Belépés
Angol muffin
... poharat is használhatunk. Tegyük búzadarával meghintett tálcára, és kelesszük még 15 perci...
Burgonyás lángos tejföllel
... nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, majd vizespohárral szaggassuk ki.
Tegyük tálcára, takarjuk le, és még kelesszük 10 percig.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel étolajat, a kiszaggatott tésztát olajos kézzel húzzuk szét, és óvatosan tegyük a forró olajba. Mindkét oldalát süssük aranysárgára. Ha kisült, papír törlőkendőn csepegtessük le.
Még forró...
Egyszerű mézes
... beleszórjuk a többi lisztet és összegyúrjuk.
Deszkára tesszük, fél centi vastagra nyújtjuk, és formákkal kiszaggatjuk. Ez tepsit kikenünk olajjal, megszórunk liszttel és beletesszük a kiszaggatott formákat. A sütőt 240°C-ra hevítjük, majd a tepsit beletesszük. Amikor a tészta felemelkedett, 180°C-ra visszavesszük a hőt és a tésztát zsemleszínűre sütjük.

[m35...
Farsangi fánk
... meglisztezett gyúródeszkára borítjuk és óvatosan kb. 3-4 cm vastagságúra kihúzzuk. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd letakarva ismét 10 percig kelni hagyjuk. Vigyázzunk: a kiszaggatott fánk oldalsó peremét ne lisztezzük össze, sőt, kezünkkel se érintsük!
Mély serpenyőben vagy lapos lábosban felhevítjük az olajat, ügyelve, hogy se túlságosan forró, se túl h...
Farsangi fánk
... kétszeresére dagadjon!). Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és szaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat kb. 20 percig pihentetjük. Bő olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis adagokban kisütjük. Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítj...
Angol muffin
... poharat is használhatunk. Tegyük búzadarával meghintett tálcára, és kelessük még 15 percig. For...
Lekváros minifánkok
... vastagra nyújtjuk, aztán egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral fánkokat szaggatunk belőle.
A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A kiszaggatott fánkokat 20 percig pihentetjük. Közepüket benyomkodjuk és bő, forró olajban kisütjük, az egyik oldalát fedő alatt 3-4 percig, a másik oldalát fedő nélkül 1-2 percig.
Végül a finoms...
Dió
... vaníliás cukor, 1 sütőpor, 1 reszelt citrom héja, 15 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 0,5 tejföl.
A hozzávalókat összegyúrni, 0,5 óra múlva kisodorni, barátfüle szaggatóval szaggatni. A kiszaggatott négyzetek közepébe 1-1 diót nyomni. Margarinos papírral kikent forró tepsibe 10-15 percig sütni.


Dió torta...
fánk
... vastagra nyújtjuk, aztán egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral fánkokat szaggatunk belőle.
A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A kiszaggatott fánkokat 20 percig pihentetjük. Közepüket benyomkodjuk és bő, forró olajban kisütjük, az egyik oldalát fedő alatt 3-4 percig, a másik oldalát fedő nélkül 1-2 percig.
Végül a finomságo...
apró fánkocskák
... vastagra nyújtjuk, aztán egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral fánkokat szaggatunk belőle.
A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A kiszaggatott fánkokat 20 percig pihentetjük. Közepüket benyomkodjuk és bő, forró olajban kisütjük, az egyik oldalát fedő alatt 3-4 percig, a másik oldalát fedő nélkül 1-2 percig.
Végül a finomságo...
Grimm-A vitéz szabócska
... vitézei.
- Hogyisne! - felelte a szabó. - Egy hajam szála sem görbült meg!
Azok nem hittek neki, beügettek az erdőbe, ott találták a két óriást vérben úszva s körülöttük a kiszaggatott fákat.
Nagy ünneplésben részesítették a hőst; az pedig ment egyenest a király elébe, és követelte a megígért jutalmat.
A király azonban csak hímezett-hámozott, sehogyan sem volt ...
Farsangi fánk
... kétszeresére dagadjon!). Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és szaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat kb. 20 percig pihentetjük. Bő olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis adagokban kisütjük. Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítj...
Tökmagos pogácsa
... és közepes méretűre szaggatjuk. Sütés előtt a pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük. 190-200 fokos süt...
farsang...akkor fánk...
... meglisztezett gyúródeszkára borítjuk és óvatosan kb. 3-4 cm vastagságúra kihúzzuk. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd letakarva ismét 10 percig kelni hagyjuk. Vigyázzunk: a kiszaggatott fánk oldalsó peremét ne lisztezzük össze, sőt, kezünkkel se érintsük!
Mély serpenyőben vagy lapos lábosban felhevítjük az olajat, ügyelve, hogy se túlságosan forró, se túl h...
Farsangi fánk
... kétszeresére dagadjon!). Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és szaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat kb. 20 percig pihentetjük. Bő olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis adagokban kisütjük. Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítj...
Aranygaluska
... pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat egymás mellé rakjuk a margarinnal kikent tepsiben, majd megszórjuk diós cukorral és meglocsoljuk olvasztott margarinnal. Ezután a következő réteg kiszaggatott tésztát rátesszük az első sor tetejére, újra szórunk rá a diós cukorból, és rálocsolunk a margarinból. Addig rakosgatjuk a tepsibe a tésztát, amíg csak tart. A tetejére olvasztot...
csöröge fánk
... konyharuhával letakarjuk,és fél órán át tovább
kelesztjük.Célszerü egy picit bemelegiteni a konyhát, kölönben a tészta összeeshet.

