|
|
|
... tojás, 200g zsemlemorzsa, 30g mandulaszirom, (zsemlemorzsába keverve) 250ml étolaj, őrölt fehérbors.
Elkészítés:
A pulykamellet 150 g-os vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, majd a hússzelet felét a szeletekre vágott champion gombával, paradicsommal, és reszelt sajttal megtöltjük, oregánóval és őrölt fehérborssal, fűszerezzük, a szeletet félbehajtju... |
|
|
|
|
|
|
|
... pulykamell, olívaolaj, sárgarépa, zöldpaprika, cukkini, póréhagyma, padlizsán, 50 dkg rizs, Vegeta, 30 dkg angolzöldség.
Elkészítése:
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A zöldségeket hosszú csíkokra vágjuk, megtöltjük vele a hússzeleteket, amelyeket azután összetekerünk és öszszetűzünk. Forró olívaolajon a hú... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... önthetünk rá annyit, hogy ellepje, és lecsukva a hűtöbe tesszük és és a főzéshez egy-két kanállal kivéve mindég kéznél van.
Húst ugyanígy elkészíthetünk előre hétvégén is . Kiklopfoljuk, befűszerezzük, vagy csak kissé sózzuk, aztán olajat öntünk rá. Lecsukjuk és a hűtöbe tesszük. Akkor és annyí szeletet vehetünk ki, amennyire szükdégünk van. Panírozhatjuk, vagy csak li... |
|
|
|
|
|
|
|
...50 dkg csirke- vagy pulykamell, 1 nagy fej lilahagyma, 30 dkg juhtúró
pulykafűszer, 10 dkg sajt, 3 evőkanál tejföl
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk és a pulykafűszerrel beszórva állni hagyjuk 10 percig, majd a pulykaszeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
Egy kivajazott tepsibe helyezzük a hússzeleteket.
A juhtúrót és a tejfölt összekeverj... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pár hónapja készítettem először, azóta mindig ezt szavazzák meg a fiaim, ha kérdezem mi legyen a kaja hétvégén :))
Sertéskaraj, vagy comb szeletelve.
A szeleteket jól kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk.
Mindegyikre egy-egy vékony szelet sonka ( bármilyen ), majd
1-1 hosszúkás ( a hús hosszánál kicsit rövidebb) trapista sajt, kb 1 cm széles.
Jó szorosa... |
|
|
|
|
|
|
|
... trappista sajt
5 dl tejföl , 2 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, 3 dl tej, pirospaprika, kakukkfű
oregánó, petrezselyemzöld (lehet szárított), só
A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A fokhagymát gerezdekre szedjük, kettévágjuk a cikkeket, beletesszük a tejbe, majd a húst is beletesszük, és hűtőben legalább 2 órát /de akár 1 napot is/ állni hagyjuk.
Ez... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerkeverék, 1 dl olaj, 2 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg liszt, 1 dl kókusztej, 3 dkg kókuszreszelék, 0,3 dl szójaszósz, 3 dl húsleves.
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk, kevés olajon készre pirítjuk. A húspirításból visszamaradt olajban a zúzott fokhagymát megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a curryt és a kókuszreszeléket, ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... trappista sajt
5 dl tejföl , 2 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, 3 dl tej, pirospaprika, kakukkfű
oregánó, petrezselyemzöld (lehet szárított), só
A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
A fokhagymát gerezdekre szedjük, kettévágjuk a cikkeket, beletesszük a tejbe, majd a húst is beletesszük, és hűtőben legalább 2 órát /de akár 1 napot is/ állni hagyjuk.
Ezu... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 teáskanál feketebors, 20 dkg főzőmargarin, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 csomag szezámmag, 1 csomag krumplis tésztapor.
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a mézet, gyömbért, zúzott fokhagymát, a maradék borsot, belerakjuk a hússzeleteket, puhára pároljuk. Ezután a hússzeleteket tepsibe r... |
|
|
|
|
|
|
|
... kolozsvári szalonna, 15 dkg apró hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 75 dkg krumpli, zöldpetrezselyem, liszt, magyaros fűszerkeverék, ételízesítő, só.
