|
|
|
... szalonna-szeletekkel jól kibélelt tepsibe, majd a tetejét is takard be szalonnával. Tedd sütőbe, közepes lángon süsd mintegy fél óráig. A végén erős lángon pirítsd meg a tetejét is.
Kuszkusz bárányhússal és hétféle zöldséggel
Hozzávalók (6-8 személyre):
1 kg báránylapocka, kicsontozva
3 evőkanálnyi olívaolaj
2 fej hagyma, negyedekre vágva ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tönkölyt, kölest. A Közel-Kelet sok országában ma is fogyasztanak egy ételféleséget bulgur, burgul, burhul, burghol megnevezéssel. Ez búzán alapul, roppant kedvelt és ismert étel. Az egyiptomi kuszkusz is ilyen alapon készül.
3. változat:
A kész kását egy serpenyőben meg is süthetjük, olyasmivé válik, mint a császármorzsa.
Mi áll erről a Bibliában?
A Móz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
WOK Recept gyűjtemény
Mielőtt elkezdenénk a főzést-sütést, egy kis WOK-suli...
Fontos tudnivalók a wok főzéshez.
A wok, ez a közkedvelt univerzális főzőedény szinte minden főzési műveletre alka... |
|
|
|
|
|
|
|
Ízes-színes kuszkuszsaláta
A kuszkusz finomabb és gyorsabban elkészíthető, mint a rizs, és végtelen variációs lehetőséggel rendelkezik
.
Próbáld ki salátának is!............
Zöldséges kuszkuszsaláta
Hozzávalók (4... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... eredmény pedig olyan izgalmasan intenzív, hogy egy-egy teáskanálnyi mennyiségnél több sosem kell belőle egy-egy mártáshoz, grillezett húsételhez, vagy a Tunéziában és Marokkóban oly népszrű kuszkusz számtalan variációjához.
IDIAZABAL
Ez az egyik legfinomabb baszk juhsajt, s szinte bárhol kapható Spanyolország-szerte. Csak és kizárólag az úgynevezett Lacha juh... |
|
|
|
|
|
|
|
... Borjúnyelv fokhagymával
Keverék főzelék (Hâlóta)
Padlizsán zöldpaprikával
Paradicsom serpenyőben
Rakott padlizsán
Rizses spenót
Kuszkusz birkahússal
Kuszkusz zöldborsóval
Kuszkusz mazsolával
Birkahús almával
Birkahús aszalt szilvával
Töltött articsóka (Dolma)
Petrezselymes... |
|
|
|
|
|
|
|
... rizs meg nem puhul. Az étel közepes sűrűségű legyen.
Egytálételként kenyérrel tálaljuk, de köretként hússal, tojással is fogyasztható.
A kuszkusz, ami Algériában, de Tunéziában és Marokkóban is nemzeti eledelnek számít, a királyi asztalnál éppúgy fogyasztják, mint az egyszerű nép körében, falun éppúgy, mint városon, valójában búzadar... |
|
|
|
|
|
|
|
... (kalcium, foszfor, vas) és rostokkal. Összefoglalva: ez a növény rendkívül jó hatással van a szervezetre és az egészségre, segít csökkenteni a szívroham és a magas vérnyomás kockázatát is. Kuszkusz Vajsárga, a durum-búza szemeinek őrléséből származó, lisztréteggel bevont gabonaféle. A benne található szelén hatékony antioxidáns, amely szerepet játszhat a vérrögök és az erekben lét... |
|
|
|
|
|