Belépés
Citromfelfújt
... kávéskanál citromaroma
2,5 dl tej
7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj
3 tojás

cukor



ELKÉSZÍTÉS

4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a töb...
Citromkrémes torta
... mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a levet. Az olvasztott vajjal összekeverjük. 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk, a citromos krémmel megkenjük, és meleg sütőben készre sütjük. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.


Variáció

Elkészíthetjük úgy is, ho...
Cseresznyés-mandulás torta
... mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével, a keményítővel, a fahéjjal és a mandulaaromával elkeverjük. 22 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformát kivajazunk, és liszttel meghintünk. Zsírpapírt teszünk bele, belerakjuk a tortalapot, és rászórjuk a cseresznyés keveréket. A torta szélét felvert tojással megkenjük, ma...
Epertulipán
... sűrűre főzzük. Ezt a keveréket az eprekre öntjük, folpackkal letakarjuk, majd 1 óráig állni hagyjuk a hűtőben. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a fahéjat. 4 kis kerek sütőformát kivajazunk.

2.
A kinyújtott réteslapokat ecsettel a fahéjas vajjal megkenjük, cukorral megszórjuk, és kettesével a formákba tesszük, óvatosan összefogva a széleket. 10 perc alatt mel...
Epres-pisztáciás piskótatorta
... a maradék cukrot habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, a cukros pisztáciát és a vaníliaaromát is belekeverjük. 22 cm átmérőjű, kipattintható tortaformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és meleg sütőben megsütjük. 15 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácson kihűtjük. A krémhez a tejet felforraljuk. A tojást, a cukrot és a l...
Gyümölcskenyér aszalt szilváva
... szilvakockákat, a mazsolát és a diódarabokat. A lisztet, az élesztőt és a sót tálba szitáljuk, és fakanállal kevergetve hozzáadjuk a gyümölcskrémet. Őzgerincformát vagy téglalap alakú sütőformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, grillrácsra borítjuk, és kihűtjük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.


- Nagyon finom, ha sárgabar...
Gyömbérfelfújt
... cukor
1 narancs

A öntethez:
2 cl narancslé
1 evőkanál gyümölcskenyér-morzsa



ELKÉSZÍTÉS

A tejet felforraljuk. Két kis sütőformát kivajazunk, az aljukra és az oldalukra gyümölcskenyér-morzsát szórunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjük a forró tejet. Beleszórjuk a fűszer...
Húsvéti torta
... vajat megolvasztjuk. A tojásokat és a cukrot habosra verjük. Állandóan kevergetve a cukros habhoz adjuk a lisztes keveréket, a vajat és a narancshéjat. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát, és meleg sütőben megsütjük.

2.
A krémhez a csokoládét és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk, simára keverjük, és langyosra hűtjük. A...
Brokkolis rakott burgonya
... sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk, vastagabb karikákra vágjuk. A brokkolit rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Elkészítés:
1. Egy hőálló tálat kivajazunk, egy sor burgonyát fektetünk bele, majd brokkolit és megint burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a szerecsendióval.
2. A sütőt 200 °C-ra (a gázsütő 3. fokozata) előmelegítjük....
Makaróni, csőben sütve
... kevés tejföllel vagy tejszínnel lágyítjuk. A mártásból egy keveset félreteszünk, a többibe pedig elkeverjük a megfőtt makarónit.
Megízleljük, s ha kell, utánízesítjük.
Ezután kivajazunk egy tűzálló edényt, zsömlemorzsával vékonyan meghintjük, és a mártással elkevert makarónit beletesszük. Tetejét a félretett mártással bevonjuk, kevés tejföllel megöntözzük, reszelt sajtta...
Gyömbéres rakott hering
... 10 dkg vaj, törött bors, só, burgonyaliszt, citromlé, 2 dl pezsgő (száraz).

1. A heringet megtisztítjuk és kifilézzük. Sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk.
2. A heringfiléket burgonyalisztbe mártjuk, és az előkészített tálba tesszük.
3. Az almát felszeleteljük, a póréhagymát karikákra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A heringfilékre h...
Mandulás-grízes kocka
... percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lágy vajat, egyenként a tojássárgákat, a mandulaaromát, a cukrot és a mézet. 20x20 cm-es tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a tésztát. 5 cm-es kockákra vágjuk, mindegyik közepére 1-1 mandulaszemet teszünk, és óvatosan belenyomjuk a tésztába. Alufóliával lefedjük, és 20 percig forró sütőben sütjük, ...
Mazsolás almatorta
... adunk hozzá, hogy formázható legyen. Golyót csinálunk belőle, liszttel megszórjuk, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a mazsolát a rumba áztatjuk. Kerek gyümölcstortaformát kivajazunk. A tésztát a forma nagyságára kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat lereszeljük úgy, mint a sárgarépát. Rögtön meglocsoljuk a citromlév...
Sajttorta
... tej




ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, 7,5 dkg cukrot, 12,5 dkg vajat, 1 tojást összegyúrunk, és 30 percig pihentetjük. Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát 30-32 cm átmérőjűre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta kissé magasabb legyen, mint a forma pereme. Egy nagy sütőpapírt helyezünk a tésztára, és ...
Sáfrányos kenyér
... Hozzáadjuk a lisztet, és fényes, sima masszává dagasztjuk. Golyót formálunk belőle, lefedjük, és meleg helyen 10 percig állni hagyjuk. Szavarinformát vagy nagy, lyukas közepű, kerek sütőtálat kivajazunk, kilisztezünk, belesimítjuk a tésztát, majd kis golyókra osztjuk, és a golyókat kissé eltávolítjuk egymástól. Lefedjük, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. A tetejét felvert to...
Sütőtök tortácska
... levét és héját, a tököt és a mandulát. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét, majd a két masszát jól összekeverjük. 8 kis tortaformát kivajazunk, beszórjuk őrölt mandulával, és beleöntjük a tésztát. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 25 percig sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, a formákból kivesszük, és rácsra tesszük. A porcukrot 3-4 evőkan...
Szilvás torta
... élesztő
mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A szilvákat meg leszárítjuk, tetejükön kis rést vágunk, ezen keresztül kimagozzuk. Minden szilvamag helyére 1-1 kockacukrot teszünk. Tortaformát kivajazunk, erre tesszük a szilvákat a lyukas felükkel felfelé. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a lecsöpögtetett sajtot. ...
Mirkróban sült sütik 2
... kettéválasztjuk, és a hideg mákba keverjük a tojások sárgáját és a rumot.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákmasszába forgatjuk vigyázva, nehogy összetörjön.
Kivajazunk közepes nagyságú káváscsészéket (kb. 1dl-es), és háromnegyedig töltjük a masszával.
Kettesével a mikróba tesszük, és 650W-on két percig főzzük.
Ha kész, tányérra borítjuk,...
Ismét pár muffin a gyűjtőknek
... mogyoró
Tetejére:
½ csésze barna cukor
½ csésze cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, kivajazunk, vagy papírral kibélelünk egy 12 részes muffinsütőt.
A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük.
Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a mézzel, a tejj...
Mézes puszi karácsonyfára
... eleinte ragacsos lesz, de nem kell megijedni. Fóliába csomagoljuk, és 4-5 órát pihentetjük. Legegyszerűbb, ha előző este készítjük el.
220 C-ra előmelegítjük a sütőt. Vékonyan kivajazunk 2 nagy sütőtepsit.
Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és különféle alakzatokat szúrunk ki belőle. Tepsibe rakjuk és tetejüket fantáziánk szerint különféle finomságo...
1 2 3 ............42 43 ......63 64 ......83 84 85 
Címkék: széleiket cukorral, fölösleget lerázzuk, citromhéjat finomra, citrom levét, cukorral habosra, reszelt citromhéjat, olvasztott vajjal, tésztát belesimítjuk, citromos krémmel, cseresznyét kimagozzuk, mandulaaromával elkeverjük, cseresznyés keveréket, torta szélét, eprekre öntjük, vajat megolvasztjuk, kinyújtott réteslapokat, fahéjas vajjal, formákba tesszük, maradék cukrot, cukros pisztáciát, tejet felforraljuk, forró tejet, cukrot habosra, cukros habhoz, lisztes keveréket, vajat vízfürdőben, brokkolit rózsákra, hőálló tálat, keveset félreteszünk, többibe pedig, megfőtt makarónit, tűzálló edényt, mártással elkevert, félretett mártással, heringet megtisztítjuk, tűzálló tálat, heringfiléket burgonyalisztbe, előkészített tálba, almát felszeleteljük, póréhagymát karikákra, gyömbért lereszeljük, lágy vajat, rumba áztatjuk, forma nagyságára, formába simítjuk, almákat meghámozzuk, tésztát 30-32, tészta kissé, forma pereme, nagy sütőpapírt, golyókat kissé, duplájára kelesztjük, tetejét felvert, sütőporral elvegyítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.