|
|
|
... liszt,
8,5 deka porcukor,
2 tojás sárgája,
1 csomag vaníliás cukor
1 sütőpor
A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Korongokat szaggatunk belőle, majd a korongok felének a közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk, majd megsütjük. Ha kihűlt, egy-egy teli és lyukas korongot lekvárral összeragasztunk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztából, majd két tenyerünk közt szétlapítjuk őket. Ha puha kekszet szeretnénk akkor kevésbé nyomjuk össze, de ha ropogós kekszre vágyunk akkor annyira lapítsuk ki amennyire csak tudjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha a széle elkezd pirulni. A sütőből kivéve még nem ropogós, de ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... sütéshez)
karamellizált hagymához
3 közepes fej lila hagyma
2-3 kakukkfű ágacska
2 k olaj
2 k vaj
tálaláshoz
tejföl
kukoricás korongok hagymával, tejföllel
elkészítés
A lecsepegtetett kukoricát a tojások sárgájával és a fokhagymákkal turmixban pépesítjük.
A tojásf... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítő anyagokat.
Sima csöves nyomózsákból sütőpapírral fedett tepsibe, egyforma nagyságú korongokat nyomkodunk.
Sütjük 180 fokon sütjük 10 percig (vigyázzunk, mert hamar megsül!).
2-2-t összeillesztünk úgy, hogy forró lekvárral betöltjük. Csokoládérácsozással d... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot.. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.A piskóta korongokat félbe vágjuk, közéjük krémet kenünk. Utána bekenjük krémmel az oldalát,és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
A csokoládé mázhoz margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot.. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.A piskóta korongokat félbe vágjuk, közéjük krémet kenünk. Utána bekenjük krémmel az oldalát,és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
A csokoládé mázhoz margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztju... |
|
|
|
|
|
|
|
... primordiális gázanyag mellett ugyanis olyan "friss" port is tartalmaz, amely sokkal később a planetezimálok ütközéséből keletkezett. Ezért ez az objektum jelentheti a kapcsolatot a csillag körüli korongok korai (primordiális korong) és kései (törmelékkorong) fázisa között.
A kutatók a déli égbolton a Kemence (Fornax) csillagképben található HD 21997 jelű csillagot vizsgálták ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
Valamint:
lekvár
tortabevonó
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben a korongokat kisütjük. Ha kihűltek, sűrű
lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot, és megolvasztott tortabevonóval bevonjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsíros, jellegzetes ízű, erős-fűszeres, fehérpenészes kérgű, az igazi lágy sajtok családjába tartozó tejtermék. Számtalan formája, fajtája létezik, de mindben közös, hogy állaguk puha. A korongok legalább 21 napig érnek, zsírtartalmuk a szárazanyagban kb. 40 %.
Feta
Régóta tárolják a sajtokat különböző folyadékokban, vizes sóoldatban, olíva olajban, ecetbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... kínai kellel. A másik tojást a liszttel összegyúrjuk úgy,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk és lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk.Egy 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, minden korongra egy-egy kiskanálnyi húsos tölteléket halmozunk és a tészta széleit batyuként összenyomjuk .A batyukat a szójaszósszal ízesített húslevesben megfőzünk... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztához a tojáson kívül a hozzávalókat egy tálban összemorzsoljuk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd hullámos szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki belőle. Minden második korong közepét kiszúrjuk egy kis pohárral vagy pogácsaszaggatóval.
A habhoz a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd cs... |
|
|
|
|
|
|
|
... inkább fokozatosan öntsük hozzá, a tésztával érdemes pár percet várni, mert a zablisztnek és a zabpehelynek is kis idő kell, hogy bedagadjon), majd az így kapott tésztából kis lapos, kerek korongokat formázunk.
Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és kb. 20 perc alatt forró sütőben aranybarnára sütjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... alakúra nyújtunk ( kb. nagy lapos tányér nagyságúra), 2-3mm vagtagságúra. Ha vannak különböző nagyságú tortaformáink, akkor a nagyobbal jó kiszámítani, formázni, mert így szabályosabb korongokat kapunk. Ugyanígy járunk el az 5 kisebb cipóval is. A nagyobb korongokat úgy helyezzük egymásra, hogy minden réteget megkenjük a kencével, természetesen az ötödiket, a tetejét már nem. Egy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... megzenésítésekből akár négy lemezt is összeállíthattak volna.
Az MTI kérdésére elmondták, hogy a Sebő együttes három lemeznyi anyagból, a Kaláka 55-60 dalból választotta ki végül a korongokra kerülő felvételeket. A dalok között vannak hosszabb-rövidebb versek, műfordítások is, például Szergej Jeszenyin A kék tűzeső vagy Robert Burns Ha mennél hideg szélben című alkotása, val... |
|
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
A cukkinit lereszeljük és összekeverjük az enyhén felvert tojással, sajttal, tejjel, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és evőkanállal, kis korongokat szaggatunk bele, melyeknek mindkét oldalát szép, aranybarnára sütjük. A maradék olajhoz hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát, majd fűszerezzük és 3-4 perc alatt, puhára főzzük. Eg... |
|
|
|
|
|
|
|
... felével.
4. A maradék pisztáciát összevagdaljuk. A porcukrot néhány csepp vízzel simára keverjük, a holdakra csorgatjuk, és megszórjuk pisztáciával. Hagyjuk megszáradni.
Karamelles-mogyorós korongok
Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
10 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg vaj
10 dkg folyékony méz
1 tojás + 1 tojásfehérje
1 kávéskanál kakaópor... |
|
|
|
|
|
|
|
... élesztőt.
Összegyúrjuk,cipót formálunk belőle és pihentetés nélkül kinyújtjuk.
Ha másnap akarjuk sütni,akkor folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
3.
A tésztából 8-10 cm átmérőjü korongokat szúrunk ki.
Mindegyik közepébe 1-1 kanálka tölteléket púpozunk,szegélyüket megkenjük tojásfehérjével.,félbehajtjuk és a széleiket recés pogácsaszaggatóval lenyomko... |
|
|
|
|
|
|
|
... hónapos kortól)
Félbevágott almák magházát kivájjuk, a magházak helyét meglocsoljuk fahéjas citromlével (nagyobbaknál mézes darált dióval is megtölthetjük). Az almákat levelestészta-korongokra borítjuk (lehet mirelitből), és vékony mandulaforgácsból tüskéket, szegfűszegből szemet, orrot készítünk. Forró sütőben percek alatt elkészül. (A szegfűszeget fogyasztás előtt dobjuk ki... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a porcukorral elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. (A fehérjét a kenéshez félretesszük.)
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd akkora korongokat szaggatunk belőle, amellyel a kis kerek piteformákat (lehetőleg szilikonból) ki tudjuk bélelni. A tölteléket elosztjuk a kosárkákban, majd a maradék tésztából a pitét befedő korongot sza... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerint fűszerek
2 vastag szelet sonka steak ( vágott kis db)
metélőhagyma
petrezselyem
szárított paradicsom
leveles tészta
a tésztából korongokat szaaggatik ki, kibélelem vele a kosár formát,
a kosarakban elosztoma sonkát, paradicsomot, petrezselymet, metélőhagymát,
a tojást, tejszint , tejet , sót, fűszert összekevem ,... |
|
|
|
|
|