|
|
|
... rizikócsoportok esetén az idejekorán megkezdett vitaminpótlást jelenti.
A tiamin kiváló forrásai a teljes őrlésű gabonák és a főzelékfélék, szárított élesztő, diófélék. Zsírokban olajokban, finomított cukrokban a vitamin nem található, hőkezelés során bomlik. Javasolt a természetes étrend, a kezeletlen növényfélékből álló ételek fogyasztása.
Mivel az alkoholf... |
|
|
|
|
|
|
|
Szabó László Gy.
GYÓGYNÖVÉNYISMERET
(speciális kollégiumhoz alapok)
biológus és biológia tanár szakos hallgatóknak
(kiegészítő ajánlott ismeretek)
Tartalom
Általános rész
1. Gyógynövények tudományos és magyar neve, drogok gyógyszerészi neve
2. Etnobotanikai adatok, népi orvoslási tapasztalatok, herbáriumok
3. Növényi anyagcsere és kapcso... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... /
F vitamin krém - 127 ml
Többszörösen telítettlen zsírok,melyek táplálják és regenerálják a bőrt. Az F-vitamin létfontosságú zsírsavakat tartalmaz, főként növényi olajokban található. Szépségápolási szempontból az egyik legfontosabb vitamin. Hiánya bőrszárazságot, a haj és a köröm töredezését okozhatja, ill. különböző bőrbetegségek (ekcéma, pattanások) form... |
|
|
|
|
|
|
|
...
mogyoró
mandula
édes burgonya
müzli
Tévhit, hogy az olyan növényi olajok, mint például a szója- vagy mogyoróolaj az E vitamin jó étrendi forrásai. Ezekben az olajokban ugyanis leginkább az E vitamin gamma-tokoferol, nem pedig az alfa-tokoferol formája található. (A tokoferol az E vitamin kémiai neve, az alfa-tag pedig az E-vitaminnak azt a molekuláját... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...http://www.vitaminok.info/
A vitamin - retinol
A vitamin - retinol, hatása a szervezetre:
- Javítja a gyengén látást, szürkületi ((farkas) vakságot, és még jó néhény szempanasz kezeléseében van nagy segítségre.
- Növeli a légúti fertőzésekkel szembeni llenállóképességet.
- Leröviditheti a betegségek lefolyását.
- A szövetek és a szervek külső rét... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomított szénhidrátokat nagyon lecsökkentjük, de még a teljes kiőrlésű gabona termékekből is csak keveset tartalmaznak, ellenben fehérjében (főleg növényi fehérjék) és jó minőségű olajokban (olíva olaj, tökmagolaj.) gazdagok.
A rendszeres mozgás fontos, de csak sportolással fogyni nem lehet, ha mellette nem tartjuk a diétát, hiszen egy szelet torta elégetése több min... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomított szénhidrátokat nagyon lecsökkentjük, de még a teljes kiőrlésű gabona termékekből is csak keveset tartalmaznak, ellenben fehérjében (főleg növényi fehérjék) és jó minőségű olajokban (olíva olaj, tökmagolaj, stb.) gazdagok.
A rendszeres mozgás fontos, de csak sportolással fogyni nem lehet, ha mellette nem tartjuk a diétát, hiszen egy szelet torta elégetése töb... |
|
|
|
|
|
|
|
... fejlődését, míg a csecsemők esetében az éleslátás kialakulását és a szellemi fejlődést támogatja.
Omega 6 - Ideális arányban az omega 3 hatását segíti. A hidegen sajtolt olajokban van nagyobb mennyiségben, ám főzés után már inkább ártalmas. Az omega-6 zsírsavak jelentősen javítják szervezetünk általános állapotát, hozzájárulnak számos betegség megelőzéséhez, illet... |
|
|
|
|
|