Belépés
algériai datolya torta !
... vajat.Állítsuk a sütő lángját a legnagyobb fokozatra. Válasszuk külön a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgákat keverjük el a maradék 5 dkg cukorral és a vaníliával. Keverjük bele a kukoricalisztet, a datolyát, a mandulát, az olvadt vajat és a likőrt.
Keverjük jól össze.Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan adjuk a datolyás keverékhez. Vajazzunk ki egy t...
Sült pulykacomb marsalával
... Állítsuk a sütőt 6-os
fokozatra, és süssük egy órán át. Ha már félig megsült, fordítsuk meg.
Egy kis lábasban keverjük össze a páclét a tejszínnel és adjuk hozzá
a kukoricalisztet. Lassú tûzön kevergetve sûrûsítsük be kétharmadára,
majd sóval, borssal ízesítjük. Tálaljuk alufóliában, s locsoljunk rá a
szószból. Köretként adhatunk hozzá ...
Algériai datolya-torta
... vajat.
Állítsuk a sütő lángját a legnagyobb fokozatra. Válasszuk külön a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgákat keverjük el a maradék 5 dkg cukorral és a vaníliával. Keverjük bele a kukoricalisztet, a datolyát, a mandulát, az olvadt vajat és a likőrt.
Keverjük jól össze.
Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan adjuk a datolyás keverékhez. Vajazz...
Enchiada de Jocoque
...
Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt, 2 tojás, só, olaj, 2 evőkanál vaj, 1 póréhagyma, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyemzöld
A kukoricalisztet összekeverjük egy csapott mokkáskanál sóval, majd apránként hozzákeverünk fél liter vizet, és pihentetjük. Közben a megmosott pórét felkarikázzuk és vajon megpároljuk. A kukoricalisztes masszában elkeverünk két nyers t...
Tortilla de maiz
... (kukoricalepény)
Hozzávalók: 27 dkg kukoricaliszt, 3,5 dl melegvíz, só.
A kukoricalisztet egy csipet sóval tálba tesszük, apránként adjuk hozzá a melegvizet, és addig keverjük, amíg sima tészta nem lesz. Vágjuk a tésztát 15 darabra, és pihentessük egy órát. A darabokat zsírpapír közé téve nyújtsuk kb. 13 cm átmérőjű vékony lepénnyé. A lepénykéket felforrósított sütő...
A szláv népek konyhája
... melegkonyhai tésztákkal. Leginkább a kelt tésztákat, a fánkokat kukoricalisztből készült metéltet és görhét szeretik. A horvát nép élelmezésében nagyon elterjedt a kukoricagánica. Ehhez a kukoricalisztet. forró tejjel leöntik, és ha kihűlt, olvasztott vajat egész tojást és annyi búzalisztet kevernek hozzá, hogy az gyenge galuskatészta legyen. Forró vízbe mártott kanállal kiszaggat...
Zöldséges receptek
... zöldpaprika, szeletelve 100 g gomba, szeletelve 100 g uborka, kockákra vágva só 50 g póréhagyma, vékony karikákra szeletelve
Az elkészítés módja: 1, 1 dl vízben elkeverjük a kukoricalisztet, a mézet, a szójamártást, a paradicsomot és az ecetet. Felforraljuk, majd félretesszük. 2, A tofuszeleteket kisütjük forró olajban. Melegen tartjuk. 3, Megforrósítjuk a 3 evőkanál olajat,...
Gyergyói cibereleves bárányhús
... belekeverjük az elhabart tojássárgáját.
A leves elkészítéséhez szükséges ciberét egy kiváló erdélyi recept szerint úgy készítjük el, hogy egy cserépedénybe tesszük a búzakorpát és a kukoricalisztet. Hozzáadunk egy szelet barnakenyeret, egy felkarikázott citromot és kb. 2 liternyi forró vízzel felöntjük és elkeverjük. Egy napig letakarva, egyszer-kétszer még megkeverve, langyo...
Szarvascomb erdélyiesen
... Összeforraljuk, majd a húsra öntjük és kb. 2 óra hosszat sütjük, miközben húslevessel gyakran meglocsoljuk.
Közben 1 liter, forrásban lévő, sós vízbe lassan belecsorgatjuk a kukoricalisztet, és állandó keverés mellett sűrű puliszkát tőzünk. Kivajazott formába öntjük és kihűtjük. Felszeleteljük, és kevés zsírral vagy olajjal megkenve, sütőben vagy grillsütőben megpirítjuk. A t...
Recept
... sonkát pirítunk, majd a dödöllére borítjuk. Házi tejföllel jól megöntözzük.

KUKORICÁS DÖDÖLLE
A fentitől abban különbözik, hogy a főtt burgonyához búzaliszt helyett kukoricalisztet adunk. Sonka helyett apró tepertővel is meghinthetjük.

