Belépés
Hetfo
... rugalmassag kerdese, nem?????) A megszokas, az megszokas. Es en imadom a megszokott dolgaimat!!!!!!!
Na es vartam. Kozben volt idom lefotozni, hogy milyen kajak vannak itt. Meg egy-ket konyhai eszkozt is, amikrol mar meseltem.
Mar az osszes ujsagot elolvastam a neten, mar mindent megcsinaltam. Es lass csodat felkelt. Hipp-hipp hurra!!!! Csak ekkor jott a fekete leves, le...
MÁS nap
... fagyos reggellel. Nem nagyon akaródzott kibújni a jó melegből. Szerda volt, kelni kellett, tenni a dolgom. Gyors zuhany, a kávé illata utánam kúszott a fürdőbe, reményt adva az ébredésre. A konyhai rádióban elhalkult a zene, melódiák helyére hírolvasó lépett. Indulni kell...

Kutyáim körülöttem ugráltak, míg az Altot kitoltam a garázsból. Szokásos rutinmozdulatok után má...
Nyári zűrök
... aki egyszer szenvedett tőlük, biztosan nem felejti el. A felépülés után a betegek egy része tünetmentesen hordozza a baktériumot, és tudtán kívül folyamatosan fertőz vele. Ezért fontos a konyhai dolgozók folyamatos szűrése. Leggyakoribb veszélyforrások: kacsatojásos fagylalt, repedt görögdinnye, gyanúsan olcsó vendéglői étel stb.

Vízben terjedő
fertőzések
Lehe...
A Kályha
... háromszor végigtörölgette egy puha szarvasbőrrel, letörölve róla a nyitott ablakon beáramló apró, de kellemetlen porszemeket. Télen rendszeresen etette őt nagymama. Kapott fát, szenet, némi konyhai hulladékot (ezt nem szerette igazán, de ezt nem mutatta). Hálásan lobogott piros lángja, bársonyos, finom meleggel töltve meg a szobát.
Voltak nehéz időszakai is, amikor kevesebb e...
A fertőzés láthatatlan bázisai
... mert szobahőmérsékleten jobban szaporodnak a kórokozók. A hűtés csupán időlegesen nyújt védelmet a bacilusokkal szemben, hiszen nem szünteti meg, csak gátolja szaporodásukat.

A konyhai nyersanyagokat - valamint a nyersen fogyasztandó salátát, gyümölcsöt stb. - ételkészítés előtt gondosan tisztítsuk, mossuk meg! Lehetőleg külön vágódeszkát, kést használjunk n...
Ananászos-rizses fánk
... tűzről, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, az ananászdarabkákat, a lisztet, végül a tojássárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kávéskanálnyi adagonként aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk. Gyümölcsleves mellé is kínálhatjuk.


Variáció

Ha csak felnőtteknek szánjuk a fánkokat, előké...
Banános fánk szezámmagos karam
... jégkockákat teszünk, egy tálalótálat olajjal kikenünk. A banánokat meghámozzuk, és vastag karikákra vágjuk. A tésztát a banánkarikákba nyomkodjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és tálalásig melegen tartjuk. A meleg karamellbe mártjuk, majd habszedő kanál segítségével a jeges vízbe merítjük. Lecsöpögtetjük, és az olajjal kikent tálba rakj...
Citromos rizsgolyók
... simára keverjük, és kihűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és a langyos rizshez keverjük. A masszából kis golyókat formálunk, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róluk, majd porcukorral megszórjuk a golyókat.



Gyümölcsfagylaltot vagy fagyasztott gyümölcskrémet kínálhatunk mellé.[...
Cukrozott és csokis gyümölcsfa
... míg fehér, átlátszatlan és kemény lesz, majd vízgőz felett fényesre keverjük. A gyümölcsöket megmossuk, a cukormázba mártjuk, úgy, hogy közben a...
Epres madártej
... míg sűrű, fehér habot kapunk. Lábasban vizet forralunk, a habból kanálnyi halmokat rakunk bele, és mindkét oldalukon megfőzzük. Amikor az összes gombóc kész, kivesszük, lecsöpögtetjü...
A magyar ház mágikus titka
... kupola a házon.
9. A falak és a tető aránya feleljen meg az aranymetszés szabályának.
10. Az ablakon legyen kereszt alakú osztás.
11. A ház közepén legyen kémény.
12. A konyhai tűzhely, a kazán, vagy a kandalló lehetőleg csatlakozzon ebbe a kéménybe. Ebből következik, hogy jó, ha a konyha a ház közepére kerül.
13. A ház lelkében égjen a tűz.
14. A há...
Fehér nugátkockák
... alakú zsírpapírt, és a nugátot ezzel lefedjük. Végódeszkát teszünk rá, arra súlyokat rakunk, és 24 órára hűtő...
Francia fánkok
... nagyobb pohárral), a közepüket pogácsaszaggatóval vagy kis pohárral kilyuggatjuk, és fél óráig pihentetjük. Forró olajban, 2-3 darabonként aranyszínűre sütjük a fánkokat, majd lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel kibélelt tálra szedjük, és porcukorral megszórjuk. Kihűtve, de frissen tálaljuk.