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, megszórjuk ételízesítővel és magyaros fűszerkeverékkel, belisztezzük és forró zsírban kisütjük. Ezután zsírjának nagy részét levéve átszedjük egy lábosba. A serpenyőben maradt zsírt k... |
|
|
|
|
|
|
|
... sertésdagadó, só, őrölt bors ízlés szerint, 1 tk. pirospaprika, 1,5 dl száraz fehérbor, liszt, étolaj a sütéshez.
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. A dagadót ledaráljuk, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Belekeverjük a fehérbort. A karajszeleteket megtöltjük a darált hússal. Szorosan feltekerjük, és paprikás lisztben m... |
|
|
|
|
|
|
|
... szalonna
3 evőkanál liszt
pirospaprika
3 dl húslé
őrölt kömény
nokedli
A szalonnát apróra vágva a zsíron megpirítjuk, hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, egy serpenyőben pirosra sütjük, félretesszük.
A hagymát kockára vágva megfonnyasztjuk a hús zsírján, hozzáadjuk a vékony kockára vágott gombát, a paprikát és a... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál mákolaj
1 evőkanál liszt
2 dl húslé
2 dl tejszín
2 evőkanál mák
1 db citrom
2 ág rozmaring
4 adag főtt újburgonya
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztben. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hússzeleteket hirtelen megsütjük benne. A húst félretesszük.
A visszamaradt zsiradék... |
|
|
|
|
|
|
|
... lilahagyma, 2 db kaliforniai paprika, 8 szelet bacon szalonna, olaj, 10 dkg trappista sajt; a körethez: burgonya, fokhagyma, tejszín, rizs
Elkészítése:
A csirkemelleket kiklopfoljuk, szárnyas fűszerrel, sóval meghintjük, majd rátesszük a csíkokra vágott lilahagymát és a kaliforniai paprikát. Félbehajtjuk, betekerjük a szalonnacsíkokkal, megtűzzük hústűvel, és... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, 40 dkg spenót, 30 dkg mozzarella sajt
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteken elterítjük a már előzőleg megtisztított, leforrázott spenótot, ráreszeljük a mozzarellát, és ízl... |
|
|
|
|
|
|
|
... 8-10 szál metélőhagyma
- Só, őrölt fehérbors ízlés szerint
Bárányflekken elkészítése:
Sütés előtt néhány órával a felszeletelt báránycombot enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, és igen forró rostlapon mindkét oldalán hirtelen pirosra sütjük. Azonnal forrón tálaljuk.
Burgonyasaláta elkészítése:
A megmosott burgonyát héjában puhár... |
|
|
|
|
|
|
|
... húst, s azon keresztül klopfoljuk.)
Alapanyagok: 1 kg marhacomb, 2 leveskocka, zsemlemorzsa, 2-3 tojás, olaj, só
A marhacombot felszeleteljük (nem sózzuk meg), kiklopfoljuk, oly módon, hogy a zsemlemorzsából minél több jusson a hús redőibe. A szeleteket tojásban megforgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat kisütjük.
Egy tűzálló tálban kb. egy li... |
|
|
|
|
|
|
|
... (v. kaliforniai paparika)
1 cs. petrezselyem
10 dkg liszt
3 db egész tojás
20 dkg zsemlemorzsa
Olaj
őrölt bvors só, delikát
A csirkemelleket kiklopfoljuk, sóval borssal, delikáttal ízesítjük és félretesszük. A tömlős sajtot kis kockára vágott ananásszal, paprikával és finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Ezzel a krémmel megkenjük a... |
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem 1csom.
- vaj 10dkg
- só
- citrom 1db
Elkészítés:
Az előkészített borjúcombot 20-25 dkg-mos szeletekre vágjuk, és jó alaposan kiklopfoljuk, belülről kifelé, hogy szép nagy legyen. Beirdaljuk (vágjuk), hogy sütéskor ne ugorjon össze. Sózzuk, majd bepanírozzuk (liszt, tojás, morzsa) és bő olajban kisütjük. Az előkészített burgo... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
1/2 kávéskanál majoránna
Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A karajt középen kettévágjuk, szétterítjük, húsverővel enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőtököt megtöröljük, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A hagymát, a fokhagymát meghámo... |
|
|
|
|
|