Belépés
Megtörve...
... kapcsolataim,módxereim,rövid időn belül,nem érdekel mibe kerül,megfogom találni!Garantáltan!

És nem elég,h.a bíróságot a nyakába varrom,és egyxál gatyára kisemmizem,de utána Kicsontozom mint 1 db csirkemellet,ABC sorba fogom összetörni a csontjait,kikloffolom,és kiárulom a húspultban!
A szerveit pedig az első kóbor kutyának fogom odadobni!De mindezek előtt a saját ...
Citromos csirkeleves gombával
... bors és citromlé.

A csirkeaprólékot megmosom, és kuktában, másfél liter vízben, sóval, törött borssal megfőzöm. A kukta jelzésétől számított 20 perc múlva leszűröm, a húst kicsontozom és nagyon apróra vágva visszateszem a levesbe. Beleszeletelem a megtisztított gombát, beleszórom a citromhéjat, majd a forrástól számított 10 percig főzöm. Ezután hozzáadom a cérnametéltet...
Ananászos kacsasült
... mártást ráöntöm a kacsadarabokra, és a tepsit alufóliával szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben 1 1/2 órán keresztül párolom. Ha a hús megpuhult, a zsíros mártásból kiszedem, kicsontozom és metéltre vágom. A mártásról a zsírt evőkanállal leszedem, majd kis lábosba öntöm a levet, és 10 percig fedő nélkül forralom. A kicsontozott húst tálra teszem, mellé rakom az ananászdar...
Narancsos kacsa!!!
... Anyu hosszú évekig készített karácsonykor egészben sült narancsos kacsát.
Aztán ahogy felnőttem, én is elkészítettem a magam receptjét:

Mondjuk veszek 2 kacsamellet. Kicsontozom, ha csontos, a bőrét és a háját leszedem, lehúzom. Ha van kedvem készítek belőle tepertőt. A kacsamell filéket félrerakom./szoktam csinálni egész kacsából is és nem csontozom/
1 naran...
Csirkepástétom
... fej vöröshagyma
1 nagy tubus majonéz
1 egész citrom leve


Elkészítés:
A csirkemelleket megfőzőm egy húsleveskockával, hagyom kihûlni, kicsontozom, ledarálom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, a majonézt, és a citrom levét. Összekeverem, kicsit a hûtőben "érlelem" és kész is.

Tanácsok:
Pirítóssal, vagy rozs...
lángos
Végül a receptura.hu oldalról letöltöttem 20 oldalnyi lángos receptet, hamarosam kisütöm, már megkelt. Előtte a kocsonyát porcióztam ki, nagyon sok lett belőle. Elég macerás, mert kicsontozom, kanállal szedegetem le a tetejéről a zsiradékot. Isteni íze lett, félek is tőle, koleszterin, köszvény stb. Persze azért eszek belőle jócskán, kocsonyát most kell főzni....
Tepsis csirke
... fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
Egy evőkanál olajjal kikenek egy tepsit vagy egy nagy, lapos tűzálló tálat. A csirkecombokat a forgóknál kettévágom (a csirkemelleket kicsontozom és darabonként kettőbe vágom). A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a törött borsot egy kis tálkában összekeverem, majd a csirkedarabokat egyenként megforgatva benne, a tepsibe, egymás me...
Zelleres csirkesaláta
... Univer majonéz (180g) 3/4-e

2 teáskanál mustár

1 teáskanál kristálycukor

1/4 citrom leve

Fissen őrölt bors.A csirkemellről lehúzom a bőrt, kicsontozom, megmosom. Szeletelem, majd grill fűszerkeverékkel megszórom. Fél óra pihentetés után kevés olajon szép pirosra sütöm, és kisebb kockákra vágom.

A zeller szárat felszeletelem fé...
Dee
Csirkemájjal töltött karaj

Hozzávalók:
1 kg karaj
3 db csirkemáj
10 dkg gomba
só,bors
fűszerkeverék
Elkészítés: A karajt kicsontozom(jó lesz a csont levesnek), a közepét hosszában átszúrom. A gombát sózom, borsozom és megpárolom, a csirkemájat forró olajon átforgatom. Összekeverem a gombát és a májat, utánafűszerezem, és a karajba töl...
Hírös káposzta
... vöröshagyma,
pirospaprika,
1 fél bögre rízs,
1 nagy fej fokhagyma,
örölt bors,
ízlés szerint só.



