|
|
|
Tévhit, hogy a teafű csak forrázva jó. A zöld, fehér és mate teákat kíméletesen kell elkészíteni, legfeljebb 70fokos vízzel. A többi teaféle elviseli a forró vizet. Ha negy szűrőbe tesszük a leveleket, ki tudják bontakoztatni teljes arómájukat.
Az édesítés legtöbbször egyéni ízlés dolga. Általánosságokban igaz, hogy a fehér kristálycukor a könnyű, finom arómáju fekete teákhoz ... |
|
|
|
|
|
|
|
Tea ABC
A hideg utcáról a lakásba lépve nagyon jól tud esni egy csésze gőzölgő, illatos tea, amely ellazítja a testet és a lelket. Ahány teafajta, annyi hatás és hangulat. Érdemes megismerkedni velük! Teázni időigényes dolog, valóságos szertartás, ha megadjuk a módját. A kapkodva leforrázott, félig kiázott, majd felhörpintett filteres tea persze nem az igazi. Egészen ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tévhit, hogy a teafű csak forrázva jó. A zöld, fehér és mate teákat kíméletesen kell elkészíteni, legfeljebb 70 fokos vízzel. A többi teaféle elviseli a forró vizet. Ha nagy szűrőbe tesszük a leveleket, ki tudják bontakoztatni teljes aromájukat. Az édesítés legtöbbször egyéni ízlés dolga. Általánosságban igaz, hogy a fehér kristálycukor a könnyű, finom aromájú fekete teákhoz illik.... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Tévhit, hogy a teafű csak forrázva jó. A zöld, fehér és mate teákat kíméletesen kell elkészíteni, legfeljebb 70 fokos vízzel. A többi teaféle elviseli a forró vizet. Ha nagy szűrőbe tesszük a leveleket, ki tudják bontakoztatni teljes aromájukat. Az édesítés legtöbbször egyéni ízlés dolga. Általánosságban igaz, hogy a fehér kristálycukor a könnyű, finom aromájú fekete teákh... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... olaj és liszt keveréke. Először a zsírt megforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és együtt forrósítva sűrü kavargatással a rántást megpirítjuk. A pirítással a liszt nyers ízét elveszíti, karamellizálódodik, az íze változik, ezáltal az ételeknek jellegzetes ízt és szint ad. A forró rántást hideg vízzel, a hideg rántást meleg meleg vízzel engedjük fel. A vizet fokozatosan adjuk hozz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej,... |
|
|
|
|
|
|
|
Tegnap délelőtt Szászváron voltam biciklivel. Vettem Fanninak is egy bikinit Zsuzsinál, mert vasárnap viszi az apjuk őket Balatonra. Magamnak egy sötétbarna párnahuzatot, varráshoz, mert jövő héten viszi Baba néni Virágot és neki ígértem még tavaly egy sötétbarna táskát, persze, hogy még nem csináltam meg, itt van rá a hétvége. A német vendéghölgynek ma félig készre varrtam az aján... |
|
|
|
|
|
|
|
... Levegőt kapunk a jégkrémben
2009.08.19. 16:00
Levegôt mérnek a fagylaltban és a jégkrémben, de ezzel nem vagyunk becsapva: attól lesz krémes és habos. Ám a fagyinak csak az ötödét teszi ki a levegő, egyes pálcikásoknál viszont az összetétel felét is adhatja. Az élelmiszermérnök szerint a többi adalékra is érdemes figyelni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Ital, amely egyszerre serkent és nyugtat...
A tea titokzatos ital: serkent és csillapít, erőt ad, megvéd a betegségektől, és belső nyugalommal ajándékoz meg. A teázás az emberiség egyik legősibb szertartása.
Csaknem ötezer éve iszunk teát. A legenda szerint időszámításunk előtt 2700 táján egy kínai császár, bizonyos Sen-nung, aki - ki tudja, miért... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Kávés-mogyorós szelet
Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250 gramm tejszín, 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, a díszítéshez... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250 gramm tejszín, 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, a díszítéshez: 1-2 evőkanál kakaópor és kávészemek
Elkés... |
|
|
|
|
|
|
|
Karamellizált aratóalma vaníliapudingos babapiskótával
* 20 db babapiskóta
* 10 dkg margarin/ vaj
* 3/4 l tej
* 1 cs vaníliás pudingpor
* 2 tk vaníliarúddal ízesített finomított kristálycukor
* a maradék kis tej , 1/4 l... |
|
|
|
|
|
|
|
Prágai Tamás
Ha reggel
kinyitsz
egy ajtót és föltárul
nem a megszokott, hanem valami egész más
kert, utca, névtábla, név,
személyazonosság -
és mint a dögre ráveted
magad, hogy csak úgy recseg
csont, ízület, hús:
idővel elfog valami
karamellízű bizonytalanság.
Jobb lesz mégis, ahogy eddig,
nekem, nek... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
38 dkg margarin
30 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
9 tojás
20 dkg darált mogyoró
1,5 zacskó sütőpor
45 dkg liszt
2 dl erős kávé
6-7 ek. kávélikőr
2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250 gramm tejszín, 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, a díszítéshez: ... |
|
|
|
|
|
|
|
Színes puding
Három féle pudingport vásárolunk: csokoládést, karamellízűt, vaníliát, vagy citrom-, eper és puncsízűt.
Elkészítése a tasakon található utasítás alapján. Üvegpoharakba, vagy üvegtálba rétegezve rakjuk le, tetejüket tejszínhabbal vagy gyümölccsel díszítjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
Színes puding
Három féle pudingport vásárolunk: csokoládést, karamellízűt, vaníliát, vagy citrom-, eper és puncsízűt.
Elkészítése a tasakon található utasítás alapján. Üvegpoharakba, vagy üvegtálba rétegezve rakjuk le, tetejüket tejszínhabbal vagy gyümölccsel díszítjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250 gramm tejszín, 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, a díszítéshez: 1-2 evőkanál kakaópor és kávészemek
El... |
|
|
|
|
|
|
|
Köszönöm, ez érdekes. Csak azért kérdeztem, mert Horváth Ilonka szakácskönyve szerint forró zsírban cukrot karamellizál, és ebben pirítja meg a kápot. Nekem viszont a zsírban mindig (eddig 2x csináltam) amőbásan szétfolyik a cukor, amit furcsállottam. Noha finom lett, szeretném kihagyni az említett fázist. Még várok picit, aztán jobb híján kisorsolom a pontot. Mindenkinek köszönöm!... |
|
|
|
|
|