Belépés
Lassan 15 ezer milliárd az adó
Lassan 15 ezer milliárd az adósságunk
gondola 2006. december 15. 12:24

A központi költségvetés bruttó adóssága e hónap végére eléri a 14 719 milliárd forintot, azaz idén 1975 milliárd forinttal duzzad az adósságállomány. Ez minden idők legnagyobb adósságnövekedését jelenti. Minderről Varga Mihály beszélt pénteken.

Könnyű galopp 2008-ig című tanulmányt ...
Emlékeztetőül Gyurcsány mondás
... költségvetési hiány a maastrichti célok közelébe érkezett, azaz 3,6 százalék lesz. Emellett a magyar gazdasági növekedés mértéke 4 százalék körül alakul, az infláció 3 százalékot alig meghaladó, a bruttó nemzeti össztermékre vetített államadósság mértéke pedig 60 százalék alatt lesz az idén is. Mindez kiegyensúlyozott, egészséges gazdaságról tanúskodik, de persze nem jelenti azt, ...
Kóka János tízmillióért vett j
... Kókától származik, aki ezt az ellenzék provokálására kívánta használni a kampányban. A tárca újabban sem sajnálja a pénzt az önreklámozásra: mint azt megírtuk, az elkövetkező hónapokban bruttó 300 millió forintot fordítanak médiafelület-vásárlásra, kommunikációs üzeneteik továbbítására.

Tudósítás kis hibával. A kormány közeli és általában jól értesült Népszabadság már j...
Új kabinet
... javadalmazásukról árulkodhat az Állami Foglalkoztatási Szolgálat bértarifa-felmérése.

Például a vezetői besorolásban a köztisztviselői illetmény- és keresetátlag 595 ezer forint - bruttó.
Ehhez hozzájönnek a juttatások, az autó, a mobilköltség, évente az ötvenezer forint ruhapénz, bérlet, üdülési csekk, étkezési hozzájárulás.

Bár az új kabinet va...
Hitelből növekvő gazdaság - Ad
Hitelből növekvő gazdaság - Adósságokba menekülünk
2007. május 23. 08:08

Belejátszik a bruttó nemzeti össztermék (GDP) növekedésébe a lakosság
eladósodása
- hangsúlyozta Magyar Nemzetnek Csaba László közgazdász, aki szerint ennek
is köszönhető,
hogy az elemzői várakozásokkal ellentétben magasabb az első negyedéves GDP.
Eszerint részben az ...
Hitelből növekvő gazdaság...
Hitelből növekvő gazdaság - Adósságokba menekülünk
2007. május 23. 08:08

Belejátszik a bruttó nemzeti össztermék (GDP) növekedésébe a lakosság
eladósodása
- hangsúlyozta Magyar Nemzetnek Csaba László közgazdász, aki szerint ennek
is köszönhető,
hogy az elemzői várakozásokkal ellentétben magasabb az első negyedéves GDP.
Eszerint részben az ...
Népbetegség
... hiányzást leggyakrabban ezek a megbetegedések okozzák. Néhány tagállamban a munkavállalók kártérítésére kifizetett költségek 40 százaléka ennek tulajdonítható, és ez az ország egészére nézve a bruttó hazai termék (GDP) 1,6 százalékát is elérheti: csökkentik a vállalkozások nyereségességét, és növelik a kormányzat szociális kiadásait.

A fájdalmas vagy fárasztó testhelyze...
Veszélyes növekedésnek indul a
... Jövőre az államadósság tovább növekszik, és meghaladhatja a GDP 68 százalékát. A Magyar Hírlap elemzése.

A szeptemberben benyújtott eredeti konvergenciaprogramban a kormány még a bruttó hazai termék (GDP) hetven százalékát meghaladó államadósságot várt az idei évre, ez a mostani előrejelzés szerint csak 66,2 százalék lesz. Vagyis a tavalyi 66 százalékos szint után az er...
ÖSSZEOMLÁS előtt?
... nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal a GDP idei mértékét. A fejlődés ebben az esetben, mint ahogy Papanek Gábor a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezető igazgatója mondja, tragédia. A bruttó hazai össztermékről divatos idegen kifejezéssel, GDP-ről van szó, aminek növekedése 1,4 %. Alapvetően akár örülhetnénk is annak, hogy ez az érték magasabb a tavalyinál. Csakhogy a környez...
Kormánypropaganda: erre van pé
Kormánypropaganda: erre van pénz
2007/08/25 - 05:53 Szent Korona Rádió

A szocionista kormány 800 millió forintot fordít önreklámra a következő hónapokban. A közbeszerzési eljárást ismét a Mediaedge:cia nevezetű cég nyerte meg, mely már az ezt megelőző esztendőkben is milliárdos megbízásokat kapott a regnáló hatalomtól.

Ez a cég nyerte meg az év elején ...
Demszky szerint túlfizetettek
... és a BKV-nál az egyik legmagasabb, 7 százalék valósult meg. Egy BKV-buszsofőr átlagbére 220 ezer forint, míg egy Volán-buszvezető ugyanennyi munka és túlóra után mindössze 170 ezer forint bruttó bér kap. A fuvarozók átlagosan 139 ezer forintos fizetést kapnak - tette hozzá.

