|
|
|
... -ALDI, kék csomagolású-). 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (nem túl vékonyra, de mivel a sütőportól megemelkedik, nem is vastagra...kb. 1/2-1 cm között legyen), korongokat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (kb. két tepsinyi lesz belőle), s előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Én nem szoktam pirosra sütni, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... selyempapírral bélelni az edényt.
Mandulás korongok
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 1 csipet só, 2 tojássárgája, 20 dkg liszt, 10 dkg finomra őrölt mandula, nagy szemű kristálycukor vagy színes cukor, 1... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Dürerben (az izraeli pszichedelikus progresszív goa képviselőjével, Suntree-vel) vagy az A38-on a Random Trip című rendezvényén (ahol fellép Fábián Juli és Fehér Balázs is) dj-k pörgetik a korongokat. Folk Szilveszter lesz a Fonóban (Téka, Szászcsávási Zenekar, Tázló) az év utolsó estéjén.
Szintén szilveszterkor Tesco Disco lesz a Corvintetőn például a Neóval és a Hangmással,... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakaót, keményitőt, sót ) leszitálom , hozzáadom a vajas masszához .
tésztából 2 cm átmérőjü dudat sodrok, folpackba csomagolom és hótőbe rakom fél órára .
utána 3 mm vastag korongokat vágok belőle,
tepsibe rakom és 12 perc alatt megsütöm 180 fokon .
minegyik kesz felére szorok porcukrot és igy tálalom .
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hete egy rekordot is felállítottak, ismét kiadták ugyanis a Tankcsapda eddig megjelent összes nagylemezét, amivel hetekre bevették az első tizennégy helyet a MAHASZ eladási listáján. A korongok rövid időn belül aranylemezzé váltak, az Igazi hiénák című, az Argo 2 film betétdalát is tartalmazó válogatás pedig már platina lemez lett.
A szombati záróbulin a Neck Sprain és a Kowa... |
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem 1 marék
a burgonyát sós vizben megfözöm , leszüröm , áttöröm ,
összekeverema fehérjével, sóval, liszttel, tejföllel,
serpenyőben kevés ... |
|
|
|
|
|
|
|
... többi hozzávalóval együtt rugalmas pogács tésztát gyúrunk.
2. A margarint a sóval lágy masszává keverjük.
3. A tésztát nyolc részre osztjuk, majd tányér nagyságú korongokra nyújtjuk. Ebből négyet megkenünk a sós margarinnal.
4. A maradék négy lapot ráhelyezzük a megkent lapokra. Így négy darab dupla lapot kapunk, ezek mindegyikét 12 részre osztjuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
... többi hozzávalóval együtt rugalmas pogács tésztát gyúrunk.
2. A margarint a sóval lágy masszává keverjük.
3. A tésztát nyolc részre osztjuk, majd tányér nagyságú korongokra nyújtjuk. Ebből négyet megkenünk a sós margarinnal.
4. A maradék négy lapot ráhelyezzük a megkent lapokra. Így négy darab dupla lapot kapunk, ezek mindegyikét 12 részre osztjuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj
só ízlés szerint
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, majd minden második korongnak a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy csak a korong széle maradjon meg.
A nagyobb korong szélet bekenjük tojáss... |
|
|
|
|
|
|
|
... levét sűrűn folyósra forraltam be. Hagytam ezt is hűlni, és szinte már hidegen hozzákevertem a mézet.
A megkelt tésztát kinyújtottam 5-6 mm vastagra, és pohárral kiszaggattam. A korongok felét megpakoltam pudinggal és almával, ráborítottam 1-1 üres tésztakorongot, kicsit a széleket lenyomkodtam, és a deszkán hagytam ismét kelni kb. 30 percet.
Forró olajban sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... borssal megpároljuk. A fokhagymát pépesre zúzzuk, és 1 percig együtt sütjük a gombával.
