Belépés
Tea ABC 2.
Tévhit, hogy a teafű csak forrázva jó. A zöld, fehér és mate teákat kíméletesen kell elkészíteni, legfeljebb 70fokos vízzel. A többi teaféle elviseli a forró vizet. Ha negy szűrőbe tesszük a leveleket, ki tudják bontakoztatni teljes arómájukat.
Az édesítés legtöbbször egyéni ízlés dolga. Általánosságokban igaz, hogy a fehér kristálycukor a könnyű, finom arómáju fekete teákhoz ...
Tea ABC
Tea ABC

A hideg utcáról a lakásba lépve nagyon jól tud esni egy csésze gőzölgő, illatos tea, amely ellazítja a testet és a lelket. Ahány teafajta, annyi hatás és hangulat. Érdemes megismerkedni velük! Teázni időigényes dolog, valóságos szertartás, ha megadjuk a módját. A kapkodva leforrázott, félig kiázott, majd felhörpintett filteres tea persze nem az igazi. Egészen ...
Egy kis teázás
Tévhit, hogy a teafű csak forrázva jó. A zöld, fehér és mate teákat kíméletesen kell elkészíteni, legfeljebb 70 fokos vízzel. A többi teaféle elviseli a forró vizet. Ha nagy szűrőbe tesszük a leveleket, ki tudják bontakoztatni teljes aromájukat. Az édesítés legtöbbször egyéni ízlés dolga. Általánosságban igaz, hogy a fehér kristálycukor a könnyű, finom aromájú fekete teákhoz illik....
Tévhit, hogy a teafű
...
Tévhit, hogy a teafű csak forrázva jó. A zöld, fehér és mate teákat kíméletesen kell elkészíteni, legfeljebb 70 fokos vízzel. A többi teaféle elviseli a forró vizet. Ha nagy szűrőbe tesszük a leveleket, ki tudják bontakoztatni teljes aromájukat. Az édesítés legtöbbször egyéni ízlés dolga. Általánosságban igaz, hogy a fehér kristálycukor a könnyű, finom aromájú fekete teákh...
Konyhai fortélyok
... olaj és liszt keveréke. Először a zsírt megforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és együtt forrósítva sűrü kavargatással a rántást megpirítjuk. A pirítással a liszt nyers ízét elveszíti, karamellizálódodik, az íze változik, ezáltal az ételeknek jellegzetes ízt és szint ad. A forró rántást hideg vízzel, a hideg rántást meleg meleg vízzel engedjük fel. A vizet fokozatosan adjuk hozz...
Kávés-mogyorós szelet


Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej,...
2009.07.24.
Tegnap délelőtt Szászváron voltam biciklivel. Vettem Fanninak is egy bikinit Zsuzsinál, mert vasárnap viszi az apjuk őket Balatonra. Magamnak egy sötétbarna párnahuzatot, varráshoz, mert jövő héten viszi Baba néni Virágot és neki ígértem még tavaly egy sötétbarna táskát, persze, hogy még nem csináltam meg, itt van rá a hétvége. A német vendéghölgynek ma félig készre varrtam az aján...
Levegőt kapunk a jégkrémben
... Levegőt kapunk a jégkrémben

2009.08.19. 16:00
Levegôt mérnek a fagylaltban és a jégkrémben, de ezzel nem vagyunk becsapva: attól lesz krémes és habos. Ám a fagyinak csak az ötödét teszi ki a levegő, egyes pálcikásoknál viszont az összetétel felét is adhatja. Az élelmiszermérnök szerint a többi adalékra is érdemes figyelni.
...
Serkent és nyugtat.
Ital, amely egyszerre serkent és nyugtat...

A tea titokzatos ital: serkent és csillapít, erőt ad, megvéd a betegségektől, és belső nyugalommal ajándékoz meg. A teázás az emberiség egyik legősibb szertartása.

Csaknem ötezer éve iszunk teát. A legenda szerint időszámításunk előtt 2700 táján egy kínai császár, bizonyos Sen-nung, aki - ki tudja, miért...
Kávés-mogyorós szelet
...