Demszky Gábor kijelentette: miután a szakszervezeti vezetőkkel csütörtök délelőtt egyeztetett, ne...
Egy százalék alá süllyedhet a
Egy százalék alá süllyedhet a gazdasági növekedés

A bruttó hazai termék (GDP) a második negyedévében 1,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, az első félévben 1,9 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Elemzők szerint a harmadik negyedévben a gazdasági növekedés egy százalék alá hűlhet.

Az előző ...
Pénzügyi összeomlás közben
... szempontból. Azért azt jól lehet látni, hogy miközben egy megszorítási folyamat elindult, ez szakmai szempontból rendkívül rosszul történt. A magyar gazdaság 11 éves mélyponton van, 1,4 százalékos bruttó hazai terméknövekedéssel a 27 európai unós országból a 27-ek vagyunk.

Rip.: - Állítólag ez az 1,4 százalék szinte hibahatárnak is megfelel. Tehát lehet, hogy 0 százalék...
A társadalom egészének érdekei
... mégis növeli a lakosság közterheit. Kevesebb pénzből többet adózni, azaz többről lemondani sohasem kellemes. Még egy lépés az elszegényedés felé.

Elég megnézni a reálbérek és a bruttó fizetések közötti különbséget, hogy egyértelművé váljon: pénzünk pedig kevesebb lesz. A szakszervezetek legalább 2,8 százalékos reálbér-emelkedést szeretnének elérni a tárgyalások során. A...
Százmilliók Bajnaitól önreklám
... közelmúltban. A legfrissebb Közbeszerzési Értesítőből az derül ki, hogy a Nemzeti fejlesztési terv és az Új Magyarország fejlesztési terv reklámozására és médiavásárlási feladatokra összesen bruttó 1,66 milliárd forintos keretet különített el az NFÜ.

Bár a pályázók ajánlhattak volna ennél alacsonyabb árat is, mégsem tették: mindegyik érvényes ajánlatban ez az összeg sze...
18 ezer forinttal emelkedik az
... millióról 1,8 millió forintos éves jövedelemre növelte volna a 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát. Varga Mihály szerint a sávhatár változatlanul hagyása azt jelenti, hogy bruttó 160-180 ezer forintos fizetéssel rendelkező átlagos adófizető zsebéből jövőre 18 ezer forinttal többet vesz ki a kormány.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: a 2006-os túladóztatás ut...
Túl a konvergencián
... árszint emelkedésére lehet számítani, ami újabb kockázati tényező.

Ráadásul a magyar gazdaság külpiaci kockázata talán a legmagasabb a régióban. Olyannyira, hogy a megtermelt bruttó nemzeti össztermék hetven százaléka a kivitelből jön össze. S nem említettük még a kis- és közepes vállalkozásokat, amelyek valósággal megrendültek a kiigazítások nyomán.

Csoda-...
"Izzadtságszagú reform"
... rendszerben is sokszor hallhatták, hogy a nadrágszíj meghúzása után javul majd a helyzet. Úgy véli, már a tavalyi növekedési ütem is az Unió legrosszabbja volt, ez pedig idei évre megfeleződik. A bruttó hazai össztermék jövő évben várható 1,7 százalékos növekedése a Bokros-csomag idején volt jellemző, a gazdasági növekedés 2,5 és 3 százalék közötti mértéke pedig messze elmarad a v...
Uniós előrejelzés
... Európai Tanács 2005 novemberében élesen elítélt azért is, mert így nem látta biztosítottnak, hogy Magyarország 2008-ra teljesíti a költségvetési hiány azon maastrichti követelményét, hogy az a bruttó nemzeti terméknek csak három százalékát teszi majd ki.

Régi szép idők, tehetjük hozzá visszatekintve. Egyébként a statisztikai adatok ellen irányuló honi neoliberális dühn...
Húzzunk még egyet azon a nadrá
... nyugdíj összegét.

A másik változás a teljes nettósítás, amely tíz százalékkal csökkenti az idén megállapított nyugdíjakat. Ugyanis a nyugdíjak kiszámításánál figyelembe vett bruttó kereseteket a járulékok összegével is csökkentik az idei évtől. Eddig ugyanis a bruttó kereseteket csak a személyi jövedelemadóval csökkentették. A két számítási módszerbeni változás együtte...
1 2 3 ...........38 39 ......58 59 .....76 77 78 
Címkék: Emlékeztetőül Gyurcsány, Kóka János, Százmilliók Bajnaitól, Minderről Varga Mihály, Állami Foglalkoztatási Szolgálat, Magyar Nemzetnek Csaba László, Magyar Hírlap, Központi Statisztikai Hivatal, Papanek Gábor, Gazdaságkutató Zrt, Szent Korona Rádió, Demszky Gábor, Közbeszerzési Értesítőből, Varga Mihály, Európai Tanács, társadalom egészének, központi költségvetés, maastrichti célok, magyar gazdasági, bruttó nemzeti, ellenzék provokálására, tárca újabban, elkövetkező hónapokban, kormány közeli, vezetői besorolásban, köztisztviselői illetmény-, ötvenezer forint, elemzői várakozásokkal, első negyedéves, megbetegedések okozzák, munkavállalók kártérítésére, ország egészére, bruttó hazai, vállalkozások nyereségességét, kormányzat szociális, fájdalmas vagy, államadósság tovább, szeptemberben benyújtott, idei évre, mostani előrejelzés, fejlődés ebben, érték magasabb, szocionista kormány, következő hónapokban, közbeszerzési eljárást, regnáló hatalomtól, egyik legmagasabb, fuvarozók átlagosan,
© 2013 TVN.HU Kft.