Élesztőporral is készíthetjük: 1 tasak (7 g) élesztőt 1 kávéskanál cuko...
A magyar ház mágikus titka
... egy-egy egyenként 1cm átmérőjű hegyikristályt.
7. A fizikai síkot, a lakás testét ezzel rendbe is tetted, következhet a lelki sík. A lakásnak ott a lelke, ahol a tűz ég. Ez a tűz lehet a konyhai tűzhely, a kandalló, de egy házi oltáron égő gyertya is. A villanytűzhely , a mikrohullámú sütő nem helyettesíti a tüzet. Teremtsd hát meg a lakás lelkét! Amikor ég a tűz, azonnal bei...
Hasonlatok...
... gyakran elképzeltem, ahogy a nagymama bemegy abba a házba. Még azt a különös szagot is éreztem, jóllehet sohasem találkoztam vele. Képzeletemben megjelent a fahasábokkal megrakott fekete konyhai tuzhely, meg a keze, ahogy kinyitja. El tudtam képzelni az iszonyát is. Idovel az én iszonyom lett.
A második kép, amelyik megragadt emlékezetemben, a http://www.imdb.com/title/...
Kávés-mogyorós krém
... kávé
5 dkg mogyoró
2 dl tejszín

A díszítéshez:
4 fél mogyoró



ELKÉSZÍTÉS

A durvára őrölt mogyorót teflonedényben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra, a mascarponét pedig külön fényesre és simára keverjük a kávéval és a mogyoróval. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a cu...
Amaretto-krém
... tojássárgája, 5 dkg cukor, 2 dl fehérbor, 1 tk. reszelt citromhéj, 1 tk. ételkeményítő.
Továbbá: 40 dkg eper, 2 ek. cukor.
1. A csokoládét 10 percre a mélyhűtőbe tesszük, majd konyhai papírtörlőre reszeljük. A zselatint hideg vízben megpuhítjuk. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a likőrrel kézi vagy elektromos habverővel nagyon habosra verjük.
2. A zselati...
Mézes-krémsajtos nugát
... díszítéshez:
málna
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A magvakat durvára vágjuk. Teflonban megpirítjuk a cukrozott gyümölcsöket, konyhai papírtörlőre szedjük, majd apró darabokra vágjuk. A mézet folyékonyra langyosítjuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A tejszínt habbá v...
Ma vár a munka....


Ma vár a munka, meg holnap is , zárásban vagyok, néha egy csöppet, pihenésképpen valahová itt a neten bekukucskálok....
Az elmult szép ( 3 ) nap gyorsan eltelt, és várom a holnapot ismét.....
Szeretem a virágokat, megint vásároltunk.
Szeretem gondozni, szeretem ápolni. Volt aki mondta, biztosan beszélgetek velük is, attól ilyen szépek.......
Ravasz trükkök a diétához
... amelyekkel már megszabadulhatunk jó néhány kilótól.

Mérjük ki az adagokat!
Porciózzuk ki az ételt, hogy ellenőrizni tudjuk az elfogyasztott mennyiségeket. Nem kell feltételnül konyhai mérleget használni. Száraztésztából például annyit vegyünk, amennyi egy kávéscsészébe belefér, a hússzelet pedig ne legyen nagyobb egy kazettánál.

Előétel
Fogyasszu...
1 2 3 .........117 118 .....176 177 .....233 234 235 
Címkék: fertőzés láthatatlan, megszokott dolgaimat, osszes ujsagot, fekete leves, kávé illata, konyhai rádióban, felépülés után, része tünetmentesen, konyhai dolgozók, puha szarvasbőrrel, nyitott ablakon, hűtés csupán, bacilusokkal szemben, konyhai nyersanyagokat, nyersen fogyasztandó, tálalótálat olajjal, banánokat meghámozzuk, banánkarikákba nyomkodjuk, meleg karamellbe, jeges vízbe, olajjal kikent, tojásfehérjét csipetnyi, langyos rizshez, zsiradékot leitassuk, gyümölcsöket megmossuk, cukormázba mártjuk, habból kanálnyi, összes gombóc, tető aránya, aranymetszés szabályának, ablakon legyen, konyhai tűzhely, kandalló lehetőleg, nugátot ezzel, fizikai síkot, lakás testét, házi oltáron, mikrohullámú sütő, lakás lelkét, nagymama bemegy, különös szagot, fahasábokkal megrakott, durvára őrölt, cukrot habosra, mascarponét pedig, tejszínt habbá, mélyhűtőbe tesszük, zselatint hideg, vaníliás cukorral, likőrrel kézi, magvakat durvára, cukrozott gyümölcsöket, mézet folyékonyra, kinyomkodott zselatint, elmult szép,
© 2013 TVN.HU Kft.