Kávés-mogyorós szelet

Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250 gramm tejszín, 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, a díszítéshez...
Kávés mogyorós szelet

Hozzávalók: 38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250...
Kávés-mogyorós szelet


Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej...
Kávés-mogyorós szelet
Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250 gramm tejszín, 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, a díszítéshez: 1-2 evőkanál kakaópor és kávészemek

Elkés...
Karamellizált aratóalma
Karamellizált aratóalma vaníliapudingos babapiskótával



* 20 db babapiskóta
* 10 dkg margarin/ vaj
* 3/4 l tej
* 1 cs vaníliás pudingpor
* 2 tk vaníliarúddal ízesített finomított kristálycukor
* a maradék kis tej , 1/4 l...
Prágai Tamás
Prágai Tamás
Ha reggel

kinyitsz
egy ajtót és föltárul
nem a megszokott, hanem valami egész más
kert, utca, névtábla, név,
személyazonosság -

és mint a dögre ráveted
magad, hogy csak úgy recseg
csont, ízület, hús:

idővel elfog valami
karamellízű bizonytalanság.
Jobb lesz mégis, ahogy eddig,
nekem, nek...
Kávés-mogyorós szelet
...
Hozzávalók:

38 dkg margarin
30 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
9 tojás
20 dkg darált mogyoró
1,5 zacskó sütőpor
45 dkg liszt
2 dl erős kávé
6-7 ek. kávélikőr
2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250 gramm tejszín, 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, a díszítéshez: ...
Színes puding
Színes puding
Három féle pudingport vásárolunk: csokoládést, karamellízűt, vaníliát, vagy citrom-, eper­ és puncsízűt.
Elkészítése a tasakon található utasítás alapján. Üvegpoharakba, vagy üvegtálba rétegezve rakjuk le, tetejüket tejszínhabbal vagy gyümölccsel díszítjük....
Színes puding
Színes puding
Három féle pudingport vásárolunk: csokoládést, karamellízűt, vaníliát, vagy citrom-, eper­ és puncsízűt.
Elkészítése a tasakon található utasítás alapján. Üvegpoharakba, vagy üvegtálba rétegezve rakjuk le, tetejüket tejszínhabbal vagy gyümölccsel díszítjük....
Kávés-mogyorós szelet
Hozzávalók:
38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250 gramm tejszín, 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, a díszítéshez: 1-2 evőkanál kakaópor és kávészemek


El...
Ti hogy dinsztelitek meg a lila káposztát?
Köszönöm, ez érdekes. Csak azért kérdeztem, mert Horváth Ilonka szakácskönyve szerint forró zsírban cukrot karamellizál, és ebben pirítja meg a kápot. Nekem viszont a zsírban mindig (eddig 2x csináltam) amőbásan szétfolyik a cukor, amit furcsállottam. Noha finom lett, szeretném kihagyni az említett fázist. Még várok picit, aztán jobb híján kisorsolom a pontot. Mindenkinek köszönöm!...
1 2 
Címkék: Prágai Tamás, Vettem Fanninak, Horváth Ilonka, lila káposztát, teafű csak, többi teaféle, forró vizet, édesítés legtöbbször, fehér kristálycukor, hideg utcáról, lakásba lépve, csésze gőzölgő, kapkodva leforrázott, zsírt megforrósítjuk, rántást megpirítjuk, liszt nyers, ételeknek jellegzetes, forró rántást, vizet fokozatosan, bikinit Zsuzsinál, apjuk őket, sötétbarna párnahuzatot, sötétbarna táskát, német vendéghölgynek, fagyinak csak, ötödét teszi, összetétel felét, élelmiszermérnök szerint, többi adalékra, emberiség egyik, legenda szerint, kínai császár, dögre ráveted, tasakon található, zsírban mindig, említett fázist, élelmiszermérnök, személyazonosság, vaníliapudingos, általánosságban, mogyorosszelet, megforrósítjuk, vendéghölgynek, időszámításunk, babapiskótával, bizonytalanság, szakácskönyve, kristálycukor, bontakoztatni, tejszínhabbal, felhörpintett, furcsállottam, megismerkedni, kavargatással, vaníliarúddal, karamellizált, pálcikásoknál, üvegpoharakba, betegségektől, párnahuzatot, karamellízűt,
© 2013 TVN.HU Kft.