|
|
|
... sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet és eldolgozzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a masszából a serpenyőbe kis korongokat formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Kaporral vagy petrezselyemzölddel megszórjuk, tejfölös mártogatóssal kínáljuk. Jó étvágyat!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... vastagra kinyújtjuk.
Egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a tésztát. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.
A kiszaggatott tészta korongokat kezünkkel kissé ellapítjuk, majd a tészta szélére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a közepére, lenyomkodjuk, végeit összecsípjük, majd kifli alakúra hajtjuk. Figyeljünk, hogy az összeill... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... nagyobb bokrok ágaira szúrhatunk .
Az almát különösen a rigók és a fakopáncsok kedvelik .Állatkereskedésekben lehet vásárolni - igaz kalitkamadarak számára előállított - korongokat, golyókat, s ha áldozunk ezekre kis barátainknak biztosan örömet szerzünk. Az apróbb énekesmadarak inkább a kölest és napraforgómagot kedvelik. (a fekete napraforgómag olajtartalma nagy... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukrot, hozzáöntjük a rumot és lágy állagúvá keverjük. A rumos öntetet a frissen sült sütemény tetejére kenjük, és megvárjuk, míg kihűl. Azután egy 4.5 cm átmérőjó szaggatóval a tésztából korongokat szaggatunk, és minden egyes korongot a szaggatóval ,,félbe szaggatunk", így kapjuk a félholdakat. A maradék tésztát további sütemények díszítésére használhatjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tejbe.
A húst tedd egy tálba. Add hozzá a kinyomkodott
zsemlét, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot,
valamint a fokhagymát és a kihűlt hagy... |
|
|
|
|
|
|
|
... összetettebb.
Persze biztos megírta valaki még korábban az egyik helyi kis újságban, hogy ,,Mi vagyunk az a generáció, amelyik rendes fonográfon hallgatta a zenét a hengereken, nem ilyen mihaszna korongokon!" Ki tudja?
A generáció, amelyik képet és albumokat gyűjtött. - A mostaniak. Persze online, a felhőben, de ugyanúgy és többet. Itt megint... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemellet nem darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást, a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonyapürével és salátával nagyon laktató.
csirkemell,
vöröshagyma
,só,
bors,
to... |
|
|
|
|
|
|
|
...
darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást,
a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és
mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos
keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonya
pürével és salátával nagyon laktató.
csirkemell,
vöröshagyma,
só,|... |
|
|
|
|
|
|
|
... emberrel találkoztak a partraszállás után. Egyesek sötétbőrűek voltak, másoknak vörös volt a bőre, de voltak meglepően fehérek is. Némelyeknek hatalmas fülcimpájuk volt, melyekről különös korongok lógtak. Ők tanúsították a legnagyobb tiszteletet a szobrok iránt. Főleg ők voltak barátságosak a jövevényekkel. Ők azonban minden kezük ügyébe kerülő tárgyat elraktak, ami miatt viszály ... |
|
|
|
|
|