|
|
|
...8 személyre
HOZZÁVALÓK:
A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper
10 dkg málna
5 dl muskotályos bor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl cukorszirup
1 mentaág
A vaníliás krémhez:
4 dl tej
6 dkg cukor
4 tojássárgája
1 tasak vaníliáscukor
ELKÉSZÍTÉS
1.... |
|
|
|
|
|
|
|
... felforrt, szedd le a tetején képződő habot, majd tedd bele a fűszereket és a zöldségeket. Fedő alatt, lassú tűzön főzd, amíg a hús teljesen meg nem puhul. (Ha a répákat is bele akarod tenni a kocsonyába, akkor azokat vedd ki, még mielőtt szétfőnének, s ha kihűltek, szeleteld fel.) A megpuhult húsdarabokat csontozd ki, darabold fel, s helyezd el (megfelelően mély) üveg vagy porcelá... |
|
|
|
|
|
|
|
... élesztősejteknek más mikroorganizmusokkal (baktériumokkal) alkotott szimbiózisa, amely a Bacterium xylinumból - amelybe a Saccharomyces való élesztőgombák fészekszerűen beágyazódnak - alkot kocsonyás anyagot.
A kombucha lapos, rugalmas, többnyire fehéresszürke vagy barnás korong, majdnem úgy néz ki, mint egy vastag, zsíros palacsinta. Az ital előállításához fekete, vagy zöld... |
|
|
|
|
|
|
|
A miskolci közmondások közül országosan ismertté vált a ,,Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka". Ennek eredete: Még a hűtőszekrény feltalálása előtti időben, amikor a pincében tárolták a hűtést igénylő ételeket, vendégek tértek be Miskolc főutcáján a Három R... |
|
|
|
|
|
|
|
... össze.
3. Öntsd a masszát az edénybe.
A virág szárának arra a részére tekerj egy kis fóliát, ami nem fog kilátszani.
4. Rakjuk hűtőbe a pudingot. Amikor már kocsonyás - és a virág már megállhat - szúrd a közepébe a virágot.
4. A maradék kekszet szórd rá a puding felszínére és már kész is!
Az adagot felezhetjük két kisebb bögréb... |
|
|
|
|
|
|
|
... serényen,
Fegyvered és farkad használd keményen!
Puskád hegyét tedd sok nemes vadra,
És még vagy 50 évig ne kelljen Viagra! BUÉK!
Itt a szilveszter, vége az évnek,
Kell a zsíros kocsonya, vörösbor a bélnek!
Hopp! Itt egy kismalac, rálép a kekszre,
Vedd rá az asszonyt az orális sexre! BUÉK!
Egész délelőtt azon gondolkodtam, hogy l... |
|
|
|
|
|
|
|
...
elő. Körülnézett a zöld nyálkában. Valami gömbben volt. Gyorsan
kimászott a tetején. Már félig kint is volt és le is vakargatta testéről a
kellemetlen szagú zöld kocsonyát. Szétnézett. Amit látott, attól elakadt
a szava. Amerre nézett, körülötte mindenhol ugyanolyan gömbök
voltak, mindegyikben ugyanúgy emberek, mint ő, csövekkel t... |
|
|
|
|
|
|
|
... emberek boldogan intettek búcsút megmentőjüknek, mikor kifutott a nyílt tengerre. Most volt csak igazán elégedett. Kezében tartotta a palackot, és mosolygott a rabságba vetett, színtelen, kocsonyás szomorúságra. Elhatározta, hogy a tengerbe hajítja, hogy annak végtelen mélyén pihenjen az idők végezetéig, az emberiség legnagyobb boldogságára.
A tenger tükörsima volt és az is m... |
|
|
|
|
|
|
|
... létre.
A bal szívkamra tágulásával és romlott működésével járó minden kór fokozza az embólia esélyét. Mellsőfali szívinfarktus korai szakban is felléphet.
Ritka szívdaganat a kocsonyás myxoma, ami sok szövődmény mellett agyembóliát is okozhat.
A szívtől az agyig vezető erek súlyos meszesedéséből is leszakadhatnak darabok, vagy a nyaki verőér elzáró... |
|
|
|
|
|
|
|
... keserű anyagot tartalmaz.
A babérlevelet felhasználhatjuk levesek (tojás-, burgonya-, savanyú-, hal-, paradicsom-, hús-), főzelékek, szószok, pácok, mártások, kolbászok, sültek, aszpik, kocsonya készítéséhez, téli uborka, zöld paradicsom, tök és káposzta eltevéséhez és halhúsok marinálásához. Különösen aromás ízt ad az egybesült sertés- és marhahúsnak, ha párolás közben a lev... |
|
|
|
|
|
|
|
... fontos alkotóeleme samponok, krémek, szappanok előállításakor.
