Belépés
x
... tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehütött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. ...
x
... maradék, őröletlen zabpehellyel, és már végeztem is a tésztával.
A két tenyerem közt diónyi golyókat formálok belőle, amelyeket szétlapogatok 4 centi átmérőjű, fél centi vastag korongokká. Ezeket elhelyezem egymástól tisztes távolságban a sütőpapíros tepsikben, és betolom a sütőbe. Először az egyik tepsit, aztán a másikat.
A csokis kekszeknek 8 perc bőven elég ahhoz,...
Milyen étel a sebadas?
... vízből öt-tíz perc alatt krémet főzünk, melyből kis gombócokat formálunk; ezeket vászonterítőre helyezzük, majd ellapítjuk, és száradni hagyjuk. Az elnyújtott tésztából tíz cm átmérőjű korongokat vágunk; minden másodikra egy-egy sajtkompozíciót helyezünk, s a megmaradt korongokkal betakargatjuk. Ujjbegyünkkel lenyomkodjuk, olajban kisütjük, és mézzel ízesítjük. Vaníliás porcukorra...
Sonkás félhold
... pihentetjük legalább 2 órát, de lehet 1 éjszakát is. A töltelékhez összedaráljuk a hozzávalókat. A tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval (vagy pohárral ) kiszaggatjuk. A korongok közepére kiskanállal tölteléket rakunk, félbehajtjuk. A széleket ujjal vagy villával összenyomjuk. Megkenjük tejfölös tojássárgájával, megszórhatjuk reszelt sajttal, és forró sütőben s...
Sütemény
... pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A 4 tojásfehérjét, 30 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verünk.
Majd 20 dkg ...
x
... tojássárgáját,a petrezsejmet,,egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt.Alaposan összekeverjük.
Az elkészült masszából kerek kroketteket formázunk és enyhén lelapítva 5-6 cm átmérőjű korongokat készítünk.Ezeket a szokásos módon panirozzk,majd forró olajban aranysárgára sütjük.
Elsősorban vadhúsok ill.mártásokhoz,de önállóan is megállja a helyét....Finom.
#81...
Algíri krumpli
... maradék fehérjét a többi tojással és egy kevés sóval habard össze és tedd félre. A jól kikevert maszzát (lisztezett deszkán) nyújsd ki kb. 1 cm vastagra, nagy pogácsa szaggatóval formázz k...
juhtúrós tallérok !
...erdélyi !

Juhtúrós korongok

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 tojás sárgája,
1 kiskanál só,
3 evőkanál juhtúró,
tejföl (2-3 evőkanálnyi),
1 kiskanál sütőpor (elhagyható)

A tetejére:
tojásfehérje,
juhtúró (körülbelül 4-5 evőkanálnyi)

Elkészítése:
A lisztet a sóval, a sütőpo...
Szőlős grillázshenger
... pudingport sűrű krémmé főzzük. A habosra kevert margarinhoz adjuk a krémalapot, és kihabosítjuk. A gyümölcszselét vízzel felfőzzük, majd lehűtjük. A piskótalapból pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk ki. A korongok a grillázshenger talpai lesznek. Ezután készítjük el a grillázst. A cukrot dobos cukor színűre, aranysárgára olvasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt mandulát, olajoz...
Csalóka csokis csemegék
... Celsius-fokra (gázsütőben 6-7-es fokozat) előmelegítjük. Egy nagy kanállal kis mennyiségű tésztahalmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, kissé lenyomkodjuk, hogy kb. 6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. A sütőben 8 percig sütjük, majd kivesszük, és épp csak addig hagyjuk hűlni, hogy leválaszthassuk a sütőpapírról. Azonnal felsodorjuk, és hagyjuk megkeményedni. A csokoládét gő...
Juhturos taller
...http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID= &kat=2131&n=ibolya58&blog_kategoria= vil%E1g%20konyh%E1k-s%FCtem%E9nyek!




erdélyi !

