Belépés
Tejfölös tócsni
... sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet és eldolgozzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a masszából a serpenyőbe kis korongokat formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Kaporral vagy petrezselyemzölddel megszórjuk, tejfölös mártogatóssal kínáljuk. Jó étvágyat!
...
Puha, omlós hókifli
... vastagra kinyújtjuk.
Egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a tésztát. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.
A kiszaggatott tészta korongokat kezünkkel kissé ellapítjuk, majd a tészta szélére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a közepére, lenyomkodjuk, végeit összecsípjük, majd kifli alakúra hajtjuk. Figyeljünk, hogy az összeill...
Madarak etetése télen! Ne feledjük, hogy nem csak mi fázunk
... nagyobb bokrok ágaira szúrhatunk .
Az almát különösen a rigók és a fakopáncsok kedvelik .Állatkereskedésekben lehet vásárolni - igaz kalitkamadarak számára előállított - korongokat, golyókat, s ha áldozunk ezekre kis barátainknak biztosan örömet szerzünk. Az apróbb énekesmadarak inkább a kölest és napraforgómagot kedvelik. (a fekete napraforgómag olajtartalma nagy...
Rumos félholdak cukros öntettel
... porcukrot, hozzáöntjük a rumot és lágy állagúvá keverjük. A rumos öntetet a frissen sült sütemény tetejére kenjük, és megvárjuk, míg kihűl. Azután egy 4.5 cm átmérőjó szaggatóval a tésztából korongokat szaggatunk, és minden egyes korongot a szaggatóval ,,félbe szaggatunk", így kapjuk a félholdakat. A maradék tésztát további sütemények díszítésére használhatjuk.
...
A legfinomabb fasírt
... tejbe.

A húst tedd egy tálba. Add hozzá a kinyomkodott
zsemlét, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot,
valamint a fokhagymát és a kihűlt hagy...
Meg van írva
... összetettebb.

Persze biztos megírta valaki még korábban az egyik helyi kis újságban, hogy ,,Mi vagyunk az a generáció, amelyik rendes fonográfon hallgatta a zenét a hengereken, nem ilyen mihaszna korongokon!" Ki tudja?

A generáció, amelyik képet és albumokat gyűjtött. - A mostaniak. Persze online, a felhőben, de ugyanúgy és többet. Itt megint...
Csirkemell tócsni
... csirkemellet nem darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást, a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonyapürével és salátával nagyon laktató.
csirkemell,
vöröshagyma
,só,
bors,
to...
Csirkemell tócsni
...
darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást,
a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és
mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos
keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonya
pürével és salátával nagyon laktató.

csirkemell,
vöröshagyma,
só,|...
Húsvét-sziget
... emberrel találkoztak a partraszállás után. Egyesek sötétbőrűek voltak, másoknak vörös volt a bőre, de voltak meglepően fehérek is. Némelyeknek hatalmas fülcimpájuk volt, melyekről különös korongok lógtak. Ők tanúsították a legnagyobb tiszteletet a szobrok iránt. Főleg ők voltak barátságosak a jövevényekkel. Ők azonban minden kezük ügyébe kerülő tárgyat elraktak, ami miatt viszály ...
1 2 3 ........28 29 ....43 44 ....56 57 58 
Címkék: legfinomabb fasírt, serpenyőben olajat, leeső részeket, kiszaggatott tészta, tészta szélére, almát különösen, fakopáncsok kedvelik, apróbb énekesmadarak, fekete napraforgómag, rumos öntetet, frissen sült, tésztából korongokat, szaggatóval &#8222, maradék tésztát, húst tedd, kihűlt hagy, egyik helyi, lehető legapróbbra, majonéz fogja, masszát forró, húsos keveréket, vöröshagyma feldobja, kész tócsni, partraszállás után, legnagyobb tiszteletet, szobrok iránt, burgonyapürével, napraforgómagot, kalitkamadarak, énekesmadarak, jövevényekkel, partraszállás, napraforgómag, használhatjuk, pirospaprikát, mártogatóssal, csirkemellet, összecsípjük, kiszaggatott, aranybarnára, kiszaggatjuk, összegyúrjuk, lenyomkodjuk, tanúsították, barátságosak, összetettebb, kinyomkodott, barátainknak, olajtartalma, díszítésére, szaggatóval, találkoztak, eldolgozzuk, félholdakat, vöröshagyma, serpenyőben, legapróbbra, előállított, hozzáöntjük, fakopáncsok, legfinomabb, töltelékből, tiszteletet, beleszórjuk, fülcimpájuk, némelyeknek, sötétbőrűek,
© 2013 TVN.HU Kft.