Belépés
]Diós zsúrszeletek
Diós zsúrszeletek
.................

18 deka lisztet fél csomag sütőporral, 10 deka vajjal, 5 deka cukorral
és 1 evőkanál tejföllel összegyúrunk. A tésztát két részre osztjuk.
Egyik részét tepsibe rakva főtt diós töltelékkel kenjük be vastagon,
azután a tészta másik felével betakarva, sütőbe téve, gyorsan sütjük.
Sütés után ...
Krémek sütikhez, édes mártások
...
Ezekkel a krémekkel megtölthetünk tortalapokat, piskótatekercset,
összeragaszthatunk apró, omlós süteményeket stb. A tortákat,
süteményeket a fogyasztás előtti napon töltsük meg.

Kávékrém
........

Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet
csokoládéval. Külön kis edényben összekeverjük 3 tojás sárg...
Dödölle és gánca, gánica
...

=Ez a galuskaféle ÉK-Magyarországon gánica, Palócföldön gánca, Vas megyében dödölle nevekre hallgat. Igazi laktató, népi étel. Szerény is, olcsó is, mert nem tartalmaz húst, csak lisztet, krumplit, zsírt vagy szalonnát és tejfölt. Azt, ami volt a háznál faluhelyt. Elkészítése sem igényelt nagy gondot, odafigyelést. Nem is rabolt sok időt. Kevés eltéréssel azonos...
A vasi dödölle Nusi módra
...

úgy készül, hogy kell hozzá
2 kg jó lisztes krumpli
50 dkg liszt
3-4 fej vöröshagyma
25 dkg füstölt szalonna
0,5 l tejföl


=A krumplit megmossuk, meghámozzuk és felkarikázzuk. Sós vízben feltesszük főni. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk és a szalonna zsírján aranysárgára p...
Tojás omlett ténsasszony módra
Tojás omlett ténsasszony módra

Hozzávalók:
2 szelet füstölt szalonna
2 szelet füstölt alföldi sonka
1 füstölt kacsacomb
1 kanál libazsír
1 kanál tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
2 friss tyúktojás személyenként
só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint

=A szalonna és sonkaszeletek széleit bevag...
Krumpli saláta hagymával
...

Hozzávalók:
1 kg gülbaba, vagy rózsakrumpli
2 fej vöröshagyma
1 kisebb zellergumó
1 citrom
só ízlés szerint
salátalé
=A hagymát előző nap megtisztítom, felkarikázom, sózom, citromlével ízesítem és egy napra hûtőbe teszem. Másnap a krumplit alaposan megmosom, majd sós vízben felteszem főni. Amikor a krumpli m...
Szemes pecsenye
...

Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
3 db friss tyúktojás
6 db keményre főzött tyúktojás
2 dl étolaj
2 zsemle
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
só, bors, bazsalikom, kakukkfû ízlés szerint

=A húst megmosom, nagy korongon ledarálom. Keverőtálba teszem, beleütöm a 3 tojást, hozzáadom a kifacsart zsemlét, az a...
A Magyar Szent Korona.........
A Magyar Szent Korona energetikai párja
Múlt, jelen, jövő
/AURANKA/

Miután könyvem végére értem, a szerkesztés és végső lezárás időszakában érdekes gondolat suhant át rajtam. A gondolat elôzménye, bevallom, egy hozzám intézett kérdés volt. A szkeptikusok, akik igazában nem könnyen hisznek ma abban, hogy éppen a magyaroknak adatik meg az az iste...
Egy a tettes ?
Három prostituáltat öltek meg június óta az Alföldön. A zsaruk nagy erőkkel, milliós nyomravezetői díjkitûzésekkel próbálnak a tettes vagy tettesek nyomára akadni. Lehet, hogy ugyanaz ölt itt is, aki korábban a nyugati határ mellett vadászott utcalányokra?



Az osztrák rendőr...
Növények hatása
...
ALMA
• Az almakúra köszvény, elhájasodás, a vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál naponta bizonyos mennyiségű (50-150 deka) almát fogyasztunk el. Rozskenyeret, kétszersültet ehetünk hozzá.
• Az almalé frissen üdítő, kiválasztást fokozó, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztési zavarok esetében segít...
A boldogságról!



Hamvas Béla :
Boldogság

A boldogság az Első Lélek legelső érzé-
se - a boldogság az első tudat, az első
emlék, az első tapaszt...
Gyömbéres lencse füstölt angol
Gyömbéres lencse füstölt angolnával
...................................

