|
|
|
... eladnia egymillió példányt egyetlen albumból hét nap alatt. Korábban mindkét előadó visszatartotta albumait az olyan online zeneszolgáltatásoktól, mint a Spotify és az Apple Music, ami a korongok megvásárlására vagy letöltésére késztette a rajongókat.
A Reputation állítólag a hét második felétől már hallható a két szolgáltató oldalán.
Swift új albuma várhatóan első helye... |
|
|
|
|
|
|
|
... olvasztunk egy üstben, a csillagok egyik felét megmártjuk benne, rögtön szórunk rá kevés dekorcukrot. Alufóliára téve megvárjuk, míg megszilárdul.
Az islerhez:
a tésztából korongokat szaggatunk, megsütjük, kihűtjük. Piros színű lekvárral egymáshoz ragasztunk kettőt-kettőt. A csokit gőz fölött ismét megolvasztjuk, hozzákeverünk kevés olajat. Megmártjuk benne a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tortabevonó
Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben a korongokat kisütjük. Ha kihűltek, sűrű
lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot, és megolvasztott tortabevonóval bevonjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... előmelegített sütőben 15-16 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve lisztezett deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és a tésztát hűlni hagyjuk. Ezután 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kis korongokat vágunk ki belőle, és egyenként mogyorókrémmel megkenve 6-8 db-ot egymás tetejére rakosgatunk.
A mázhoz a citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű m... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... imádkozás közepette vékonyra (max 5 mm) nyújtom, tetszőleges méretűre szúrom ki (én konyakospohárral csinálom), és légkeveréses sütőben 160 fokon világosra sütöm kb. 10-12 perc alatt. A kihűlt korongokat páronként baracklekvárral összeragasztom és csokimázzal vonom be. Ehhez gőz felett megolvasztom a csokit, majd belekeverem a vajat.http://bezzeganya.reblog.hu/zs uzsi-foz-kar... |
|
|
|
|
|
|
|
... gombával tányérra rendezzük. Meglocsoljuk a pecsenyeszafttal, és a vele sült zöldségekből is tálalunk mellé.
Cukkinis burgonyatorony
Közben a burgonyamasszából ... |
|
|
|
|
|
|
|
... elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral fedett sütőlemezre kenünk egy 30×30 cm-es lapot, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 6-8 perc alatt. Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle.
. A habhoz elkezdjük felverni a tojásfehérjét, folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, mikor elfogyott, vízgőz fölé helyezett fémedénybe tesszük, és tov... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe. Télen elég a jó hideg spejz is hozzá. Reggel kivenni, nyújtani ujjnyi vastagra lekenni a fehérjével, sajttal szórni és szaggatni.
A sajtkrémeshez vékonyra nyújtjuk a tésztát, korongokat szaggatunk belőlük. Majd mindegyik felébe teszünk egy kávéskanálnyi sajtkrémet. Félbe hajtjuk, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben szép pi... |
|
|
|
|
|
|
|
Nutellával töltött palacsinta korongok!
Vendégváró falatok pár száz forintból
Ha egy olyan édességet szeretnél elkészíteni, ami mindenkinek ízleni fog, akkor van egy összetevő, amire mindig számíthat: Nutella! Mindenki kedvenc mogyoró-csokoládé-kréme már régóta különlegessé teszi a desszerteket.
Ha csak meghalljuk a Nutella szót, máris összefolyik a... |
|
|
|
|
|
|
|
... kihűlt krémhez adjuk, beleöntjük a rumaromát majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.
A megsült, kihűlt tésztából a pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Vízgőz f... |
|
|
|
|
|
|
|
... anyagkibocsátási folyamatait.
A MATISSE a jövőben számos alapvető csillagászati kutatáshoz járulhat hozzá, mint például a bolygókeletkezés, azaz a fiatal csillagok körül található korongok belső tartományainak felderítése, a különböző fejlődési állapotban lévő csillagok vizsgálata vagy a galaxisok középpontjában lévő szupernagy tömegű fekete lyukak és környezetük tanulmányozá... |
|
|
|
|
|
|
|
... a vajat 2 egész tojást és a porcukrot habosra kikeverem ,
hozzáadom a kakaóport és a lekvárt, a lisztet, szódát és végül a tejet .
jó alaposan kidolgozom és a tepsibe lévő korongokra simitom óvatosan , egyenesre .
a tepsit berakom a 180 fokos sütőbe és megsütöm a tésztát.
utána a fehérkrémet fözöm meg , a hozzávalókat összekeverem és lassú tüzön sürüre fözöm... |
|
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszelék.
A vajat a cukorral és a tojással habosra kavartam. A száraz anyagokat egy tálba tettem és összekavartam. Hozzáadtam a vajas krémet és jól összedolgoztam. Keksz formájú korongokat formáltam és sütőpapírra téve, előmelegített sütőben addig sütöttem, míg az alja kezdett pirulni. Nekem 59 kekszem lett, 4 - 5 cm átmérőjű.
Az a jó ebben a receptbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... beszél? Mi szótlanul eszünk,
s ő fölkel és a csillagokba turkál
egy hosszú csővel, a temetőútnál,
de sose mutat csillagot nekünk.
Csak nézem őt. Körötte száz csoda,
korongok, mérgek, kémszerek pora.
Olyan tudós, erős, akár az Isten.
Ha nála aluszom és a homályon
lidérceket idézek, szinte várom,
mikor zörget rablókéz a kilincsen,
ho... |
|
|
|
|
|
|
|
... karfiolhoz hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, a tojást, a reszelt parmezánt és a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt, kókuszzsírral kikent tepsin tenyérnyi, 0,5-1 cm vastag korongokat formázunk, majd 40 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Félidőben megfordítjuk. Villával összetörjük a túrót, majd hozzákeverjük a tejfölt, a felkarikázott újhagymát és az apróra ... |
|
|
|
|
|
|
|
A tépőzáras csiszoló korongok felfogatására,115 mm, M14
... |
|
|
|
|
|
|
|
A tépőzáras csiszoló korongok felfogatására,125 mm, M14
... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarint, vagy 15 dkg zsírt, 1 dl tejfölt, 1 kanál cukrot, 1 kanál sót, 2 dkg élesztőt, és kevés tejet összegyúrunk, és a nyújtódeszkán pihenni hagyjuk 60 percig. Majd elnyújtjuk, és korongokat szaggatunk ki belőle, és mákkal, vagy dióval, vagy a kettő keverékével megtöltjük. Előmelegített sütőben 150-175 fok közt megsütjük.
Bécsi diós
10 dkg cukrot, 2... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába.
Az így elkészített burgony... |
|
|
|
|
|
|
|
... teszünk fel forrni. A tésztához egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, kézzel alaposan összegyúrjuk addig, hogy teljesen elváljon az edény falától. Kivesszük, tálra tesszük, és vékonyabb korongokat vágunk belőle. Minden korongot lisztbe forgatunk, hogy könnyebb legyen a végén elvágni (a tésztába nem teszünk több lisztet, mert akkor kemény lesz).
A tésztagépen átenge... |
|
|
|
|
|