|
|
|
... tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehütött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... maradék, őröletlen zabpehellyel, és már végeztem is a tésztával.
A két tenyerem közt diónyi golyókat formálok belőle, amelyeket szétlapogatok 4 centi átmérőjű, fél centi vastag korongokká. Ezeket elhelyezem egymástól tisztes távolságban a sütőpapíros tepsikben, és betolom a sütőbe. Először az egyik tepsit, aztán a másikat.
A csokis kekszeknek 8 perc bőven elég ahhoz,... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vízből öt-tíz perc alatt krémet főzünk, melyből kis gombócokat formálunk; ezeket vászonterítőre helyezzük, majd ellapítjuk, és száradni hagyjuk. Az elnyújtott tésztából tíz cm átmérőjű korongokat vágunk; minden másodikra egy-egy sajtkompozíciót helyezünk, s a megmaradt korongokkal betakargatjuk. Ujjbegyünkkel lenyomkodjuk, olajban kisütjük, és mézzel ízesítjük. Vaníliás porcukorra... |
|
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük legalább 2 órát, de lehet 1 éjszakát is. A töltelékhez összedaráljuk a hozzávalókat. A tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval (vagy pohárral ) kiszaggatjuk. A korongok közepére kiskanállal tölteléket rakunk, félbehajtjuk. A széleket ujjal vagy villával összenyomjuk. Megkenjük tejfölös tojássárgájával, megszórhatjuk reszelt sajttal, és forró sütőben s... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A 4 tojásfehérjét, 30 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verünk.
Majd 20 dkg ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgáját,a petrezsejmet,,egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt.Alaposan összekeverjük.
Az elkészült masszából kerek kroketteket formázunk és enyhén lelapítva 5-6 cm átmérőjű korongokat készítünk.Ezeket a szokásos módon panirozzk,majd forró olajban aranysárgára sütjük.
Elsősorban vadhúsok ill.mártásokhoz,de önállóan is megállja a helyét....Finom.
#81... |
|
|
|
|
|
|
|
... maradék fehérjét a többi tojással és egy kevés sóval habard össze és tedd félre. A jól kikevert maszzát (lisztezett deszkán) nyújsd ki kb. 1 cm vastagra, nagy pogácsa szaggatóval formázz k... |
|
|
|
|
|
|
|
...erdélyi !
Juhtúrós korongok
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 tojás sárgája,
1 kiskanál só,
3 evőkanál juhtúró,
tejföl (2-3 evőkanálnyi),
1 kiskanál sütőpor (elhagyható)
A tetejére:
tojásfehérje,
juhtúró (körülbelül 4-5 evőkanálnyi)
Elkészítése:
A lisztet a sóval, a sütőpo... |
|
|
|
|
|
|
|
... pudingport sűrű krémmé főzzük. A habosra kevert margarinhoz adjuk a krémalapot, és kihabosítjuk. A gyümölcszselét vízzel felfőzzük, majd lehűtjük. A piskótalapból pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk ki. A korongok a grillázshenger talpai lesznek. Ezután készítjük el a grillázst. A cukrot dobos cukor színűre, aranysárgára olvasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt mandulát, olajoz... |
|
|
|
|
|
|
|
... Celsius-fokra (gázsütőben 6-7-es fokozat) előmelegítjük. Egy nagy kanállal kis mennyiségű tésztahalmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, kissé lenyomkodjuk, hogy kb. 6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. A sütőben 8 percig sütjük, majd kivesszük, és épp csak addig hagyjuk hűlni, hogy leválaszthassuk a sütőpapírról. Azonnal felsodorjuk, és hagyjuk megkeményedni. A csokoládét gő... |
|
|
|
|
|
|
|
...http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID= &kat=2131&n=ibolya58&blog_kategoria= vil%E1g%20konyh%E1k-s%FCtem%E9nyek!
erdélyi !
Juhtúrós korongok
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 tojás sárgája,
1 kiskanál só,... |
|
|
|
|
|
|
|
... krumplipürét készítünk. A tejszín és víz keverékéhez hozzáadjuk a 3 evőkanál zsemlemorzsát.
A fentieket ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szobahőmérsékletű tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukorral fényesre dolgozzuk, és hozzákeverjük a mandulás keveréket.
Nyomócsöves zsákból nem egészen 10 forintos nagyságú korongokat nyomunk szilikonos sütőpapírra, és 30 percre félretesszük pihenni.
A sütőt 140C-ra melegítjük.
15 percig süssük az előmelegített sütőben a macaroont.
Csokoládé ganache:... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagymát, a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítem, kézzel alaposan összedolgozom. 4-5 centiméteres átmérőjű, másfél centi magasságú korongokat formázok a darált húsos masszából, zsemlemorzsába forgatom őket.
Két serpenyőt teszek fel a tűzhelyre, az egyikben olajat hevítek, ebben kisütöm a fasírtjaimat, majd konyhai pap... |
|
|
|
|
|
|
|
... vastagságúra kinyújtjuk, és 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második korong közepét kiszúrjuk, így egy lyukas korongot kapunk. A tojást felverjük és megkenjük a tele
korongokat, majd ráhelyezzük a lyukasat. Margarinnal megkent sütőlapra helyezzük a pogácsákat, és előmelegített sütőben világos sárgára megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját... |
|
|
|
|
|
|
|
... piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Megjegyzés:
Kókusz csak az oldalán legyen. K... |
|
|
|
|
|
|
|
... leveles tészta, 50 dkg sonka, 5 evőkanál natúr sajtkrém, 1 csokor snidling, 1 tojás sárgája, kevés só
Elkészítés: A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és egy közepes tállal 20 cm- korongokat szaggatunk belőle. A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A snidling is így jár, majd belekeverjük a sajtkrémet. A keverékből szép nagy púpokat teszünk a tésztakorongok egyik fel... |
|
|
|
|
|