésztát el melegített süt ben, 175 °C-on kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kih lni.A
pudingport négy ev kanál tejjel simára keverjük, a ...
Takarékos tippek
... vagy néhány szem rizst teszünk.

Fonnyadt zöldség

A fonnyadt zöldségek és saláták újra frissek lesznek, ha hideg, enyhén ecetes, sós vagy citromos vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, majd kis időre lefedve állni hagyjuk. A hónapos retek friss marad, illetve visszanyeri frissességét, ha megfordítva, azaz leveleivel lefelé hideg vízbe állítjuk. A puha paradicsom ismé...
finomságok
... megkenjük a húst a páclével, majd forró serpenyőben hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Közben a padlizsánt felszeleteljük, besózzuk és egy darabig állni hagyjuk. Utána alaposan lecsepegtetjük és szintén megsütjük. A nyársakat a padlizsánnal körítve tálaljuk. Az ételt szabadban is készíthetjük grillezve vagy roston sütve.

************************************ *******...
Sütik a-z-ig
ALBÁN SZELET


14 e.k. tejben felfuttatunk 1 dkg szalakálit.
6 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 1 rámával. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, 30 dkg lisztet, végül a tojások felvert habját.
3 részre osztjuk, az egyik részbe kakaót, a másik részbe puncspudingot teszünk. 3 részbe sütjük.
Krém:
3 dl tej, 3 dkg liszt sű...
Sült hal uborkaszósszal:
... 25 dkg vegyes zöldség
Elkészítés: A halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. A halat lecsepegtetjük, szárazra töröljük, sóval, őrölt borssal beszórjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és az előmelegített sütőben közepes hőfokon 15 percig pá...
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Egyszerű Sütemények, ALBÁN SZELET, szilvát megmossuk, csirkemellet megmossuk, baconszeleteket kettévágjuk, tésztát összehajtjuk, ujjainkkal összenyomkodjuk, valóságban nekünk, kellő durvaságura, mandarin héja, tésztát forró, mély tálba, lecsós hússal, hasábokra vágott, gomba pedig, jégsalátát megmossuk, nagy tálba, húsos keverék, egészet alaposan, citromhéj reszeléket, 37x22 cm-es, meggyet lecsepegtetjük, tészta tetején, uborkát durvára, joghurttal összekeverjük, padlizsánt egyik, óráig állni, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, fokhagyma felét, megfőtt csülköt, főzőléből kivesszük, péppé zúzott, fagyasztott csülköt, spárga elkészítésének, csúcsok felfelé, vizet tartalmazó, édes morzsát, feltekert rétest, tejjel elkevert, tepsit kikenjük, sötét szín, tepsiben hagyjuk, fonnyadt zöldségek, hónapos retek, puha paradicsom, padlizsánt felszeleteljük, darabig állni, padlizsánnal körítve,
© 2013 TVN.HU Kft.