8. Ha mindent szabályosan csináltunk,a kiszaggatott fánkok közel másfél-
szeresére nőttek.



9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy a té...
A vitéz szabócska
... vitézei.
- Hogyisne! - felelte a szabó. - Egy hajam szála sem görbült meg!
Azok nem hittek neki, beügettek az erdobe, ott találták a két óriást vérben úszva s körülöttük a kiszaggatott fákat.
Nagy ünneplésben részesítették a host; az pedig ment egyenest a király elébe, és követelte a megígért jutalmat.
A király azonban csak hímezett-hámozott, ...
A drágakövek 109.
... felszaggatta a partok mentén a kékföldet, kimosta belőle a borostyánkövet s mivel ennek fajsúlya közel egyező a tenger vizével, darabjai vagy a partra vetődtek a hullámok hátán vagy a kiszaggatott tengeri moszatok csomóiban akadtak meg. Erős hullámverés után a partra kivetett borostyánkövet, valamint a hullámhajtotta moszatcsomókat összegyüjtötték. Utóbbit lóhátról fogták ki, hoss...
Málnás linzerkarikák
... cipót formázunk, fóliába csomagoljuk, és egy fél órára hűtőbe tesszük. Kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, és a tésztából kb. 6 cm átmérőjű, cakkos szélű linzerkarikákat szaggatunk. A kiszaggatott karikák felébe almamagház-kiszúróval három-három kisméretű lyukat vágunk. Az elkészített kekszeket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 perc...
1 2 3 7 8 .11 12 13 14 15 
Címkék: vitéz szabócska, nagy serpeny&otilde, kiszaggatott tésztát, forró olajba, többi lisztet, kiszaggatott formákat, sütőt 240°C-ra, tepsit beletesszük, tészta felemelkedett, tésztát zsemleszínűre, kiszaggatott fánk, maradék tésztát, kiszaggatott fánkokat, fánkokat középen, első oldalukat, pohárral fánkokat, egyik oldalát, másik oldalát, hozzávalókat összegyúrni, kiszaggatott négyzetek, hajam szála, kiszaggatott fákat, pedig ment, király elébe, megígért jutalmat, király azonban, pogácsák tetejét, pogácsákat egymás, margarinnal kikent, következő réteg, diós cukorból, tetejére olvasztot, picit bemelegiteni, tészta összeeshet, kiszaggatott fánkok, partok mentén, tenger vizével, partra vetődtek, hullámok hátán, kiszaggatott tengeri, partra kivetett, hullámhajtotta moszatcsomókat, kiszaggatott karikák, elkészített kekszeket, sütőpapírral bélelt, linzerkarikákat, összegyüjtötték, hullámhajtotta, moszatcsomókat, borostyánkövet, meglisztezett, előmelegített, visszavesszük, konyharuhával, használhatunk,
© 2013 TVN.HU Kft.