|
|
|
... dkg kukoricaliszt
só
tejföl a tetejére
Elkészítés:
A nem savanyú, jó zsíros házi tejfölt egy lábosba öntjük és a tuzre tesszük. A kukoricalisztet állandóan kevergetve beleöntjük, majd kis lángon addig fozzük, állandóan kevergetve, amíg kása suruségu lesz és a tejfölbol kicsapódó vaj is feljön a tetejére. Ekkor megsózzuk és evokanál... |
|
|
|
|
|
|
|
... kisebb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál porcukor, 2 dl tej.
Kb. félliternyi vizet csipetnyi sóval felforralunk. A lobogó forró vízben apránként, fakanállal elkeverjük a kukoricalisztet. Megkeverjük, és a tűzön simára kidolgozzuk.
Hideg vízbe mártott evőkanállal tányérokba szaggatjuk a gánicákat.
Többféle ízesítéssel fogyaszthatjuk. Párolhatunk hozzá sertészs... |
|
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi só, 5 evőkanál porcukor, 3 evőkanál tejföl, 4 evőkanál sertészsír, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál sütőpor, a tepsi kikenéséhez és a tetejére olvasztott zsír.
A kukoricalisztet leszitáljuk, belekeverjük a darált diót, csipetnyi sót, porcukrot, tejfölt, sertészsírt. Hozzáadjuk a szóda-és sütőport is. Összegyúrjuk, pogácsányi golyókat formálunk belőle, kicsi... |
|
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi sót, hogy puha legyen.
A forró vízbe beleöntjük a kukoricadarát, és keverés nélkül 20 percig főzzük. Ekkor csomómentesre kidolgozzuk, majd apránként hozzáborítjuk a kukoricalisztet. Ezzel is alaposan elkeverjük, és takaréklángon szuszogtatjuk tovább, még 15 percet. Akkor lesz jó, ha a massza elválik az edény oldalától. Ekkor tálra borítjuk, és hagyjuk kicsit hűlni. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor, csipetnyi só, 25 dkg olvasztott margarin, 25 dkg forró zsír, fél liter forró tej, 2 tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg aszalt meggy, a tepsi kikenéséhez margarin.
A kukoricalisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a kristálycukrot, a sót. A zsírt megolvasztjuk, és forrón ráöntjük a lisztre. A megolvasztott, meleg margarinnal, és a tejjel is alaposan kikeverjük. Ebbe a kása-sű... |
|
|
|
|
|
|
|
... vajjal kikenjük, és kukoricaliszttel megszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a kristálycukorral habosra keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A kukoricalisztet a sütőporral elkeverjük. A cukros tojás sárgákhoz először egy fakanálnyi habot, majd kevés lisztet keverünk. Óvatosan dolgozzunk, hogy a hab ne törjön szét. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
... washingtoni Nemzeti Történeti Múzeum kutatói Peru északi partvidékén olyan kukoricacsutkákra bukkantak, amelyek azt bizonyítják, hogy a területen már 6700 évvel ezelőtt őröltek kukoricalisztet és készítettek pattogatott kukoricát. Ezek a legősibb dél-amerikai civilizációs leletek.
Dolores Piperno amerikai régész elmondása szerint a kukoricát Mexikóban nemesítették ki nagyjábó... |
|
|
|
|
|
|
|
... szilva,szeletelkve
1 / 2 csésze cukor
1 evőkanál liszt
1 nagy tojás sárgája 1 teáskanál kevert víz
elkészitése:
egy robotgépben a lisztet, sót, cukrot,kukoricalisztet összekeverem.
hozzákeverem a hideg vajat és 2 ek. jeges vizet is,majd az egészet addig keverem mig morzsás lesz.A munkalapra fóliát teszek és arra öntöm ki a tésztát a r... |
|
|
|
|
|
|
|
...
petrezselyemzöld
.
A csirkét vágja bontási darabokra, a hagymát főzze forró vízben 1 percig, majd dobja hideg vízbe, szárítsa le és héjazza le, utána sós vízben főzze kb. 10 percig puhára, a kukoricalisztet keverje el 2 ek vízben. Nagy serpenyőben vagy lábasban melegítse fel a vajat az olajjal, süsse rajta a sózott-borsozott csirkét mindkét oldalán aranybarnára, sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... receptek,
gluténmentes,
köret
egyéb elnevezések
glutén- és cukormentes kenyér házilag, kukoricalisztes kenyér
elkészítés
A tojásokat habosra verjük, közben mikróban a kukoricalisztet egy tányérban átmelegítjük, (kb. fél-1 perc).