A sajtokat félbevágjuk, mint a zsemlét, és a sült gombával megtöltjük. Az így előkészített korongokat bepanírozzuk úgy, hogy a bunda tartsa a gombát. Ehhez az utolsó két műveletet ismételjük meg, tehát a tojásba, majd a morzsába kétszer forgatjuk a sajtokat.
Forró olajba... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy mosolyogjon! Fogom cókmókom, s csoszogok
otthonról. Folyosón sok morcos rosszcsont. Ondok - mondok. Rontom -
bontom! 8-kor toll forog. Sokszor sok sor. Sortorony. Ott korongok. Zsolt okos.
O-t ró. Jó! Pontos! Most folyosón loholok. Folyton kóborlok. Kosztot hordok,
nyomozok, korsót mosok. Sokszor fogom ollóm. Hol korong, dob, hold, ló, hol
holló-... |
|
|
|
|
|
|
|
... két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.reszelt sajttal megszórjuk és kivajazott tepsiben sütjük.8 darab kosárka lesz belőle.A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki,reszelt sajttal megszórjuk.Ez lesz a kosárkák fedele.Ebből is 8 db lett.Száraz hűvös helyen hetekig eltartható.Tölthetjük bármilyen pástétommal.A tojás pástétomhoz a 2-3 keményr... |
|
|
|
|
|
|
|
... közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.
Reszelt sajttal megszórjuk, és kivajazott tepsiben sütjük. 8 db kosárka lesz belőle. A leeső részekből kisebb pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, reszelt sajttal megszórjuk. Ez lesz a kosárkák fedele. Ebből is 8 db lett. Száraz,hűvös helyen hetekig eltarthatjuk. Tölthetjük bármilyen pástétommal.
A tojáspástét... |
|
|
|
|
|
|
|
... burgonyát a levétől kinyomkodom hozzáadom a zúzott hagymákat a felaprított petrezselyem zöldet a tojást a sót és a borsot, végül a lisztet de... |
|
|
|
|
|
|
|
... tortabevonó
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben a korongokat kisütjük. Ha kihűltek, sűrű
lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot, és megolvasztott tortabevonóval bevonjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tészta.
A már megkelt tésztát helyezzük kilisztezett felületre, és egy sodrófa, de inkább a kezünk segítségével nyújtsuk ki kb. 2-2,5 cm vastagra.
Szaggassunk kb. 8 cm széles korongokat, majd vágjuk ki a közepüket egy kisebb formával (kb. 2-3 cm).
Helyezzük őket sütőpapírral borított tepsire, akkora távolságra, hogy legyen helyük kicsit kelni, majd takarjuk le, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tészta.
A már megkelt tésztát helyezzük kilisztezett felületre, és egy sodrófa, de inkább a kezünk segítségével nyújtsuk ki kb. 2-2,5 cm vastagra.
Szaggassunk kb. 8 cm széles korongokat, majd vágjuk ki a közepüket egy kisebb formával
(kb. 2-3 cm).
Helyezzük őket sütőpapírral borított tepsire, akkora távolságra, hogy legyen helyük kicsit kelni, majd takarjuk le... |
|
|
|
|
|
|
|
... Közben a szószhoz a tejfölt sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, olívaolajjal elkeverjük. A kelt tésztát lisztezett gyúródeszkán, 8 egyforma részre vágjuk, kigömbölygetjük, és 20cm-es korongokra nyújtjuk. Ha újból megkelt, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Meglocsoljuk a fokhagymás mártással.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... borssal megpároljuk. A fokhagymát pépesre zúzzuk, és 1 percig együtt sütjük a gombával.
A sajtokat félbevágjuk, mint a zsemlét, és a sült gombával megtöltjük. Az így előkészített korongokat bepanírozzuk úgy, hogy a bunda tartsa a gombát. Ehhez az utolsó két műveletet ismételjük meg, tehát a tojásba, majd a morzsába kétszer forgatjuk a sajtokat.
Forró olajban ... |
|
|
|
|
|