Hozzávalók: 20 dkg lencse, 10 dkg gumós zeller, 1 lilahagyma, 2
evőkanál szőlőmag olaj, 4 cl sherry ecet, 1 erős húsleves, 1,5 dl
száraz fehérbor, só, 4 dkg apróra vágott friss gyömbérgyökér, 1
teáskanál currypor, frissen őrölt fehérbors, 1 füstölt ango...
Székely sertésköröm
Székely sertésköröm
...................

10-15 dkg apróra vágott hagymát 5-10 dkg zsírban halványan
megpirítunk, megszórjuk 1 dkg többféle pirospaprikával, majd
elkeverjük. Ezután kevés vízzel felengedjük, hozzáadunk 1-2 gerezd
fokhagymát, pár szem őrölt köménymagot, kevés sót, és az előfőzött
1 kg sertéskörmöt levével együtt fed...
Töltött borjúszegy "Sir Henri"
Töltött borjúszegy "Sir Henri"
..............................

Hozzávalók: 100 g felszeletelt szalonna, 300 g borjúvagdalt hús, 1 kg
töltenivaló borjúszegy 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 köteg petrezselyem,
só, bors, tojás, 4 evőkanál kukoricaszem, 4 evőkanál pisztácia
bél, 1 zeller, 1 póréhagyma, 2 evőkanál étolaj, babérlevéllel és
sz...
Bográcsgulyás
Bográcsgulyás
.............

Hozzávalók: 80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, 1
gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg
lecsó, 50 dkg burgonya, csipetkebetét.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. A lángról
levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük...
Debreceni rizses-májas hurka
Debreceni rizses-májas hurka
............................

Hozzávalók: (kb. 3 kg-hoz) 50 dkg rizs, 1 kg disznómáj, 1 kg
tokaszalonna, 80 dkg disznóhús, 10 dkg zsír, 25 dkg vöröshagyma,
2 dkg cajary bors, só, 1 csapott evőkanál majoránna.

Elkészítése: A kockákra feldarabolt húsféléket hideg vízben feltesszük
főni, köztük a májat ...
Köleskásás hurka
Köleskásás hurka
................

Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter
disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag őrlemény, 1 dkg
szegfûbors őrlemény, kevés majoránna, só.

Elkészítése: A megtisztított, megmosott kölest puhára főzzük, mégpedig
úgy, hogy a szemek szétrepedjenek. Ezután...
Gesztenyés kacsasült
Gesztenyés kacsasült
....................

Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1 fej hagyma,
3 dkg vaj, 25 cl felfőzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél,
kakukkfû, majoránna, só, bors.

Elkészítés: Szedjük le a gesztenye héját. Dobjuk forrásban lévő vízbe.
3 perc múlva szedjük ki, csöpögtessük le és hámozzu...
Tihanyi vaddisznóragu
Tihanyi vaddisznóragu
.....................

Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1
nagy lila hagyma, 3-4 evőkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só,
1 teáskanál kakukkfû, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10
szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evőkanál paradicsompüré, 1
evőkanál pritamin, 5-6...
Õzcímerbõl vagdalt
...Õzcímerből vagdalt
..................

Hozzávalók: 1800 g őzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj,
szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája.

Elkészítése: Az őzcombot besózzuk és vajjal sütőben megsütjük. Ebből
szép, szabályos szeleteket vágunk, a többit (kb. a felét) finom lyukú
darálón le...
1 2 3 .....20 21 22 23 ..31 32 ..40 41 42 
Címkék: Magyar Szent Korona, Hamvas Béla, Első Lélek, vasi dödölle, tészta másik, krémekkel megtölthetünk, fogyasztás el&#245, galuskaféle ÉK-Magyarországon, háznál faluhelyt, szalonnát felkockázzuk, hagymákat megtisztítjuk, szalonna zsírján, napra h&#251, krumplit alaposan, kifacsart zsemlét, gondolat elôzménye, hozzám intézett, magyaroknak adatik, zsaruk nagy, tettes vagy, nyugati határ, osztrák rend&#245, almakúra köszvény, ilyen almakúránál, almalé frissen, első tudat, első tapaszt, apróra vágott, kevés vízzel, kockákra feldarabolt, szemek szétrepedjenek, gesztenye héját, piskótatekercset, vaddisznólapocka, pirospaprikával, szelídgesztenye, magyarországon, szétrepedjenek, paradicsompüré, felkarikázzuk, sonkaszeletek, személyenként, megtisztítjuk, megtisztított, összekeverjük, megtölthetünk, vaddisznóragu, bográcsgulyás, sertéslapocka, turbolyalevél, prostituáltat, babérlevéllel, betegségeinél, csipetkebetét, kétszersültet, gyömbérgyökér, süteményeket, sertéskörmöt, felszeletelt, zsúrszeletek,
© 2013 TVN.HU Kft.