Belépés
Burgonyafánk húsok mellé
... főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kb. 3 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe, mert sülés közben a fánkok megnőnek. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradék...
Almás tekercs
... málna.

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, kimagozzuk és vékonyra szeleteljük. A leveles tésztát 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és négy egyforma korongot vágunk ki belőle. A korongokat tepsibe tesszük.

Fél centit szabadon hagyva a tésztákon az almaszeleteket körberakjuk, meghintjük cukorral, majd a következő réteg almát egy kisebb ...
Sajtos mézes
... (személyenként egyet számítva), és golyókat formázunk belőle, amelyeket kör alakúra nyújtunk. A nagyjából egyforma darabokra vágott sajtot elosztjuk a kinyújtott tészták felén, majd a korongok másik felét ráhajtjuk, a széleket jól összenyomkodjuk, és kör formájúra alakítjuk a batyukat. Nagy serpenyőbe, bő forró olajba tesszük, és amikor elkezdenek pirulni, szűrőkanállal itatóspapí...
Diós-fahéjas almatallér
... belereszeljük az almát, és jól összekeverjük.
2. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék 80 g vajat/margarint. Több részletben, nagy evőkanálnyi adagokban beletesszük a masszát, 8-10 cm átmérőjű korongokká-tallérokká lapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot, és (kikapcsolt, kitámasztott ajtajú sütőben) melegen tartjuk, amíg...
Algíri krumpli
... össze, s tegyük félre. A jól kikevert masszát - lisztezett deszkán - nyújtsuk ki körülbelül egy centi vastagra, ...
Ropogós sajtos holdacskák
... Lekenjük fölvert egész tojással, ám legtakarékosabb, ha a három tojásból megmaradt fehérjét használjuk fel erre. Ezután szórjuk meg a reszelt sajttal, s végül szaggas...
Őseink szent állatai
... király szobrán, egy VII. századi szászánida ezüsttálon és még sok tárgyon. Ott találjuk a hunok címerein, az avarok szíjvégein (keceli lelet), a honfoglalás kori rakamazi tarsolylemezen, hajkorongokon, gyűrűkön és a magyar királyok első címerszerűen ábrázolt szimbóluma is a turul volt. A magyar nyelvben három szó van, amely a sólyomra és a sólyomkultuszra utal: a "kerecsen", a "zo...
Ne kezd el.
... elhúzódhat). Rendkívül magas a visszaesők aránya. A leszokás elősegíthető a lassú, folyamatos nikotinelvonással, használnak pl. bőrre ragasztható, egyre csökkenő mennyiségű nikotint tartalmazó korongokat, vagy nikotinos rágót. Ha a leszokás nem sikerül (esetleg többszöri próbálkozás után sem), akkor a dohányoson eluralkodhat az önbizalomhiány, önmaga értéktelenségének érzete ("kép...
Összefüggések felfedezése
... hasonlóságát. Gyakran az egyforma méretű elemeket keresgéli össze, például az egyforma nagy kockákat, máskor az egyforma színűeket, sokszor például csak a piros vagy a kék gyöngyöket, korongokat fűzi fel. Minderre csak a úgy lehet képes, ha összehasonlítja a tárgyakat.

Ez az érzékelésbe, cselekvésbe ágyazott, s attól elválaszthatatlan tevékenység a gyermek szellemi fejl...
A chips
... burgonyás ropogtatnivaló. Afelirat szerint hagyományos recept alapján, a legkiválóbb alapanyagokbólkészült. A tradícionális burgonyás tésztát megdagasztják, nyújtják, majd apró, kerek korongokat szaggatnak belőle, melyeket kemencében sütnek aranybarnára. Hmmm...szinte összefut az ember szájában a nyál.

A leírásbékebeli ízeket, hangulatokat idéz fel bennem. Látom magam ...
Kiszely István:Ősmagyarok
... fejdíszének teteje nyitott lehetett, ahogyan erre "hajadon" szavunkból és különböző népi szólásokból ("bekötik a fejét") következtethetünk. Hajfonataikba a nők gyöngyöket, fémkarikákat, kagylókorongokat és átfúrt pénzeket fűztek; igen szépek a páros korongos varkocsdíszek, amelyeket többnyire aranylemezekből készítettek és növényi motívumok mellett különféle csodás állatok is dísz...
régi idők!!!!
... burgonyás ropogtatnivaló. A felirat szerint hagyományos recept alapján, a legkiválóbb alapanyagokból készült. A tradícionális burgonyás tésztát megdagasztják, nyújtják, majd apró,kerek korongokat szaggatnak belőle, melyeket kemencében sütnek aranybarnára.
Hmmm... szinte összefut az ember szájában a nyál. A leírás békebeli ízeket, hangulatokat idéz fel bennem. Látom magam előt...
Téglaburkolat
... könnyen elpárologjon. A Rostos, vagy polystirol alapú szigetelő táblákat a falba épített, vagy dűbelezett acél vagy műanyag tüskékre kell felszúrni, a szigetelés felrakása után csepegtető korongokat helyezzük el úgy, hogy a légrés közepére kerüljenek, ezek a korongok meggátolják az összegyűlt pára eljutását a falig.

