|
|
|
... kizsírozunk és liszttel beszórunk; a masszát sima csővel ellátott dresszírzsákba töltjük, majd kb. diónyi halmocskákat nyomunk a tepsire. (Ha nincs dresszírzsákunk, teáskanállal is kiszaggathatjuk a kis halmokat.) A sütő középső szintjén aranysárgára sütjük, kb. 35-40 perc alatt.
Tipp: A kristálycukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor azt már majdnem készre f... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy egy kicsit újra megmelegítjük.
Tipp:
A tészta szaggatásánál leeső darabokat összegyúrva újra kiszaggathatjuk, hogy semennyi se vesszen kárba.Készülhet úgy is, hogy a lisztből 5-6 dkg-ot kiveszünk, s helyette keserű kakaóport keverünk a tésztába, így lesznek csokoládés, pontosabban kakaós karikák... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kis karikákat. Ilyenkor mindössze annyi a teendő, hogy egy kicsit újra megmelegítjük.
Tipp:
A tészta szaggatásánál leeső darabokat összegyúrva újra kiszaggathatjuk, hogy semennyi se vesszen kárba.Készülhet úgy is, hogy a lisztből 5-6 dkg-ot kiveszünk, s helyette keserű kakaóport keverünk a tésztába, így lesznek csokoládés, pontosabban kakaós karikák be... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (60 db):
a formáláshoz:
finomliszt
a tésztához:
70 dkg finomliszt
1 darab sütőpor
1 mokkáskanál só
1 darab citrom reszelt héja
4 darab tojás
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
25 dkg Rama Sütőmargarin
a csokoládémázhoz:
24 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál víz
8 evőka... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (60 db):
a formáláshoz:finomliszt
a tésztához:
70 dkg finomliszt
1 darab sütőpor
1 mokkáskanál só
1 darab citrom reszelt héja
4 darab tojás
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
25 dkg Rama Sütőmargarin
a csokoládémázhoz:
24 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál víz
8 evőkanál ke... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (60 db):
a formáláshoz:finomliszt
a tésztához:
70 dkg finomliszt
1 darab sütőpor
1 mokkáskanál só
1 darab citrom reszelt héja
4 darab tojás
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
25 dkg Rama Sütőmargarin
a csokoládémázhoz:
24 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál víz
8 evőkanál kes... |
|
|
|
|
|
|
|
... lehet belemártani a kis karikákat. Ilyenkor mindössze annyi a teendő, hogy egy kicsit újra megmelegítjük.
Tipp: A tészta szaggatásánál leeső darabokat összegyúrva újra kiszaggathatjuk, hogy semennyi se vesszen kárba. Készülhet úgy is, hogy a lisztből 5-6 dkg-ot kiveszünk, s helyette keserű kakaóport keverünk a tésztába, így lesznek csokoládés, pontosabban kakaós kariká... |
|
|
|
|
|
|
|
... a liszttel, zsírral, hozzákeverjük a tejfölt, háromszor hajtjuk.
2. A tésztába tesszük a sajt negy... |
|
|
|
|
|
|
|
... tálcára, hogy kihuljön.
A továbbiakban vagy kézzel formázzuk, vagy cukorral meghintett deszkán kinyújthatjuk. További édességek alapanyaga lett, a kinyújtott marcipánt kiszaggathatjuk, vagy figurákat, gyümölcsöket formálhatunk belole. Színezni ételszínezo festékkel lehet, amibol egy nagyon keveset belegyúrunk, ha folyadék; ha por, akkor oldjuk fel egy-két csepp ví... |
|
|
|
|
|
|
|
... tálcára, hogy kihűljön.
A továbbiakban vagy kézzel formázzuk, vagy cukorral meghintett deszkán kinyújthatjuk. További édességek alapanyaga lett, a kinyújtott marcipánt kiszaggathatjuk, vagy figurákat, gyümölcsöket formálhatunk belőle. Színezni ételszínező festékkel lehet, amiből egy nagyon keveset belegyúrunk, ha folyadék; ha por, akkor oldjuk fel egy-két csepp ví... |
|
|
|
|
|
|
|
... általában nem lehet szépen meghámozni. Ám, ha a tojás fovő vizébe kávéskanálnyi sót teszünk, könnyebben lejön a héja
Az aranygaluskát olajba mártott kanállal is kiszaggathatjuk, és amikor a formába rakjuk, rétegenként szórjuk meg cukros őrölt dióval.
A hagyma- és a halszagot a kézről és a késről ecetes-sós vízzel vagy citrommal és sóval tüntet... |
|
|
|
|
|
|
|
... általában nem lehet szépen meghámozni. Ám, ha a tojás fovő vizébe kávéskanálnyi sót teszünk, könnyebben lejön a héja
Az aranygaluskát olajba mártott kanállal is kiszaggathatjuk, és amikor a formába rakjuk, rétegenként szórjuk meg cukros őrölt dióval.
A hagyma- és a halszagot a kézről és a késről ecetes-sós vízzel vagy citrommal és sóval tüntethetjük el.... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor adh... |
|
|
|
|
|
|
|
... citrom lereszelt héja, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor... |
|
|
|
|
|
|
|
... citrom lereszelt héja, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor... |
|
|
|
|
|
|
|
... takarjuk le és
hagyjuk állni 15 percig. Egy serpenyőben forrósítsunk bő olajat, a
masszából vizes kézzel készítsünk kisebb korongokat és tegyük az
olajba. Kan... |
|
|
|
|
|