Belépés
Kadett vívó-vb - Bronzérmes a kardozó Pusztai Liza
...
A bourges-i versenyen amerikai, bolgár, kolumbiai és dél-koreai vívó legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol 15-13-ra kikapott a szingapúri Lau Ywentől úgy - amint arról a hazai szövetség honlapja beszámolt -, hogy az asszó közepén 8-5-re még ő vezetett.
A mindössze 15 éves Pusztai egy hónapja egyéniben és csapatban is aranyérmes volt az újvidéki Európa-bajnokságon a ...
Kadett vívó-vb - Bronzérmes a párbajtőröző Petri Renáta
... ami bronz...
Kadett vívó-vb - Bronzérmes a párbajtőröző Bányai Zsombor és Siklósi Gergely
... győzte le 15-11-re, míg utóbbi az olasz Cuomótól kapott ki 15-9-re, ami bronzérmet jelentett számukra.
Ez volt a magyar küldöttség harmadik és negyedik érme a vb-n, miután szombat...
Korosztályos vívó-vb - Öt éremmel zártak a magyarok
... összeállítású junior párbajtőrcsapat harcolta ki, s az együttes két tagja, Bányai és Siklósi előzőleg egyéniben ...
Vívó ob - Szász Emese az olimpia után a magyar bajnokságon is győzött
... zajló hat fegyvernemes bajnokságon megdőlt az eddigi részvételi csúcs, 581 vívó kezdte meg pénteken a selejtezőket, pedig a mezőnyből klasszisok is hiányoztak: a kétszeres olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áron, valamint Rióban a férfi párbajtőrcsapat tagjaként bronzérmes Boczkó Gábor a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) moszkvai kongresszusán vesz részt és lobbizik azért, hogy Magyar...
Arany- és ezüstérem a kadett vívók Európa-bajnokságán
... végén már úgy tűnt, az MTK tehetsége visszavág korábbi versegéért, 14-13-nál azonban a lengyel lány előbb egyenlített, majd néhány együttes találat után a döntő tust is bevitte.
A fiú kardozóknál a nagykanizsai Milassin Mór vívott a legjobban a magyarok közül, s egészen az elődöntőig magabiztosan menetelt, ott azonban nagy csatában 15-13-ra kikapott az ukrán Ivan Piszarenkótó...
Két csapatarannyal zártak a kadett vívók az Európa-bajnokságon
... hat éremmel zárták. A két szombati előtt ...
Nyolc éremmel zártak a magyar vívók a korosztályos Európa-bajnokságon
... kadett lány párbajtőr-válogatott, a Kaiser Balázs, Baaken Mátyás, Fröchlich Bálint, Milassin Mór alkotta kadett kardcsapat és a fiatalabb korosztályban, azaz szintén a kadettek között a kardozó Pusztai Liza. Ugyanő - 16 évesen - később másodikként végzett a juniorok, a 20 évesek között, illetve korábban ezüstérmet nyert a vele felálló kadett lány kardegyüttes is, valamint szintén ...
Junior vívó-vb - A kardozó Pusztai Liza bronzérmet nyert
...
A torna honlapja szerint a 16 éves versenyző könnyedén jutott a négy közé, sorrendben kazah, dél-koreai, kínai és kubai ellenfelet búcsúztatva. Az elődöntőben a görög Teodora Gkuntura azonban nagy csatában, 15-12-re legyőzte, így a magyar versenyző harmadikként fejezte be a viadalt.
Pusztai vasárnap még a kadet korosztályban nyert aranyérmet. Egy hónapja, az Európa-bajno...
Junior vívó-vb - Bronzérmes a párbajtőröző Siklósi Gergely
... 14-13-ra kikapott, így a harmadik helyen végzett a vb honlapja szerint.
A magyarok két dobogós helyezéssel fejezték be a junior korosztály egyéni versenyeit. Csütörtökön harmadik lett a kardozó Pusztai Liza, aki előzőleg, vasárnap a fiatalabbak, a kadetek között győzött. Szombattól már csapatversenyekben osztanak érmeket a junioroknál.
A kadetek kedden véget ért versenye...
Junior vívó-vb - Két magyar bronzérem a zárónapon
... a végén.
A világbajnokságon nyolc érmet - a kadeteknél egy aranyat, két ezüstöt és egy br...
Vívó Eb - Márton Anna: szeretném az idei jó szereplést folytatni
... között van, ám amint most megjegyezte, az utóbbi napokban külön ké...
Vívó Eb - Pusztai Liza már biztosan érmes női kardban
... Pusztai végül 15-12-re győzött.
A négyes döntőt magyar idő szerint 17 órától rendezik, Pusztai Liza az elődöntőben a grúz Teodora Kahi...
