|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): fél tasak / 3 lap zselatin (5 g), egy üveg kimagozott meggybefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2,5 dl natúr joghurt, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1,5 + 2,5 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 1 kk. kakaópor, néhány citromfűlevél.
1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A meggyet levével együtt tálba csúsztatjuk. Félreteszün... |
|
|
|
|
|
|
|
... szeleteket félbe vágjuk. A petrezselyem felével, a kaporral, a bazsalikommal és a citromdarabokkal megtöltjük a pisztrángot.
A metélőhagymát, petrezselyem másik felét és a kimagozott olívabogyókat apróra vágjuk. A paradicsomokat kb. 1 percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk és apróra kockázzuk. Mindezt a tejfölhöz keverjük. Hozzáadjuk a kapri... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
3 dl finomra metélt hámozott alma,
2 dl finomra aprított, kimagozott datolya,
1 dl mazsola,
1 dl apróra vágott dió,
5 dl hántolt zab.
Verjük fel a lágy margarint (vagy vajat), majd állandó verés közben, vékony sugárban adjuk ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Elkészítés:
Az összetevőket kézzel jól összegyúrni, egy éjszakán keresztül pihentetni. Pihentetés után kinyújtani 4-5 mm vastagra,... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
1 vaniliarúd
15 dkg porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfel... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt,
- 4 dl tej,
- 5 dkg élesztőt,
- kb.5 evőkanál cukor,
- lapos kiskanál só,
-10 dkg zsír vagy margarin,
- 2 egész tojás
- kimagozott meggy
Először a tejet,tojást,sót,cukrot,a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet,hogy lágy legyen.Rögtön beletesszük a... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaniliáscukor,
5 dkg olvasztott vaj, fahéj - nagyon fontos -,citromlé.
A hozzávalókat összekeve... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
5 dkg vaj,
8 dkg kristálycukor,
12 dkg darált dió,
3 tojás,
1,5 evőkanál hideg víz,
50 dkg kimagozott, lecsurgatott meggy.
A vajat, a kristálycukrot, a diót, a tojások sárgáját simára keverjük. Utána belekeverjük a tojások keményre vert habját, melyet 1,5 evőkanál hideg vízzel vertünk fel. Vajazott, lisztezett ... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük.
Variáció
Klasszikus cseresznyelekvár: 1 kg kimagozott cseresznyét 1 kg cukorral összekeverünk, és 24 órát állni hagyjuk. Forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, levesszük a tűzről, jénai tálba öntjük, és kihűtjük. Másnap ismét forrpontig me... |
|
|
|
|
|
|
|
... simára keverjük a tojássárgákkal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a darás krémbe forgatjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig főzzük benne a kimagozott a cseresznyét, majd lecsöpögtetjük, és a darás krémbe keverjük. Kerek tortaformába simítjuk, és vízgőz felett, meleg sütőben készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, tálra borítjuk. Csereszny... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
40 dkg étcsokoládé
30 dkg margarin
20 dkg cukor
6 tojásfehérje
5 dkg kakaó
5 dl tejszín
5 dl cherry likőr
50 dkg cseresznye (kimagozott)
A sziruphoz:
10 dkg cukor
A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét és a margarin ... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
cseresznye
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A vizet és a cukrot állandóan kevergetve kislángon a cukor teljes olvadásáig főzzük, felforraljuk, a forrástól számított 2 percig főzzük, végül kihűtjük. A kimagozott cseresznyét és a citromlét robotgéppel pürésítjük, majd hozzáadunk 4 dl szirupot, és újra mixeljük, hogy teljesen sima krémet ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj
Elkészítése:
40 dkg gesztenyemasszát villával áttörünk, majd ízlés szerint porcukorral és rummal összekeverünk. A masszából vizes kézzel golyókat formálunk, úgy, hogy a közepébe egy-egy kimagozott rumos meggyszemet teszünk.
A máz: 2 evőkanál porcukorral 3 evőkanál kakaót elkeverünk, hozzáadunk 10 dkg vajat (megolvasztva), és simára keverjük. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál őrölt fahéj
2 tojássárgája
fél kávéskanál vaníliaaroma
1 evőkanál akácméz
A díszítéshez:
cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A kimagozott cseresznyét a kivajazott kis formákba töltjük, és a fahéj felével megszórjuk. A tojássárgákat a joghurttal, a vaníliaaromával és a mézzel habosra keverjük, majd a cseresznyékre öntjük... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
10 dkg cukor
2 tojás
3-3 dkg liszt és kakaó
A töltelékhez:
40 dkg kimagozott cseresznyebefőtt
A habhoz:
40 dkg fehér csokoládé
2 evőkanál folyékony édesítőszer
6 dl tejszín
A díszítéshez:
kakaó
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a cukor felét ... |
|
|
|
|
|
|
|
FELEZETT PAPAYA CARTE D'OR JÉGKRÉMMEL
HOZZÁVALÓK:
40 dkg papaya
4 dl tetszőleges Carte d' Or Jégkrém
ELKÉSZÍTÉS
A félbe vágott (hámozott, kimagozott) papayát (vagy sárgadinnyét) sima tálra helyezzük, egy kis talpat vágva neki. Jégkrémgombócot teszünk a mag(ok) helyére. Ízlés szerint díszítjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
GYÜMÖLCSKENYÉR ASZALT SZILVÁVAL ÉS DIÓVAL
HOZZÁVALÓK:
18 dkg szilva (aszalt, kimagozott)
5 dkg dióbél
5 dkg mazsola
12,5 dkg margarin
17 dkg barna cukor
2 tojás
vaníliaaroma
3 dl tej
37,5 dkg liszt
1 tasak élesztő
csipetnyi só
ELKÉSZÍTÉS
A szilvákat kockákra, a diót d... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyömbér
10 dkg cukor
4-8 gombóc madártej fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
Keverjük össze a cukorral a fűszereke... |
|
|
|
|
|
|
|
... dl tej
50 dkg cseresznye
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
fél citrom (leve)
ELKÉSZÍTÉS
A tejet és a tejszínt jól lehűtjük A kimagozott cseresznyét a porcukorral, a vaníliáscukorral és a citromlével pürésítjük. A tejet és a tejszínt összekeverjük, elektromos habverővel krémes, de kemény habbá verjük, majd fakanállal kis ada... |
|
|
|
|
|
|
|
... kg szilva, 2 dl almaecet, 20 dkg cukor, 1 dl víz, 45 dkg méz
Elkészítése:
A szilvához két deci almaecetet veszünk. Egy ép zománcú lábast ecettel kikenünk, és a kimagozott szilvát beleterítjük. A maradék ecettel meglocsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, és a forró sütőbe toljuk. Anélkül, hogy kevergetnénk, takaréklángon kb. hat óráig sütjük. Végül a lábast a... |
|
|
|
|
|