|
|
|
... tolható.
Kend szét a vajat rajta, nem baj, ha nem egyenletes. Szórd a serpenyő aljára a cukrot. Az almákat fektesd körbe héjukkal lefelé.
A tésztából vágj a serpenyő méreténél kicsit nagyobb korongokat, és fektesd az almákra. Gyűrd be a serpenyőbe a tészta szélét. 15-20 percig süsd, amíg a tészta meg nem pirul. Óvatosan borítsd egy tálra, így az almák kerülnek a torta te... |
|
|
|
|
|
|
|
... Sót nem tesz a masszába, mert a só megakadályozza az érést, erjedést, hiszen tartósít. Amikor már összeállt a sajt, akkor készít sófürdőt, amiben a sajt fajtájától függően hagyja érni a korongokat.
A mozzarella és a füstölt sajt ennél macerásabb. Itt a sajtkezdeményt vízgőz fölött melegíti, hogy megolvadjon, nyújtható állagú legyen, majd ezt a masszát formázza gombóccá ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... bennük. A: Rendben, térjünk vissza a csakrákra. Az szerettem volna megkérdezni, inuakiknak szintén hét csakrájuk van? D: Nem. Tíz van. Van hét olyan, mint a földieknek, meg három, párhuzamos korongokhoz hasonló, amelyek a fejtető fölött helyezkednek el. A: Úgy értsem, hogy a többiek energetikai szinten azonosak? D: Nem. Dehogy. A: De miben különböznek? D: Nekünk itt a Földön hét c... |
|
|
|
|
|
|
|
... is.
A találóbb merevlemez elnevezés később, a floppy lemeztől való megkülönböztethetőség végett született meg. Utóbbival ellentétben a merevlemezekben nem hajlékony, hanem kemény, merev korongok szolgálnak az adatok tárolására. Mágneses elven rögzítik rajtuk a biteket, ez a folyamat pedig egy író/olvasó fej segítségével megy végbe. És hogy miért pont a mágnesességet has... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kimagozzuk, de csak annyira nyitjuk szét, amennyire muszáj, és a mag helyére annyi fahéjas cukrot töltünk, amennyit elbír.
A megkelt tésztát 1,5 centisre nyújtjuk, 8 centis átmérőjű korongokká szaggatjuk (az sem baj, ha szabálytalan) és beledugjuk a szilvákat, majd ,,becsomagoljuk", megnyomkodva a réseket, nehogy kiszivárogjon a sütésnél a fahéjas szilvalé.|... |
|
|
|
|
|
|
|
Egyes tévhiedelmekkel ellentétben a jojó sohasem volt fegyver. Noha pengék hozzáadásával feltehetően veszélyes eszközt lehetne faragni belőle, mivel a korongok forgása meglehetősen nagy sebességet tud elérni, a valóságban egy ilyen eszköz aligha lenne a használóra nézve biztonságosan alkalmazható. A legenda feltehetően a Fülöp-szigetekről származik, ahol történelmi források szerint... |
|
|
|
|
|
|
|
... burgonyát, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a citromhéjat ás a durvára darabolt diót, összedolgozzuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük, a zelleres masszából korongokat formázunk és meglocsoljuk olajjal. 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
A körtét megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a levesbe tesszük, és egyet forralunk rajta. A levest a kisült ze... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyszerre két süteményünk lesz!
A Vaníliás karikához minden második korong közepét is kiszúrjuk és a lyukas korongot megszórjuk porcukorral. Az Islerhez pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a korongokat. Mindkét esetben kettőt-kettőt lekvárral “ragasztunk" össze. Az Islernél “fedésnek" csokimázat használunk.
Sokáig eláll mindkét sütemény!
J ó é t v... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyra nyújtjuk, kerekre kiszaggatjuk (kb. 50 Ft-os nagyságúra).
A tojások fehérjét a porcukorral felverjük. Utána belekeverjük a darált diót.
Ezt a habos-diós tölteléket a korongok tetejére rakjuk, majd sütésálló lekvárból kis darabkákat teszünk mindegyikre.
Sütésnél vigyázni kell! Könnyen megég, de nagyon lassan sem jó sütni.