A növény leveleit használják gyógyászati célokra, melyek egyes részeit különböző célra hasznosítják. Az a sűrű kocsonyás nedv, a növény leveleinek belső részéből származik. Az aloé gél a levél központi területén lévő parenchima sejtek által termelt nyákos anyag, a külső levél epidermisz alatt lévő tubuláris... |
|
|
|
|
|
|
|
... Remélem, hogy megfelelek majd. A betanulási idő úgy kb. 2-3 hét, utána itthonról dolgozhatok. Mennyei! Remélem, hogy idővel a dilibogyóimról is leszokhatok úgy, hogy nem remegek, mint a kocsonya.
A kölcsönadott pénzünkkel, amit a sógórnőmék kértek jól ráfaragtunk. Ha visszarakjuk, miután megkaptuk, kamatadó alá esik majd, így már nem ér annyit, mint amielőtt kivettük volna. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Bementünk a kisebbik szobába, az ajtót lábbal behajtottam, és óvatosan leraktam Évikét. Ledobtam a pólóm, felkapcsoltam az éjjeli lámpát, amely halvány, sejtelmes fénnyel világított, és melléfeküdtem. Eltörpült mellettem a kis teste, óvatosan bal kezemet a feje alá csúsztattam, jobb kezemmel pedig el kezdtem simogatni az arcát, miközben fölé hajoltam. Beletúrtam a hajába, puha, bár... |
|
|
|
|
|
|
|
... folyik a zacsimon. Megrémültem. Első pillanatban azt hittem, hogy vér. Lenéztem. Szeméremszőrzetem fényesen csillogott. Ő ugyanakkor, eldőlt és magzati pózban sziszegve reszketett, mint a kocsonya. Megpróbált feltápászkodni, de nem tudott, szinte visszaesett. Ijesztően nézett ki, de az arcán nem látszott nyoma semmilyen fájdalomnak.
Hirtelen eszembe jutott a könyvben ol... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
6-8 tányérhoz:
2000 g vegyes, bőrös kocsonyának való (csülök, köröm, bőrke), 600 g füstölt zsírtalan comb, 600 g marhahús, 20 szem szemes bors, 1 fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 5 db babérlevél, ízlés szerint só, pirospaprika, őrölt erős paprika. Díszítéshez főtt tojás, citrom, zöldségzöld.
Elkészítés:
A bőrös húst alaposan megtisztítjuk, késsel me... |
|
|
|
|
|
|
|
Emmanuelle Arsan
Emmanuelle
Európa Könyvkiadó - MOKÉP
Budapest, 1989
©Editions Robert Laffont, S. A., Paris, 1988
Fordította Váradyné Sz. Hermina
Hungarian translation © Váradyné Sz. Hermina, 1989
Európa Könyvkiadó, Budapest
Felelős kiadó az Európa Könyvkiadó és a MOKÉP igazgatója
Szedt... |
|
|
|
|
|
|
|
... őnagyságát. De előbb a fiatalurat
intézzük el.
A betörők rávetették magukat a halálra rémült Monyra,
kezét-lábát összekötözték, száját felpeckelték A
két nő reszketett, mint a kocsonya, de azért mulattak a
dolgon.
- Ti meg, csibéim, próbáljatok meg rendesen viselkedni,
mert megmondlak Prospero bácsinak - mondta
Himbalique, azzal ... |
|
|
|
|
|
|
|
... pózban kezdtem lökni belé a farkamat, ízléssel, közben ő széttárta a lábait és átkulcsolta a derekamon. Néztem a hatalmas, meztelen melleit, ahogy előre és hátra ugrálnak, mintha valami kocsonya lenne alattam. Ide-oda mozogtak, minden egyes lökésemnél.
- Oh igen apa! Igen! Basszál meg! Bazd meg a mocskos kislányod. Oh annyira akarom a farkadat magamban érezni.
Egyre gy... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyedeken, akiket kenyéren és vízen tartottak, a kenyérmegvonás utáni két napon belül súlyos elvonási tünetek mutatkoztak.
6. A kenyér "előszobája" más, keményebb anyagoknak, mint a vaj, kocsonya, lekvár vagy a krémsajt.
7. A kenyér megköti a vizet. Mivel az emberi test 90%-ban vízből áll, ennek a vízelnyelő anyagnak a fogyasztása átveheti az uralmat a tested felett és v... |
|
|
|
|
|
|
|
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
babérlevél
fokhagyma
feketebors (szemes)
darabka fűszerpaprika
só
(ecet, citromlé)
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben ... |
|
|
|
|
|