MÁLÉ
25 dkg szitált búzalisztből 2 dkg élesztővel, 2 dl tejjel kovászt készítünk. 1 kg megszitált kukoricalisztből,...
A puliszka elkészítése
...1 liter forrásban levő,gyengén sózott vízbe, állandó keverés közben - vékony sugárba öntve -
- belefőzünk 50 dkg friss kukoricalisztet ,vagy darát.Folyton keverve, néhány percig főzzük,majd félre tesszük.
Ezt a puliszkát különböző formában, és ízesítéssel fogyaszthatjuk.
Forró puliszka, hideg tejjel, cukrozva,kolbász karikákkal,van aki csak, kolbászzsírral meglocsol...
Prósza
Kétféle van: Erdélyben készítik, a kukoricaprószát,vagy más néven, málét.
A dunántúl egyes vidékein , pedig a búza prószát.
A friss kukoricalisztet ,vagy darát, forró tejjel le kell forrázni,és néhány órahosszat ,állni hagyni.
A masszát, kizsírozott tepsibe öntjük,és ha édesen készítjük, akkor a tetejét megcukrozzuk,
és keményebb lekvár darabkákkal szórjuk be.Ha...
x
...





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Dobostorta
Hozzávalók:
A piskótához:
15 tojás,
15 evőkanál cukor,
15 evőkanál liszt.
A krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 Rama,
pici kakaó
A tetejére kb 20 dkg cukor.
Elkészítés:
Kerek tortaformában 5 lap...
Orosz feketekenyér 4.
... és újabb 45 percig pihentetjük. A cipók tetejét éles késsel 2-3 helyen bevágjuk. Elő-melegített sütőben, nag...
Kukoricatészta
... porcukorral kevert darált mák vagy darált dióbél, kevés liszt a gyúrótáblára.
1 liter vizet felforralok. Egy csapott evőkanál sót beleszórok, majd vékony sugárban beleöntöm a kukoricalisztet. Folytonos keverés közben olyan sűrűre főzöm, hogy a kanál megálljon benne. Ezután a tűzről lehúzom, és kissé lehűtöm. Ha meleg (de már nem forró), akkor beledolgozok még 20 dkg búzaliszt...
Algériai datolya-torta
... vajat.
Állítsuk a sütő lángját a legnagyobb fokozatra. Válasszuk külön a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgákat keverjük el a maradék 5 dkg cukorral és a vaníliával. Keverjük bele a kukoricalisztet, a datolyát, a mandulát, az olvadt vajat és a likőrt.
Keverjük jól össze.
Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan adjuk a datolyás keverékhez. Vajazz...
Bolond körte
... tejföl.
Elkészítés:
A keverőgépbe tegyük az első öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet. Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni, és fel nem kezd forrni. Akkor hűtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszuk szét aztán...
Mézes fagylaltöntet
... 1 dl apróra vágott pekándió/hikoridió (ennek híján közönséges dió is jó).
Elkészítés:
Egy kis zománcos fazékban lassú tűzön olvasszuk fel a vajat, majd keverjük bele a kukoricalisztet. Állandó kevergetés közben adjuk hozzá a mézet, és a keverék felforrásáig főzzük. Ekkor tegyük bele a dióvagdalékot. A fagylaltra melegen öntve tálaljuk.
Előre is elkészíthetjük, és mé...
Rahat-El-Halkum
... (kb. 20 perc alatt) főzzünk belőle sűrű szirupot, majd adjuk hozzá a citromlevet, és alaposan keverjük bele, végül vegyük ki belőle a vaníliarudat. Kevés vízzel pépesítsük meg a kukoricalisztet, majd ehhez adjuk az elkészített szirupot és lassú tűzön, állandó kevergetés közben, főzzük 10 percig, majd öntsük a tepsiben elterített gyümölcsre úgy, hogy kb. 1 cm vastag réteg jusson mi...
Pulykaragu polentával recept
... alacsony hőfokon pároljuk. Ha szükséges még vizet adunk hozzá.
Közben egy fazékban 1 l forrásban levő vízbe - amibe beleraktuk már a sót - állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet.Főzés közben egy kézi v. gépi habverővel addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor lefedve hagyjuk még kb 10 percig fedő alatt.Ezután egy sütőpapírra kiszedjük, 2 cm vastagságúra kiny...
1 2 3 ..9 10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: KUKORICÁS DÖDÖLLE, Juhászné Szunyogh Mária, szláv népek, puliszka elkészítése, sütő lángját, legnagyobb fokozatra, tojások sárgáját, sárgákat keverjük, olvadt vajat, datolyás keverékhez, kukoricalisztet összekeverjük, csapott mokkáskanál, megmosott pórét, kukoricalisztes masszában, csipet sóval, darabokat zsírpapír, lepénykéket felforrósított, kelt tésztákat, fánkokat kukoricalisztből, gyenge galuskatészta, elkészítés módja, tofuszeleteket kisütjük, elhabart tojássárgáját, leves elkészítéséhez, kiváló erdélyi, cserépedénybe tesszük, szelet barnakenyeret, felkarikázott citromot, napig letakarva, húsra öntjük, dödöllére borítjuk, fentitől abban, főtt burgonyához, puliszkát különböző, dunántúl egyes, búza prószát, friss kukoricalisztet, tetejét megcukrozzuk, cipók tetejét, csapott evőkanál, kanál megálljon, tűzről lehúzom, keverőgépbe tegyük, keverék felforrásáig, fagylaltra melegen, elkészített szirupot, tepsiben elterített, sütőpapírra kiszedjük, petrezselyemzöld, kukoricalisztből,
© 2013 TVN.HU Kft.