A csülköt előzőnap megszoktam főzni félig, lehűtöm és kicsontozom.
A sertésoldalast félig főzöm pörköltnek. A töltekéket a szokásos módon elkészítem, majd a
gusztusos kicsikre szabdalt káposztalevelekbe töltöm. A szalonna zsírj...
Atkins receptek
... csirkehúst a fokhagymás szalonnazsíron jól átsütöm. Aláöntök 3 dl vizet és fedő alatt, kis lángon puhára párolom. Közben sózom és meghintem borssal. Ha a hús megpuhult, levéből kiveszem, kicsontozom, majd kis kockákra vágva visszateszem a serpenyőbe. Hozzákeverem a sütőben megsütött és összetört, sózott paradicsompürével elkevert padlizsánt, végül rászórom a nagyon finomra vágott ...
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
Külföldi receptek magyarul
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet...
Borsos csirkeleves
... liter hideg vizet és megsózom. Félpuhára főzöm. Közben a zellert megtisztítom és almareszelőn lereszelem, a zöldhagymát vékony karikákra vágom. A félpuha csirkehúst a léből kiveszem. Kicsontozom és kis kockákra vágva az átszűrt lébe visszateszem. Ezután ízesítem a citromlével és hozzáadom a bort, a reszelt zellert és a fűszereket, majd 15 percig főzöm. Végül kevés cukorral ízesíte...
Receptek, amiket tőletek kaptam
... fini.

**************************

Háromszéki palacsinta
<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Hozzávalók:
16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.
Elkészítés:
A csirkepörköltet kicsontozom, a szaftját pedig kissé besurítem. Tejfölt keverek hozzá. A lisztbő;l, tojásból palacsintaésztát készítek, a palacsintákat kisüt...
Hagymás sült csülök
... összesen 2,5-3 órán keresztül párolom a közepesnél valamivel kisebb lángon. Ezután a tál tetejét leveszem, és piros-ropogósra pirítom a csü...
Csülkös receptkönyv
... megsütjük, majd piros paprikával megszórva tálaljuk.

Csülöknyárs
Hozzávalók: 2 első csülök, 3-4 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, rozmaring, bors, só.
A csülköket kicsontozom, majd úgy vágom kockákra, hogy mindegyikre jusson egy darabka bőr is. A hagymákat felnegyedelem. A nyársakra váltakozva felhúzom a csülköket és a hagymákat. Sózom, borsozom, majd mingeg...
Röstölt bab!
... fokhagymát, sózom és lezárom a kuktát. Kb. 40perc múlva (forrástól számítva) kibontom, és megnézem, hogy elég puha-e, ha nem akkor még tovább főzöm. Amikor kész, kiveszem a csülköt é...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
besztercei csirkemell !
...
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg,
1 teáskanál mustár,
só és őrölt fekete bors

A csirkemellet kicsontozom, és kis kockákra vágom. Tűzálló tálba teszem a vajat, és lepirítom rajta a csirkemell-kockákat. Megsózom, majd köré rakom a megmosott, lecsöpögtetett és kimagozott fél szilvákat. Rász...
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: Magyar Recepttár, SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, Barangolás Nagy-Magyarországon, nyakába varrom, szerveit pedig, első kóbor, csirkeaprólékot megmosom, kukta jelzésétől, húst kicsontozom, megtisztított gombát, forrástól számított, tepsit alufóliával, zsíros mártásból, zsírt evőkanállal, kicsontozott húst, magam receptjét, háját leszedem, kacsamell filéket, csirkemelleket megf&#245, apróra vágott, citrom levét, kocsonyát porcióztam, evőkanál olajjal, tepsit vagy, forgóknál kettévágom, csirkemelleket kicsontozom, törött borsot, csirkedarabokat egyenként, csirkemellről lehúzom, zeller szárat, karajt kicsontozom, csont levesnek, közepét hosszában, gombát sózom, csirkemájat forró, csülköt előzőnap, sertésoldalast félig, szokásos módon, szalonna zsírj, fokhagymás szalonnazsíron, sütőben megsütött, nagyon finomra, erősen sózott, túlontúl sötét, barackos massza, zellert megtisztítom, zöldhagymát vékony, félpuha csirkehúst, léből kiveszem, átszűrt lébe, reszelt zellert, csirkepörköltet kicsontozom,
© 2013 TVN.HU Kft.