Vívó Eb - Pusztai Liza bronzérmes kardban
... Határozottabban kezdő ellenfele gyorsan elhúzott 3-0-ra, de aztán szép magyar akciók következtek, Pusztai megelőzte Kahianit, majd amikor tempót vágott, 4-4-re alakult az állás. A magyar kardozó 6-5-nél vezetett először, sőt a következő akciója is pontot ért, de az egyperces szünetre mégis a grúz mehetett 8-7-es vezetéssel. A pihenő után megint fordult a kocka, Pusztai határozotta...
Vívó Eb - Szász-Kovács Emese bronzérmes
... azonban Kolobova adta.
Szász-Kovács Emese - a riói győzelme előtt - tavaly is bronzérmes lett az Eb-n.
Most a magyar küldöttség második dobogós helyét harcolta ki azután, hogy a kardozó Pusztai Liza hétfőn szintén harmadik lett.
Eredmények (az Eb honlapjáról):
------------------------------
a 64 között:Szász-Kovács Emese-Ana Sel (szerb) 15-9Kun Anna-Paulin...
Vívó Eb - Szilágyi Áron ezüstérmes
... fel, ennek eredményeként 3-0-ra elhúzott, s bár Szilágyi 2-3-ra még felzárkózott, onnantól a szünetig öt találatra nőtt a különbség. A pihenőt követően sem változott a helyzet, a magyar kardozó védései, akciói nem jöttek be, Hartung pontosan vívott, így összességében simán győzött.
Szilágyi, aki 2015-ben egyéniben Európa-bajnok volt, csütörtöki teljesítményével a magyar küldö...
Vívó Eb - Bronzérmes a férfi kardcsapat
... nyolcas, Szatmári pedig plusz egyes találati mutatóval zárt.
A kardcsapat a magyar küldöttség negyedik - egyben utolsó - érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn Pusztai Liza harmadik lett a női kardozók mezőnyében, majd csütörtökön Szilágyi ezüstöt, a párbajtőröző Szász-Kovács Emese pedig bronzot nyert.
Eredmények (az Eb honlapjáról):
férfi kard, csapat:
---------------...
Vívó Eb - Hatodik a magyar válogatott az éremtáblázaton
...
Második lett a kardozó Szilágyi Áron, míg harmadikként zárt - szintén kardban - Pusztai Liza, illetve párbajtőrben Szász-Kovács Emese, valamint a Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat.
Az éremtáblázat:ARANY EZÜST BRONZOlaszország
4
3
4Oroszország
3
6
1Franciaország
...
Vívó Eb - Kapitányi értékelés: eredményes, tisztességes szereplés
... tisztességes szereplést igen" - idézte őt a hazai szövetség honlapja.
A szakvezető számára a legkellemesebb meglepetés a 16 éves Pusztai Liza teljesítménye volt, aki harmadik lett a női kardozók mezőnyében.
"Ugyanakkor rögtön hadd tegyem hozzá, hogy két olimpiai bajnokunk is remekül teljesített. Nyilván őket mindenki kétszerezett erővel le akarja győzni, mégis nagyszerűe...
Vívó-vb - A két kiemelthez négy selejtezős magyar csatlakozott
... 15-10-re kikapott a dán Alexander Tsoronistól, utóbbi...
1 2 
Címkék: Pusztai Liza, Petri Renáta, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Szász Emese, Vívó Eb, Márton Anna, Szász-Kovács Emese, Szilágyi Áron, Boczkó Gábor, Nemzetközi Vívó Szövetség, Milassin Mór, Ivan Piszarenkótó, Kaiser Balázs, Baaken Mátyás, Fröchlich Bálint, Teodora Gkuntura, Teodora Kahi, Szász-Kovács Emese-Ana Sel, Hétfőn Pusztai Liza, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, ARANY EZÜST BRONZOlaszország, Alexander Tsoronistól, kardozó Pusztai, párbajtőröző Petri, párbajtőröző Bányai, olimpia után, magyar bajnokságon, kadett vívók, magyar vívók, párbajtőröző Siklósi, férfi kardcsapat, magyar válogatott, bourges-i versenyen, hazai szövetség, asszó közepén, hónapja egyéniben, olasz Cuomótól, magyar küldöttség, eddigi részvételi, mezőnyből klasszisok, kétszeres olimpiai, férfi párbajtőrcsapat, lengyel lány, döntő tust, nagykanizsai Milassin, magyarok közül, elődöntőig magabiztosan, ukrán Ivan, fiatalabb korosztályban, kadettek között, vele felálló, torna honlapja, négy közé, görög Teodora, magyar versenyző,
© 2013 TVN.HU Kft.