|
|
|
Ha majd ott tartotok ahol én tartok
Akkor majd mondhattok mindenféle dolgot
De addig vigyázatok arra hogy mit szóltok
Szerintem úgy lesz a legjobb hogy ha hallgattok
Ha majd ott tartotok ahol én tartok
Akkor majd mondhattok mindenféle dolgot
De addig vigyázatok arra hogy mit szóltok
Szerintem úgy lesz a legjobb hogy ha hallgattok
Soha n... |
|
|
|
|
|
|
|
Maradjon sötétben!
A levegő, a napfény és a magasabb hőmérséklet az olívaolaj ellensége. Ha szeretné megőrizni jellegzetes ízét, színét és illatát, hűvös helyen, sötét flakonban tárolja. Tegye hűtőszekrénybe, s ne ijedjen meg, ha kissé megsűrűsödik. Használat előtt néhány percig hagyja szobahőmérsékleten!
Csalánt a levesbe
A csalán tisztítja a vért,... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg lilahagyma, 5 dl félédes vörösbor, 2 ek. méz, só, őrölt fehér bors, 1 ágacska friss kakukkfű, 2 ek. olaj, 2 csapott kiskanál zselatinpor, 20 dkg brokkoli, a mártáshoz: 2 ek. cukor, 2 dl félédes vörösbor, 1,5 dl tejszín, a forma kikenéséhez: olaj, a díszítéshez: 20 dkg brokkoli.
Elkészítése:
A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. B... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
300 g tejcsokoládé, 90 g pattogtatni való kukorica, olaj, csoki a díszítéshez. Krém: 1 csomag zselatin, 500 g krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve
Elkészítése:
A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 evőkanál zselatinpor
2 citrom
50 dkg sárgadinnye
50 dkg görögdinnye
18 dkg cukor
4 evőkanál narancsszörp
ELKÉSZÍTÉS
A citromok levét kinyomjuk. A görögdinnye húsát felkockázzuk, a keletkezett levet kis tálkába gyűjtjük. 3 dkg cukorral megszórjuk, majd 1 citrom levével meglocsoljuk, és 1 órára hű... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 ananászkonzerv (körszeletes)
1 piros színű grépfrút
friss mentalevél
A zseléhez:
8 dkg agar-agar por
50 dkg cukor
A krémhez:
8 dkg agar-agar por
10 dkg cukor
2,5 dl kókusztej
7,5 dkg kandiscukor
3 tojás
7 kávéskanál vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
A kocsony... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 zselatinlap
25 dkg ringló
4 evőkanál cukor
3 evőkanál málnaszörp
2 evőkanál fehér mentaszirup
4 dl joghurt
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját ... |
|
|
|
|
|
|
|
Sertéskocsonya
Hozzávalók: 1 kiló kocsonyahús (fej, köröm, bőrös csülök). Mivel ezek a részek csontosak, személyen-ként 20-25 dekát számítunk belőlük. 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 10-15 szem egész bors, 1--2 cseresznyepaprika, só.
A megtisztított fejet, lábat, körmöt célszerű gázlángon jól átperzselni. A perzselés célja kettős: részben a vágóhídi forrázá... |
|
|
|
|
|
|
|
...ĺrjon a magas vérnyomsáról!
,,Olvastam az alacsony vérnyomásról szóló írást, és akaratlanul is arra gondolok, hogy 60 éves vagyok és nekem meg magas a vérnyomásom. Igazán keveset tudok arról, hogy a természetgyógyász befolyásolni tudja-e a magas vérnyomást vagy nem. Jó lenne, ha ezzel a témával is foglalkozna a természetgyógyász. Kérem, írja meg a véleményét, esetle... |
|
|
|
|
|
|
|
Az indiánok legősibb eledele: a bab
Amerikából származik, népies neve paszuly. A hüvelyesek közé tartozó élelmiszernövény, magvai ásványi anyagokat és nagy mennyiségű fehérjét tartalmaznak.