Azonnal fogyasztható –... |
|
|
|
|
|
|
|
... kézmozdulat kell. Az ügyetlen hindu asszonyoknak kellemetlen perceket szerezhet az aktus, mert speciális eszközökre van szükségük, nehogy szégyenben maradjanak. Különféle kilyukasztott korongokat, esetleg lyukas pénzérméket tapasztanak előbb a homlokukra, és utána festik ki a közepét.
Kész a bindi. A hagyományos. Csakhogy ma már elhalványult a házasságjelző funkciója (a... |
|
|
|
|
|
|
|
... párosításnak tünik!Igen finom lett!
#364
2009. május 29. 16:24
Válaszolj!
Ferter Éva [Évi]
Burgonyakorongok
Hozzávalók:
750 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál petrezselyem
100 g vékonyra szelt sonkakockák
100 g liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál v... |
|
|
|
|
|
|
|
... elmorzsoljuk, ezután a sóval, vaníliás cukorral és a tejföllel összegyúrjuk, 15 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát és nagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Alsó részükre 1 mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakra formázzuk.
Kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Balkánon és az arab világban. Közkedveltségét annak köszönheti, hogy a szerencsén kívül jelentős szerepet játszik benne a taktika megválasztása is. A játékban az nyer, aki előbb kijuttatja a korongokat a tábláról.
Szabályok:
A fehér játékos a tábla bal alsó sarkából indul, korongjai balról jobbra haladnak a tábla alján, aztán a jobb oldalra érve átlépnek a felső oldalra,... |
|
|
|
|
|
|
|
... 3,as fokozat előmelegítem.
A tésztát . 2 mm vékonyságúra nyújtom, 2 cm átmérőjű kerek kiszúró formákkal kis lapokat szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a kis korongokat.
Egyelőre: kis korongok Egyelőre: kis korongok
Minden korongra mokkáskanálnyi tojáshabot adagolok óvatosan érdemes dolgozni vele, hogy minél kevesebb hab kerüljö... |
|
|
|
|
|
|
|
... kb. 3-5 percig főzzük. Vízfürdőbe állítva szobahőmérsékletűre hűtjük.
A tésztát kb. 2 mm-es vékonyságúra nyújtjuk, melyből egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat vágunk.
A korongokból 6-ot a fenn látható módon sorba rendezünk, egyik s... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg cukor
20 dkg Rama
1 dl tej
10 dkg méz
1 db tojás
1 db tojásfehérje
1 kk kakaópor
30 dkg mogyoró
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
Elkészítés:
A karamellsziruphoz a cukrot, egy kisebb edényben, közepes lángon karamellizáljuk. Megvárjuk, míg bugyogni kezd (4-5 perc) és beletesszük a 1... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás, tej igény szerint, 10 evőkanál mézeskalács ízesítő, 5 evőkanál kakaó, 2,5 sütőpor
Elkészítés:
Minden hozzávalót könnyű tésztává dolgozunk össze. A fél centiméter vastag korongokat sütőpapírral bevont tepsibe tesszük. Közepes hőfokon 15-20 percig süssük. Esetleg csokoládéöntetet is tehetünk rá.
Amarántos sajtkrém
100 krékerhez vagy 10 szendvicshez... |
|
|
|
|
|
|
|
... a hozzávalókból elkészítem a túrókrémet.
Amikor a tészta megkelt,egy meglisztezett gyúródeszkára borítom,kézzel szétterítem, és egy 8 cm átmérőjű lisztezett pohár segítségével korongokat szaggatok belőle. 20 db lesz a végeredmény.
2 tepsit olajjal kikenek. A tésztakorongokat a tepsikre helyezem. Kézzel a közepüktől kifelé szétnyomkodom,így a közepükben mélyedés k... |
|
|
|
|
|
|
|
... Nyomj belőle a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűrítsd egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó. Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomj az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyd egy órát állni őket, szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket. Nagyjából tíz perc ... |
|
|
|
|
|
|
|
... indul.
A korábbi legnagyobb problémát, amit a kerekek túl nagy terhelése jelentett (a 900 mm átmérőjű, 120 mm vastag, alumínium-ötvözetből készült korongok 10.330-as percenkénti fordulatszámot érnek el) végre sikerült orvosolni. A mérnökök 500 km/órás sebességig... |
|
|
|
|
|