|
|
|
... burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk. A petrezselyemmel öszsz... |
|
|
|
|
|
|
|
... arányosan felosztva 4 karcsú pohárba szedjük. Hagyjuk kihűlni, aztán letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.
2. Tálalás előtt egy órával a nektarinokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, 4 vékony gerezd kivételével felaprózzuk. Az átszűrt citromlét, az őszibaracklikőrt/-vodkát elkeverjük a maradék 2 ek. cukorral, beleforgatjuk a nektarint (óvatosan a díszítésre szánt gerez... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tésztához
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojás
1 tojássárgája
a forma kikenéhez vaj
liszt
ELKÉSZÍTÉS
A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk. Húsukat 5 dkg cukorral és a pálinkával összekeverjük, majd folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztához a lisztet, a vajat, a tojást és a tojássárgáját, csipetnyi sót és... |
|
|
|
|
|
|
|
... habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kimagozzuk, és ha lisztbe forgatjuk, akkor nem fog lesüllyedni a tészta aljára sütésnél.
Előmelegített sütőben sütjük, 25 percig nem szabad kinyitni , mert akkor összeesik a tésztánk.
Kia... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
40 dkg cseresznye
fél csokor friss mentalevél
20 dkg barna cukor
5 dl fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. Egy lábasba fél liter vizet öntünk, beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentaleveleket. Levesszü... |
|
|
|
|
|
|
|
... üveghez
HOZZÁVALÓK:
1 kg piros színű cseresznye
80 dkg zselésítő cukor
1 citrom
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát kikenünk. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk, és a forma aljára szórjuk. Ráöntjük a tésztát, és a maradék vajat rámorzsoljuk. Meleg sütőben készre sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.
1 evők... |
|
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál mandulaaroma
25 dkg vajas tészta (mirelit)
A tetejére:
1 tojás
3 evőkanál mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével, a keményítővel, a fahéjjal és a mandulaaromával elkeverjük. 22 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformát kivajazunk, és liszttel meghintünk. Zsírpapírt teszünk bel... |
|
|
|
|
|
|
|
... mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a puha vajat és a cukrot. Golyót formálunk belőle, és letakarva 2 órát kelesztjük. Közben kimagozzuk a cseresznyét, a fahéjjal meg a cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk. Amikor a tészta a duplájára kelt, vékonyra nyújtjuk, és kb. 12 cm átmérőjű négyzeteket vágunk ki belőle. Mindegyik ... |
|
|
|
|
|
|
|
... dl ananászlé (konzerv)
1 citrom (leve)
1 tojásfehérje
2 dl vörösbor
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A dinnyéket keresztben félbevágjuk, kimagozzuk. A húsukat dinnyevájóval óvatosan kivájjuk, hogy a héjak épek maradjanak. A cukrot, az ananászlét, a citromlét, és a habbá vert tojásfehérjét összekeverjük. A dinnyegolyókat beleforgatjuk, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, a rizst, az alaplét, a paradicsomot, a karfiolt és a mazsolá... |
|
|
|
|
|
|
|
... simítjuk. Zsírpapírral lefedjük, majd szárazbabbal megszórjuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A papírt és a babot levesszük róla, és a tüzet langyosra mérsékeljük. A datolyákat kimagozzuk, és apróra vágjuk. A diót durvára vágjuk. A margarint a cukorral, a tojássárgájával, a datolyával, a dióval és az összes fűszerrel habosra keverjük. A masszát a tortalapra öntjük, és 30-35... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd 2 percig kislángon főzzük. Hozzáadjuk az almaszeleteket, és még 5 percig főzzük, míg az alma megpuhul, majd a szeleteket lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A grá... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
só
2 evőkanál porcukor
A díszítéshez:
málna
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixo... |
|
|
|
|
|
|
|
... mentaszirup
4 dl joghurt
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját kirakjuk, és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Lábasban 2 dl vizet és a szörpöt együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, két zs... |
|
|
|
|
|
|
|
... (búza)keményítő, egy zacskó sütőpor, 3 tk. méz, 12 dkg + 2 ek. kókuszreszelék, 3 ek. tej, a díszítéshez citromfű, a tepsi kikenéséhez margarin
Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25 dkg puha vajat kikeverünk 20 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporra... |
|
|
|
|
|
|
|
... stb.),
2 dl tejszín,ízlés szerint porcukor vagy méz,
1 késhegynyi só,
2 kocka csokoládé.
A befottet lecsöpögtetjük, majd - ha szükséges - kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A tehéntúrót
fél dl folyékony tejszínnel és egy-két evokanál
befottlével kikeverjük, majd a sóval és annyi cukorral
vagy mézzel ízesítj... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 croissant (töltelék nélküli, natúr), 1 db alma, 1 ek. narancslikőr, 1 tojás, vaj, citromlé, 1 ek. zsemlemorzsa.
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, durvára reszeljük. Kevés vajat hevítünk, megpároljuk benne az almareszeléket. Hozzáadjuk a narancslikőrt, kevés citromlét, majd a felvert tojást és megsütjük. Borssal ízesítjük... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
60 dkg fekete cseresznye
2 narancs
10 dkg kristálycukor
2 kakukkfűág
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk, az egyik narancs kifacsart levével, a cukorral és a kakukkfűvel együtt tálba öntjük. Összekeverjük, és a levét nagyon lassan felforraljuk, majd még 10 percig kislángon tovább főzzük. A mási... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és fakanállal összedolgozzuk, amíg sima és egynemű tésztát kapunk. Belekeverjük a puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintese... |
|
|
|
|
|