Megkülönböztetünk bokor- és karósbabfajtákat. Felhasználása szerint száraz és zöld hüvelyéért termesztett babot különböztetünk meg. Helyre vetjük. Zöldfogyasztásra ak... |
|
|
|
|
|
|
|
...8 személyre
HOZZÁVALÓK:
A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper
10 dkg málna
5 dl muskotályos bor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl cukorszirup
1 mentaág
A vaníliás krémhez:
4 dl tej
6 dkg cukor
4 tojássárgája
1 tasak vaníliáscukor
ELKÉSZÍTÉS
1.... |
|
|
|
|
|
|
|
Nah nagyon szuper volt a mozi! Mondjuk amikor széttoccsant az egyik pasi lába, úgy mint egy kocsonya az nem volt túl jó De volt benne egy nagyon szuper rész!
Huh azon nagyokat röhögtem! És akinek kedve van nézze meg! Nekem nagyon tetszett! Mondjuk nem volt a vége Happy End... Nah az kár hogy nem volt... pedig de jó lett volna! A végén elsétálnak ketten egymásba karol... |
|
|
|
|
|
|
|
Pozsgás levelei jótékonyan hatnak a bőr különböző sérüléseire, a gyulladásos folyamatokra, a hasmenés ellen
Az aloe vera kedveli a sötétséget és a hideget
Kedvezőtlen körülményekhez való alkalmazkodás az egész élővilágban létezik. Ez a túlélés egyik feltétele, az egyed és az egész népesség védekezési lehetőségeinek egyike.
Ma még sokszor szerepel a gyógyn... |
|
|
|
|
|
|
|
Hát akkor ma is itt vagyok.
Teljesen rituálé jellegű lett már a mindennapos beírásom.
Megfőztem a kocsonyát, besózva a libacomb, várja lilakáposzta a gyalulást, új bort is beszereztem, minden készen áll a Márton napi bulinkra, de sütit nem vagyok hajlandó sütni. (bár ki tudja, lehet, hogy megfűzhetnek a fiúk) Holnap majd kiderül. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság(csülök, köröm, bőr)
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
fokhagyma
feketebors (szemes)
só
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Alma
Pyrus malus
A rózsa-félék családjába tartozik. Az egész világon jól ismert és mivel jó alkalmazkodó képességű, szinte minden égöv alatt megterem.
Az almát a rómaiak is ismerték és fogyasztották, a mai választék-bővülés ebben a században alakult ki, nemesítéssel és keresztezéssel. Számos fajtáját ismerjük, a nyári almától a kés&ot... |
|
|
|
|
|
|
|
.........reggel,még alig vártam,h érezzem az illatát .....dél körül,már kezdett tele lenni a lakás vele ......most,h már KÉSZ......nem győzök szellőztetni !!!!
A "rendes", évi karácsonyi gyomorrontosásom .....ezennel kezdetét veszi ...
Alig várom,h "ehető" legyen ....rögtön benyomok egy tányérral !!!!
Nemsoká,megjön a Drágám[... |
|
|
|
|
|
|
|
Bármit teszek, csak nem akarnak nyugodni a gondolataim. Megint elővették szárnyaikat és időutazásra indultak. Apró kezeikkel leporolták a 30 évvel ezelőtti karácsony emlékképéről a rárakódott kilónyi port.
23-án mindig kocsonyát főztünk. Ez emaradhatatlan étele volt a karácsonynak. Egész napos elfoglaltság volt, de jutott idő a kalácsnak való dió megpucolására, az ünnepe... |
|
|
|
|
|
|
|
JANUÁR 1.
Az évkezdet napja hosszú történeti fejlemény eredménye. Az ókori Rómában március 1-jével kezdték az évet. Január 1-je a Julius Caesar-féle naptárreform után, i. e. 153-tól vált évkezdő nappá, melyet Janus tiszteletére nagy ünnepségekkel, lakomákkal és ajándékozással ünnepeltek meg. A keresztény egyház éppen ezért e napot Krisztus körülmetélésének ünnepévé tette... |
|
|
|
|
|
|
|
A TITOKZATOS ''JAPÁN ANYÁCSKA'' AVAGY A KOMBUCHÁRÓL KICSIT MÁSKÉPP
''Az orvostudomány három tizedet gyógyít, hét tizedet pedig a diéta.''
(Kínából)
''Hősgomba'', ''Köszvénymedúza'', ''Hosszú élet gombája'', ''Csodagomba'', teagomba, gombabor, ''tea-kvasz'' és folytathatnánk a sort, de ezek az elnevezések mind a nálunk napjainkban kombuchaként ismertté é... |
|
|
|
|
|