A meleg vizet a tojáshoz adjuk, majd a langyos lisztet, bele a sütőport, a joghurtot, ízlés szerint... |
|
|
|
|
|
|
|
... habnak verjük,a sajtot, párizsit és az uborkát kockákra vágjuk.
A sárgákat tálba öntjük, robotgéppel hozzákeverjük a tejfölt, a joghurtot, sót, borsot ízlés szerint, a lisztet, kukoricalisztet, a sütőport
Majd a habot óvatossan beleforgatjuk, végül hozzákeverjük a sajtot, párizsit, uborkát.
Olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük, és megsütjük
... |
|
|
|
|
|
|
|
... lapra vágom.
A töltelékhez kimagozom a meggyet, lecsöpögtetem, összekeverem a maradék 10 dkg cukorral. Egy órán át állni hagyom, majd leszűrőm a levét. A maradék 5 dkg kukoricalisztet összekeverem 3-4 evőkanálnyi meggylével. A többi meggylevet vízzel 2,5 dl-re hígítom, felforralom, és állandóan kevergetve hozzáadom a lisztes léhez. Ismét felforralom, 3-4 percen keresztü... |
|
|
|
|
|
|
|
... receptek,
gluténmentes,
köret
egyéb elnevezések
glutén- és cukormentes kenyér házilag, kukoricalisztes kenyér
elkészítés
A tojásokat habosra verjük, közben mikróban a kukoricalisztet egy tányérban átmelegítjük, (kb. fél-1 perc).
A meleg vizet a tojáshoz adjuk, majd a langyos lisztet, bele a sütőport, a joghurtot, ízlés szerint... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukor
zsír (a tepsi kikenéséhez) 40 dkg kukoricaliszt
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg szépen megpirul. Elkészítése:
A kukoricalisztet leforrázzuk a tejjel, és néhány órán át állni hagyjuk. Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk és a forrázott liszthez keverjük. A vajat a tojássárgákkal, citromhéjjal habosra k... |
|
|
|
|
|
|
|
... fehérjéből habot verünk!
Elkészítése:
A tojások fehérjéből habot verünk, egyenként belekeverjük a sárgákat, és a 4 kanál porcukrot. A kukoricalisztet elkeverjük a szódabikarbónával és azt is hozzáadjuk. Belereszeljük a fél citrom héját, hozzáadjuk az olvasztott margarint. A tésztát zsírral jó erősen kikent, kukoricaliszttel megszórt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... bölcsessége jár az eszemben, ahányszor arra járok: "A fegyverek terhét és súlyát nem bírja el a test kellő táplálék nélkül..." E régi fölismerés okán itt árulnak most régi bádogbödönökből kukoricalisztet, ismeretlen eredetű, nyúlnak keresztelt állatkákat, és mócsingos csontokat szarvas gyűjtőnéven. Itt kapható jegy nélkül az aranyat érő faszén. A Via Condotti a huszadik században ... |
|
|
|
|
|
|
|
... autóbuszokkal. Egy kis amerikai búzalisztből és sok mandiókalisztből gyúrta egy másik sváb lenn, Neu-Brandenburg városában. A kenyér sem dél-amerikai intézmény.
A mexikóiak csak a kukoricalisztet ismerték. Ebből sodorják, lapítják ma is a kenyeret (s minden mást) pótló "tortillákat". A paphlagón rabszolgákat rizsen és kis kemény, fekete babon tartották. Az indiók húson,... |
|
|
|
|
|
|
|
... kisütjük.
Eközben elkészítjük a pudingot: 1 dl tejet kimérünk egy kis tálba, a többit feltesszük melegedni.
A kis tálban lévő tejhez hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a kukoricalisztet; csomómentesre kikeverjük.
Amikor forr a tej, ezt beleöntjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és a pépesített körtével.
Amikor kisült és kihűlt a tész... |
|
|
|
|
|
|
|
...
25 dkg liszt teljes kiőrlésű
5 dkg Rama margarin
3 dl víz
1 kiskanál só
1/2 kiskanál bors
Elkészítés:
A vizet felforraljuk. A kukoricalisztet hőálló tálba tesszük, és leforrázzuk a vízzel, majd fakanállal jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a Rama margarint, a sót, a borsot és a teljes kiőrlésű lisztet. Összedolgozzuk, ha nagyon ... |
|
|
|
|
|