Juhtúrós korongok

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 tojás sárgája,
1 kiskanál só,...
Fasírozott, ahogy én csinálom
... krumplipürét készítünk. A tejszín és víz keverékéhez hozzáadjuk a 3 evőkanál zsemlemorzsát.
A fentieket ...
Matcha macaroone-sutemeny
... szobahőmérsékletű tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukorral fényesre dolgozzuk, és hozzákeverjük a mandulás keveréket.
Nyomócsöves zsákból nem egészen 10 forintos nagyságú korongokat nyomunk szilikonos sütőpapírra, és 30 percre félretesszük pihenni.
A sütőt 140C-ra melegítjük.
15 percig süssük az előmelegített sütőben a macaroont.
Csokoládé ganache:...
Cukkinis-medvehagymás fasírt
... hagymát, a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítem, kézzel alaposan összedolgozom. 4-5 centiméteres átmérőjű, másfél centi magasságú korongokat formázok a darált húsos masszából, zsemlemorzsába forgatom őket.

Két serpenyőt teszek fel a tűzhelyre, az egyikben olajat hevítek, ebben kisütöm a fasírtjaimat, majd konyhai pap...
Sajtkrémmel töltött pogácsa
... vastagságúra kinyújtjuk, és 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második korong közepét kiszúrjuk, így egy lyukas korongot kapunk. A tojást felverjük és megkenjük a tele
korongokat, majd ráhelyezzük a lyukasat. Margarinnal megkent sütőlapra helyezzük a pogácsákat, és előmelegített sütőben világos sárgára megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját...
Hólabda
... piskótát, tűpróbáig sütjük.

Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzés:
Kókusz csak az oldalán legyen. K...
Maradék sonka? Sebaj!
... leveles tészta, 50 dkg sonka, 5 evőkanál natúr sajtkrém, 1 csokor snidling, 1 tojás sárgája, kevés só

Elkészítés: A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és egy közepes tállal 20 cm- korongokat szaggatunk belőle. A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A snidling is így jár, majd belekeverjük a sajtkrémet. A keverékből szép nagy púpokat teszünk a tésztakorongok egyik fel...
Vasárnap - menü ajánlat
... fokozat) előmelegítem.

A tésztát kb. 2 mm vékonyságúra nyújtom, 2 cm átmérőjű kerek kiszúró formákkal kis lapokat szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a kis korongokat. Minden korongra mokkáskanálnyi tojáshabot adagolok - óvatosan érdemes dolgozni vele, hogy minél kevesebb hab kerüljön a sütemények mellé! Nagyjából 8-10 perc alatt szép világosra...
Szombat - menü ajánlat
... hűlni hagyom. Egy tálban a tejszínt a cukorral kemény habbá verem, majd a mascarpone sajtot is belekeverem, illetve most már mehet bele a málna, a zselatin is.

Az elkészült korongokat leszedem a zsírpapírról, hagyom kihűlni, és habzsákkal krémet nyomok a piskóták tetejére. Lefedem egy másik koronggal, de ha elég sok a krémünk, akkor díszítsük csak gyümölcs szemekkel és ...
1 2 3 ........28 29 30 31 ...43 44 ....56 57 58 
Címkék: vaníliás cukrot, cukrot habosra, lehütött főzött, piskóta korongokat, krémmel bekenjük, sütőpapíros tepsikben, egyik tepsit, csokis kekszeknek, elnyújtott tésztából, megmaradt korongokkal, töltelékhez összedaráljuk, korongok közepére, széleket ujjal, csipet szerecsendiót, elkészült masszából, szokásos módon, többi tojással, kevés sóval, habosra kevert, gyümölcszselét vízzel, grillázshenger talpai, cukrot dobos, felszeletelt mandulát, nagy kanállal, sütőpapírral bélelt, töltelék részeit, korongokat sütőpapírral, porcukorral fényesre, mandulás keveréket, sütőt 140C-ra, előmelegített sütőben, tejbe áztatott, darált húsos, egyikben olajat, lyukas korongot, tojást felverjük, tojások sárgáját, porcukorral habosra, fánkszúróval korongokat, krémmel összeragasztunk, oldalán legyen, tésztát vékonyra, közepes tállal, sonkát nagyon, keverékből szép, tésztakorongok egyik, sütemények mellé, cukorral kemény, mascarpone sajtot, elkészült korongokat, piskóták tetejére, másik koronggal, kókuszreszelékbe,
© 2013 TVN.HU Kft.