Szellőző falak

Amennyiben légréses fala...
Őseink szent állatai
... király szobrán, egy VII. századi szászánida ezüsttálon és még sok tárgyon. Ott találjuk a hunok címerein, az avarok szíjvégein (keceli lelet), a honfoglalás kori rakamazi tarsolylemezen, hajkorongokon, gyűrűkön és a magyar királyok első címerszerűen ábrázolt szimbóluma is a turul volt. A magyar nyelvben három szó van, amely a sólyomra és a sólyomkultuszra utal: a "kerecsen", a "zo...
Pozsonyi táska
... vele a diót és a mákot. A diót összekeverjük a fahéjjal és a mazsola felével, a mákot pedig a szegfűszeggel és a maradék mazsolával.
3. A két tésztacipót kinyújtjuk, 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőlük, peremüket megkenjük az egyik felvert tojással. Közepükre egy-egy kanálka diós/mákos tölteléket púpozunk, félbehajtjuk őket, a széleket lenyomkodjuk. A táskákat sütőpap...
Töltött pogácsák
... paprika, 2 hagyma, 3 csilipaprika, 1 ek. mustár, 30 dkg csípős ketchup, 10 dkg főtt tészta, curry, 2,5 dl tejföl.

1. Egy kilisztezett gyúródeszkán a leveles tésztát kinyújtjuk, és korongokat szúrunk ki belőle (lehet egy pohár segítségével is). Kétharmaduknak a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval (pohárral) szúrjuk ki. ĺgy kisebb tésztakorongokat és lyukas tésztakariká...
Brokkoli
... kevergetve addig forraljuk, míg el nem válik az edény falától. A tűzről lehúz-zuk, és 2 felvert tojást az apró kockákra vágott paprikával együtt belekeverjük.
A masszából ujjnyi vastag korongokat formázunk, melyeket lisztbe, felvert tojásba és szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatunk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A paradicsomsalátával körítve tálaljuk....
Az ősmagyarok viselete
... fejdíszének teteje nyitott lehetett, ahogyan erre "hajadon" szavunkból és különböző népi szólásokból ("bekötik a fejét") következtethetünk. Hajfonataikba a nők gyöngyöket, fémkarikákat, kagylókorongokat és átfúrt pénzeket fűztek; igen szépek a páros korongos varkocsdíszek, amelyeket többnyire aranylemezekből készítettek és növényi motívumok mellett különféle csodás állatok is dísz...
Káposztás pulykaleves
... tesszük. Először nyújtófával téglalappá ütögetjük, majd 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe tesszük. Sütés közben kicsit megnő, ezért a korongokat ne tegyük túl közel egymáshoz! Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 C-fok, légkeveréses sütőben 165 C-fok) kb. 12 perc alatt színesre sütjük. Hamar elkészül, ezért vigyázzunk, neho...
virsli receptek
... tojássárgáját, a petrezselymet, egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. A masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Szalvétá...
1 2 3 ........28 29 ....43 44 ....56 57 58 
Címkék: Kiszely István, ősmagyarok viselete, tésztát lisztezett, fánkok megnőnek, felesleges zsiradék, almákat meghámozzuk, leveles tésztát, korongokat tepsibe, almaszeleteket körberakjuk, következő réteg, nagyjából egyforma, kinyújtott tészták, korongok másik, centi vastagra, három tojásból, reszelt sajttal, hunok címerein, avarok szíjvégein, honfoglalás kori, magyar királyok, turul volt, magyar nyelvben, sólyomkultuszra utal, visszaesők aránya, leszokás elősegíthető, dohányoson eluralkodhat, egyforma méretű, egyforma nagy, egyforma színűeket, piros vagy, gyermek szellemi, tradícionális burgonyás, ember szájában, leírásbékebeli ízeket, páros korongos, felirat szerint, legkiválóbb alapanyagokból, leírás békebeli, falba épített, szigetelés felrakása, légrés közepére, korongok meggátolják, összegyűlt pára, diót összekeverjük, mazsola felével, mákot pedig, maradék mazsolával, egyik felvert, széleket lenyomkodjuk, táskákat sütőpap, kilisztezett gyúródeszkán, pohár segítségével, edény falától, tűzről lehúz-zuk,
© 2013 TVN.HU Kft.