|
|
|
... kapcsolataim,módxereim,rövid időn belül,nem érdekel mibe kerül,megfogom találni!Garantáltan!
És nem elég,h.a bíróságot a nyakába varrom,és egyxál gatyára kisemmizem,de utána Kicsontozom mint 1 db csirkemellet,ABC sorba fogom összetörni a csontjait,kikloffolom,és kiárulom a húspultban!
A szerveit pedig az első kóbor kutyának fogom odadobni!De mindezek előtt a saját ... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors és citromlé.
A csirkeaprólékot megmosom, és kuktában, másfél liter vízben, sóval, törött borssal megfőzöm. A kukta jelzésétől számított 20 perc múlva leszűröm, a húst kicsontozom és nagyon apróra vágva visszateszem a levesbe. Beleszeletelem a megtisztított gombát, beleszórom a citromhéjat, majd a forrástól számított 10 percig főzöm. Ezután hozzáadom a cérnametéltet... |
|
|
|
|
|
|
|
... mártást ráöntöm a kacsadarabokra, és a tepsit alufóliával szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben 1 1/2 órán keresztül párolom. Ha a hús megpuhult, a zsíros mártásból kiszedem, kicsontozom és metéltre vágom. A mártásról a zsírt evőkanállal leszedem, majd kis lábosba öntöm a levet, és 10 percig fedő nélkül forralom. A kicsontozott húst tálra teszem, mellé rakom az ananászdar... |
|
|
|
|
|
|
|
... Anyu hosszú évekig készített karácsonykor egészben sült narancsos kacsát.
Aztán ahogy felnőttem, én is elkészítettem a magam receptjét:
Mondjuk veszek 2 kacsamellet. Kicsontozom, ha csontos, a bőrét és a háját leszedem, lehúzom. Ha van kedvem készítek belőle tepertőt. A kacsamell filéket félrerakom./szoktam csinálni egész kacsából is és nem csontozom/
1 naran... |
|
|
|
|
|
|
|
... fej vöröshagyma
1 nagy tubus majonéz
1 egész citrom leve
só
Elkészítés:
A csirkemelleket megfőzőm egy húsleveskockával, hagyom kihûlni, kicsontozom, ledarálom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, a majonézt, és a citrom levét. Összekeverem, kicsit a hûtőben "érlelem" és kész is.
Tanácsok:
Pirítóssal, vagy rozs... |
|
|
|
|
|
|
|
Végül a receptura.hu oldalról letöltöttem 20 oldalnyi lángos receptet, hamarosam kisütöm, már megkelt. Előtte a kocsonyát porcióztam ki, nagyon sok lett belőle. Elég macerás, mert kicsontozom, kanállal szedegetem le a tetejéről a zsiradékot. Isteni íze lett, félek is tőle, koleszterin, köszvény stb. Persze azért eszek belőle jócskán, kocsonyát most kell főzni.... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
Egy evőkanál olajjal kikenek egy tepsit vagy egy nagy, lapos tűzálló tálat. A csirkecombokat a forgóknál kettévágom (a csirkemelleket kicsontozom és darabonként kettőbe vágom). A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a törött borsot egy kis tálkában összekeverem, majd a csirkedarabokat egyenként megforgatva benne, a tepsibe, egymás me... |
|
|
|
|
|
|
|
... Univer majonéz (180g) 3/4-e
2 teáskanál mustár
1 teáskanál kristálycukor
1/4 citrom leve
Fissen őrölt bors.A csirkemellről lehúzom a bőrt, kicsontozom, megmosom. Szeletelem, majd grill fűszerkeverékkel megszórom. Fél óra pihentetés után kevés olajon szép pirosra sütöm, és kisebb kockákra vágom.
A zeller szárat felszeletelem fé... |
|
|
|
|
|
|
|
Csirkemájjal töltött karaj
Hozzávalók:
1 kg karaj
3 db csirkemáj
10 dkg gomba
só,bors
fűszerkeverék
Elkészítés: A karajt kicsontozom(jó lesz a csont levesnek), a közepét hosszában átszúrom. A gombát sózom, borsozom és megpárolom, a csirkemájat forró olajon átforgatom. Összekeverem a gombát és a májat, utánafűszerezem, és a karajba töl... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma,
pirospaprika,
1 fél bögre rízs,
1 nagy fej fokhagyma,
örölt bors,
ízlés szerint só.
A csülköt előzőnap megszoktam főzni félig, lehűtöm és kicsontozom.
A sertésoldalast félig főzöm pörköltnek. A töltekéket a szokásos módon elkészítem, majd a
gusztusos kicsikre szabdalt káposztalevelekbe töltöm. A szalonna zsírj... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkehúst a fokhagymás szalonnazsíron jól átsütöm. Aláöntök 3 dl vizet és fedő alatt, kis lángon puhára párolom. Közben sózom és meghintem borssal. Ha a hús megpuhult, levéből kiveszem, kicsontozom, majd kis kockákra vágva visszateszem a serpenyőbe. Hozzákeverem a sütőben megsütött és összetört, sózott paradicsompürével elkevert padlizsánt, végül rászórom a nagyon finomra vágott ... |
|
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
|
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
|
|
|
|
|
|
|
... liter hideg vizet és megsózom. Félpuhára főzöm. Közben a zellert megtisztítom és almareszelőn lereszelem, a zöldhagymát vékony karikákra vágom. A félpuha csirkehúst a léből kiveszem. Kicsontozom és kis kockákra vágva az átszűrt lébe visszateszem. Ezután ízesítem a citromlével és hozzáadom a bort, a reszelt zellert és a fűszereket, majd 15 percig főzöm. Végül kevés cukorral ízesíte... |
|
|
|
|
|
|
|
... fini.
**************************
Háromszéki palacsinta
<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Hozzávalók:
16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.
Elkészítés:
A csirkepörköltet kicsontozom, a szaftját pedig kissé besurítem. Tejfölt keverek hozzá. A lisztbő;l, tojásból palacsintaésztát készítek, a palacsintákat kisüt... |
|
|
|
|
|
|
|
... összesen 2,5-3 órán keresztül párolom a közepesnél valamivel kisebb lángon. Ezután a tál tetejét leveszem, és piros-ropogósra pirítom a csü... |
|
|
|
|
|
|
|
... megsütjük, majd piros paprikával megszórva tálaljuk.
Csülöknyárs
Hozzávalók: 2 első csülök, 3-4 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, rozmaring, bors, só.
A csülköket kicsontozom, majd úgy vágom kockákra, hogy mindegyikre jusson egy darabka bőr is. A hagymákat felnegyedelem. A nyársakra váltakozva felhúzom a csülköket és a hagymákat. Sózom, borsozom, majd mingeg... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát, sózom és lezárom a kuktát. Kb. 40perc múlva (forrástól számítva) kibontom, és megnézem, hogy elég puha-e, ha nem akkor még tovább főzöm. Amikor kész, kiveszem a csülköt é... |
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg,
1 teáskanál mustár,
só és őrölt fekete bors
A csirkemellet kicsontozom, és kis kockákra vágom. Tűzálló tálba teszem a vajat, és lepirítom rajta a csirkemell-kockákat. Megsózom, majd köré rakom a megmosott, lecsöpögtetett és kimagozott fél szilvákat. Rász... |
|
|
|
|
|