Belépés
Szalonnás burgonyatekercs
... burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk. A petrezselyemmel öszsz...
Nektarinos-habos csokoládépudi
... arányosan felosztva 4 karcsú pohárba szedjük. Hagyjuk kihűlni, aztán letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.
2. Tálalás előtt egy órával a nektarinokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, 4 vékony gerezd kivételével felaprózzuk. Az átszűrt citromlét, az őszibaracklikőrt/-vodkát elkeverjük a maradék 2 ek. cukorral, beleforgatjuk a nektarint (óvatosan a díszítésre szánt gerez...
Almás-szilvás torta
... tésztához
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojás
1 tojássárgája
a forma kikenéhez vaj
liszt



ELKÉSZÍTÉS

A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk. Húsukat 5 dkg cukorral és a pálinkával összekeverjük, majd folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztához a lisztet, a vajat, a tojást és a tojássárgáját, csipetnyi sót és...
Bögre tészta
... habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kimagozzuk, és ha lisztbe forgatjuk, akkor nem fog lesüllyedni a tészta aljára sütésnél.
Előmelegített sütőben sütjük, 25 percig nem szabad kinyitni , mert akkor összeesik a tésztánk.
Kia...
Cseresznyekompót fagylalttal
...

40 dkg cseresznye
fél csokor friss mentalevél
20 dkg barna cukor
5 dl fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. Egy lábasba fél liter vizet öntünk, beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentaleveleket. Levesszü...
Cseresznyelekvár
... üveghez


HOZZÁVALÓK:

1 kg piros színű cseresznye
80 dkg zselésítő cukor
1 citrom



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük....
Cseresznyés torta
... cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát kikenünk. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk, és a forma aljára szórjuk. Ráöntjük a tésztát, és a maradék vajat rámorzsoljuk. Meleg sütőben készre sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.


1 evők...
Cseresznyés-mandulás torta
... kávéskanál mandulaaroma
25 dkg vajas tészta (mirelit)

A tetejére:
1 tojás
3 evőkanál mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével, a keményítővel, a fahéjjal és a mandulaaromával elkeverjük. 22 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformát kivajazunk, és liszttel meghintünk. Zsírpapírt teszünk bel...
Cseresznyével töltött táskák
... mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a puha vajat és a cukrot. Golyót formálunk belőle, és letakarva 2 órát kelesztjük. Közben kimagozzuk a cseresznyét, a fahéjjal meg a cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk. Amikor a tészta a duplájára kelt, vékonyra nyújtjuk, és kb. 12 cm átmérőjű négyzeteket vágunk ki belőle. Mindegyik ...
Dinnyeszorbet
... dl ananászlé (konzerv)
1 citrom (leve)
1 tojásfehérje
2 dl vörösbor
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A dinnyéket keresztben félbevágjuk, kimagozzuk. A húsukat dinnyevájóval óvatosan kivájjuk, hogy a héjak épek maradjanak. A cukrot, az ananászlét, a citromlét, és a habbá vert tojásfehérjét összekeverjük. A dinnyegolyókat beleforgatjuk, é...
Currys csirkemell
... Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, a rizst, az alaplét, a paradicsomot, a karfiolt és a mazsolá...
Fűszeres datolyatorta
... simítjuk. Zsírpapírral lefedjük, majd szárazbabbal megszórjuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A papírt és a babot levesszük róla, és a tüzet langyosra mérsékeljük. A datolyákat kimagozzuk, és apróra vágjuk. A diót durvára vágjuk. A margarint a cukorral, a tojássárgájával, a datolyával, a dióval és az összes fűszerrel habosra keverjük. A masszát a tortalapra öntjük, és 30-35...
Gránátalmás torta
... majd 2 percig kislángon főzzük. Hozzáadjuk az almaszeleteket, és még 5 percig főzzük, míg az alma megpuhul, majd a szeleteket lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A grá...
Habos barack málnaöntettel
... tojásfehérje

2 evőkanál porcukor

A díszítéshez:
málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixo...
Joghurtos-ringlós kocsonya
... mentaszirup
4 dl joghurt



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját kirakjuk, és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Lábasban 2 dl vizet és a szörpöt együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, két zs...
Kókuszkérges meggyes pite
... (búza)keményítő, egy zacskó sütőpor, 3 tk. méz, 12 dkg + 2 ek. kókuszreszelék, 3 ek. tej, a díszítéshez citromfű, a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25 dkg puha vajat kikeverünk 20 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporra...
Gyümölcsös túrókrém
... stb.),
2 dl tejszín,ízlés szerint porcukor vagy méz,
1 késhegynyi só,
2 kocka csokoládé.

A befottet lecsöpögtetjük, majd - ha szükséges - kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A tehéntúrót
fél dl folyékony tejszínnel és egy-két evokanál
befottlével kikeverjük, majd a sóval és annyi cukorral
vagy mézzel ízesítj...
Almás croissant
Hozzávalók:

1 croissant (töltelék nélküli, natúr), 1 db alma, 1 ek. narancslikőr, 1 tojás, vaj, citromlé, 1 ek. zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, durvára reszeljük. Kevés vajat hevítünk, megpároljuk benne az almareszeléket. Hozzáadjuk a narancslikőrt, kevés citromlét, majd a felvert tojást és megsütjük. Borssal ízesítjük...
Kakukkfüves cseresznye
HOZZÁVALÓK:

60 dkg fekete cseresznye
2 narancs
10 dkg kristálycukor
2 kakukkfűág



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk, az egyik narancs kifacsart levével, a cukorral és a kakukkfűvel együtt tálba öntjük. Összekeverjük, és a levét nagyon lassan felforraljuk, majd még 10 percig kislángon tovább főzzük. A mási...
Konyakos almatorta
... és a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és fakanállal összedolgozzuk, amíg sima és egynemű tésztát kapunk. Belekeverjük a puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintese...
1 2 3 ...............47 48 .......70 71 .......93 94 95 
Címkék: paradicsom héját, húsát félbevágjuk, hagymát megtisztítjuk, forró olajon, petrezselyemmel öszsz, nektarinokat megmossuk, átszűrt citromlét, díszítésre szánt, forma kikenéhez, szilvákat kettévágjuk, pálinkával összekeverjük, többi alkatrészt, tepsit kivajazva, tészta aljára, cseresznyét megmossuk, cukorral összekeverjük, citrom levét, sóval felverjük, tejbe keverünk, cseresznyét kimagozzuk, forma aljára, maradék vajat, mandulaaromával elkeverjük, tejben felfuttatott, puha vajat, cukorral megszórjuk, duplájára kelt, dinnyéket keresztben, húsukat dinnyevájóval, héjak épek, habbá vert, dinnyegolyókat beleforgatjuk, vajat vagy, nagy hőálló, paradicsomot meghámozzuk, maradék zsiradékon, apróra vágott, babot levesszük, tüzet langyosra, datolyákat kimagozzuk, diót durvára, összes fűszerrel, tortalapra öntjük, alma megpuhul, szeleteket lecsöpögtetjük, vaníliáscukorral megszórjuk, zselatinlapokat kettesével, ringlót megmossuk, szörpöt együtt, zacskó sütőpor, díszítéshez citromfű, tepsi kikenéséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.